Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Spomenik Barišiću osvanuo "krvavih ruku"  (Pročitano 9514 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
  Spomenuo si bogataše koji postoje u svakom slučaju, pre i posle revolucije konkretno. Razliku u staležima možeš sam da vidiš, između ostalog i iz,eđu famoznih bogataša. Pre revolucije je takav ratovao sa vojskom koju je on plaćao, posle revolucije su sankiloti (slobodnjaxi) i ostali napravili vojku tako što su uveli obavezno služenje vojnog roka. Podrazumeva se da nisu bili na prvoj liniji fronta. Za njih su ginuli drugi. Šta je bolje, mali lokalni rat u kom učestvuje samo viši stalež i plaćenici ili svetski ratovi u kom na klanicu fidelinko i društvo šalju narod na klanicu samo zato da bi iskamčili neku proviziju ili povlasticu.

Feudalizam je širok pojam baš kao i demokratija. Najbolji primer su sjedinjene države koje su dok su bile demokratske imale robove. Sad kad su još demokratskije nego ranije demokratiju izvoze i batinom uteruju. To je neka druga priča.

U svakom slučaju tvoj stav je da se ne treba boriti jer bogataši u svakom slučaju dobijaju.

Da se vratim na temu i da ponovim ono sa prošlih strana. Da bi narod bio narod mora da ima svoj jezik, konfesiju i teritoriju. Veštačke nacije nastale od Srba zato izmišljaju svaka za sebe svoj jezik koji nije ništa drugo nego modifikovani srpski. Srbe je ujedinio Boj na Kosovu a ovu gospodu fabrikati poput Srebrenice ili oluje. Koriste srpski jezik a zahvaljujući Vuku Karadžiću i Đuri Daničiću imaju i gramatiku. Konfesiju i teritoriju (državu) su dobili od stranaca i to je njihov problem. Naš problem je što nemaju svoju istoriju pa je falsfikuju ili kradu od nas. Koliko je to smešno najbolji je primer ovog ustaše koji je njihova verzija G.Principa.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 16. Avg 2016, 22:51:00
  Šta je bolje, mali lokalni rat u kom učestvuje samo viši stalež i plaćenici ili svetski ratovi u kom na klanicu fidelinko i društvo šalju narod na klanicu samo zato da bi iskamčili neku proviziju ili povlasticu.

ponovicu
https://en.wikipedia.org/wiki/Thirty_Years%27_War
sto je samo jedan rat u kojem su zrtve bile na nivou danasnjih ratova ili ih prevazilazile
vise je tu faktora ukljuceno. u svakom slucaju teritorije na kojima se ratuje su obicno naseljene

U svakom slučaju tvoj stav je da se ne treba boriti jer bogataši u svakom slučaju dobijaju.

ne. demokratija je bolja od autokratije ukoliko je drustvo dostiglo odredjeni stupanj ekonomskog i kulturnog razvoja. bogatasi imaju visestruko razlicit polozaj u razlicitim uredjenjima. u nekim aspektima su to nijanse, u nekim je razlika apsolutna. zato se vredi boriti

Da se vratim na temu i da ponovim ono sa prošlih strana. Da bi narod bio narod mora da ima svoj jezik, konfesiju i teritoriju. Veštačke nacije nastale od Srba zato izmišljaju svaka za sebe svoj jezik koji nije ništa drugo nego modifikovani srpski. Srbe je ujedinio Boj na Kosovu a ovu gospodu fabrikati poput Srebrenice ili oluje. Koriste srpski jezik a zahvaljujući Vuku Karadžiću i Đuri Daničiću imaju i gramatiku. Konfesiju i teritoriju (državu) su dobili od stranaca i to je njihov problem. Naš problem je što nemaju svoju istoriju pa je falsfikuju ili kradu od nas. Koliko je to smešno najbolji je primer ovog ustaše koji je njihova verzija G.Principa.
to je tvoja definicija naroda koja je u sustini neprihvatljiva. po njoj npr kinezi ne postoje kao narod jer nemaju svoj jezik i konfesiju
a bogami ni nemci jos tamo od XVI veka ne postoje kao narod jer nemaju svoju konfesiju, sto je inace narocito perverzan zahtev da bi se nesto nazvalo narodom. konfesija
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
ma sta se glupiram:

opsta vojna obaveza je izuzetno mocan metod ratovanja. cim su francuzi to uveli i svi ostali su morali da pocnu ako nisu zeleli da jednostavno budu nadvladani brojnoscu francuskih armija.

ali onda moras da se zapitas, zasto bi neki coban uopste isao u rat? e treba ti i dobra propaganda i uredjenje koje daje tom cobanu nesto za sta realno ima razlog da brani - politicka prava, imovinu demokratiju.
slicno kao u staroj grckoj i rimu gde je od imovinskog stanja gradjanina zavisila kolicina vojne opreme koju ima sam sebi da obezbedi. najbogatiji su uglavnom bili u konjici a najsiromasniji su veslali.

tako tek kada stvoris drustvo u kojem imas dovoljno jaku srednju klasu mozes da napravis opstu vojnu obavezu. a ako ocekujes da imas opstu vojnu obavezu bez demokratije, neces zadugo.. ili moras da zavodis neke ekstremnije leve ili desne ideologije i njima podrzanu diktaturu.

u normalnim zemljama, jaka srednja klasa, opsta vojna obaveza i demokratija idu zajedno
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
  Ratovi su bili lokalnog karaktera a seljak/kmet je mogao da strada ako su mu uvaljali žito. Stradao je samo onaj ko je bio na bojištu.

Što se demokratije tiče zanima me definicija za početak. Engleska koja je stara demokratska država nema veze sa tim pojmom. rancuzi koji su obogalji svet su izabrali revoluciju dok je Engleska zahvaljujući svom plemstvu izabrala reformaciju. U svakom slučaju pobedio je za sada fidelinko kao predstavnik krupnih kapitalista koji uvek prvo mudro čekaju da se revolucionari pokolju između sebe.

Citat
to je tvoja definicija naroda koja je u sustini neprihvatljiva. po njoj npr kinezi ne postoje kao narod jer nemaju svoj jezik i konfesiju
a bogami ni nemci jos tamo od XVI veka ne postoje kao narod jer nemaju svoju konfesiju, sto je inace narocito perverzan zahtev da bi se nesto nazvalo narodom. konfesija

Okreni stranu i vidi kako se definicija promenila posle buržoaske revolucije. Opet ponavljam, posmatra se iz ugla čoveka iz modernog doba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.7.7
mob
I-mate 30 Pro
Ni jedno bogatstvo nije dokazivo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 16. Avg 2016, 23:51:05
 Ratovi su bili lokalnog karaktera a seljak/kmet je mogao da strada ako su mu uvaljali žito. Stradao je samo onaj ko je bio na bojištu.
kojesta. pa seljak kmet obicno najvise najebe jer cesto nema gde da se skloni, dok gradjani sede iza zidina

nisi onaj link o tridesetogodisnjem ratu otvorio zar ne?
evo ti jos jedan, nauci nesto
https://en.wikipedia.org/wiki/Jacquerie
sa naglaskom na
In addition, bands of English, Gascon, German, and Spanish routiers — unemployed mercenaries and bandits employed by the English during outbreaks of the Hundred Years' War — were left uncontrolled to loot, rape, and plunder the lands of northern France almost at will, with the Estates-General powerless to stop them. Many peasants questioned why they should work for an upper class that could not meet its implied obligation to provide protection for them.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 16. Avg 2016, 23:51:05
Citat

Okreni stranu i vidi kako se definicija promenila posle buržoaske revolucije. Opet ponavljam, posmatra se iz ugla čoveka iz modernog doba.
pre francuske revolucije uglavnom ne postoji narod kao politicki pojam tako da ne vidim zasto bi ga tako koristio
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
  Ne znam engleski baš toliko dobro.

Šta je jedna njiva, kuća ili zaselak naspram napoleonovih ratova i klanice protekla dva velika rata.

Ne vidim nigde definiciju demokratije a za ostalo okreni prvo stranu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
ne znas ni engleski ni istoriiju znaci
« Poslednja izmena: 17. Avg 2016, 00:49:13 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.112
mob
Nokia 33-10
koji si ti fašista... pa šta ako ne zna engleski
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 52.0.2743.98
mob
Nokia krntija
Kripl fajt
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.