Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: SPC istražuje tajne račune vladike Artemija  (Pročitano 91204 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Није ми јасно само какви људи могу да ужиавју док се други свађају

Ja iskreno ne poznajem nikog ko place i sekira se kad se drugi svadjaju . Vise ih znam sto uzivaju u tudjoj svadji ,naravno tu spadam i ja . Smile Smile
A zar to nije malo glupo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
A šta sada Artemije u ovom trenutku planira, kad se definitivno odvojio od SPC? Da se raspopi ili osniva svoju crkvu?
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia ????
i dalje stoji da, ako ode Artemije, nasa Crkva ce propasti i za 50-100god ce se nasa deca krstiti s leva na desno... Ova novotarska goveda nisu ni sacekala da se Pavle ohladi, vec su poceli obracun sa neistomisljenicima kao sto je Artemije.  Da je pokojni Patrijarh ziv ne bi se usudili da pisnu, a sad su napravili problem velikih razmera.

Pretpostavljam da nisu bili svesni da ce cela prica biti ovoliko medijski propracena i da ce ovoliki broj ljudi biti uz Artemija, mislili su da ce sve proci mnogo mirnije. Definitivno su napravili odredjenu vrstu raskola a narod je o tome potpuno neobavesten i zajednicki stav je da je to sramota i mali broj se priklonio ili jednoj ili drugoj strani. Ono sto moze da bude problem je to sto ce mediji tipa b92, rts i blic da pokrenu zestoku kampanju protiv Artemija, a ako se desi da Nikanor, Jefrem Timocki, Lavrentije ili neko slican, digne glas protiv Sinoda, naglo ce se okrenuti i protiv njih... Sve u svemu, za sada ne sluti na dobro.

@imaginelo

Artemije se nije odvojio niti ce ikad, on ce sad da se bori protiv stoke dok god ga ne sklone na ovaj ili onaj nacin...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
SonyEricsson k310i
A šta sada Artemije u ovom trenutku planira, kad se definitivno odvojio od SPC? Da se raspopi ili osniva svoju crkvu?
Чекамо синод шта ће да каже...Артемије још није званично смењен већ му је само привремено укинуто управљањем епархијом.А о томе да шта ће бити са њим ће се тек расправљати
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Није ми јасно само какви људи могу да ужиавју док се други свађају

Ja iskreno ne poznajem nikog ko place i sekira se kad se drugi svadjaju . Vise ih znam sto uzivaju u tudjoj svadji ,naravno tu spadam i ja . Smile Smile

Pa da. To je sport! Kao kada gledas utakmicu ili boks. Nema razlike. Smile

« Poslednja izmena: 15. Feb 2010, 20:42:14 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Чекамо синод шта ће да каже...
Sinod je već rekao svoje, prilično jasno i otvoreno

Citat
Артемије још није званично смењен већ му је само привремено укинуто управљањем епархијом.
Da li Artemije tu odluku Sinoda poštuje ili se odmetnuo sa grupom sledbenika.

Citat
А о томе да шта ће бити са њим ће се тек расправљати
Ko će o tome da raspravlja? Vjerica Radeta? Mislim da si pobrkao SPC i skupštinu! a, naravno, odlučiće na Sinodu SPC šta dalje sa Artemjem, nakon neposluha i odmetništva od vrha crkve.

IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Sinod je već rekao svoje, prilično jasno i otvoreno
Mislio sam na sabora...Sinod i Sabor nije isto
Citat
Da li Artemije tu odluku Sinoda poštuje ili se odmetnuo sa grupom sledbenika.
Vise nego postuje...Njega koliko sam ja video nigde nema od tada...
Citat
Ko će o tome da raspravlja? Vjerica Radeta? Mislim da si pobrkao SPC i skupštinu! a, naravno, odlučiće na Sinodu SPC šta dalje sa Artemjem, nakon neposluha i odmetništva od vrha crkve.
Ne na Sinodu vec na saboru...Crkva i skupstina nisu isto kao ni sto sabor i sinod nisu isto.
Sinod je ispod Sabora...Ono sto sabor donese to je meredavno

Свети Архијерејски Синод

Свети Архијерејски Синод - Највиша извршна и судска власт у свом делокругу. Патријарх председава Синодом, у чији састав улази четири епископа, које бира Свети Сабор. Мандат им је две године, а сваке године долазе по нова два члана. Бирају се и два члана заменика. Црква преко Светог Синода одржава догматско и канонско јединство и сталну везу са свим аутокефалним Црквама. Свети Синод се стара о ширењу хришћанске вере, руководи мисијом, унапређује црквену књижевност и одобрава уџбенике, бира наставничко и васпитачко особље и стара се о њиховој стручности, бира стипендисте, бира уреднике и управља службеним листом СПЦ и другим званичним издањима, руководи пословима око превода Светог писма, оцењује и одобрава израду икона, стара се о једнообразности црквеног појања и оснива и надзире појачке школе, даје објашњења о брачним прописима, води надзор над радом епископа и води бригу над епархијама које немају тренутно епископа. Као судско тело Свети Синод суди у првој инстанци међусобне несугласице епископа, канонске кривице епископа и дисциплинске службене кривице својих органа и пресуђује њихове размирице, а у последњој инстанци дисциплинске кривице наставног особља духовних школа.

СВЕТИ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
Председник:
Патријарх српски Г. ИРИНЕЈ
Чланови:
Митрополит црногорско-приморски АМФИЛОХИЈЕ (Радовић)
Епископ бачки ИРИНЕЈ (Буловић)
Епископ далматински ФОТИЈЕ (Сладојевић)
Епископ захумско-херцеговачки ГРИГОРИЈЕ (Дурић)

« Poslednja izmena: 15. Feb 2010, 20:56:26 od Joca_jox »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy IIs
i dalje stoji da, ako ode Artemije, nasa Crkva ce propasti i za 50-100god ce se nasa deca krstiti s leva na desno...

Nadajmo se da neće nikako. Vlajda će se ljudska inteligencija vremenom povećavati, kao i nivo obrazovanja. Tako da će na kraju shvatiti tačne razmere prevare zvane institucija masovne religije - crkva.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
SonyEricsson k310i
i dalje stoji da, ako ode Artemije, nasa Crkva ce propasti i za 50-100god ce se nasa deca krstiti s leva na desno...

Nadajmo se da neće nikako. Vlajda će se ljudska inteligencija vremenom povećavati, kao i nivo obrazovanja. Tako da će na kraju shvatiti tačne razmere prevare zvane institucija masovne religije - crkva.
Mislim da bi stvarno vise red bio da se to uradi...Vec 6000 godina religija zaklupljuje narod i vreme je da Amerika i Komunisti tome stanu na put...Samo napred
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

Slazem se. Ili ce opstati SPC ili Srbija. Ne moze jedno i drugo  Smile

Mislim da bi stvarno vise red bio da se to uradi...Vec 6000 godina religija zaklupljuje narod i vreme je da Amerika i Komunisti tome stanu na put...Samo napred

Kakve veze SAD i komunizam imaju sa ovim? Mi sami, bez nametanja bilo kakvih drugih ideologija, treba da stanemo na put unistavnaju Srbije od strane SPC-a. U nasem je interesu.
« Poslednja izmena: 15. Feb 2010, 21:14:06 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.