Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Španija: 60 žrtava, 126 povređeno  (Pročitano 7147 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Neverovatno...
Zato ja ne verujem ni u jedno prevozno sredstvo sem sopstvenih nogu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
не верујеш?  Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
нама не треба модернизација, задовољан сам овим брзинама наших возова
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ovo sa FB -om i nije neki preteran dokaz slika sa cajgerom na dve glave posto je to mogo da slika i na delu gde i treba da vozi tako. Ali opet ako je prizno, mnogo lose

Lebac ti, meni se ovde cini da je onaj vagon, 2. ili 3. poceo da iskace i iz sina i pre ove krivine ispod podvoznjaka.

Drugi vagon, drugi vagon je obicno sa dizel generatorom, za delove pruge koji nisu elektrifikovani ukljuci se dizel generator koji snabdeva lokomotivu strujom
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
kakav kreten, maloumnik, jezivo  Smile

30 godina upravlja vozovima i ovako da odlepi i odvuce ovolike ljude u smrt  Smile

kad muskarci dodju u te godine kad se pretvaraju u male bate i nalozene klince..  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung 111111
Ja mislim da treba da lezi jedno 3 godina u zatvoru i da ga puste.
Samo je prekoracio brzinu .. msm sta ?!

Olaksavajuce okolnosti..Nije bio pijan,prvo krivicno delo,nije pobegao sa mesta nesrece i etc
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
kad muskarci dodju u te godine kad se pretvaraju u male bate i nalozene klince..  Smile

I opet isti talas pljuvačine inspirisan neznanjem i iracionalnim emocijama,inspirisani lažima i odvalama lažnih novinara i medija...

Prvo,to što je on na faking usranom imbecilnom Fejsbuku, koji danas pojedinci očigledno doživljavaju kao glavno merilo uspeha, medij, kredibilitet, i ko zna šta još... nekome pomenuo da je tad i tad tu i tu vozio 200 na sat,ne znači da je tom prilikom i prekršio neki zakon.

Mali izlet do Gugleta i Wikipedije (znate,ona dva sajta koja su na par klikova 60% stanovništva planete,ali opet očigledno van dometa mnogim novinarima i ''ekspertima'') mi je doneo saznanje da u Španiji postoje deonice gde njihovi vozovo voze i 200,pa i 250 km/h.

Sad,to što je neko njegove zajebancije... na jednoj društvenoj mreži, koja je takođe zajebancija i ništa više... preinačio u njegovo priznanje i objavu celom faking svetu da on voli da divlja s vozom, juri 200, piči pored policije, možda čak i pravi nuklearne bombe u podrumu kuće... to je već nešto drugo. I za to se u pojedinim državama krivično odgovara.Iskreno se nadam da će tako biti i ovde. Bez obzira da li je on kriv za nesreću ili ne.

Jer... što bi rekli Ameri - the last time I checked...
1. Fejsbuk nije nikakav državni dokument, aparat, dokaz ili institucija ,
2. Svako na svom FB profilu može da piše šta god hoće. Al to ne znači da je to i tačno,ili da ga treba tretirati kao pun dokaz ili argument
3. Istragama nesreća, prikupljanjem dokaza i dizanjem optužnica se bave policija, sudstvo, saobraćajni veštaci i stručnjaci i pravnici. Ne fejsbuk,ne samoproklamovani stručnjaci,ne nepismeni novinari.  Smile

Drugo...   Allow me to edit your claims...  Smile

Citat
kad [ NEKI ] muskarci dodju u te godine kad se pretvaraju u male bate i nalozene klince..  Smile

Svi mi imamo neke svoje generalizacije i predrasude. Ali aj kad pričamo o tome da bar probamo to da držimo na nekom racionalnom nivou.   Smile
Ne da svodimo diskusiju na raspravu devojaka i momaka srednjoškolaca na malom odmoru.  Smile Toliko o tome.

Treće... To što se on opustio i dodao gas ne mora da znači da je to radio da bi se ku*čio, blesavio, udvarao nekoj gospođici,ili šta su već sve novinarski eksperti-za-šta-god-ti-treba-osim-za-razum-i-pismenost naveli...
Već se radi o tome da se čovek posle određenog broja godina i stotina prolazaka nekom rutom pomalo opusti, stekne utisak da samim time što zna rutu i zna svoju mašinu,automatski vlada svim elementima i drži situaciju pod kontrolom. Drugim rečima - da ne može da pogreši i da ne može da se slupa. To se dešava svakog dana na putevima po celom svetu. Samo što se neko sam urazumi i okane toga,neko prisustvuje tome pa se opameti,neko očeše neko drugo vozilo u krivini(na primer),pa mu ostane lep ''ožiljak'' na limariji da ga podseća da ne jurca,a nekome pak dođe u glavu tek kada napravi merda mucho grande. Jebi ga,ali tako je. Takva je ljudska psiha. Shit happens.

I,da,da se razumemo odmah - ja njega ne branim. Mislim da treba da odgovara za to što je uradio i za ono za (šta se ustanovi da) je kriv. Samo sam se malo osvrnuo na tvoj stav i tvrdnje,inspirisane blesavim odvalama i izmišljotinama socijalnih slučajeva koji sebe nazivaju mediji.

Izvinjavam se na podužem postu,kao i na malo oštrijem tonu,koji nije bio uperen (samo) protiv tebe.Morao sam,jer izgleda da u današnje doba ljude treba svakog dana podsećati šta su špekulacije,izmišljotine i tračevi sa takozvanih društvenih mreža i nazovi medija,a šta verifikovane tvrdnje,stručnjaci i osnovane optužbe i tvrdnje.  Smile
« Poslednja izmena: 26. Jul 2013, 16:40:35 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Kurcio se. Sam kaze.

Šta je španski mašinovođa rekao odmah nakon nesreće: "Zeznuo sam stvar, želim da umrem"

| 26. 07. 2013. - 16:54h

Na crnoj kutiji španskog voza koji je izleteo sa šina, usmrtivši najmanje 80 osoba, zabeležene su reči mašinovođe Fransiska Hozea Garsona, koji očajnički moli kontrolore da mu pomognu: “Sleteo sam sa šina. Šta da radim? Šta treba da uradim? Zeznuo sam stvar. Želim da umrem.”

Mašinovođa nakon nesreće kada su uspeli da ga izvuku iz voza

Prenoseći izjavu izvora bliskih istrazi, “El pais”, navodi da je mašinovođa ponavljao kontrolorima u stanici: “Mi smo samo ljudi! Mi smo samo ljudi! Nadam se da nema mrtvih, jer će oni ići na moju dušu.”

I sam je priznao da će nositi ljude na duši

U katastrofalnoj železničkoj nesreći u Španiji poginulo je 80 ljudi, dok je njih 140 povređeno. Voz, koji se iz Madrida kretao ka gradu El Ferolu, izleteo je iz šina u glavnom gradu pokrajine Galicija, Santijagu de Komposteli.

Mašinovođa je u prvom trenutku izjavio da je u krivinu ušao brzinom od 190 na sat. Onda se ispravio i rekao da su možda išli i 200 na sat, ali je na kraju ostao pri prvobitnoj izjavi.

Hvalisanje na "Fejsbuku"

Gardijan je danas objacio da se mašinovođa ranije na "Fejsbuku" hvalio da vozi brzinom od 200 na sat.

“Na granici sam i ne mogu da vozim brže, ako ne želim da me kazne. Kakvo bi to uživanje bilo da me sada slika policijski radar!”, napisao je on tada.

Juče je objavljen i dramatičan snimak na kojem je zabeležen trenutak kada voz izleće iz šina.

Mrtvih ljudi je bilo na sve strane

Na snimku se vidi kako voz velikom brizinom prilazi krivini, a zatim iskače iz šina, dok se vagoni uz eksploziju raspadaju. Snimak možete videti na kraju teksta.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
јбг...

IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Ja opet ne vidim gde je to famozno kurčenje. Vidim samo novinarske interpretacije interpretacija interpretiranih interpretacija, odvale sa društvenih mreža i podatak da je na jednoj od njih imao sliku gde piše da nekad vozi voz brzinom od 200 na sat i sliku sa meračem.

Ako se u obzir uzme činjenica koju sam naveo nakon istraživanja koje je trajalo 5 sekundi ( evo,postaviću i linAk za novinarske gluperde,u slučaju da ne znaju... www.google.com  ) ,a to je da u Španiji vozovi na pojedinim mestima voze i 200 na sat... ja opet ne vidim šta je tu kurčenje što on ima sliku sa meračem koji je na 200.

Dakle,ja sad ne pričam o tome koliko je brzo vozio pri udaru. Ne pričam,jer puštam da stručni ljudi rade svoj posao i utvrđuju to,a ne da kao novinari na osnovu metode ''otprilike'' procenjujem i donosim zaključke.

Ne,ja pričam samo o tim novinarskim rafalima da je on bio kurčeviti mašinovođa,da je pičio toliko da bi impresionirao kelnericu ili koga već,i slične tvrdnje za kojih još uvek nema konkretnih dokaza.

Neka osude oni njega i na 100 doživotnih robija... Nemam ništa protiv. Ali neka se time,izveštajima i dokazima bave nadležni organi,a ne besposleni pajseri sa Fejsbuka, Tnjitter detektivi, novinarski eksperti za sve i svašta i ostali socijalni slučajevi koji ceo život budu nesposobni za normalan rad pa čekaju ovakve katastrofe da izgrade svoje karijere tako što će (dodatno) uništiti život čoveku koji će ionako do smrti svakog dana da se proklinje.

Mislim,samo se osvrćem na ovaj novi trend i na rad ovih Fejsbuk reportera,Tnjitter detektiva, Tnjitter revolucionara,novinara eksperata i tako tih... kreatura koji daju sebi za pravo da useravaju drugima život zarad svoje karijere.Samo čekam kad će da se pojavi i Fejsbuk sudnica. Pa da bude - ma,jebo policiju,jebo izveštaj,jebo nalaze,jebo snimke... čim on važi za ''kurčevitog mužjaka'' u krugu naših Fejsbuk istražitelja... znači pravac na vešala!    Smile Smile Smile

Bio on proglašen krivim ili ne,iskreno bih se oduševio kad bi podigao optužnicu protiv svake male funjare koja ga je klevetala i manipulisala činjenicama. Da se malo gluperde i sitne duše na FB,Tnjitteru i u medijima podsete šta znači žurnalizam i izveštavanje,a šta zvanična istraga i veštačenje. I ko se tu čime bavi.
« Poslednja izmena: 26. Jul 2013, 18:00:12 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.