Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sori, po difoltu ne nosim kežual za svaki ivent…  (Pročitano 18146 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
e sad i ti pretjerujes, srafciger je u upotrebi od 19.vijeka ako se ne varam ..
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
npr.Ko od vas koristi windows na srpskom?

gomilu ljudi poznajem koji koriste, bez obzira sto nije potrebno ne znam ni ja koliko znanje engleskog da bi se koristio racunar... to je vec stvar navike i nema veze sa prethodnom pricom.

to je samo jedan primer..a sta je sa npr.alatom? Sta sa delovima automobila? mislis da su srafciger ili alnaser srpske reci?

pa ajd prevedi nam srafciger i alnaser Smile ipak, bez obzira na sve... smatram da ni ovoga puta nisi dao dovoljno dobre primere preteranog koriscenja "stranih reci i izraza" u svakodnevnom zivotu... tipa "pliz, sori, po difoltu...".
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4910
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
samo kazem da nam tehnologija namece te izraze i lakse ih je koristiti jer svi znaju na sta se odnose...tako smo mi i za srafciger imali neku rec tipa odvijac ili zavijac ali godine kako su prolazile sve vise se koristila originalna rec pa je ona prihvacena kao takva i u nasem jeziku(prevod je nestao ili je bio nepotreban)...tako isto ce biti i sa odredjenim recima koje danasnja tehnologija,odnosno globalizacija, donosi...mladje generacije obozavaju da koriste takve reci,dok ih se mi gadimo ali na njima svet ostaje  Smile...
IP sačuvana
social share
tvrdji od hard core-a

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
ne bih bas da mi svet ostane na nekim primercima tih mladjih generacija Smile hvala lepo, mozda drugi put.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Nije kao da imas izbor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Stavrno ste vi ljudi stocari ... Smile Smile
Pa ko kaze da reci tipa "srafciger" (Arnold), "sporet" i tako to treba izbegavati? Svaki jezik ima to ... kako se to kaze, uvezene reci!? e, ali vi niste uvezeni, to i Bosanci znaju. To treba primetiti  Smile Sve, ali mojne da mi kazete da psotoji rec na stranom jeziku, a da nema prevod na srspki, pa kao zbog toga glumimo engleze  Smile
To "po difoltu", moze da se kaze u osnovi, u sustini, zapravo, najpre... (ima vise znacenja) ali neeee, zasto tako kad moze po inglis? Kad cujem nekog da kaze "po difoltu" u glavi zamisljam kako se moja pesnica kontaktira tu glavu 5 puta u sekundi  Smile  Smile Polako se gube reci koje su nam ostavili Ooooo Turciii, pa sad kao malo po zapadnim "standardima" Smile Nazlozeni na taj govor k'o Bane Sansajn na rep  Smile
Cuo sam skoro jednog momka, psuje u fazonu "fuck.."  Smile ili kad dobijem SMS "bla bla bla ...C u" o Bozeeee  Izludjuje me do 101  Smile Smile
Aj budite dobri  Smile i mojne to kao difolt i to. Relax! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50158
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S24
Uletio sam u temu da vidim na kojem je jeziku napisan njen naslov.  Smile

Podsjeca na jezik igraca WOWa.
« Poslednja izmena: 03. Mar 2010, 18:37:38 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
LG 4X HD
Citat
Pa sunce mu jebem, ovo je bio (bar je trebalo da bude) duhovit post koji se nadovezuje na tvoju kozu a lupanje glavom je u istom duhu... na ovoj psihologiji bi svi samo da se svadjaju u poslednje vreme.  Smile
Nije mi delovao tako, pogrešno sam onda razumeo, zaboravi.

Citat
pa ajd prevedi nam srafciger
odvijač?
Ne vidim zašto je ok   (ima li nekoga ko uopšte zna šta "ok" stvarno znaćč? ) reći šrafciger a nije ok reći po difoltu? Samo zato što se šrafciger koristi od 19 veka?  pa za 200 godina neko će isto reći da se "po difoltu" govori od 21 veka, i onda će to biti u redu?

Citat
Aj budite dobri  Smile i mojne to kao difolt i to. Relax! Smile
relax?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
OK valjda znači zero killed.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
OK valjda znači zero killed.

Уствари, порекло ОК је тешко наћи јер постоји поприличан број прича како је настао.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.