Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Okt 2025, 05:03:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šonje  (Pročitano 854 puta)
20. Okt 2007, 22:23:20
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 

Često se zablenem u neke neobične parove, kad ih primetim, jer takvi se ne primećuju uopšte. Jedno od njih dvoje, a nekad i oboje nose naočare sa okvirima koje nikad ne bih kupila, a verovatno ih više i nema u radnjama. Oni od pre, od providne plastike – ženski sa blago mačkastim ćoskovima, a muški – metalni nedefinisanog oblika.

Ušla sam u poslastičarnicu da kupim kesten pire (to vole moje drugarice uz popodnevnu kafu), a ispred mene takav par. Oboje onako niski, ne znam ni kako su obučeni…on ima drap pantalone i košulju, ona suknju do pola lista sa cvetnom šarom, ali nikad se ne zna koje je cveće, mozda takvo i ne postoji u prirodi, majica sa čamac kragnom i smotana kosa u neku pundjicu. Svako drži po jedno dete za ruku. Skladno, nenametljivo, mirno. Za decu po jednu kuglu sladoleda. “Šta ćes ti maco?” – pita on. “Pa…mogla bih krempitu”, kaže ona. Oni se dogovaraju tu unutra. Nema pauze u dogovoru, sve teče izmedju njih mirno i fino. “Ja ću srneca ledja, pa cemo da podelimo, jel važi?” – “Važi”- odgovara ona. Poslastičarka im pakuje, on plaća, ona uzima kesu, on izlazi prvi a glava mu je blago okrenuta ka njoj -“Je l možeš maco?”. Jeboteee, koji sklad u 5 minuta. A ja se izšunjam iz kuće,  utrčavam u radnju, penjem se na prste da vidim šta sve ima i razmišljam šta ko voli, da ne pobrkam a da iznenadim. Naručujem, plaćam, istrčavam i žurim... žurim.

Uletim u kuću, brzo prepakujem kupljeno, stavim na tacnu, žurim da mi neko ne bane pa da razotkrije iznenadjenje, onda upadnem u dnevnu sobu  - “Tana-na-na-naaaaaa!” I dobijem aplauz. Mene nikad ne pitaju “Je l možeš maco”, kad nosim 3 kese, a ne jednu sa kolačićima. ebiga, ja nisam htela šonju, da mi se sa maco-kuco obraća, pa šta ima da se čudim. A on, taj što se maca, ja takvog ne bih imala prilike da sretnem ikada, igde. Takve nisam ni poznavala.

Oni u školi što su sedeli u drugoj klupi sa strane, ćutali, bili dobri i vrlo dobri djaci, posle upisali neki fakultet, završili ga prilično u roku, ti vredni, štreberi ponekad, išli sa mamom i tatom na more, imali eventualno jednog druga i nijednu drugaricu…takvi su me zaobilazili. A i ja njih. Bila sam im prebučna,  suviše radoznala. Takve sam udarala po ledjima, onako iz čista mira pa su me se i bojali. A kad imam razlog, onda ceo razred misli da su im pukla ledja. Nervirali su me ti predobri, smotani, što idu mami u prodavnicu i ne svrate nigde, što ne zastajkuju kad se vraćaju iz škole, te šonje. Ni u čemu nisu bili najbolji. Išli su samo na fizičko, ali ništa nisu trenirali, nikada nisu bili u školskom timu za bilo šta. Kad su kasnije imali neke devojke što liče na njih kao da su im sestre, onda su sa njima išli na sladoled. Jebo tu zabavu. Bezveze skroz. A ja živim svoj život uzbudljiv i buran, motam se svuda, znam mnogo ljudi, provodim se. Kad, počeo višestranački život, a oni kandidati za odbornike, članovi nekih stranaka, angažovani, onako ozbiljni, sa mirnim ženicama, bez skandala, fini i odmereni. Mi dodjemo na glasanje, a oni tamo sede, dočekuju, odgovaraju na pitanja. Neki su faktor. Retko koji je bio ikakav frajer. I sad kad pogledam kroz noviju istoriju, isti djavo. A ono malo što ih ima da su frajeri van govornice, njih uglavnom ne vole. Ne daju se šonje. Šonja šonju prepoznaje i oni se drže zajedno. Oni nisu konkurencija ma kako da im se mišljenja razlikuju. Jaki su samo kad su zajedno. Oni prelaze iz jedne u drugu stranku i nikom ništa. Kod frajera je druga priča skroz. Oni su uvek konkurencija, oni se bore, oni razmišljaju samostalno, oni se ne daju. Šonje nikada neće napraviti revoluciju. Njih eventualno neko nekada izabere da se slikaju, da umire žene, majke i domaćice svojim nezanimljivim stajlingom, da ne skreću mnogo pažnju, da o njima nema šta mnogo da se kaže, da su smerni, časni, pošteni.

Uvek mi je bilo nekako žao šonja kad sam bila mladja. Sad ih gledam po čitav dan u vestima, emisijama u kojima se pametuje o krivicama i prošlosti umesto o budućnosti, i shvatam koliko su opasni. Opasni na gomili, kad se udruže i kad za sve ono što sam ih udarala po ledjima usred učionice, što se popnem na prvu klupu pored vrata, pa kad naidje nabijem kecelju na glavu a ostali ga zavrte, što zbog još hiljadu situacija u kojima nisu znali da se snadju i da reaguju – hoće da mi se osvete. Meni, mom detetu, mojim prijateljima. Zato, mrzim šonje.

Ja se izvinjavam, nešto mi došlo pa sam se raspisala, ali sve je to da bi bilo zabavnije. Valjda.

Kolači : ne volim ni da ih pravim ni da ih jedem. Kod slatkiša je problem što sve mora da bude tačno “na meru”, nema improvizacije i trenutne inspiracije, nema isprobavanja. Ali lepo je zimi kad imaš tanjirić sa kolačima kad naleti neko uz kafu ili čaj. Bolje je od onih “kupovnih” keksa. I mrzim da mesim testo. Mora da se ima to nešto u prstima, da znaš da ga osetiš kad je gotovo, a i brate sve se ubrlja. Sej ono brašno, ono leti na sve strane i u kosu i svuda, onda dok se mesi sve se ubrlja pa se zalepi za radnu površinu pa to dok se očisti…ma idi. Pravim po nekad samo ono što se varjačom umuti za 5 min. I ispeče i bude gotovo.
U Sloveniji u osnovnoj školi deca dobiju recept, pa kod kuće naprave kolače i sutra donesu taj “projekat” u školu. Evo jednog super kolača. Možda će da zvuči da je bezveze, ali nije odličan je i može danima da stoji u metalnoj kutiji, što duže stoji to je bolji.

B92
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

CRVENA ZVEZDA

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2378
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 5310
hej cekaj i ja sam sonja,sta dobijam za to?
IP sačuvana
social share
Cale ti u djubretarimaaa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia N97
Alergichan sam kad parovi dele hranu. Kapiram da ce to biti uzrok mog razvoda.  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 69
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma neces se razvesti zbog tog,vec zato sto si sa umetnicima na netu, Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia N97
Ne kontam ...  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

CRVENA ZVEZDA

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2378
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 5310
ni ja?
IP sačuvana
social share
Cale ti u djubretarimaaa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Okt 2025, 05:03:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.