Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 20:30:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šokantno poskupljenje nafte - dokle?  (Pročitano 38400 puta)
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 246
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
SonyEricsson 
hehehehe koliko vi nas mrzite  Smile ja postova, ja potpisa  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 253
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
hehehehe koliko vi nas mrzite Smile ja postova, ja potpisa Smile Smile Smile
Ako mislis na mene grijesis. Ja vas ne mrzim, zivot na Balkanu bi bio jako dosadan bez vas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6230
hehehehe koliko vi nas mrzite  Smile ja postova, ja potpisa  Smile Smile Smile
Ne znam ko smo mi, ali ako si mislio na Alahove sledbenike, VI, ovi nasi da kazem tako, nemate blage veze sa arapima.
U nikakvom pogledu, pa ni u veri.
Ja licno imam neko posebno misljenje posebno o veri, posebno o arapima a posebno o vama. To su tri kategorije.
Da se ne bi nasao uvredjen a hoces, biti nas musliman tamo, je bilo teze nego 92-e biti Srbin.
Smatraju vas izrodima, onako kako vi nas potajno smatrate, ali ne smete da kazete, samo kada ste medju vama.
Drugo, te arape, vera pravi takve tupadzije da su crnci iz Afrike akademija nauka za njih.
Crnci su odlicni majstori, i skolovani ljudi.
Arapi su takvi smradovi da ako bi ih kroz odzak provukao jos bi smrdelo.
Drugo, nisam sreo arapina na ovome svetu da moze da zapamti dve stvari odjednom.
Prvu stvar zapamti, a druga je In Shalah. Ako Bog da.
Zato sam i tvrdio da je to naucna fantastika da su pet arapina srusili kule u Americi.
Bolje da su mi rekli da je bio rat zvezda, pre bih poverovao.
A posto ja doooobro znam sta vi o nama Srbima mislite, nemoj da ti ja kazem svoje misljenje.
Dovoljno ja da kazem da bih Mladica kaznio za sabotazu i mlako delovanje.

Ja dobro znam da se to promeniti ne moze.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia E
Taj text si postavljao vac 2x Smile

obrisan je na temi ustrojstvo BiH, a pošto ovi tvoji jarani misle da se šprdam s njima i da pišem neutemeljeno, evo da im okačim opet...za koju godinu bićemo nešto kao kuvajt na bliskom istoku Smile
Dal si ti svestan da u udzbeniku iz geografije iz SFRJ za osnovnu skolu ali ti nisi isao u osnovnu skolu u SFRJ pisalo da ta ista SFRJ izvozi naftu, pazi sad vi cete naci naftu i postati kuvajt isto onda kad se opet bude oformila ta SFRJ!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung Galaxy S III
Utripovali bosanci da je dovoljno biti arapin,klečati na kolenima svaki dan i eto nafte... Smile
IP sačuvana
social share
...šta reći...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Otkriveni ostatci brodova u Baltičkom moru
Groblje jedrenjaka prepreka za gasovod
Autor: CDC/MA | 20.07.2008 - 00:34

Davne 1715. godine švedska mornarica je natovarila 20 svojih brodova teškim kamenjem. Otplovivši na pučinu, mornari su probušili korita jedrenjaka, koji su ubrzo nestali u ledenim vodama Baltičkog mora. Tako je nastala najveća masovna grobnica brodova u istoriji, koja je napravljena s jednim jedinim ciljem: da odvlači na dno mora druge brodove i zastraši neprijatelje.

Posmatran s visine, najnepristupačniji grudobran u Evropi, koji se nalazi jugoistočno od ostrva Rigen, predstavlja niz tamnih mrlja iz prošlosti, koje na dužini od jednog kilometra blokiraju pristup ovom delu Baltičkog mora. Olupine brodova, međutim, i dalje služe svojoj svrsi. Dok su nekada imale zadatak da zaustave neprijateljsku dansku flotu, sada predstavljaju prepreku izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, koja bi najkasnije do 2010. godine trebalo da poveže Rusiju sa Lubminom.
Otopljeni glečeri preplavili naselja
Severno i Baltičko more već liče na džinovski podvodni muzej. Ispod njihove površine kriju se kulturni relikti, koji su snimljeni iz vazduha. Pre 8.000 godina dno Baltičkog mora su velikim delom naseljavali ljudi, a zemlja je poplavljena prilikom otapanja glečera. Kasnije su otkrivene grobnice, stubovi, krhotine i mnogi drugi predmeti. Prema procenama stručnjaka, najstariji potiču iz mlađeg kamenog doba, iz perioda oko 4000. godine pre Hrista.

Konzorcijum preduzeća „Nord strim“, zadužen za izgradnju gasovoda, pokušava da nađe rešenje za ovaj problem. „Još ovog leta poslaćemo ronioce da pregledaju olupine“, kaže Jens Lange, šef projekta zadužen za dobijanje dozvole u Nemačkoj. Ostaci potopljenih brodova pronađeni su još 1990. godine i izmereni pomoću specijalnog skenera. Očekuje se da će sledeće godine biti izvađena jedna olupina, kaže Lange, a oslobođen prostor će kasnije biti iskorišćen za postavljanje gasovoda. Najtrošniji delovi brodova biće zaštićeni vrećama s peskom, čime će se sprečiti da se prilikom izgradnje gasovoda oštete ostaci brodova starih 300 godina.
Brod izvađen iz vode biće podvrgnut analizi, kaže arheolog Jens-Peter Šmit, da bi na kraju bio prebačen u šljunkaru u pokrajini Meklenburg - Prednja Pomeranija, gde se već nalaze tri olupine i gde je planirano otvaranje prvog „podvodnog muzeja“ u Nemačkoj.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Βεστήτωρ

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 95
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Samo se pitam kada ce da krenu u proizvodnju automobili na vodonik koje su osmislili japanci a koliko znam i napravili nekoliko "komada"  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi koji mrze, to su najpre glupaci, a zatim i kukavice, ali nikad heroji.
I udarac u dupe je korak napred
Βασιλεὺς Βασιλέων Βασιλεύων Βασιλευόντων
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6230
Samo se pitam kada ce da krenu u proizvodnju automobili na vodonik koje su osmislili japanci a koliko znam i napravili nekoliko "komada"  Smile
Nije to nekoliko komada i nisu to samo Japanci smislili.
Rade to i Ameri i Nemci. U stvari rade svi, a cena je vec konkurentna po kw.
Jedini je problem infrastruktura vodonika. I tu chorbu moras sipati, a infrastruktura je sva za naftu.
Inace performanse su na jedno punjenje 500km.

Mozes traziti po netu FFV (Fuel Flexible Vehicles) za hibride i FCV (Fuel Cell Vehicles) za vodonocnu voznju.
Juzna Amerika je buducnot tranzicije. Imaju etanol, metanol i 75% svetskih reservi litijuma za Li Ion Baterije.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 246
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
SonyEricsson 
Nije to nekoliko komada i nisu to samo Japanci smislili.
Rade to i Ameri i Nemci. U stvari rade svi, a cena je vec konkurentna po kw.
Jedini je problem infrastruktura vodonika. I tu chorbu moras sipati, a infrastruktura je sva za naftu.
Inace performanse su na jedno punjenje 500km.

Mozes traziti po netu FFV (Fuel Flexible Vehicles) za hibride i FCV (Fuel Cell Vehicles) za vodonocnu voznju.
Juzna Amerika je buducnot tranzicije. Imaju etanol, metanol i 75% svetskih reservi litijuma za Li Ion Baterije.

ja mislim da su licence za takvu tehnologiju otkupljene od onih kojima nije u interesu da to postane dostupno široj masi konzumenata...kakva alternativna goriva, nafta će bit dugooooo No.1.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2008, 16:05:19 od gricko28 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 
ja mislim da su licence za takvu tehnologiju otkupljene od onih kojima nije u interesu da to postane dostupno široj masi konzumenata...kakva alternativna goriva, nafta će bit dugooooo No.1.
Takve projekte uglavno drže oil kompanije, to je tačno..a drugi deo posta  Smile koliko još misliš da će nafta biti pogonsko gorivo br1? 50, 100, 200 godina?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 20:30:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.