Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 10:31:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šokantno poskupljenje nafte - dokle?  (Pročitano 38474 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 
Cena nafte raste i uvek će rasti.Nafte nestaje, kroz sto godina (po mnogim procenama i znatno brže) je više neće biti.Bez obzira kolika proizvodnja nafte bila u budućnosti, drža će joj cenu-u Americi nisku, kod ostalih visoku.Postepeno će se prelaziti na alternativna goriva, ali će cena energije konstantno rasti.Nas bi to moglo da dovede u energetsku zavisnost, kada ostanemo bez fosilnih goriva.U Srbiji se baš i ne misli toliko o tome dok su zemlje EU odavno poklonile ogromnu pažnju upravo tom problemu.Energija vetra, sunca, biogas, gorive ćelije itd.Sve bi to trebalo jednoga dana da zameni naftu i ostala fosilna goriva.Da i nuklearna energija naravno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6230
Obnovljiva energija u Srbiji moze za godinu ana da krene sa totalno pozitivnim efektima.
Cisto iz razloga sto imamo biomasu.I za biodizel i za etanol i za metanol. Ako ameri mogu da prave kucne etanole na struju, sta bi rekli na gedzine kazane koji idu na drva, pa sa odgovarajucim regulatorima tempteratute (mislim da je 72,5) ispusta cist alkohol.Melasa iz secerana, trulo voce, secerna repa.
To je nejekonomicnije, jer ga pravis isto od obnovljive energije.
Od treseta koji ima slabu energetsku moc, pa ga obogacujes mazutom u termoelektranama, mozes da pravis metanol (wooden alcohol).
U Vojvodini mozes da kupis na kredu sa zapada uredjaje za pravljenje biodizela.Prodaju ih svih mogucih kapaciteta.

Sto se tice nuklearke, danas se otpad odlaze na licu mesta. Tehnologija betonerinja olovom je vec razradjena.
Treba ti Kosovo i Trepca za olovo.Tehologija odlaganja jevec razradjena, a i stepeni zastite su povecani na 7 posle Cernobilja.

Mi treba vodu da cistimo u Srbiji. Tehnologiju vodonika sa Svabama da razradimo.
Sve to za desatak godina uposlis preko milion ljudi koji zive od svoje zemlje. Jos ce ti i trebati radna snaga.
Za dve godine vec bi se videli efekti.
Ali mnogo lakse je da zamajavas ljude ruskim gasom, kojeg uvozis od Tita naovamo (prvi projekti).

Glavna ciljna politika ce od sada biti: idi narode sluzi kod Svabe, salji doznake, a mi cemo da pozjamljujemo, da zderemo i da ti pricamo pricu.
U opoziciji ce te prodavac drvenih kaputa, oslobadjati ropstva i vracati njive a polupismena stoka ce glasati za njih, jer je lakse da gleda silikone na Pinku, cita Kurir i pljuje po svemu sto se krece.

Spas srpstva je u intenzivnom dugorocnom progarmu obrazovanja stanovnistva.To i prirodna regenerativna energija zemlje bi bilo spas i nacije i drzave.
Prosto receno: skolovan seljak.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Bolje je jednu planinu ili napušteni rudnik opasati bodljikavom žicu i tamo držati nuklearni otpad, nego graditi nove termoelektrane koje će nam zagaditi vode, atmosferu i njive otrovima i radijacijom a pri tome koriste ugalj čije su rezerve ograničene.

Drugo rešenje za nuklearni otpad je ono što se već radi sa otpadom iz Vinče a to je njegova prerada u Rusiji.

Da, kao sto se cuti da se u okolini Aleksinca (i pre bombardovanja) u nekoliko godina drasticno povecao broj obolelih od malignih bolesti...  Smile

Prvo, nije to bas tako jednostavno, opasati bodljikavom zicom, proces zastite celog objekta (a koji ima ne tako dugi vek trajanja - cini mi se od 20 do 40 godina) je izuzetno skup, betoniranje, adekvatna zastita - i nemoguce ga je koristiti u narednih 10,000 godina!!!

Sto se tice problema odlaganja otpada, i taj proces je skup, i trenutno postoji problem na globalnom nivou sa tim.. A tek ako se zaista ostvare planovi i izgradnja planiranih nuklearnih elektrana u regionu...  Smile

Dalje, ja sam siguran da je ministar, ako je lobirao za termoelektranu, imao adekvatne razloge (licno-finansijske prirode  Smile) a takodje sam siguran da ce i oni koji eventualno budu lobirali za nuklearne elektrane - ciniti to iz slicnih pobuda!
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6230
Bolje je jednu planinu ili napušteni rudnik opasati bodljikavom žicu i tamo držati nuklearni otpad, nego graditi nove termoelektrane koje će nam zagaditi vode, atmosferu i njive otrovima i radijacijom a pri tome koriste ugalj čije su rezerve ograničene.

Drugo rešenje za nuklearni otpad je ono što se već radi sa otpadom iz Vinče a to je njegova prerada u Rusiji.

Da, kao sto se cuti da se u okolini Aleksinca (i pre bombardovanja) u nekoliko godina drasticno povecao broj obolelih od malignih bolesti...  Smile

Prvo, nije to bas tako jednostavno, opasati bodljikavom zicom, proces zastite celog objekta (a koji ima ne tako dugi vek trajanja - cini mi se od 20 do 40 godina) je izuzetno skup, betoniranje, adekvatna zastita - i nemoguce ga je koristiti u narednih 10,000 godina!!!

Sto se tice problema odlaganja otpada, i taj proces je skup, i trenutno postoji problem na globalnom nivou sa tim.. A tek ako se zaista ostvare planovi i izgradnja planiranih nuklearnih elektrana u regionu...  Smile

Dalje, ja sam siguran da je ministar, ako je lobirao za termoelektranu, imao adekvatne razloge (licno-finansijske prirode  Smile) a takodje sam siguran da ce i oni koji eventualno budu lobirali za nuklearne elektrane - ciniti to iz slicnih pobuda!
Pazi, ima jedna stvar koju svi omanu. Da li Srbija treba da bude u sledecih 30 godina ili treba da bude jos 1000 godina.
Dakle ugalj je fossilna energija koja ima svoj kraj.
I sta posle?
Srbija je zemlja koja prema broju stanovnika ima najvise obradive zemlje u evropi. Ponavljam energija se racuna u svemu. U pasnjacima recimo, koliko krava i ovaca mozes da drzis da bi jednostavno imao hrane.Dakle u svemu. Racuna se koliko mozes kukuruza da posejes da bi dobio tu i tu kolicinu.
Hajde treba struje. U redu. Uzmemo zajam od Svaba (karikiram) daju nam opremu na otplatu strujom (KHD i druge firme) i picnemo termoelektranu.
Djelic i Tadija skacu: jeuropa, standard, evrichi a ovi drugi Solana kaplari i Soros.

I sada ti mozes da u skupstini izmenis zakon o energetici, dozvolis ljudima da budu jednostavno proizvodjaci energije, raspises konkusrse, zajmova za hidroelektrane na Drini i ostalim recnim tokovima i resis isti problem tako sto ce Srbi ulagati, bogatiti se i zaposljavati.
E ne ide. Lihvari ce reci: evo vama para zajmova itd ali u ovoj opremi. Na dugorocno.
A vama momci malo koje milionce komisiona, da napravite advertizing balvaniji kako ce im biti lepo sa zaduzenjima.

IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 
Proizvodnja biodizela je dosta skupa, za sada ne bi bilo loše da ulažemo u solarnu energiju i energiju vetra.Biogas takođe, treba postepeno povećavati procenat učešća energije iz obnovljivih izvora.Čitavi gradovi se na zapadu greju pomoću solarnih panela ili jama za proizvodnju biogasa.U Beogradu polako kreće grejanje na biomasu i solarnu energuju.Naravno ostaje pitanje koliko će sve to nadomestiti nedostatak fosilnih goriva.U budućnosti će se verovatno sve mnogo više bazirati na gorivim ćelijama i nuklearnoj energiji.Država bi trebala da ima neku konkretnu strategiju po tom pitanju.Samo da ne bude da nas nestašica nafte iznenadi kao sneg u sred zime  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Citat
Obnovljiva energija u Srbiji moze za godinu ana da krene sa totalno pozitivnim efektima.

Uh volio bih da si upravu ali cisto sumnjam citam clanak  u Ninu presednik privrednika Nemacke kaze da njih samo nuklerake mogu izvicu da je kolicina energije dobijena iz alternativnih izvora smijesna za samo njegovu pokrajinu Svabiju a kamoli za cijelu Njemacku
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
 nuklearna energija je jedino realno reshenje - dakle neshto shto trenutno postoji i moze da se racuna na njega. sve drugo je trenutno samo u povoju.medjutim , bojim se da sa trenutnom vlasti mi nemamo shanse da se razvijamo u bilo kom pravcu koji donosi tehnoloshki napredak.

par zanimljivih slichica  Smile , cena nafte i dow jones index u poslednjih godinu -dve dana ...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry Torch
Da ste uložili lovu na "futures" nafte danas ne bi prigovaralina njenu cijenu.

Ako niste, na bicikl i bok!
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Ви очекујете од данашње гарнитуре радикала и европејаца планско размишљање и стратешке пројекте???

Па да ли нас зајебавате?! Нису способни коридор 10 да заврше, Београд нема хитан мост већ 8 година, обилазница не постоји, наводњавамо само 2 % обрадивог земљишта, пољопривредни производи су прескупи за извоз...

Које наде ви полажете на било кога од политичара?!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 
Strategiju treba da razviju naučnici, a posle im ostaje teži deo posla-da ubede balvane od političara da je to nešto što je neophodno  Smile Inače slažem se da je nuklearka možda jedino dugoročno rešenje i imam utisak da će sve zemlje u regionu vrlo brzo imati svoje nuklearke, Mađari, Rumuni i Bugari već imaju.Slovenija ima, a kako vidim uskoro će i Hrvatska.Mi ćemo najverovatnije da uvozimo energiju, kao i sve ostalo što uvozimo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 10:31:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.