Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šokantni snimak: Dete pregaženo tri puta, ljudi samo prolaze  (Pročitano 4707 puta)
18. Okt 2011, 14:58:35
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
NEHUMANOST NA DELU
Šokantni snimak: Dete pregaženo tri puta, ljudi samo prolaze VIDEO

M. Milikšić    | 17. 10. 2011. - 21:27h | Foto: You Tube    | Komentara: 147
Na šokantnom video snimku sa bezbednosne kamere vidi se kako dvogodišnju devojčicu dva puta gazi kombi, jednom joj kamion prelazi preko nogu, a u međuvremenu je ignorišu prolaznici.

Snimak ljudske nehumanosti i nemara podstakao je bes u Kini nakon što je postavljen na internet. Nesreća se dogodila 13. oktobra u Fošanu u pokrajini Guandong. Prvo je kombi udario dete koje mu je išlo u susret. Devojčica je pala pod kombi koji je stao i vratio se unazad, ponovo gazeći preko nje. Nejasno je da li vozač nije osetio da je pregazio nešto vozilom ili nije mario. On je potom otišao, a dete je ostalo da krvari na ulici.

Čak 18 ljudi prošlo je peške ili se provezlo pored teško povređene devojčice, a da se nisu ni osvrnuli.

Potom je došao kamion koji je prešao preko nogu deteta. Na kraju se pojavila jedna žena – 19. osoba na mestu nesreće – i odvukla devojčicu sa sredine ulice, nakon čega se pojavila majka deteta.

Devojčica, nazvana na internetu Jue Juem, je trenutno u bolnici, u komi. Kineski mediji prenose da su lekari saopštili da je u vegetativnom stanju i da bi mogla da umre svaki trenutak.

Policija je uhapsila oba vozača koja su pregazila dete, a korisnici interneta okomili su se na nehumanost prolaznika na mestu nesreće. Jedan od njih je na svom blogu ovaj događaj nazvao “sramotom kineskog naroda”.

Mnogi ljudi u Kini izgleda da oklevaju da pomognu onima u nevolji, zbog straha da će biti okrivljeni za nesreću, prenose mediji. “Dobri Samarićani” na kraju često završe plaćajući velike sudske odštete onima kojima su pomogli.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
Ovaj snimak ne zelim da gledam, dovoljno mi je sto sam procitao Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Zasto sam i pre citanja ove vesti samo po naslovu znao da se ovo dogadja u Kini ?  Smile Smiley 1 Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
HTC Wildfire S
Umrla je.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia zvrr
Ovaj snimak ne zelim da gledam, dovoljno mi je sto sam procitao Smile

Ni ja ne želim da gledam. Smile i kakav je ovo izgovor

Citat
Mnogi ljudi u Kini izgleda da oklevaju da pomognu onima u nevolji, zbog straha da će biti okrivljeni za nesreću, prenose mediji. “Dobri Samarićani” na kraju često završe plaćajući velike sudske odštete onima kojima su pomogli.

pa jasno je da je dijete pregaženo, zašto bi se neka osoba koja šeta, znači ne upravlja vozilom, ustručavala da pomogne povrijeđenoj osobi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
HTC Wildfire S
i kakav je ovo izgovor

Citat

pa jasno je da je dijete pregaženo, zašto bi se neka osoba koja šeta, znači ne upravlja vozilom, ustručavala da pomogne povrijeđenoj osobi.

Pokušaću da ti objasnim. (ne i da opravdam)

Iako zvuči neverovatno, dva navedena razloga zašto niko ne pomaže u Kini su potpuno tačna.
Prvi, bili bi verovatno okrivljeni i odgovorni za nesreću.
A drugi je, naplatili bi im gotovo sigurno negu u bolnici.

Ako neko dovede povređenu osobu, automatski njega okrivljuju i traže (žrtva, porodica žrtve) od njega da plati.
Bez obzira što je samo pokušavao da pomogne.

A niko neće da plati.

Postoji poznat slučaj u Kini u kojem je čovek naišao i pomogao ženi da ustane kad je sama pala. Zauzvrat ga optužila da je gurn'o i tužila ga na sudu tražeći odštetu.
I dobila ga.
Sudija je rekao nešto tipa "ako je ti nisi gurn'o, zašto si joj pomogao onda da ustane?"

Takvi su, jbg.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Razlog je prost - to je nacin zivota u mravinjaku kao sto je Kina...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
Zasto sam i pre citanja ove vesti samo po naslovu znao da se ovo dogadja u Kini ?  Smile Smiley 1 Smile

ја прво што сам помислио је да се дешава у канади,америци или рецимо у западној европи Smile
још давно је правио мајкл мур експеримент са мртвим човеком на сред улице...колико се сећам,у монтреалу му нико није пришао пет сати Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
Razlog je prost - to je nacin zivota u mravinjaku kao sto je Kina...
Bas tako, klasican primer mravljeg mentaliteta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Svugdi je tako...

Ljudska empatija je odavno veoma niska, cak i za ljude koji umiru tik do njih. Uvek ce se covek pre zapitati "Da li cu ja imati konsekvenci zbog toga?" nego "Da li mogu da pomognem nekome?".
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.