Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sok i neverica - MUP neovlasceno dostavlja podatke vlasti  (Pročitano 6984 puta)
22. Avg 2016, 16:05:20
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 601.7.7
mob
Apple 15
"MUP neovlašćeno dostavlja podatke Nikoliću, Vučiću..."

Kako je saopšteno, poverenik je utvrdio da MUP u zbirci podataka "Dnevni događaji" obrađuje podatke o prijavljenim krivičnim delima i prekršajima, da na osnovu te zbirke sačinjava dnevni bilten događaja, koji se dostavljaju širem krugu, a ne samo ovlašćenima u MUP-u.

Lični podaci se tako dostavljaju predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković, prvom potredsedniku vlade Ivici Dačiću, Vrhovnom kasacionom sudu Srbije, Odboru za odbranu i bezbednost, republičkom javnom tužiocu, specijalnom tužiocu, Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

Na nivou policijskih uprava, ovi podaci dostavljaju se selektivno predsednicima sudova, tužiocima, načelnicima okruga, gradonačelnicima, predsednicima opština, predsednicima gradskih i opštinskih skupština, načelnicima centara BIA i drugima.

"Ako je svrha informisanja određenog kruga organa ili osoba o određenim događajima, ona se može ostvariti i bez konkretnih podataka o ličnosti. Distribucija tih podataka bez valjanog pravnog osnova bez sumnje predstavlja nezakonitu obradu podataka u smislu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti", ocenio je Šabić.

On je dodao i da dostavljanje ličnih podataka na adrese širokog kruga nenadležnih organa, a posebno nosilaca političkih funkcija, objektivno podrazumeva i povećava rizik njihove zloupotrebe.

Šabić je kazao i da je o upozorenju upućenom MUP-u ranije danas razgovarao telefonom i sa resornim ministrom Nebojšom Stefanovićem, a da će sutra o tome i neposredno razgovarati, kao i da očekuje da će MUP postupiti u skladu s tim upozorenjem.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1469
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Alcatel OT Telenor Smart
Главни проблем у Србији је што нема поделе власти, што нема система и што су институције потпуно урушене
(да парафразирам Радуловића)
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus
И покварен сат два пута дневно покаже тачно времe
Нема горег муслимана од потурченог Србина

Кажеш зло не постоји? Итекако постоји, и рођено је између 20. јануара и 20. фебруара.
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Citat
Kako je saopšteno, poverenik je utvrdio da MUP u zbirci podataka "Dnevni događaji" obrađuje podatke o prijavljenim krivičnim delima i prekršajima, da na osnovu te zbirke sačinjava dnevni bilten događaja, koji se dostavljaju širem krugu, a ne samo ovlašćenima u MUP-u.

znaci olos i kriminalci..a ne gradjani.... Smile

cisto sumnjam..ali ajde....
pre bi rekao da vucic dostavlja licne podatke clanova sns-a agentima bie i mupu radi provjere da li imaju nekekav krivicni dosje i sl....
jedan banalan primjer...a moze biti hiljadu razloga...drugih...

i inace da rade nesto mutno...to ne bi tek tako bilo pro valjeno..posto postoji mnogo nacina da se to radi
daleko od ociju javnosti..

i to su radili svi i pre vucica ....i svi ce to da rade....i posle vucica... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
znaci olos i kriminalci..a ne gradjani.... Smile
..
kriminalci su takodje gradjani bobak
olos narocito
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
mozda za tebe....za mene su olos....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
za zakon care, za zakon
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Ericsson jeste
ne postoji nikakav zakon i nikakva pravila
što reče lorn malvo ''Your problem is you've spent your whole life thinking there are rules. There aren't. We used to be gorillas.''
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
gorillas have rulles
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Ericsson jeste
no they don't
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.117
Kakva gomila gluposti.  Smile

Anarhisti i slični ''divlji'' lelemudi (čitaj - pajseri kojima fali nešto u glavi pa ne mogu da žive isto kao i ostali) se večito pozivaju na majku prirodu i istoriju ljudske evolucije u tim svojim namerama da opravdaju divljaštvo i haos. Al ono što debili često zaboravljaju je :

1) da je od perioda kad je čovek bio životinja bez zakona i države do danas prošlo 100.000 faking godina i da se za to vreme mnogo toga promenilo, ne samo u mozgu i telu ljudi, nego čak i na planeti, te da je porediti tadašnje stanje i ovo sadašnje u najmanju ruku imbecilno

2) da čak i u vreme dok je čovek bio životinja, odnosno majmun, da je živeo u zajednicama. I da je u tim zajednicama postojao neki red i neka hijerarhija, kao što i dan danas postoji kod majmuna, pasa, pa čak i životinjskih carstava koje su starije nego ljudska rasa, kao što su krokodili ili insekti.

3) da ljudi spadaju u one organizme koji bez socijalizacije i grupe ne mogu da prežive.

I da... Iako gorile spadaju u inteligentnije primate, ideja da su ljudi potekli od njih, po onome što ja znam, nema veze. Jer mi smo u više stvari sličniji šimpanzama i bonobo majmunima nego što smo gorilama. I u tom životinskom carstvu majmuna i primata, gorile su ipak grupa za sebe. Velika, moćna stvorenja koja odstupaju od prosečnih majmunskih vrsta. Izjava da su ljudi bili, ni manje ni više nego gorile, je ravno izjavi da su svi psi nekad bili hijene. Ne nisu, hijene su samo jedna mala grančica u stablu evolucije koja se izdvojila i iz koje nije ništa nastalo. Dok su psi nastali od vukova. Stoga, ako se neko već poziva na naše majmunsko/primatsko poreklo, nek se poziva na šimpanze i bonoboe, a ne na gorile.  Smile I mada šimpanze umeju da budu itekako nasilne, nisu ni blizu gorila. A bonobo su još dalji od toga.

P.S. Još jedna interesantna stvar vezana za te ''anarhiste'' i ''vajldere'' je da dosta njih drobi o zakonima jačeg, surovosti prirode, borbi za opstanak i sličnim stvarima... A ipak mnogi od njih ostaju u gradovima punim ljudi, nose odeću koju su napravili ljudi, voze motore i auta koje su napravili ljudi, koriste oružje i predmete koji su napravili ljudi, jedu hranu koju su napravili ljudi, i uopšte, žive među ljudima.  Smile  Štaviše, njih leče ni manje ni više nego drugi ljudi!  Smile Pa čekaj, ako si divlji opaki anarhista koji nije zaboravio na svoje ''gorila korene'' onda valjda treba da ideš u džunglu da tamo živiš i svaki dan se boriš sa elementima i drugim zverima.  Smile  Smile Ali jbg, to traži mnogo rada i truda, a i može guzica da završi u komadima, pa je lakše sedeti u gradu i pisati knjige i catchy fraze.  Smile
« Poslednja izmena: 22. Avg 2016, 19:20:09 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.