Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Socijalna interakcija a moze da se kaze i "muvanje"  (Pročitano 8124 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Sad meni pomalo nije jasno jel ovo tema kako da ispoljite svoje emocije, kako da prikrijete svoje emocije ili kako da nekog uverite da u vama ima nešto. Marko upomoć, kormilari.  Smile

Ajde da pojasnim posto vidim da je vecina zbunjena  Smile

Rec je o socijalnoj interakciji tj razgovoru izmedju dvoje ili vise ljudi (prijatelja, poznanika itd) To sam sistematizovao u 3 dela

1 deo: govor tela koji nam govori sam po sebi neke stvari u komunikaciji
2 deo: sam razgovor i neke njegove osnove
3 deo: vecinom vezan za "muvanje" tj sta posle (ili za vreme  Smile ) razgovora

Cilj teme je cista sistematizacija nekih stvari vezanih za to posto se teme tipa "Sta da radim? " "Sta da kazem?" otvaraju dosta cesto pa nije zgoreg imati nesto ovako na jednom mestu
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
sta ja sad treba da radim....  Smile opet ja ne kontam nista.... Smile

e, ajd mani se...ovog frojdovanja... Smile
de ti nama reci o cemu i kako ti pricas s ribama ...kad ih muvas... Smile
kako zapocinjes razgovor...
sta te navede da uopste pridjes ribi... Smile
mozda govor tijela....sta provalis...u tom njenom govoru...
kako se presaltas sa bezveze neobavezne price na muvanje...
jel to sve radis nasamo...ili mozes to da radis i pred masom...
to mene zanima...tako pametan momak sigurno mnogo riba moze da zainteresuje...
de nam opisi svoje zadnje muvanje...
lakse ce mozda neko nesto i nauciti...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

e, ajd mani se...ovog frojdovanja... Smile

Smile

Ne volim deljenje intime po forumu pa cu pricati uopsteno. A i tema nije o toliko o muvanju vec o razgovoru

mozda govor tijela....sta provalis...u tom njenom govoru...

Govor tela je dosta bitan u komunikaciji i zbog toga sam ga i postavio kao prvo poglavlje. Iz njega se vrlo dobro moze videti da li je sagovornik zainteresovan za komunikaciju ili nije (moze se videti i iz price ali i ovo je jedan od pokazatelja). Postoji preveliki broj faktora koji odredjuju neke stvari. Ako je sagovornik zainteresovan on gledati nekoga u oci i praviti specificne gestikulacije kao sto je srecni izraz lica ili naginjanje prema drugoj osobi. Naginjanje prema nekome se moze shvatiti kao upad u neciji "licni prostor" pa ako ta osoba to dozvoli to znaci da ste malo bliskiji i da vas prihvata kao sagovornika u nekoj meri. Ako sagovornik npr tapka nogama ili npr pogleda u stranu (mislim da je obicno u gornju desnu stranu) to znaci da nije preterano zainteresovan za komunikaciju. Postoji dosta tih znakova i ja sam naveo samo neke a ostavio link ka drugoj temi gde postoje linkovi za celu knjigu o tome
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Vidi komunikaciju daleko češće imamo sa ljudima koje već poznajemo nego sa onima koje uopšte ne poznajemo. Mislim da je u takvoj komunikaciji bitna komponenta pristojnost, tolerantnost, suština razgovora nego manifestacije. Recimo kad šefa juriš da tražiš povišicu ili da mu prezentiraš neki svoj uspeh neće te obeshrabriti što vidiš da je umoran i da mu se baš ne razgovara. Imaš cilj i koristiš svoje pravo da prezentiraš svoj rad.

Vrlo je zanimljiva savremena informatička komunikacija. Ne vidiš da li tvoj sagovornik koluta očima, zeva, ne smeta ti ako se češe ili kopa nos. Šta misli možeš da znaš samo na osnovu onoga što napiše. Ali ako te sagovornik koga uvažavaš i veruješ da želi komunikaciju sa tobom bez razloga napadne osećaš se povređeno i izdano čak daleko više ranjivo nego da ti je to uradio uživo u društvu. 

Još veći problem je ako pogrešno protumačiš nečije reči. Ako pomisliš da se na tebe odnosi nečija opaska u stvarnom životu ćeš potražiti te znake koji izdaju stav. Na forumu ne možeš da ih vidiš, pa se često zapitaš da li je to meni upućeno. Često prepoznaš sebe u nečemu što u glavi onog ko piše nema veze sa tobom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Vidi komunikaciju daleko češće imamo sa ljudima koje već poznajemo nego sa onima koje uopšte ne poznajemo. Mislim da je u takvoj komunikaciji bitna komponenta pristojnost, tolerantnost, suština razgovora nego manifestacije. Recimo kad šefa juriš da tražiš povišicu ili da mu prezentiraš neki svoj uspeh neće te obeshrabriti što vidiš da je umoran i da mu se baš ne razgovara. Imaš cilj i koristiš svoje pravo da prezentiraš svoj rad.

Da samo sto postoji razlika izmedju komunikacije cisto reda radi (kada samo slusas nekoga i samo klimas glavom) i komunikacije u kojoj su obe strane zainteresovane za pricu. Ti imas cilj da nekome nesto ispricas i to ces i uraditi ali druga strana mozda nece biti pazljivi slusalac

Vrlo je zanimljiva savremena informatička komunikacija. Ne vidiš da li tvoj sagovornik koluta očima, zeva, ne smeta ti ako se češe ili kopa nos. Šta misli možeš da znaš samo na osnovu onoga što napiše. Ali ako te sagovornik koga uvažavaš i veruješ da želi komunikaciju sa tobom bez razloga napadne osećaš se povređeno i izdano čak daleko više ranjivo nego da ti je to uradio uživo u društvu. 

To jeste zanimljivo i to je jedan od vidova komunikacije medju ljudima ali tada se komunikacija odvija pomocu slova pa ispada kao da je sagovornik nesto rekao iako ga ne vidimo

Još veći problem je ako pogrešno protumačiš nečije reči. Ako pomisliš da se na tebe odnosi nečija opaska u stvarnom životu ćeš potražiti te znake koji izdaju stav. Na forumu ne možeš da ih vidiš, pa se često zapitaš da li je to meni upućeno. Često prepoznaš sebe u nečemu što u glavi onog ko piše nema veze sa tobom.
E vidis to je zato sto je to neodredjena tj po meni pickarska komunikacija tj tako npr neko umesto da lepo pomene na koga misli, moze da pomene ceo deo foruma i da se svi nadju uvredjeni. Ko bi ih i krivio u takvoj situaciji? Pomenuti su u nekoj meri iako se mozda na njih ne misli. To sto je ta osoba rekla je naravno generalizacija i ne odnosi se na sve ali ljudi se lako nadju prepoznatim iako nemaju previse osnova u tome
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 

Da samo sto postoji razlika izmedju komunikacije cisto reda radi (kada samo slusas nekoga i samo klimas glavom) i komunikacije u kojoj su obe strane zainteresovane za pricu. Ti imas cilj da nekome nesto ispricas i to ces i uraditi ali druga strana mozda nece biti pazljivi slusalac

Pa ako ti je cilj komunikacija s nekim onda tu barijeru moraš da srušiš. Ni kad gledaš TV ne želiš reklame ali oni ti ih uvale, čak ih i zapamtiš.  Smile

Znači možeš da uradiš nekoliko stvari, jedna je da temu prezentiraš na zanimljiv način i privučeš pažnju sagovornika. Druga je da sagovornika "podmitiš" pićem, hranom, seksualnošću ili nekim sadržajem do koga mu je stalo da bi privukao njegovu pažnju. Treće da svojim asertivnim i argumentovanim stavom plediraš na njegovu dobru volju. Četvrto da odaješ utisak velike vrednosti za sagovornika kako bi on uvideo svoje interese u tebi a ne samo tvoje u njemu.

To jeste zanimljivo i to je jedan od vidova komunikacije medju ljudima ali tada se komunikacija odvija pomocu slova pa ispada kao da je sagovornik nesto rekao iako ga ne vidimo

E vidis to je zato sto je to neodredjena tj po meni pickarska komunikacija tj tako npr neko umesto da lepo pomene na koga misli, moze da pomene ceo deo foruma i da se svi nadju uvredjeni. Ko bi ih i krivio u takvoj situaciji? Pomenuti su u nekoj meri iako se mozda na njih ne misli. To sto je ta osoba rekla je naravno generalizacija i ne odnosi se na sve ali ljudi se lako nadju prepoznatim iako nemaju previse osnova u tome

Pa čekaj ako neko nije prozvao mene a ja se osetim prozvana zar nije u pitanju moj problem samopouzdanja, nešto na čemu ja treba da radim. U krajnjoj liniji zar nije jedino ispravno u takvom slučaju tražiti preciziranje nečijeg stava pre nego što krene reakcija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Znači možeš da uradiš nekoliko stvari, jedna je da temu prezentiraš na zanimljiv način i privučeš pažnju sagovornika. Druga je da sagovornika "podmitiš" pićem, hranom, seksualnošću ili nekim sadržajem do koga mu je stalo da bi privukao njegovu pažnju. Treće da svojim asertivnim i argumentovanim stavom plediraš na njegovu dobru volju. Četvrto da odaješ utisak velike vrednosti za sagovornika kako bi on uvideo svoje interese u tebi a ne samo tvoje u njemu.
Tu se slazem  Smile

Citat
Pa čekaj ako neko nije prozvao mene a ja se osetim prozvana zar nije u pitanju moj problem samopouzdanja, nešto na čemu ja treba da radim.
Samo donekle je problem u osobi jer je prozivka odraz necijeg misljenja o toj osobi. Mozes da imas ogromno samopouzdanje a da te ipak povrede necije reci. A i ovde ljudi dosta konkretno prozivaju druge ljude (tj ono sto misle o njima) samo sto ne naglasavaju imena pa nije ni cudo da se ljudi osete prozvanim za nesto. A neki put se jednostavno javis da bi odbranio misljenje. Kao kada bih rekao "Sve zene su kucke" a posle toga se javi neka i kaze "Nisu". Ne znaci da se osetila prozvanom zato sto je ona takva vec samo brani neko svoje misljenje

Citat
U krajnjoj liniji zar nije jedino ispravno u takvom slučaju tražiti preciziranje nečijeg stava pre nego što krene reakcija.
Ako se taj neko prepozna u prozivci i odreaguje sledi ono cuveno "A zasto si se ti prepoznao/la". Zbog toga to i nazivam "pickarskom komunikacijom" Smile
« Poslednja izmena: 22. Dec 2010, 22:03:08 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Pa zar ti se ne čini da je u ovom slučaju i karakterizacija pičkinska komunikacija za svaku uopštenu komunikaciju pičkinska prozivka. Svi govorimo uopšteno.   Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
jos jedna tema o zavrsetku posla
sez "zavrasava poso" kralj... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Pa zar ti se ne čini da je u ovom slučaju i karakterizacija pičkinska komunikacija za svaku uopštenu komunikaciju pičkinska prozivka. Svi govorimo uopšteno.   Smile

Pa sta ga znam, opet se i tako moze neko osetiti "prozvanim" i zameriti ti  Smile

Nisam mislio o tome kada sam zapoceo temu nego sam mislio na zivotnu komunikaciju sa ljudima ali i internet komunikacija je jedan od vidova komunikacije ljudi  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.