Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smrt kamenovanjem za mladu Sudanku  (Pročitano 8435 puta)
09. Jun 2012, 00:38:16
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49556
Zastava Босна
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung Galaxy S24
Njujork -- Mlada Sudanka osuđena je zbog preljube na smrt kamenovanjem, saopštila je nevladina organizacija za ljudska prava Hjumen rajc voč.

Slučaj tinejdžerke Ihtisar Ssarif Abdalah "predstavlja čitav niz teških kršenja domaćeg i međunarodnog prava", navela je HRV, sa sedištem u Njujorku.

Prema navodima HRV, devojku, za koju se veruje da još nema 18 godina, u aprilu je osuđena pred sudom u oblasti Kartuma i ona je od tada u zatvoru, zajedno sa svojom bebom.

Organizacija Amnesti internešnel je, međutim, navela da Abdalah ima 20 godina i da je osuđena 13. maja, dok sudanski mediji skoro uopšte nisu izveštavali o ovom slučaju, preneo je AFP.

Abdalah je osuđena na osnovu odredbe krivičnog zakona koji propisuje pogubljenje kamenovanjem za preljubu.

Sudan je jedna od sedam zemalja u čijem zakoniku postoji kamenovanje kao kazna.

Sudanski sudovi su proteklih godina osudili nekoliko žena na smrt kamenovanjem, ali apelacioni sudovi su dosad odbacili sve te presude, naveo je HRV.

izvor:b92
« Poslednja izmena: 09. Jun 2012, 00:38:45 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
па то код њих није ништа необично. И у такве ствари се не треба мешати. Америка је вазда волела да забија нос у посла "затуцаних" земаља и кења и људским правима, демократији, клинцу и палцу. Да је среће да се ни у нас нису умешали, били бисмо затуцани али срећни
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
mislim da svako treba da se mesa u zakon koji na jedan ovako brutaalan nacin pogubljuje ljudsko bice zato sto je nacinilo greh preljube.

tacnije mislim da treba istresti par atomki na svaku od ovih sedam zemalja, a prethodno evakuisati gradjane i ostaviti samo pripadnike vlasti u granicama drzave, spaliti im ambasade u svim zemljama i njihove predstavnike proterati iz svih zemalja sveta  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
U Iranu sasvim legalno rade prostituciju, dodje hodza, venca nekog od 50 godina sa nekom klinkom, posle obavljenog snosaja opet dodje hodza i proglasi razvod, sve cisto ko suza. Naravno, ovaj vid je dozvoljen samo ovima na vlasti...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
U Iranu sasvim legalno rade prostituciju, dodje hodza, venca nekog od 50 godina sa nekom klinkom, posle obavljenog snosaja opet dodje hodza i proglasi razvod, sve cisto ko suza. Naravno, ovaj vid je dozvoljen samo ovima na vlasti...

верски закони испоштовани, нагони намирени могу се вратити гнушању над лицемерјем других чим забораве своје ...  Smile

гледах једном неку емисију баш о овоме ... што је најјаче у свему томе, осим хоџе у овојј причи мора да постоји макро, тј у овом случају неко из породице ко ''удаје'' дотичну ... илити неко ко изнајмљује своју ћерку или сестру на сат...

и на крају лик који каже ... јбга пошто је секс пре брака забрањен, ово је начин да ми млади неожењени останемо нормални ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
Citat
nevladina organizacija za ljudska prava Hjumen rajc voč.

Kao prvo ovog novinara treba poslati u vechernju shkolu jer ovo izgleda kao da je pisao neko sa Njuza.

Pod dva na prostoru danashnje drzave Sudan zivela su sudanska plemena koja su u srednjem veku napravila drzavu koja se zvala Makuria. I shto je najintersantnija primila je hrishcanstvo od Vizantije tako da su imali hrishcanske manastire i crkve sa freskama slichnim nashim, islikanih po grchkom srednjevekovnom slikarstvu. To kamenovanje je islamski uticaj, tako da izgleda da je islamski uticaj tamo pobedio. Evo link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Makuria

Citat
tacnije mislim da treba istresti par atomki na svaku od ovih sedam zemalja, a prethodno evakuisati gradjane i ostaviti samo pripadnike vlasti u granicama drzave, spaliti im ambasade u svim zemljama i njihove predstavnike proterati iz svih zemalja sveta  

Ih bre pa jesi li ti proteklih, koliko god da imash godina, provela u hibernaciji. To se uveliko i radi, samo bez atomskih bombi i ne zbog sprechavanja kamenovanja neke zene vec zbog nafte, eksploatacije rudnih bogatstava, sticanja vojnog i politichkog uticaja, shirenja kulturnog uticaja itd...
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Citat
Ih bre pa jesi li ti proteklih, koliko god da imash godina, provela u hibernaciji. To se uveliko i radi, samo bez atomskih bombi i ne zbog sprechavanja kamenovanja neke zene vec zbog nafte, eksploatacije rudnih bogatstava, sticanja vojnog i politichkog uticaja, shirenja kulturnog uticaja itd...

ja sam napisala sta mislim o kamenovanju, raznim serijatskim zakonima i modifikacijama i slicno..  dakle na to se odnosio moj post.. za naftu, rudna bogatstva i sticanje vojnog i politickog uticaja me zabole
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
Citat

ja sam napisala sta mislim o kamenovanju, raznim serijatskim zakonima i modifikacijama i slicno..  dakle na to se odnosio moj post.. za naftu, rudna bogatstva i sticanje vojnog i politickog uticaja me zabole

To ti samo tako kazesh, ali nafta ti je osnovni energent danashnje moderne industrije i osnovni energent za privredu uopshte. Rude isto tako. Zamisli da ne mozesh da se istusirash zato shto nema vishe struje koju proizvode elektrane.

Shto se kamenovanja tiche, nije sve tako crno u islamskim zemljama nego postoji ogromna tendencija da se oko jednog sluchaja ili grupe sluchaja dize ogromna halabuka.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
slazem se da treba da postoji ogromna tendencija da se oko svakog pojedinacnog slucaja dize ogromna halabuka.. i da to prethodi onim atomkama od gore  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
slazem se da treba da postoji ogromna tendencija da se oko svakog pojedinacnog slucaja dize ogromna halabuka.. i da to prethodi onim atomkama od gore  Smile

E, drago mi je da smo se slozili, evo i ja im shaljem virtuelne atomke u to ime.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.