Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Смрт је илузија коју ствара свест  (Pročitano 39194 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Ericsson jeste
TI na to misliš kad kažeš slobodna volja,ja ne
objasnio sam ti najosnovniji razlog zašto ne postoji nikakva slobodna volja (ni apsolutna ni..neapsolutna), ono sa mislima,ako oćeš/možeš shvati ako ne jbg
« Poslednja izmena: 04. Dec 2014, 15:52:41 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung S7
Vidi ovako, ti si izneo svoje misljenje, i ono stoji. Nema sta tu da se objasnjava, nije filozofija cas matematike pa da djacima objasnjavamo binom na kvadrat. Tvoja interpretacija slobodne (apsolutne volje) je samo jedna od mogucih i cak ako hoces dalje pripada jednoj skoli misljenja.

Ja sam takodje izlozio svoje misljenje koje je proizvod iskustva, logike, dnk, pa i kreativnosti ako tako hoces.

Niko ne bi bio u stanju da izmisli nista novo ukoliko ne bi postojala kreativnost, nesputanja bilo kakvim istorijskim uplivima. Imas u ljudskoj istoriji masu primera, gde covek nije kopirao nista iz prirode nego je sam izmislio nesto.

Upravo sad mogu da ti demonstriram slobodnu volju, tak sto cu da....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Ericsson jeste
pa o tome se i radi,ovo nije stvar mišljenja jbt,ne pričamo u muzici il filmovima
ili kapiraš/znaš neke stvari ili ne
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung S7
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Ericsson jeste
pa da, da prave izbor bez ometanja faktora.to niko ne može,ljudi ne pogotovo
zašto si poslao taj link  Smile kao da ti ide u prilog,da se ''slaže'' s tobom;a nije ni bitno šta na njoj piše uostalom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung S7
Link sam ti poslao da vidis da postoje razlicite skole misljenja i da je tvoje misljenje jedno od mogucih. Kao sto sam ti napisao u prethodnim postovima, filozofija nije matematika pa da postoje cinjenice i da se to "kapira" ili ne.

Sem toga, kad bi analizirao tvoje misljenje iduci u nazad dosli bi do zakljucka da je po deterministickoj prirodi svemira sve vec odredjeno prilikom prvog praska, odnosno da je sve sto se desilo moralo da se desi. A to nije tacno, jer je vreme (meteoroloski) uticalo da ti postojish a ne neki drugi sisari koji su izumrli.

Dakle to sto mi postojimo ovde i sada je proizvod ogromne srece i svakako odluke nasih predaka da prave decu.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
al ovaj buđoni objašnjava jebo mater  Smile treba zaključavati teme nakon njegovog odgovora  Smile

Da deluje neobicno zato te i natera da razmsiljas pa ti deluje cudno. Ali ako bolje razmilis o cemu govori dodjes do zakljucka da ne kaze nista novo sto vec nije ispricano.

Igra recima.
« Poslednja izmena: 04. Dec 2014, 19:12:30 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Kakve razlicite skole misljenja...

Ovde ti je diktatura na kub....

Struja ce stigne u selo do NG.... Smile

Sreca... Smile

Dobro ajde moze i tako...

Inace covek ima nagone...jedan od njih je i razmnozavanje...

Jos uvek je tako...mozda jednog dana nece biti... Smile
« Poslednja izmena: 04. Dec 2014, 19:51:47 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Ericsson jeste
Link sam ti poslao da vidis da postoje razlicite skole misljenja i da je tvoje misljenje jedno od mogucih. Kao sto sam ti napisao u prethodnim postovima, filozofija nije matematika pa da postoje cinjenice i da se to "kapira" ili ne.

Sem toga, kad bi analizirao tvoje misljenje iduci u nazad dosli bi do zakljucka da je po deterministickoj prirodi svemira sve vec odredjeno prilikom prvog praska, odnosno da je sve sto se desilo moralo da se desi. A to nije tacno, jer je vreme (meteoroloski) uticalo da ti postojish a ne neki drugi sisari koji su izumrli.

Dakle to sto mi postojimo ovde i sada je proizvod ogromne srece i svakako odluke nasih predaka da prave decu.
ali ko priča o filozofiji?  Smile znam da je slobodna volja jedna od tema filozofije,kao i drugih oblasti,ali to sada nema veze sa ovim,nisam govorio o slobodnoj volji sa filozofskog,ili biološkog,ili matematičkog ili nzm ni ja kog drugog stanovišta,već čisto logičkog i zdravorazumskog
što će reći,primeniš li zdrav razum (ukoliko ga poseduješ) zaključićeš da ne postoji slobodna volja.iz razloga koje sam naveo.tačka.sem toga,nisi mi još dao nijedan kontraargument na ono o mislima,što je ''moj'' ključni dokaz za nepostojanje slobodne ili bilo kakve druge volje.zato što ne možeš,znaš da je tako,bar duboko u sebi.ako možeš,molim te ko boga da mi daš,pobij mi argumente ali logikom i zdravim razumom a ne pozivanjem na jebenu vikipediju i slične gluposti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung S7
Pa i ja sam ti sa logickog i zdravorazumskog stanovista objasnio da slobodna volja postoji i da je ja primenjujem svaki dan u svakom trenutku. Ja sad ne znam za tebe i ostale jer mozda vi zivite po nekim drugim pravilima, ali ja samom sebi odredjujem sta cu raditi.

Da krenem redom na tvoje logicke pretpostavke:

kako bre nije čoveče? gledaj ovako, čovek dela na osnovu svojih misli (toliko je bar,nadam se, jasno);ODAKLE mu te i takve misli? sigurno ih nije sam izabrao/kreirao,što bi bilo nemoguće i paradoks.misli mu naviru,nadolaze (ko zna kako i odakle, još se ne zna šta je tačno svest), i on može da ima samo maalecku kontrolu nad njima,ali ne može da ih bira i obuzdava.dakle gde je tu slobodna volja? zapravo,čovek čak ni prividno nema slobodnu volju

pa kako imaš ''potpunu slobodu'' ako si toliko ograničen?? ti možda (prividno samo doduše) i imaš ''mogućnost'' da između dve ili više opcija izabereš neku,da napraviš izbor,ali nemaš izbor da nikad ne praviš nijedan izbor.uvek ti se nude NEKAKVI izbori i ti nad time nemaš ama baš nikakvu mogućnost kontrole
sem toga,još bolji i logičniji dokaz; pretpostavljam da si svestan da,kao i svi mi, živiš u uzročno-posledičnoj stvarnosti,na osnovu čega i funkcioniše cela priroda.čovek je deo prirode,a ne izvan/iznad nje.prema tome,kako čovek može da ne bude deo tog uzročno-posledičnog lanca? ne može nikako. što reče buđoni il ko već, ti čak ni ne dišeš svojom voljom, a kamoli sve ostalo
rob si svoje dnk,svojih gena,svojih misli

Prvi deo netacan, covek moze da deluje i na osnovu slucajnog izbora, recimo kad baci novcic ili kockicu. Takodje moze bez uplita svojih misli da izabere put u sumi ili sta god.

Naravno da mozes da obuzdavas i da kontrolises svoje misli. Nismo deca. Cak mozes da kontrolises i svoj bes na primer. Mogu svesno da izaberem da iz svoje proslosti izbacim ruzne stvari i da mislim samo na lepe i pozitivne.

To sto si ti deo prirode, a to si tako sto moras da razmenjujes sa njom materiju, niko te ne tera da ne mislis sta god ti pozelis, a mogucnosti su beskonacne. U ovom smislu razlikujemo apsolutnu slobodnu volju i slobodnu volju u okviru u kome se fizicki ogranicen brzinom svetlosti.

Ako uzmemo jos i razne druge socialne, moralne, obicajne i krivicno-prekrsajne zakone, svakako da si ogranicen ali i dalje mozes te iste zakone da prekrsis. Za svaku svoju odluku snosis posledice. Tu na scenu stupa razum. Samo budale ce pomisliti da je sve delo boga i da sudbina postoji, i da ne mozes nista da uradis povodom toga.

Izbori skoro uvek postoje i u tome se ogleda tvoja i svacija slobodna volja, da u okviru milion mogucnosti izaberes onu za koju mislis da ce ti najvise pogodovati.

Tokom zivota tvoje razmisljanje, zakljucivanje i licnost ce biti razvijena putem interakcije ne samo sa prirodom nego i sa drugim ljudima i cak stohasticni dogadjaji ce dosta uticati na razvoj tvoje psihe ponekad i mnogo vise nego unapred planirane aktivnosti.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.