Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Смрт је илузија коју ствара свест  (Pročitano 39222 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ako iskreno misliš - hvala.  Smile    Inače, ja obično ni ne zalazim u ove teme ali sam video sveži post i reko aj da pogledam o čemu se radi. I vidim da je tekst sličan ovom stavu koji sam i ja video i preuzeo iz Matriksa, pa reko eto, da se podsetimo toga.

Ova, i ona scena kada Meroving priča o kauzalitetu, iliti zakonu akcije i reakcije... u par minuta objašnjavaju neke stvari i teme oko kojih se čovečanstvo lomi već hiljadama godina. Meni barem...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
mob
Ericsson jeste
hahah ali šta ako postoji više univerzuma samo mi to ne znamo, nismo toga svesni, nemamo mogućnost to da spoznamo? zašto si tako isključiv? uglavnom mi se sviđa način na koji razmišljaš i slažemo se oko dosta toga ali nekad mi nije jasno čemu baš TOLIKA isključivost i ubeđenost.. i šta ako si samo ubeđen da znaš, a zapravo ne znaš  Smile
Govorim samo o onome sto covek zna i nijednog momenta nisam iskljucio nista postojece sto je sada i ovde izvan covekovog znanja.
Sta sam ja iskljucio i da li mozes da navedes koje to " ubedjenosti " ja imam ?

Uopste mi nije jasno kako covek moze da bude " ubedjen da nesto zna ".
Da li bi mogao da navedes primer ?

ne

@arijada, budući da veruješ u slobodu volje, da čovek ima odgovornost i to, možeš li malo da mi objasniš tog tvog boga? veruješ u biblijskog boga, zar ne? zar on nije svemoćan,sveznajuć? ako je sveznajuć, to onda znači da zna unapred šta će raditi i kako će se ponašati svaki čovek na svetu, da će mu odrediti takvu i takvu sudbinu zar ne? gde i kako se tu uklapa ''slobodna volja'' čoveka? nismo li mi onda samo marionete tog i takvog božanstva? stvarno me to zanima kod religioznih ljudi, a ti mi ovako deluješ dosta razborita i mudra, iako si religiozna
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
hahah ali šta ako postoji više univerzuma samo mi to ne znamo, nismo toga svesni, nemamo mogućnost to da spoznamo? zašto si tako isključiv? uglavnom mi se sviđa način na koji razmišljaš i slažemo se oko dosta toga ali nekad mi nije jasno čemu baš TOLIKA isključivost i ubeđenost.. i šta ako si samo ubeđen da znaš, a zapravo ne znaš  Smile
Govorim samo o onome sto covek zna i nijednog momenta nisam iskljucio nista postojece sto je sada i ovde izvan covekovog znanja.
Sta sam ja iskljucio i da li mozes da navedes koje to " ubedjenosti " ja imam ?

Uopste mi nije jasno kako covek moze da bude " ubedjen da nesto zna ".
Da li bi mogao da navedes primer ?

ne

@arijada, budući da veruješ u slobodu volje, da čovek ima odgovornost i to, možeš li malo da mi objasniš tog tvog boga? veruješ u biblijskog boga, zar ne? zar on nije svemoćan,sveznajuć? ako je sveznajuć, to onda znači da zna unapred šta će raditi i kako će se ponašati svaki čovek na svetu, da će mu odrediti takvu i takvu sudbinu zar ne? gde i kako se tu uklapa ''slobodna volja'' čoveka? nismo li mi onda samo marionete tog i takvog božanstva? stvarno me to zanima kod religioznih ljudi, a ti mi ovako deluješ dosta razborita i mudra, iako si religiozna

Ovo poslednje smatram komplimentom pa se zahvaljujem.
Ne, ne verujem u biblijskog Boga. Ja vise podrzavam tradiciju jer znam da je to zdravo za naciju.
Tema je jako siroka i nemoguce je ne podeliti po segmentima a nisam sasvim sigurna sta te tacno interesuje u domenu mog shvatanja Boga?
Ako religiju podelimo na one koju znamo, svi cemo se sloziti da ona tezi ka istom - osvrtom na coveka i njegove potrebe. I naravno, postovanju Svevisnjeg ali nista manjem postovanju samog Coveka, u kome on cuci.
Svaka religija ima svoje proroke. Ja sam, logicno, prihvatila onog koji mi je najblizi i za koga mogu da kazem da ga kapiram, a to je Isus. Ustvari, ni Isusa ne dozivljavam u oblicju jer je nemoguce da nije izmenjen i mistifikovan ali mi se dopada njegova ideja, ili danas, njegova "propaganda". On je (pod uslovom da ga ne gledas jednosmero), savrseno dao sablon po kome je covek oslobodjen predrasuda. Sablon po kome covek moze da bude slobodan (slobodna volja i razmisljanje na sopstveni nacin) i sablon kako da prebrodi "ovozemaljske muke i iskusenja". Isus je kroz svoje propovedi jasno Coveku stavio do znanja da u sebi nosi energiju Boga. A to je jako tesko osetiti i primeniti u svakodnevnom zivotu ako ne primenjujes "mir i stabilnost" uma, koje takodje propoveda.
Sveuzev, on dodiruje sam kosmos sa savrsenstvom svog postojanja u koji covek treba "samo da se uklopi". To nam je naravno svima tesko. Zamisli da budes miran kada imas pritisak, nevolju, nerviranje, osecaj nemoci, besa itd. Gotovo da je nemoguce. A on, recimo, propoveda da je to moguce.
Takodje, ljubav koju podvlaci, je toliko jak pojam i sadrzan je u svakoj sekundi nasih zivota. Ako ljubav shvatis kao univerzalnu, lako ti je da volis i cvet i list i zivotinju i coveka.
Sto se tice iskusenja (sto je jako bitna stavka), to se odnosi isto tako na svaki minut naseg bitisanja jer je prisutno svuda i na svakom mestu. A sta ono znaci? Znaci samo jedno klesanje nase duse koja se prilagodjava na uslove koji su joj nametnuti. Nebitno da li je to iskusenje prouzrokovano "od strane coveka" (sto nikada i nije, ljudi su samo provodnici protoka) ili situacije (koja takodje nikada nije slucajna). I gotovo sam sigurna da ona floskula "da svako nosi krst svoj" nije slucajna. Svako ponese taman onoliko koliko moze da ponese. I nicija muka nije teza od nase sopstvene (to mi tako vidimo). Ali nismo svesni da bi ja tvoju muku lakse podnela kao i ti moju ali upravo zato je svaka specificna i svaka je dodeljene bas onome kome treba.

Ne postoji obrazac, bar ne onaj vidljivi, koji moze da se usvoji bez glavobolje skretanja sa puta. I ne smatram da je "sve zacrtano", jer nije. Mi svojim mislima i svojom energijom krojimo sudninu. Niti su toliko suptilne da se ponekada zapitamo "kako smo bas to i to osetili" i da je to "bas ako dobro ili lose ispalo". Ima nesto iza duge cemu treba stremiti ali u cilju sopstvenog mira a ne u cilju "postovanja neke vere".
Kada je um u skladu sa svime sto ga okruzuje, postigao je cilj. Sta je cilj, druga je tema. Po meni, cilj svakog coveka je da pronadje najbolji nacin da funkcionise sam sa sobom, a u skladu sa okolinom. I da mu nikada ne bude prioritet tudje misljenje i tudje ocene, jer to skrece sa pravog puta.

Po svemu sudeci, Covek je Boga usvojio zarad necega sto bi kao trebalo da ga kontrolise. Nesto na sta ce da se ljuti kada stvari krenu nizbrdo, nesto cemu ce da se moli kada je ocajan i nesto sto ce da obozava ako je srecan ili tuzan. Covek je sklon tome da bezi od odgovornosti. Pre svega za sebe i svoj zivot. Zato mu trebaju i Bog i djavo da bi im pripisivao dobre i lose dogadjaje. I tada mu je lakse. To je ogromna zabluda.

I tako.... Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
mob
Ericsson jeste
plašim se da te uglavnom nisam razumeo
dakle, ti ne veruješ u biblijskog boga, već samo slediš isusova učenja? ali isus je usko povezan sa bogom iz biblije, on je njegov sin (a istovremeno su i ista ličnost) , te bi valjda, budući da ti je isus uzor, duhovni učitelj il šta već, trebalo i boga da uvažavaš  Smile no, to na stranu, nije ni bitno u KOG boga veruješ, u NEKOG i NEKAKVOG veruješ, smatraš da NEKAKAV bog postoji, izmislila si ga i pripisala mu osobine onako kako tebi odgovara, kako se tebi sviđa, kao i većina religioznih osoba; dakle čak i taj ''tvoj'' bog mora biti svemoćan, zar ne? i dalje mi nisi odgovorila na moje jedno jedino,zapravo prilično jednostavno pitanje a raspisala si se o nečemu što te nisam pitao   Smile evo možda da probam da preformulišem i eventualno pojednostavim:kako je moguće da ljudska bića imaju slobodnu volju,slobodu izbora, i istovremeno da postoji nekakva viša sila/bog koja je sve stvorila, koja je uzrok svemu i sve može i sve zna? nije li to kontradiktorno?
što se tiče ovoga sa mukama..radije ne bih komentarisao to  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
А зашто ви нерелигиозни увек теме о смрти повезујете са Богом, Исусом и осталима? Smile где год се помене смрт, а ето ту и прича о религији Smile
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.5
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
Ovi religiozni su jos gori...

Dve hiljade godina hriscanstva koje je pokazalo da nauka blage veze nema o cemu govori....

I oni jos uvek smatraju nju za nekog neprijatelja...

Pa istorija civilizacije je najbolji pokazatelj da je religija daleko ispred nauke...i jos dugo ce tako biti...

Normalno ljudi koji je navodno predstavljaju nisu ni blizu... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
mob
Ericsson jeste
А зашто ви нерелигиозни увек теме о смрти повезујете са Богом, Исусом и осталима? Smile где год се помене смрт, а ето ту и прича о религији Smile
jer je religija i nastala zbog straha od smrti, ljudi ne žele/ne mogu da prihvate da kad umru neće ništa osećati niti postojati u bilo kom obliku te pribegavaju samoobmanama i utehama u vidu zagrobnog života i drugih besmislica religije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
Tom logikom je sport produzetak kulture ratovanja... Smile

Samo kazem... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Nokia Luvmya 520
Odgovornost je posledica ljubavi...a ne obratno...

Ako je ljubav u srcu covekovom...a vera u ljubavi...kako to da postoji smrt... Smile
Odgovornost je ljudska izmisljotina onih koji su stvoreni da kontrolisu i manipulisu ostale.
Ljubav je enrgija koja stvara i nema dodirnih tacaka sa ljudskim izmisljotinama.

A ti i dalje nastavljas da nehokerentno lupetas i sa tri tackice povezujes nepovezivo.

Vise bi voleo da je to slucaj forumskog zezanja u fazonu ajde da nalupetam gluposti i vidim reakcije drugih clanova, nego tvoje stvarno stanje svesti.
Citat: Arijada
On je stvari mnogo pojednostavio radi shvatanja. Ne postoji covek bez odgovornosti ali on je svakoga zeleo da preobrati na pravi put oprosta u pravom smislu te reci. A to nije lako shvatiti.
Da li bi bila ljubazna da mi navedes jedan stih iz kanonskih jevandjelja u kojem Isus Hrist ukazuje na odgovornost coveka za ono sto covek misli, kaze ili uradi ?

Ranije mi se bacala pegla od tvog baljezganja o bibliji, posto apsolutno nemas pojma sta u njoj pise,
a sada mi je to vise nego simpaticno.
Citat
Zivot je neunistiv, samim tim smrt ne postoji. Iz globalen perspektive  Smile
Nazalost, ovde se ne govori o globalnom zivotu i globalnoj smrti nego postojanju pojedinacnih zivota i njihovim prestankom postojanja koje se zove - smrt.

Ovde osobe koje su u najblazem mogucem obliku na momente potpuno odvojene od stvarnosti i tvrde da ne postoji prestanak postojanja jedne osobe koja ima univerzalno jedinstveni identitet.
Citat: abenaz
ne
Ha ha ha, tipicno za sve prodavce bajki na Bureku koji se preznojavaju da svoje bajke ovde predstavljaju kao stvarnost i kada se suoce sa nepobitnim cinjenicama ( istinom ) - cute kao tajna i sakrivaju se kao kukavice.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
Mozes ti da ignorises svet oko sebe...ali taj svet nece ignorisati tebe...
« Poslednja izmena: 11. Okt 2014, 12:31:47 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.