Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Смрт је илузија коју ствара свест  (Pročitano 39134 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
AI - jos uvek ne postoji. To o cemu ti pricas su programi koji je covek napravio na osnovu algoritama o odlucivanju na osnovu unetih parametara.

Za sada samo ziva bica poseduju inteligenciju. Da razresim dalje nedoumice: Inteligencija je sposobnost subjekta da se prilagodi novonastalim situacijama i da reaguje na njih.

Svaki kompjuterski program koji zapadne u situaciju za koju njegov programer nije predvideo/isprogramirao zapadne u mrtvu petlju. Ili prepusti kontrolu coveku.

Kreacija je samo rec i nista vise. Covek nije kreiran kao takav, vec je kroz generacije i generacije evoluirao od prostijih oblika.

Time se bavi evoluciona nauka.

Koje su to komplikovane cinjenice? Kad si vec pomenuo da proste cinjenice dolaze od coveka.
Sve sto sam naveo je 100% u skladu sa definicijom inteligencije koju si naveo. Ni ziva bica nisu sama sebe stvorila da bi mogla da imaju zasluge i odgovornost za svoju inteligenciju, isto je i sa masinama koje imaju inteligenciju.
Nisam spomenuo naveo bilo sta sto " zapada u mrtvu petlju ".
Evo spota za koji bi voleo da objasnis kako to nije u skladu sa definicijom inteligencije ?

ili ovaj

Kreacija - sve sto je dovedeno u postojanje ( bez obzira kako se to desilo ). Bez obzira kako je covek nastao, doveden je u postojanje.
Nastanak coveka je teorija, nauka se bavi praksom.
Sve cinjenice su proste i sve dolaze od coveka.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2014, 19:57:47 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung S7
Sve sto sam naveo je 100% u skladu sa definicijom inteligencije koju si naveo. Ni ziva bica nisu sama sebe stvorila da bi mogla da imaju zasluge i odgovornost za svoju inteligenciju, isto je i sa masinama koje imaju inteligenciju.
Nisam spomenuo naveo bilo sta sto " zapada u mrtvu petlju ".

Kreacija - sve sto je dovedeno u postojanje ( bez obzira kako se to desilo ). Bez obzira kako je covek nastao, doveden je u postojanje.
Nastanak coveka je teorija, nauka se bavi praksom.
Sve cinjenice su proste i sve dolaze od coveka.

Nije isto. Covek je evoluirao postepeno. Mashina je napravljena i ima algoritam, program koji izvrsava. Ne postoji mogucnost (jos uvek) da mashina sama sebe isprogramira, da napravi bolji algoritam nego sto ima. Covek ce to uraditi u sledecoj itereciji, kad bude redizajnirao algoritam, zamenio ga nekim boljim, ili to programiranje uradio neki bolji programer.

Nauka se bavi i teorijam i praksom.

Naravano da nisi spomenuo "mrtvu petlju". To sam ja ucinio. Program zapada u mrtvu petlju kad se nadje pred neresivim problemom, odnosno kad nema vise (if-else) mogucnosti.

Pa posto su sve cinjenice proste, onda im ne treba dodavati taj atribut, zar ne?

To je kao kad bi rekao, Ove okrugle lopte, su sve zelene.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2014, 20:07:14 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Vase tekstove kad citam, podsecaju me na film Matriks. Ako bolje obratimo paznju, van efekata, dramatizacije, holivudske sminke i sl. i usredsredimo se na sustinu price, shvati se koliko je sve to zapravo i tacno, ako ne makar vrlo moguce. Pogledajte samo na jutjubu insert gde Neo razgovara sa Kreatorom, koji je personifikacija uzvisenog bica. Da ne duzim, veoma zanimljiva tematika...
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung S7
U Matrix-u arhitekta je samo program, nad-program da, ali ne i uzviseno bice.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
Nije isto. Covek je evoluirao postepeno. Mashina je napravljena i ima algoritam, program koji izvrsava. Ne postoji mogucnost (jos uvek) da mashina sama sebe isprogramira, da napravi bolji algoritam nego sto ima. Covek ce to uraditi u sledecoj itereciji, kad bude redizajnirao algoritam, zamenio ga nekim boljim, ili to programiranje uradio neki bolji programer.

Nauka se bavi i teorijam i praksom.

Naravano da nisi spomenuo "mrtvu petlju". To sam ja ucinio. Program zapada u mrtvu petlju kad se nadje pred neresivim problemom, odnosno kad nema vise (if-else) mogucnosti.

Pa posto su sve cinjenice proste, onda im ne treba dodavati taj atribut, zar ne?

To je kao kad bi rekao, Ove okrugle lopte, su sve zelene.
zna se tacno kako covek dolazi u postojanje ( ili bilo koja druga vrsta ) i tu nema niceg " postepenog ".
tvoja je stvar ako ti prihvatas bajku da su vrste nastale " prirodnom selekcijom " i " mutacijom gena ".
Nikakve veze nema proces stvaranja vestacke inteligencije sa cinjenicom da ona postoji.

govorio sam o kvazinauci koja se bavi 100% teorijama i 0% praksom.

Dao sam primere vestacke inteligencije koja nema nikakvu " mrtvu petlju ".

Neko u nekim situacijama ima potrebu da naglasi cinjenice recju " proste " cisto da bi sagovorniku ponovio da je cinjenica - cinjenica.

A voleo bih objasnjenje sa cim imaju reci " Ove okrugle lopte su sve zelene " bilo kakve veze ?
Citat: Aconja
Vase tekstove kad citam, podsecaju me na film Matriks. Ako bolje obratimo paznju, van efekata, dramatizacije, holivudske sminke i sl. i usredsredimo se na sustinu price, shvati se koliko je sve to zapravo i tacno, ako ne makar vrlo moguce. Pogledajte samo na jutjubu insert gde Neo razgovara sa Kreatorom, koji je personifikacija uzvisenog bica. Da ne duzim, veoma zanimljiva tematika...
Matrix je 100% u skladu sa stvarnoscu ukoliko se pravilno protumaci. U tom filmu jedino uzviseno bice je Neo
( ali se takav jos nije pojavio u stvarnosti ).
bluesoniq je mozda gledao Matrix ali je smehotresna olimpijada sta on tvrdi da je video, posto ocigledno nije primetio da je " kreator " takodje covek. On siroma ne shvata da nema programa izvan coveka.
I da je covek vrsta preprogramiranog programa.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2015, 11:32:36 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung S7

zna se tacno kako covek dolazi u postojanje ( ili bilo koja druga vrsta ) i tu nema niceg " postepenog ".
tvoja je stvar ako ti prihvatas bajku da su vrste nastale " prirodnom selekcijom " i " mutacijom gena ".
Nikakve veze nema proces stvaranja vestacke inteligencije sa cinjenicom da ona postoji.

govorio sam o kvazinauci koja se bavi 100% teorijama i 0% praksom.

Dao sam primere vestacke inteligencije koja nema nikakvu " mrtvu petlju ".

Neko u nekim situacijama ima potrebu da naglasi cinjenice recju " proste " cisto da bi sagovorniku ponovio da je cinjenica - cinjenica.

bluesoniq je mozda gledao Matrix ali je smehotresna olimpijada sta on tvrdi da je video, posto ocigledno nije primetio da je " kreator " takodje covek. On siroma ne shvata da nema programa izvan coveka.
I da je covek vrsta preprogramiranog programa.

Covek ne dolazi u postojanje. Ti upotrebljavas sadasnje vreme za nesto sto se desilo pre 100.000 godina. Sem ako ti neko iz tvog uma ne komanduje da zapravo mislis na radjanje jedinke u ovom trenutku, onda se zna tacno kako se prave deca.

Vestacka inteligencija jos uvek ne postoji. To su samo programi koji su dizajnirani da "misle".

U knjigama od Den Simonsa (Hiperion i nastavci) mozes se vise informisati o tome sta je AI (VI).

> "Proste cinjenice"
Ne ti imas potrebu da ubacujes random reci tamo gde ti se svidi da bi samom sebi delovao pametnije. Posto nikog ovde na forumu jos nisi ubedio da imas sta pametno da kazes.

Kako sam ja shvatio film "Matrix" je moja stvar. Ali ti ga nisi ni shvatio. Tako da sam u velikoj prednosti nad tobom. "Kreator" se nigde ne pojavljuje u filmu. Pojavljuje se program/mashina koja samu sebe naziva arhitekta i u filmu je "predstavljen" kao sedi cikica da bi Neo imao sa kim da prica za potrebe scenskog nastupa - da ne bi pricao sa zelenim simbolima.

Ako si pazljivo pratio film, u sta cisto sumnjam, mogao si da primetish, mada i u to cisto sumnjam, da se AI spontano razvio/nastao.

Evolucija nije bajka nego istina. Ja ti ne mogu biti od pomoci da se izboris sa lupetanjima u mitovima iz bronzanog doba kojima si zadojen do poslednjeg neurona.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Postoji kao koncept...

Isto ko sto bigbang postoji...teleportacija...crne rupe...

Mislim kao koncept... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Ericsson jeste
ti postojiš kao koncept
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Ja sam iluzija...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
 Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.