Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 01:09:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smenjen Zdravko Ponos!  (Pročitano 20366 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 6230
Sta mozes traziti od neke javnosti kojoj se servira posle 60 godina Bosko Buha i Otpisani na tv-u?
Jeste u redu civilna kontrola vojske ali sada nije vreme vojnih pucheva i soldateski.
Covek je znao da krsi zakon, i prekrsio ga svesno: imao je da bira izmedju vecite lazi i vojnickog dostojanstva.
Ako bi bio podneo ostavku, casno i posteno, sve bi se zagubilo, ne bi se culo i teralo po svome.
Sve to ima neumitan tok porobljavanja Srbije od strane partizanske kopiladi. I zmirkavi je morao tim tokom i Tadic mora. jedini je Djiki bio iznad i popio metak.
Meni je uzor srpskog politicara Velja svinjar. Lepo covek place sto je izgubio vlast. Lepo place kad su radikali maznuli lovu za usvajanje budzeta.
lepo place sto zmirkavi nije hteo sa kurtonom da napravi vladu.Jebo bi majku rodjenu samo da se vrati na vlast i rekao bi: i to je demokratija a ja sam privrzen demokratiji. I sada treba Ponosh sa takvima, koji kontrolisu fol vojsku da pravi strategiju odbrane?
A polit komesar Shuta nema obraza da podnese ostavku? Uradio bi on to ako bi znao gde je na njegovom telu obraz. Treba kao i svakom komesaru pokazati da obraz nije dupe.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Sretna ti nova godina i da ozdraviš ako bogh da !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 276
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6270
Jel istina da je Ponos sinoc na tv pricao kako mi imamo ogromnu vojnu moc samo to zataskavamo i kako smo sila za zemlje regiona, pa kako bi siptare oterali do tirane kada bi nas pustili...
IP sačuvana
social share
Srbija je Majka, cuvajmo je braco!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
To mi uvek bilo u teorijama zavere,ali cinjenica da svaki put kad dolazi strana delegacija mi obalcimo stare raspadnute uniforme i prekidamo svaku obuku,vojska po ceo dan cisti,nist neradi,da vidis ovako rekao bi da si upao u srednju skolu za vreme odmora.
A liste oruzija ne da krijemo (ko i svi) nego imamo za bar jos 2 svetska rata,ali sve to zastareva,odnoso imamo kolicinski ali dosta toga je pri kraju upotrebne vrednosti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Nexus 5
Znaci Crowz po tebi to sto su otpustili coveka koji je rekao da nesto nevalja,dorba stvar,jel otpuste avio-mehanicare kad prijave kvar na avionu ?
Los je dok je krpio ovu vojsku kako je umeo,los je kad je progovorio protiv zajebancije sa vojskom,ajde reci mi molim te sta je trebalo da uradi ?

Decko, ako su tebi mehanicari i vojska isto, onda izvini... Ja ti opet kazem da pravi vojnik ne kuka po kafani i novinama kako ga je neko zajebo... procitaj moje postove par strana iza o onom nacelniku PVO-a. Ako nesto ne valja u vojsci, NGS se smatra nesposobnim. Pre svega u vojsci vazi ono pravilo: "Neznanje ne oslobadja od odgovornosti". A sta imamo u ovom slucaju? Sve je sjajno bilo i odjednom Ponos poceo da kuka? Sta, ranije nije znao o cemu se radi? Ako je tako, vrati se na boldovani deo.

sta on moze da uradi ako ministar upropastava vojsku,kako on da popravi nesto sto ministar nesposobnoscu zabrlja,i onda mi raspravljamo sto nije isao normalnim kanalima ...PREKO MINISTRA...a ministar zida jebene stanove dok se vojska vozi u raspadnutim kamionima i im vise ljudi na obezbedjivanju napustenih objekata nego u KZB...

Sto nije podneo ostavku iz "licnih razloga"? Bitno je da "svet" sazna, jel? Pa eto, saznali smo da se ne zna ko je nesposobniji i sta sada? Oni koji su ga doveli, smenili su ga. Dokazali su da su izabrali coveka koji nije mogao da se snadje ili prosto nije znao...opet se vrati na boldovani deo gore u postu.

Da njega nije bilo,ja mogu samo za sebe direktno da kazem,okretali bi se u mraku 99 i slepi i gluvi a imali bi bar 40% vece gubitke,njegova ekipa je pravila tisinu iznad nas svaki put kad su se oko nas palili radari ili kad smo dizali vozila,nemoj tako o coveku koji nespada u krdo onih koji jesu dosli na mesta po partiskoj liniji,da je tamo dosao tako sad bi on lepo cutao i drzao dupe u fotelji a ovako posto su Srpski generali kukavice a politicari izdajnici i govna najlakse je bilo njega smeniti,za primer svim drugim koji bi da dignu glas...

Ovo su ordinarne gluposti...Smiley O kakvom lutanju u mraku govoris? Da si ovo rekao za Lazarevica i Pavkovica, kao i za mnoge druge koji su penzionisani po expresnom postupku, pa i da imas osnova za te tvrdnje. Sta je to Ponos uradio 1999-te, ajde budi malo odredjeniji?

A sto se tice njegovog cina,da si slusao njegova takticka predavanja i gledao kako ga ostali generali slusaju,verovatno bi znao kako ih je zaradio.
On je prvi covek koji je posle svog predavanja skinuo svoje mape,izneo nove i rekao ajde sad vi meni recite kako biste vi to uradili.

Da si slusao lekcije iz taktike od recimo Pavkovica, pa i Paskasa ili Krge, shvatio bi da bi Ponos, u odnosu na njih, ispao u najmanju ruku kao neki prosecni predavac u skoli za podoficire...

Citat
Postao je nacelnik zato sto je jedini zastupao NATO pristup ratovanju,sto za razliku od ostalih generala koji su jos ziveli u nekim 40-im godinama kao sto se moze videti po groblju tenkova u Vukovaru.

NATO pristup ratovanju je kakav? Smiley
Koje elemente NATO pristupa ratovanju je zastupao Ponos? Smiley

Ne racunajuci brljanje po Vukovaru, ti isti generali koji su ziveli u nekim 40-tim godinama su u stvari upravo oni generali koji su 1999-te imali najmanje moguce gubitke u ljudstvu i tehnici...

Inace, ako nisi znao, ministar odbrane i treba da pravi stanove, mada i to laze, od 100 stanova koje recimo obeca, napravi 10, od 30 aviona remontuje 2, itd... NGS je tu da planira, da je upoznat sa problemima, da predlaze, da se bori za bolji standard itd. Ako to nije u stanju, podnosi ostavku. Ali jbg, kao sto pihtije idu sa godinama, cvarci koje je on dobio su preteski za njega, pa je smenjen na najgori moguci nacin, a nista se nije postiglo.

« Poslednja izmena: 04. Jan 2009, 07:48:54 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Decko, ako su tebi mehanicari i vojska isto, onda izvini... Ja ti opet kazem da pravi vojnik ne kuka po kafani i novinama kako ga je neko zajebo... procitaj moje postove par strana iza o onom nacelniku PVO-a. Ako nesto ne valja u vojsci, NGS se smatra nesposobnim. Pre svega u vojsci vazi ono pravilo: "Neznanje ne oslobadja od odgovornosti". A sta imamo u ovom slucaju? Sve je sjajno bilo i odjednom Ponos poceo da kuka? Sta, ranije nije znao o cemu se radi? Ako je tako, vrati se na boldovani deo.

Dakle decko,covek je radio i popravljao dok je imao rezernih delova kad je dosao dotle da se vise nema cim on je to rekao verovatno ministru ali posto je verovatno ministar primetio da se stvari popravljaju previse brzo i da bi nasa vojska mogla da lici na nesto ako se tako nastavi verovatno ga je ignorisao i nastavio da deli 4 stana u BG dok piloti ginu sa neispravnim avionima,nije u pitanju neznaje nego pokusaj coveka da popravi koliko moze bez "kukanja", e kad je video da od toga nema nista obratio se javnosti jer u Srbistanu stvari uradis samo ako dignes dovoljno prasine.
U vojsci vazi pravilo ako "snadji se",pravilo o kom ti pricas je davno prestalo da se korisi negde tamo 90's

Citat
Sto nije podneo ostavku iz "licnih razloga"? Bitno je da "svet" sazna, jel? Pa eto, saznali smo da se ne zna ko je nesposobniji i sta sada? Oni koji su ga doveli, smenili su ga. Dokazali su da su izabrali coveka koji nije mogao da se snadje ili prosto nije znao...opet se vrati na boldovani deo gore u postu.
Sto bi podneo ostavku kad nije uradio nista lose,naprotiv pod njegovim vodstvom vojska je pocela da se izvlaci iz sranja u koje je ugurana 90' i jos teze 2000.
Ajde molim te reci mi sta nije znao ?

Citat
Ovo su ordinarne gluposti...Smiley O kakvom lutanju u mraku govoris? Da si ovo rekao za Lazarevica i Pavkovica, kao i za mnoge druge koji su penzionisani po expresnom postupku, pa i da imas osnova za te tvrdnje. Sta je to Ponos uradio 1999-te, ajde budi malo odredjeniji?
Vidim da znas o cemu pricas,1999 nisi smeo da ukljucis motorolu a da te bar 20 A-10 pregazi bar cetri puta,od 98 do 99 a i nesto dalje smo prisluskivali americke veze spravom koju mozes kod kuce da napravis i sad kad se setim danas dodje mi da se rasplacm od smeha,prisluskujes najsavremenije radio jedinice sa sifrovanim kolminatorima sa loncem i daljinskim upravljacem...
Njegovo odeljenje EI je do napravilo a igrom slucaja znam da ideja potice od njega.Da toga nije bilo bili bi bez komunikacije ili bilo kakve ideja gde je protivnik ceo rat odnosno u mraku i slepi,o ometacima koje su krpili i pravili zajedno sa inzinjercima (rec carobnjak nije dovoljno ziva da opise Srpsku inzinjeriju 99) tesko je uopste pricati posto mi uopse nije jasno kako je to funkcionisalo,ali jeste,gadjali su olupine,burad napunjena naftom i vodom,tenkove iz muzeja,drvene makete itd...svaki lovac po bar 3 puta jer se nisu medjusobno culi,a a ko se seca snjimljenog razgovora koji je bio i na TV 99 ako se secam kad je americki pilot gadjao izbeglicku kolonu takodje mozes da vidis sta su 99 radili
Citat
Da si slusao lekcije iz taktike od recimo Pavkovica, pa i Paskasa ili Krge, shvatio bi da bi Ponos, u odnosu na njih, ispao u najmanju ruku kao neki prosecni predavac u skoli za podoficire...
Oni nisu drzali takticka predavanja ni oficirskom ni podoficirskom kadru.Njihova genijalnost je bila izrazena na strateskom planu u izvrsavanju strategije koja postoji jos od sukoba sa Staljinom,oni su svoj deo odradili odlicno po mom misljenju,ali niko od njih nije bio na prvim linijama i dizao moral vojsci kao Ponos,osim par izreziranih snimaka za TV.Ako ti nadjes jednog vojnika u Srbiji koji bar jednom nije video Ponosa (posto ovaj non stop obilazi kasarne) svaka ti cast.

Citat
NATO pristup ratovanju je kakav? Smiley
Koje elemente NATO pristupa ratovanju je zastupao Ponos? Smiley
E jebiga ja sad treba ovde da trebim o Sovjetskoj i NATO doktorini uzmi decko google pa citaj...Ukratko Ponos je za pokretnu kombinovanu defanzivnu doktorinu.

Citat
Ne racunajuci brljanje po Vukovaru, ti isti generali koji su ziveli u nekim 40-tim godinama su u stvari upravo oni generali koji su 1999-te imali najmanje moguce gubitke u ljudstvu i tehnici...
Ti isti generali su najveca kolekcija idiota koju je svet ikada video,od Knina preko Vukovara,mi smo valjda jedina vojska na svetu koja je uspela samu sebe da unisti,ustase i turci nam uopste nisu trebali,nije mi jasno kako neko ko je Srpske nacionalnosti moze da ih slavi ili da im se divi od Mladica (ako cemo iskreno on je branio front velicine Sovjetskog iz WW2 pa mu treba oprostiti neke stvari),ali nas je 90' rat zatekao sa najvecom kolicinom general-olosa u BG.
    Jedini kome se treba pokloniti je covek koji je vodio odbranu Trebinja,ono je bio Srpski Staljingrad,od najgorih mudzahedina do najgorih crnokosuljasa nema ko se nije zaleteo ga osvoji,nema ulice u Trebinju na kojoj krv nije lila u potocima,ali par puta su se borbe bukvalno vodile prsa u prsa na barikadama,i samo je iz Trebinja krenula kontra-ofanziva kad je pocela Oluja i Bljesak,i eto ja sad niti znam ime coveka,niti znam ime njegove porodice,secam se da je bio na polozaju kod prve dzamije bio je sam porucnikom Simonovicem pa ako se neko seca nek kaze.
Situacija i generali iz 99 su nesto drugo...

Citat
Inace, ako nisi znao, ministar odbrane i treba da pravi stanove, mada i to laze, od 100 stanova koje recimo obeca, napravi 10, od 30 aviona remontuje 2, itd... NGS je tu da planira, da je upoznat sa problemima, da predlaze, da se bori za bolji standard itd. Ako to nije u stanju, podnosi ostavku. Ali jbg, kao sto pihtije idu sa godinama, cvarci koje je on dobio su preteski za njega, pa je smenjen na najgori moguci nacin, a nista se nije postiglo.
Ministar odbrane verovatno treba prvo da omoguci vojsci da joj piloti lete a ne da ginu zbog neispravnih delova,da tenkovi budu obojeni u kamuflazne boje a ne u disko zelene(jedan komandir tenka se zamalo nije rasplakao od muke kad je video nasta mu lici tenk...),ma o njemu necu da raspravljam,on je ocigledno placen da radi to sto radi sa vojskom.
Posao vojske nije da se u njoj zaposle svi kreteni i sav olos koji nije nigde drugde mogao da nadje posao pa ce ovde da zgrne pare i da se skuci,ovaj posao nije kao svaki drugi posao gde dodjes po pare i to je to.Ako to trazimo od vojske bolje da rasputimo sve ovo sto imamo i da unajmimo Francusku Legiju i gotovo,ja kad dodjem na posao prva stvar koju uradim je da u jebenih 6 sati ujtru salutiram zastavi,bez obzira dal sam gladan,zedan,dal sam bolestan,prvo zastava onda sve ostalo.
Po istom tom principu treba i ministar da radi prvo da ta vojska lici na nesto a onda da dizemo standard,neka oni nas naoruzaju a mi cemo lako da se snadjemo za jebenu uzinu ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
samo mala napomena  Smile ... ponosh se u javnosti josh nije oglasio povodom tih pitanja zbog kojih je nezadovoljan  Smile ... i sve nekako sumnjam da se radi o tome shto nam je vojska u raspadanju i ukidanju od dolaska tadica§shutanovca na njeno chelo  Smile ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
da mozda je odlucio da sjebe svoju karijeru cisto onako iz zajebancije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
da mozda je odlucio da sjebe svoju karijeru cisto onako iz zajebancije...

finansijski interesi su u pitanju  Smile ... ja bih lichno voleo da verujem da je ponosh sachuvao bar minimum integriteta koji prilichi jednom oficiru ,ali realnost je surova i unishtava moj idealizam ...  Smile

po svoj prilici se radi o sukobu 2 klana oko podele plena iz tankog budzeta oruzanih snaga - mala bara ,mnogo krokodila i eto ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung XYZ1004
Bas tako....dok je bio Stankovic ministar, Ponos je kao Tadicev covek imao mnogo vise uticaja u vojsci i pitao za mnogo toga...od dolaska Sutanovca kao jakog funkcionera DS, njegov uticaj slabi i Sule ga gura u stranu.....i sad imamo ovakav epilog. Nista cudno i neobicno za nase prilike - borba za moc, uticaj i kontrolu budzetskih sredstava...  Smile 
« Poslednja izmena: 05. Jan 2009, 00:20:26 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 01:09:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.