Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smederevska zelezara "Sartid" vredeo u vreme privatizacije 100 miliona $ !  (Pročitano 74678 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
Колико нешто вреди одређује тржиште, а не написи насумичних пољопривредника, смрадикала, Гласова јавности, института и Бранака Павловића.

za tvoju informaciju trzishte nisu zoran djindjic , aleksandar vlahovic , zoran janjushevic ,kolesar i.t.d. oni vishe odgovaraju opisu zlochinachkog udruzenja  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone 5
Нема везе, јер подмићивање такође функционише под тржишним законима

Ако треба подмазати политичаре, и платити 30 милиона за предузеће а 15 за провизије,
конкурент опет може да понуди 35 милиона за предузеће и 20 за подмазивање политичара.

И том картелу који си навео, Влаховић-Ђинђоли и остали, је опет у интересу да траже највишу понуду,
немају других лојалности осим висине новца који се нуди.

Зато је глупо причати да је "намерно прихваћена нижа цена"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Колико нешто вреди одређује тржиште, а не написи насумичних пољопривредника, смрадикала, Гласова јавности, института и Бранака Павловића.

USS placa Srbiji cenu od 21.300.000 $ ( stavka 2.2 Ugovora o Prodaji)- po kursu dinara narodne BAnke Srbije na dan placanja ?!?!?!?!?
U to vreme Ekonomski institut je procenio da Sartid vredi oko 37o milina dilara + dugovi koje ima.
Каквог то смисла има. Да је стварно вредео 370, неко би понудио више од 21, јер би и даље остао добар 349.

Схваташ, док год је највиша понуда нижа од реалне вредности, доћи ће неко са вишом понудом.
А ако нико не нуди више, онда је то реална тржишна цена.

А онај који продаје је мотивисан да пронађе најбољу понуду, јер тако добија највише пара.

Као што видиш, тржиште функционише беспрекорно, и нема никаквог разлога за сумњу да је Сартид продат по реалној вредности и по највишој понуди.

Znas li sta si uopste napisao/la???????? Sartid prodat po "trzisnoj realnoj vrednosti" u tom trenutku- Smile Smile Smile Smile Smile Smile
E hebem te ekonomijo ako je to istina.
najveca kradja Srbije zbog koje su pale glave - Djindjiceva konkretno a ti o postenoj prodaji Smiley 1 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Interesantno je i ono sto sam ti podvukao crvenim slovima - da li se uopste razumes u ekonomiju i da li znas sta ta rec znaci. Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Bas bih voleo da kupim nesto sto ti prodajes pod ovako izvanrednim trzisnim uslovima Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Za sada spadas u favorite gluposti od posta  - pa i najveci lazov i potparol  Vlahovica, DS, Zivkovica i ostalih lopov aiz vremena Sablje ne pricaju ovakve grozomorne gluposti.
Postovao bih tvoje misljenje kada bi imalo imalo smisla -ovako ne mogu da se opasuljim da neko ne vidi kakva je steta naneta Srbiji prodajom Sartida.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Стокхолски синдром...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone 5
Interesantno je i ono sto sam ti podvukao crvenim slovima - da li se uopste razumes u ekonomiju i da li znas sta ta rec znaci.
Не знам зашто мислиш да би досманлијска власт преферирала нижу цену уместо више.
Зашто би узели 21,3 ако је са друге стране било нуђено 100 милиона.

Одговор: зато што никад ни није било понуђено 100 милиона.

Citat
Bas bih voleo da kupim nesto sto ti prodajes pod ovako izvanrednim trzisnim uslovima Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Па што ниси купио Сартид за 23 милиона, зарадио би 77.

Citat
ne mogu da se opasuljim da neko ne vidi kakva je steta naneta Srbiji prodajom Sartida.
Није начињена никаква штета, јер просечан грађанин није имао никакво власништво у тој железари
« Poslednja izmena: 15. Avg 2007, 17:48:44 od Jaguar b. p. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Да ли је могуће да овако једноставну ствар некоме треба објашњавати? Могуће је. Имаш све одговоре у текстовима који су постовани (и на овој и сличној теми о "Сартиду"). Значи, није само незнање, него и чист безобразлук.  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Interesantno je i ono sto sam ti podvukao crvenim slovima - da li se uopste razumes u ekonomiju i da li znas sta ta rec znaci.
Не знам зашто мислиш да би досманлијска власт преферирала нижу цену уместо више.
Зашто би узели 21,3 ако је са друге стране било нуђено 100 милиона.
Одговор: зато што никад ни није било понуђено 100 милиона.
Citat
Па што ниси купио Сартид за 23 милиона, зарадио би 77.
Citat
ne mogu da se opasuljim da neko ne vidi kakva je steta naneta Srbiji prodajom Sartida.
[Није начињена никаква штета, јер просечан грађанин није имао никакво власништво у тој железари
Citat

quote]

======================================================================================================================================================================================================
Da li si procitao/la  post u kome se navodi ulaganje Nemaca u Sartdi -220 miliona dolara.
Zara milsis da bi Nemci tek tako ulagali milione dolara ne nadajuci se da ce dobiti Sratdd?
Znas li da je INdijac Lakmus Mital -covek nazvan kraljem zelezara - ponudio nekoliko puta vise no Nemci i USS ali nije odgovarao DOS-malijama jer ne bi uzeli provizije ???????????
Da li ti odogvor da si ti prodavala Sartid a ja ga nisam kupiuo i ustedeo 77 miliona dolara  -znaci da si ti zaista iz vrha DOS - a tadasnjeg ???? Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Onda ti treba debelo lecenje u LAzi LAzarevicu ili od nekih specijalistickih uslova     anajpre treba da se vratis u predskolsko da naucis nesto. Ovako beznadezan slucaj i cudi me da nisi u nekom domacem letovalisti DOS-manlija-Zabeli, CZ-u,......

Nije nacinjena steta.

PA ko vraca 1.7 milijardi dolara dugova Sartida - gradjani Srbije .Ako to nije steta po gradjane Srbije -jer je sve dugove i obaveze preuzela Srbija -onda sam ja stanovnik Jupitera i ne dotice me se sta su tamo neki Zemljani u nekoj maloj zemlji Srbiji na steti.
[/
« Poslednja izmena: 15. Avg 2007, 18:18:45 od stami4 »
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Stami,

Hajde ovako da postavimo stvari.

Dulisha je u jednom od svojih postova nesvesno postavio ključni podatak koji je doneo do sasvim ispravne odluke da se železara proda US Steelu. Vlahović jasno kaže da je jedino US Steel bio spreman da uloži obrtna sredstva i odmah pokrene proizvodnju.

Za Srbiju je dolazak US Steela puno značio - ne samo zato što su železaru digli na noge i oborili sve rekorde u proizvodnji čelika nego zato što u  železari i drugim firmama u njenom sastavu radi preko 9.000 ljudi. To znači da život preko 20.000 naših sugrađana zavisi od toga koliko železara uspešno posluje. A svake godine posluje sve bolje i bolje jer svake godine ulažu u povećanje proizvodnih pogona.

Sartid je najveću proizvodnju pre privatizacije imao 1997 godine - 917 hiljada tona, a sada posle modernizacije i ulaganja US Steela su dostigle 2,2 miliona tona čelika.

Drugo, dolazak tako velike  i ozbiljne kompanije predstavljao je signal drugim investorima da treba da ulažu u Srbiju.  US Steel po Americi organizuje promocije srpske privrede. Rezultat toga je bio da Ball packaging od cele Istočne Evrope odabere baš Srbiju da otvori svoju novu hi-tech fabriku za proizvodnju limenki. To je bila prva grinfild investicija u Srbiji.

Dolazak takve kompanije znači i promenu mentaliteta rada i odnosa prema radu uopšte što je u zemlji poput Srbije jako važno jer znamo da po državnim firmama caruje javašluk i lopovluk. Ja Amerima skidam kapu i u tom smislu jer su u železaru uveli red i rad, promovišu se ljudi koji se trude,  svi nose kacige, naočare i htz opremu, procenat povreda na radu je minimalizovan.

Dolazak tako moćnih kompanija u Srbiju ima i druge koristi:

Svako ko je u Beogradu, zna gde se nalazi univerzitetska biblioteka Svetozar Marković, jedina zgrada u Srbiji koja je tipski građena kao univerzitetska biblioteka. To je bio poklon Karnegija Srbiji. Biblioteka je propala i US Steel je donirao ove godine 100.000 dolara da se biblioteka renovira i modernizuje. U Smederevu su uložili 140.000 dolara u obnovu bolnice Sveti Luka, Uložili su pare i u modernizaciju luke, železnice. Tako se ponaša ozbiljan veliki investitor.

Da zaključim - dolaskom US Steela naša železara u Smederevu je postala jedno od najuspešnijih preduzeća u Srbiji. Kamo lepe sreće da imamo još ovakvih investitora u Srbiji, ekonomija bi nam procvetala.

i još jedan detalj -
U Dulishinom postu iz Glasa Javnosti se navodi kako je eto i Mital, vlasništvo onog indijskog bogataša mogao da kupi železaru. Mital je kupio Magnohrom iz Kraljeva kasnije - ta firma je danas u totalnom haosu: rasprodaju im se pogoni, novi gazda je zatvorio rudnike magnezita, od proizvodnje nema ni p, radnici su očajni. To dovoljno govori o tome kako bi se Smederevo provelo sa takvim vlasnikom.

« Poslednja izmena: 15. Avg 2007, 18:31:40 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Ljudi ja sam vanzemaljac. Lokacija mi je svemir. To je istina - verujte mi !!!!!

Kojim jezikom treb ada govorim kojim pismom d apisem da bi me razumeli !!!
da li je moguce da stvarno milsite da samo vi znate sve o svemu i da vasi argumenti su valjani a mi ostali smo ovce i ne znamo nista??????
Zaista odustajem od pokusaja svakog daljenjeg objasnjavanja jer ovo ne vodi nicemu.

U okvim razmenama misljenja ja bih voleo posle -konkretno ovakvih misljenja- da sam zaista svemirac i da zaista nemam pojma sta se sve desava u     nekoj tamo maloj Evropskoj, Balkanskoj zemlji - Srbiji .
kao da ja ne zivim u Srbiji i kao da ja ne osecam "blagodeti: privatizacija USS, secerana za 3 evra, prodaje struje od strane Vuka hamovica i LAzarevica, koncesija aiutoputa Horgos-Beograd _Pozaega,  i mnogih, mnogih, mnogih dugih privatizacija, pregovora i dogovora,prodaja, davanja u bescenje... Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ako ti smatraš da je Srbija na gubitku sa US Steelom koji je u Smederevu udvostručio proizvodnju čelika i dalje jača proizvodne kapacitete, koji svojim uspešnim poslovanjem hrani preko 20.000 naših sugrađana, koji daje novac za obnove bolnica i biblioteka i koji sa sobom dovodi druge velike strane investitore - no comment.

« Poslednja izmena: 15. Avg 2007, 18:37:41 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.