Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smederevska zelezara "Sartid" vredeo u vreme privatizacije 100 miliona $ !  (Pročitano 74646 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Ako ti smatraš da je Srbija na gubitku sa US Steelom koji je u Smederevu udvostručio proizvodnju čelika i dalje jača proizvodne kapacitete, koji svojim uspešnim poslovanjem hrani preko 20.000 naših sugrađana, koji daje novac za obnove bolnica i biblioteka i koji sa sobom dovodi druge velike strane investitore - no comment.

danilo radi u sartidu pa se ovako slihta rukovodiocima Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Ako ti smatraš da je Srbija na gubitku sa US Steelom koji je u Smederevu udvostručio proizvodnju čelika i dalje jača proizvodne kapacitete, koji svojim uspešnim poslovanjem hrani preko 20.000 naših sugrađana, koji daje novac za obnove bolnica i biblioteka i koji sa sobom dovodi druge velike strane investitore - no comment.

Da li shvatas da bi i ja dao kada bi mi neko sa grbace preduzeca skinuo 1.7 milijarde dolara duga i kada pocnem da radim i proizvodim u relativno sredjenom preduzecu - sredili ga Nemci lovom od neto 220 miliona dolara ulaganja, kada bih imao struju po nenoooooormalno niskoj ceni a trosim ako grad od stotinak hiljada stanovnika - da bih ulagao i ulagao i ulagao mnogo mnogo vise.
I manja preduzeca koja ne ostvaruju ovoliki profit pomazu lokalnu samoupravu u kojoj im je sediste jer im odatle stizu radnici. PA gde ce ulagati ako ne u Smederevo i njegovu infrastrukturu i u Srbiju gde rade i proizvode.
Inace stadion FK Smedereva je na prodaji od priblizno 19.5 miliona evra - pa izracunaj koliko ce dobiti USS i za koliko ce stvarno onda - nakon prodaje jos nekih objekata koji su bili u sastavu Sartida- biti iznos koju su dali ameri za USS/

Ja ne znam vanzemaljac sam i nisam ucio takvu matematiku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Cenu struje u Srbiji ne formira US Steel nego Elektroprivreda Srbije. I sada US Steel treba staviti na stub srama jer plaća cenu po zvaničnoj tarifi ove zemlje po kojoj plaćamo svi i mi i sva druga preduzeća u Srbiji? Totalno ti je nelogična ta teza.

Suština privatizacije nije u tome da država zaradi na njihovoj prodaji, nego da preduzeća krenu da rade i zapošljavaju ljude. Što bolje rade država će više moći da puni svoj budžet. To je suština tržišne ekonomije i suština puta ka boljem životu.

« Poslednja izmena: 15. Avg 2007, 19:02:04 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone 5
Znas li da je INdijac Lakmus Mital -covek nazvan kraljem zelezara - ponudio nekoliko puta vise no Nemci i USS ali nije odgovarao DOS-malijama jer ne bi uzeli provizije ???????????
Лакшми Митал мислиш. Па могли су да понуде још веће провизије Досманлијама, што нису.

Citat
anajpre treba da se vratis u predskolsko da naucis nesto.
Слушај бре, ја радим на Уол Стриту двоцифрен број година и ви сада долазите да ме крстите о "Лакмусу".

Citat
PA ko vraca 1.7 milijardi dolara dugova Sartida - gradjani Srbije .Ako to nije steta po gradjane Srbije -jer je sve dugove i obaveze preuzela Srbija -onda sam ja stanovnik Jupitera i ne dotice me se sta su tamo neki Zemljani u nekoj maloj zemlji Srbiji na steti.
Па хајде објасни ми: које конкретне последице у твом свакодневном животу може да донесе дуг Републике Србије

Значи, немој ми наводити статистику, него нешто из овоземаљског живота: изађеш ти у продавницу, кад оно...? Због тих безброј милијарди дуга које Србија има, се десило шта?

kao da ja ne zivim u Srbiji i kao da ja ne osecam "blagodeti: privatizacija USS, secerana za 3 evra
Интересантно да ти ниси ускочио са 4 евра и марнуо ту непроцењиву шећерану, потукавши ривалну понуду од 3 €.

Мој савет вам је да заборавите државну имовину, третирајте је као да није ваша, јер и није.
Ваше власништво у рецимо НИС-у је 0 евра, ваше власништво у Сартиду пре приватизације је такође било 0. Ни на каквом губитку нисте.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Evo kako bi se naša železara provela da su je kupili Indijci:

GLAS ISTRAŽUJE: : Ko su braća Pramod i Lakšmi Mital, potencijalni Zvezdini investitori

Braća Mital poseduju i kraljevački "Magnohrom", u kojem se štrajkuje i gde je zbog dugovanja isključena struja. Slična situacija u bugarskoj čeličani "Kremikovci", kao i u CSKA iz Sofije

Mitali su od leta 2006. godine zastupljeni i u Srbiji budući da su tada kupili kraljevački "Magnohrom", za 1,2 miliona evra, a najavili ulaganje još 23 miliona evra! Od kula i gradova stiglo se do štrajkova, kojim ozlojeđeni radnici traže isplatu zaostalih primanja, koja ne prebacuju sedam, osam hiljada dinara mesečno. Invalidima rada bolovanja i povrede na radu nisu obeštećene već 14 meseci! Firmi je zbog duga čak isključena i struja, a zaposleni tvrde da je proizvodnja samo opada od kako su došli Indusi, dok su pojedini pogoni čak i zatvoreni.
« Poslednja izmena: 15. Avg 2007, 21:10:01 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dattebayo!!!!!!!! Ko razume shvatice!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Branko Pavlović

11.08.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS

No Coment! Smile Ovo govori o tome koliko je istinita informacija!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Evo kako bi se naša železara provela da su je kupili Indijci:

GLAS ISTRAŽUJE: : Ko su braća Pramod i Lakšmi Mital, potencijalni Zvezdini investitori

Braća Mital poseduju i kraljevački "Magnohrom", u kojem se štrajkuje i gde je zbog dugovanja isključena struja. Slična situacija u bugarskoj čeličani "Kremikovci", kao i u CSKA iz Sofije

Mitali su od leta 2006. godine zastupljeni i u Srbiji budući da su tada kupili kraljevački "Magnohrom", za 1,2 miliona evra, a najavili ulaganje još 23 miliona evra! Od kula i gradova stiglo se do štrajkova, kojim ozlojeđeni radnici traže isplatu zaostalih primanja, koja ne prebacuju sedam, osam hiljada dinara mesečno. Invalidima rada bolovanja i povrede na radu nisu obeštećene već 14 meseci! Firmi je zbog duga čak isključena i struja, a zaposleni tvrde da je proizvodnja samo opada od kako su došli Indusi, dok su pojedini pogoni čak i zatvoreni.
znas li koliko ima takvih primera gde su fabrike kupili evropejci?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Onda znaci da smo sa Sartidom dobro prosli, makar se nesto radi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Citat"@Jaguar b. p. 

Слушај бре, ја радим на Уол Стриту двоцифрен број година и ви сада долазите да ме крстите о "Лакмусу".

Stvarno znas svoj posao kada ovako nas ucis ??? Zalosno a da nije bilo bi tragigomicno ko sve kaze da zna svoj poao!?!?!?!?!
===================================================================
Citat@Jaguar b. p.
Па хајде објасни ми: које конкретне последице у твом свакодневном животу може да донесе дуг Републике Србије

Значи, немој ми наводити статистику, него нешто из овоземаљског живота: изађеш ти у продавницу, кад оно...? Због тих безброј милијарди дуга које Србија има, се десило шта?

Zbog silnih dugova i silnih lopovluka onih koje ti opravdavam ja lose zivim - milsim i na obican narod u Srbiji.
Cene vecine proizvoda bi bile mnogo manje no sto su sada da se nesto ulaze u poljoprivrednu proizvodnju a ne da se uvozi hrana u Srbiju. Onda redom - mnogo bi mi vremena trebalo da objasnim ali -ti si na Уол Стриту pa ne moram - valjda razumes a ako ne onda nikad neces ni razumeti. Inace sumnjam na osnovu tvojih postova da nesto i znas-tamo gde radis moze da radi i fizikalac i cistac - ali on radi na Уол Стриту . ne verujem mnogo u tvoju strucnopst ali to je najmanji prtoblem. Takvih strucnjaka imamo i za izvoz.

==================================================================
Citat@Jaguar b. p.
Интересантно да ти ниси ускочио са 4 евра и марнуо ту непроцењиву шећерану, потукавши ривалну понуду од 3 €.

Мој савет вам је да заборавите државну имовину, третирајте је као да није ваша, јер и није.
Ваше власништво у рецимо НИС-у је 0 евра, ваше власништво у Сартиду пре приватизације је такође било 0. Ни на каквом губитку нисте.

Nisam kriminalac i iz tog miljea i nisam toliko pametan kao ti pa nisam mogao da kupim nista u privatizaciji. Nisam ni clan nijedne stranke - sto je u ovom trenutku mozda i najveci minus.ja sam samo castan i posten covek koji pokusava , uprkos svim nedacama , da od svog rada izdrzava porodicu.
Srbija je na gubitku ako ne shvatas- ali kako da shvati tako prostu stvar jedan "strucnjak" sa Уол Стрит-a ?????

=================================================================
Citat- @danilobg
Cenu struje u Srbiji ne formira US Steel nego Elektroprivreda Srbije. I sada US Steel treba staviti na stub srama jer plaća cenu po zvaničnoj tarifi ove zemlje po kojoj plaćamo svi i mi i sva druga preduzeća u Srbiji? Totalno ti je nelogična ta teza.

Suština privatizacije nije u tome da država zaradi na njihovoj prodaji, nego da preduzeća krenu da rade i zapošljavaju ljude. Što bolje rade država će više moći da puni svoj budžet. To je suština tržišne ekonomije i suština puta ka boljem životu.
====================================================================
Nigde nisam pomenuo da USS formira cenu struje u Srbiji- zato ne izvrci moje reci kako tebi odgovara.
Za tebe je normalno sto USS placa struju tri puta jevtinije no domacinstva a oko 6 puta jevtinije no osatla preduzeca u Srbiji?????? Ako je to normalno zasto sva preduzeca nemaju te beneficije i povlastice no USS samo????

Sustina privatizacije nije po svaku cenu prodaja preduzeca i firmi pa i po cenu nelogicnih i stetnih uslova za nju. USS je zhvaljujuci ovako losem ugovoru, jevtinoj struji posato ovo sto jeste. Zasto Srbija nije otpisala dugove Sartidu i ostao u njenom vlasnistvu i da posluje pod istim uslovima????pa ne bi bagra imala procenat i proviziju od privatizacije.
Inace USS je odmah otpustio nekoliko hiljada radnika kroz zaista bedan socijalni program.Znaci nije bilo jos zaposljavanja. Srbija ima stalnu stetu od povlastica datih USS prilikom prodaje amerima.Profit ubire USS a poreze - deo ubire Srbija.
Inace budzet Srbije ce puci od USS domacinskog poslovanja- nisu prilagodili uslove proizvodnje uslovima zastite zivotne sredine-najveci zagadjivaci su u Srbiji - ikao se to dobro krije oni su vecvi zagadjivaci od Petrihemije Pancevo.
"Blagodeti" USS poslovanja najvise osecaju mestani Smederevske i Pozarevacke opstine kroz aerozagadjenje i kroz broj obolelih od kancerogenih bolesti - ciji je porast u Podunavsko-Branicevskom regionu za nekih 20-25 % obolelih u odnosu na period od pre desetak godina. Fondovi zdravstvenog osiguranja ne mogu da plate lecenje obolelih od "Domacinskog" poslovanja USS i od primene najsavremenijih propisa u oblasti zastite zivotne sredine.Interesantno je sto su nakon satrajka zitelja Kosica odmah, momentalno prestali da rade i poceli sa radom tek kada su ispunili norm,e o aerozagadjenju i kada su ugradili filtere.A kod nas jadnici iz okolnih sela strajkovase i ne videh nikoga iz vlade da ih saslusa.
Cudno je i to sto kada je Velja poceo pricu o nemanju Ugovora o privatizaciji Sartida- USS odmah i bez pogovora - samo da se ne cacka      -prihvati da izmesti luku i zeleznicku prugu u Smederevu- van grada.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
BlackBerry bold
Citat
znas li koliko ima takvih primera gde su fabrike kupili evropejci?
najviše takvih primera ima u privatizacijama gde su kupci naši gradjani!

IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.