Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slucaj ucenika Teodora von Burga  (Pročitano 28371 puta)
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.41
mob
Tel.Me Your.Number
Ajd kapiram nekako da nam je država golo govno i da je boli kurac ukoliko nema interesa, ali sa ljudske strane mi ovo nikako nije jasno?  Smile

- Promenio četiri škole dok nije došao u Matematičku Gimnaziju, zbog maltretiranja od strane učenika, roditelja i nastavnika

Roditelja i nastavnika?  Smile
Treba da vidiš kako se dosta majki danas odnosi prema svojoj maloj deci(1,2,3 god.) pa će to da ti bude ko dobar dan...
Kad su intervjuisali njegovu majku žena priča da talenat treba gajiti svakodnevnim vežbanjem...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
U, imam nekoliko primera takvih majki koje bih šamarao samo tako (one koje pominje taxtex) ...

Vezano za Teodora, svaka čast, klinac.

Glavu gore, i samo napred, i kada sutradan uspeš,i odeš odavde, ne duguješ nikom ništa, možeš javno na RTSu samo sve da ih pljuneš i da kažeš "Bagro ispolitizovana!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Glavu gore, i samo napred, i kada sutradan uspeš,i odeš odavde, ne duguješ nikom ništa, možeš javno na RTSu samo sve da ih pljuneš i da kažeš "Bagro ispolitizovana!"

Pa, bez obzira na sve ova država ga jeste slala na takmičenja i on jeste 5 godina bio stipendista fonda za mladenje talente (to je ciraka 1-2000 evra godišnje, naravno kap u moru, ali nije baš ni ništa na ovu skupoću), takođe on je školovan o trošku države u matematičkoj gimnaziji - koja je spec. škola i uvijek se iznenadim kad vidim  da i dalje stoji u centru gradi i nije napravljen lux hotel, apartman ili novu trgovinski centar.

Što se njegove gospođa mame tiče - žena je razvedena, nezaposlena i imala je vremena i mogućnosti da se posvoti svom sinu. Na vrijeme je uočila da je on dijete sa puno potencijala i maksimalno je ulagala u njega. Činjenica je i da je ona jedan od rijetkih roditelja koji se nije libio da se uhvati u koštac sa sistemom i da za svoje dijete izboksuje sve što mu zakonom pripada.
Od svih naših olimpijaca i donosioca medalja Teodor je od ove države def. dobio najviše i to prvenstveno može da zahvali majci.

Tako da od svih naših đaka na Oksfordu, od kojih je jedan najbolji student generacije, Teodor ima najmanje prava da se žali na loš odnos države ili loše uslove rada. Možda to paradoksalno zvuči ali on je imao ovde najbolje uslove za rad od sve djece koja su išla u matematičku  i koja su nam donosila medalje.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
Teodoru svaka čast, ne može se reći da mu nisu odali počast, ali to treba da se održi. Na TV-u je samo Prva snimila prilog o Teodoru. RTS bi trebao da snimi dokumentarni film o Teodorovom životu i prikaže ga u udarnom terminu. On je nešto takvo zaslužio, a ne da ga svi zaborave kasnije.

Svi roditelji treba da vide u kakvim uslovima Teodor živi i uči, čist dokaz da je 50% inteligencije okruženje, i upravo taj faktor je presudan.

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
http://www.recruiter.com/i/recruiting-the-unrecruitable-lessons-from-taylor-wilson/

Mali je genijalac. A i roditelji su mu carevi -  dozvolili da od podruma napravi "Deksterovu Laboratoriju" sto nije zajebancija

Konkretno napravio jeftinije aerodromske skenere od postojecih,  "Portabl" tj. mali uredjaj za medicinske izotope, najmladji covjek koji je samostalno napravio reaktor...

Sve moguce nacionalne sluzbe ga zaposljavale Odjeljenje za Bezbjednost, Fiziku, Energiju..
Tako se tretiraju genijalci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
Objasnjenje zasto nije otisao kod vrlog nam ministra...

Teodor fon Burg: Nisam ljut na državu

Reprezentacija Srbije, koja je na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Argentini osvojila 15. mesto kao ekipa, pojedinačno dva zlata, po jedno srebro i bronzu, napravila je odličan rezultat za zemlju sa sedam miliona stanovnika, ocenjeno je danas na konferenciji za novinare u Matematičkoj gimnaziji.

Maturant te gimnazije Teodor fon Burg, koji je osvojenim zlatom, četvrtim po redu, postao najbolji takmičar svih vremena, rekao je da je tim bio odličan na olimpijadi i da se nada da će generacija koja se iz Argentine vratila sa ovim uspehom, nastaviti sa osvajanjem medalja.

Iako je dobio epitet najboljeg, Fon Burg je kazao da ne zna koliko će još dugo nositi takvu titulu i napomenuo da su mu nedostajala četiri poena da osvoji maksimum bodova na takmičenju.

On je rekao da je ceo put u Argentinu bio naporan, da je takmičenje trajalo dva dana, po četiri i po sata i da su ukupno imali šest zadataka za rešavanje.

Ranije danas Fon Burg se nije pojavio na prijemu kod ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića, pa se zbog toga u medijima pojavila vest da je ljut na državu što ne ulaže dovoljno u mlade talente, ali je on takve navode demantovao.

"Razlog je samo to što smo sinoć došli jako kasno, a i bio sam na prijemu kod predsednika Srbije", rekao je fon Burg.

Mladi matematičar je istakao da je sa predsednikom Tomislavom Nikolićem razgovarao o tome kako može da se poboljša sistem priprema za naredna taklmičenja i otvore kampovi u kojima će se pripremati mladi talenti po ugledu na druge zemlje.

Na pitanje Tanjuga kakvi su mu planovi nakon studija na Oksfordu i da li planira da se nakon toga vrati u Srbiju, fon Burg je rekao da planira da nakon završenih osnovnih studija ide na postdiplomske i neku specijalizaciju, a da će se u Srbiju nakon toga vratiti, ukoliko se za to steknu uslovi.

Dušan Šobot, koji je takodje maturant i koji je osvojio srebro, rekao je da će školovanje nastaviti na Kembridžu, ali da nije siguran hoće li se nakon završenih studija vratiti u Beograd.

Istog mišljenja su i ostali učesnici olipmijade, pa i takmičar koji je Srbiji doneo drugo srebro - Ivan Tanasijević. On, kao najmladji u srpskoj reprezentaciji, kazao je i da ih na dobre rezultate "tera" dobra konkurencija ne samo u Srbiji, nego i u svetu.

Izvor

____________________________________________________________________________________

Inace, klinji svaka cast.  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
A i ovo gupo pitanje ,, da li se vracate u Srbiju''?. Naravno da se ne vracaju, jer ovde to ne moze da se naplati. Da je sin nekog politichara onda bi ostao u Srbiji, ovako nema shta da trazi ovde.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Samsung XYZ1004
A aj ja da pitam nesto sto me uvek interesovalo - zbog cega je drzava (odnosno mi, poreski obveznici) spucala tolke pare na njega? Sta je drzava (odnosno mi) od toga dobila i sta ce od toga dobiti?
Svi ce oni otici u inostranstvo i tamo raditi za druge drzave, placati porez u inostranstvu, razvijati strane kompanije i znanje koristiti da u inostranstvu neko zgrce pare na to njihovo znanje....a mi ga finansirali!  Smile  Smile

Sve u svemu, mi ovako jadni i bedni, smo zavukli sebi ruku u prazan dzep da bi njega skolovali, slali na takmicenja, stipendije, picke materine, a on ode u inostranstvo i onda bogatim zapadnim zemljama puni budzet i stvara profit!....Nemoguce da je samo meni to nebulozno i idiotski  Smile  Smile  ...jes da sam ja tako malo opicen, ali stvarno ne vidim logiku u ovome  Smile

Tako da bih ja imao jedan amandman!

Hoces novac za putovanja, takmicenja, hotele, pripreme? Nema problema!
Hoces novac za studiranje po inostranim fakultetima i stipendije? Nema problema!
Izvoli potpisi da ces po zavrsetku skolovanja sledecih 10 godina raditi u Srbiji!...ili vrati pare u troduplom iznosu! (inostrana kompanija kojoj ce da pravi profit moze da plati i vise  Smile )

Hvala lepo, molim lepo!
« Poslednja izmena: 21. Jul 2012, 23:22:02 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
A aj ja da pitam nesto sto me uvek interesovalo - zbog cega je drzava (odnosno mi, poreski obveznici) spucala tolke pare na njega? Sta je drzava (odnosno mi) od toga dobila i sta ce od toga dobiti?
Svi ce oni otici u inostranstvo i tamo raditi za druge drzave, placati porez u inostranstvu, razvijati strane kompanije i znanje koristiti da u inostranstvu neko zgrce pare na to njihovo znanje....a mi ga finansirali!  Smile  Smile

Zato sto nasa idiotska drzava nema strategiju za zadrzavanje takvih ljudi. Da mu ponudis(bez ikakvih ucena i bilo cega drugog) iole normalne uslove po kojima bi od svog znanja mogao da zivi kako treba ovde on bi pristao bez obzira sto mu neko sa Zapada nudi mnogo vece pare(nisu ni svi ljudi pohlepni da bi otisli od porodice i svega zarad malo vecih para). Nazalost, kada on zavrsi skolovanje drzava ga prepusta samom sebi pa ce tako on lagano otici jer mu ne nude nista zbog cega bi ostao. Zasto bi sastavljao kraj sa krajem ovde kada moze na Zapadu lepo da dobije super platu i odlicne uslove za usavrsavanje svog znanja. Nasa drzava nema strategiju obrazovanja i skoluje ljude koje na kraju tog skolovanja prepusta same sebi tako da ce se "odliv mozgova" nastaviti u sve vecem broju. Niko iz drzave ne razmislja da nam mozda Teodor von Burg i slicni trebaju kako bi napravili nesto u svetu nauke i kako bi mozda mi napravili neki profit od toga. Svi ce se islikati sa njima ali ce ih na kraju prepustiti samima sebi jer realno niti znaju sta ce sa njima niti ih je briga. I to je tuzna istina i sumrak obrazovanja ove drzave i to je nesto zbog cega mozemo ocekivati da imamo sve vise skolovanih strucnjaka koji ce ili otici odavde ili jos gore, ostati ovde ali bez posla u struci za koju su se skolovali. Nemamo nikakvu strategiju obrazovanja i to nas ubija vec 20+ godina. Ranije su se ljudi skolovali namenski i znali su za sta se skoluju, danas se skoluju samo da bi imali skolu. Tuzno ali istinito.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
Генерално било би одлично да стипендије функционишу по принципу који спомену И После Њега Он  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.