Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 01:46:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: slogirani firefox  (Pročitano 5672 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Nismo se razumeli oko leka Smiley

Ne krekuje on av nego ti da gomilu kljuceva koji navodno rade. To sam jednom probao iz ocaja kad jedno vreme nisam mogao da nadem ispraavn kljuc.

trenutno mi kaspersky radi skroz regularno sa ispravnom licencom Smiley
« Poslednja izmena: 13. Avg 2013, 23:31:06 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
HTC 
Jos nesto, najbitnije je posle instalacije da odradis full update sistema, jer ovi novi exploiti ciljaju rupe u sistemu, primer su 0Access varijante rootkita koje vrsljaju po intenetu, nebitno koji je AV na sistemu, ako Windows nije zakrpljen ladno prolaze i tu je zavrsena prica za AV.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Poslusacu te. Do sad mi je bila praksa da od windows update bezim ko djavo od krsta Smiley

od ciscenja kesa i ucitavanja default bordersa(ili sta vec bese slicno tome) ff radi normalno. Iskustvo me uci da se verovatno prerano radujem ali videcemo...

samo nek bsod-ovi prestanu a za ff cu lako. Mozda moram da ga bas clean obrisem pa da uradim svez install.

videcu kad vidim neko vreme kako se sve bude ponasalo. Ako bsod-uje verovatno se necu mlatiti sa bilo cime nego svez install.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Blizi se reinstall win-a...

Sinoc mi palo na pamet da obrisem javu i flash(flash sam posle ponovo instalirao) i definitivno je delovalo da je unormalilo ff ali kad sam hteo da ugasim komp opet cuveni bsod.

Danas sam probao malo pazljivije da reinstaliram drajvere
obrisao drajvere
obrisao c++ redistributable zato sto sam primetio da prijavljuje gresku kod instaliranja drajvera ako su vec instalirani. Ovako se instalira zajedno sa drajverom
obrisao smart doctor (program za kontrolu graficke)
sa driver sweeperom iz safe moda ocistio sta treba
instalirao stariji drajver

ff je vec stigao da mi ucita jednu slogiranu stranicu na bureku. Uopste nisam optimista ni za bsod samim tim.

Polako ali sigurnoi ostajem bez ideja tako da ce danas verovatno reinstalacija win-a
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Jos nisam reinstalirao win (mada bi realno trebalo)

Posle ovoga sto sam uradio (pise sta u proslom postu) komp mi najnormalnije radi vise od tri dana. Nijedan bsod a prilicno puta sam ga restartovao i gasio.

Sa druge strane firefox sve ludji i ludji. Sinoc je pored ucitavanja slogiranih stranica poceo i da se krsi. Malocas mi je cak napravio i bsod u sred rada (pisalo je memory management)

Ovo bi moglo da ukaze na problematican ram ali je meni firefox sumnjiv za sve pare. ram sam pre neki dan istestirao sa onim softverom iz sedmice i nije nasao nikakav problem.

Sad sam se aktivno prebacio na chrome i koliko vidim savrseno radi. Moguce da sam sa onim virusima i antivirusima nesto debelo zeznuo kod ff-a pa ni silni reinstali nisu pomogli. Osim ff-a sve ostalo radi normalno.

Igrice ne igram previse u poslednje vreme ali dosta cesto opicim AOM a juce sam igrao i Max Payne 3 koji je prilicno zahtevna igra i nije pravio nikakav problem.

Najpametnije bi mi bilo da ipak reinstaliram windows ali me neopisivo mrzi.

Ako bez ff-a komp bude normalno radio mozda ga i ne reinstaliram (ali sam picajzla pa je sva prilika da hocu)
« Poslednja izmena: 17. Avg 2013, 16:52:52 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
ти си цар Smile Smile

недељу дана чистиш,полираш,комбофиксујеш итд а могао си реинсталирати систем за сат времена Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Trajalo bi to duze sa sve ponovnim instaliranjem softvera.

chrome radi 99% kako treba ali ne 100%. Danas mi na jednom drugom forumu nije ucitao stranicu do kraja a i na bureku hoce nesto sitno da zabaguje.

Vidim po jednom od ovih testova sto sam radio da imam probklem u device manager-u

Citat
pci simple communications controller

Koliko vidim fora je da se klikne na properties pa da se onda pronadje koji je uredjaj po sifri koja tu izadje ali kod mene je to prazno.

pci imam samo graficku kartu

Ne mogu da se zakunem da sam instalirao drajvere za plocu kad sam ubacio ovaj win (pre duzeg vremena i do sada nisam imao nikakvih problema) pa sam sad ubacio neke drajvere

Intel Chipset Software Installation Utility V9.3.0.1019 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit 7.(WHQL)

Intel(R) Rapid Storage Technology Driver Software V10.5.0.1026 for Windows Vista/7 32bit & 64bit.(WHQL)

JMicron JMB36X Controller Driver V1.17.58.2 Windows XP/Vista/7 32bit & 64bit.(WHQL)

Marvell Controller Driver V1.0.0.1045 for Windows XP/Vista/Win7 32bit&64bit(WHQL).

onaj

Citat

jos uvek stoji u device manageru

Ima li neke sanse da provalim u vezi sa cim je to?

Ako nista reinstaliracu win pa onda sve drajvere od pocetka. Koliko vidim komp radi stabilno dok izbegavam firefox pa cu da vidim da bar zavrsim Max Payne 3 pre reinstalacije jer sam pri kraju Smiley

edit: sad sam skinuo neki unknown devices programcic i on kaze ovo

asus i intel. Ploca i graficka su mi asus dok je procesor intelov

edit 2: vidim da ovde moze da se klikne na rezultat pa mi izadju oni detalji koji su potrebni za identifikaciju uredjaja. Mozda ovo programce ipak bude od koristi Smiley

Windows Description - PCI Simple Communications Controller
* Hardware ID - VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_844D1043&REV_04
* Device Category (Class) - Other devices
* Enumerator - PCI

edit 3: izgleda da je

Citat
Intel Management Engine Interface

edit 4: instalirao sam drajver za ovo i

Citat

is sleeping with the fishes - bravo ja Smiley

pojma nemam da li sam bilo sta postigao sa eliminacijom ovog problema ali opet bravo ja Smiley

divim se sam sebi do imbecilnosti

« Poslednja izmena: 18. Avg 2013, 17:13:38 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Sve vise sumnjam na ram. Primetio sam da mi se u poslednje vreme kod downloada desavaju crc greske u rarovima.

danas 1 na downu od 9 partova a pre neki dan 2-3 na downu od 12

Dobra vest je sto mi je ram jos u granciji Smiley

Kako da istestiram ram na 64-bitnom sistemu? Probao sam jednom sa onim testerom sto je u samom win 7 i on mi nije nasao nikakve greske.

edit: windows memory diagnostic ponovo nije nasao gresku

kod paljenja mi prvi put izaslo ono "one of your hard drives needs to be checked for consistency" ili nesto slicno

Cudan momenat je sto je testirao storage hard. Ne moze storage hard da pravi ove probleme koje imam?

hard sa sistemom mi je jos u garanciji dok za storage ne mogu da nadjem i sasvim je moguce da je istekla.

Kod ponasanja kompa sam primetio znacajan napredak posle ciscenja pinova od rama krpom i usisavanja prasine sa slotova. Mozda sam nekako i sredio sa jutrosnjim usisavanjem...

edit: imam aida 64 pa sam sad pogledao SMART

svi hardovi deluju normalno. Samo mi kod ovog storage harda pominjenesto vece temperature (kad poogledam na senzor vidim da je on i najhladniji sa 34 C Imam vent koji duva preko hardova tako da oni ne bi smeli da se pregrevaju.)

edit 2: instalirao sam hdd sentinel i on za sva 3 harda kaze da su health i performance 100%

idem da kupim gumicu za brisanje da probam lepo da ocistim pinove na ramu.
« Poslednja izmena: 19. Avg 2013, 16:20:44 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Cuz i'm V.I.P till i D.I.E

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 213
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
ти си цар Smile Smile

недељу дана чистиш,полираш,комбофиксујеш итд а могао си реинсталирати систем за сат времена Smile
Covek moze da napravi dnevnik sad  Smile
« Poslednja izmena: 19. Avg 2013, 19:11:26 od filipcesrb »
IP sačuvana
social share
Cuz i'm V.I.P till i D.I.E !
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Nova stranica dnevnika...

Izgleda da sam zajebao stvar sa instaliranjem onog intel drajvera (intel rapid storage technology) Jos sam lepo procitao na jednom mestu post coveka koji radi u intelu da taj drajver treba instalirati samo za intel masine (nisam ni znao da postoje takve) dok bi u slucaju da je ploca od drugog proizvodjaca trebalo skidati drajver od njih jer svi proizvodjaci naprave neke promene na njemu pre nego sto ga objave. Sad vidim isti drajver (ali verovatno modifikovan od strane asusa) u download delu za moju plocu

Citat
Intel(R) Rapid Storage Technology Driver Software V10.5.0.1026 for Windows Vista/7 32bit & 64bit.(WHQL)

Vidim jutros u event vieweru desetak ntfs gresaka posle paljenja.

Citat
the file system structure on the disk is corrupt and unusable

Sve na jednom od storage diskova. Ukupno 13 tih gresaka u prethodnih 7 dana tako da kapiram da su preostale 3 od juce posle ubacivanja ovog drajvera. Juce mi je posle testiranja memorije prvi put iskocilo da nesto nije u redu sa ntfs na tom drajvu i posle kratkog skena upalilo komp.

Instalirao sam sentinel i on kaze da je taj hard (kao i druga dva) health i performance po 100%

citam po netu i vidim da gomila gluposti moze da izazove ove greske i uopste ne mora da bude problem sa hardom. Cak svi slucajevi na koje sam naisao su imali neki drugi problem.

Sad mi zao sto sam se zaleteo i poslusao ga sa chkdsk Smiley 1

radi vec vise od 2 sata i po progres baru deluje da je na desetak posto (nisam ubedjen da se progres bar uopste i pomera) Do sada je procesirao 43 hiljade fajlova. AKo nastavi ovim tempom jebavace ga jedno 12 sati

hard je od 1.5 tb i to popunjen preko 80%  Smile

edit: posle poprilicno vremena izgleda da je zavrsio sa fajlovima. Sad procesuira free klastere i to ide relativno brzo. Toliko brzo da se cak i progress bar pomera tako da bi mogao da zavrsi relativno brzo.

Nadam se da cu imati log posle ovoga da mogu da prostudiram sta je uradio.
« Poslednja izmena: 20. Avg 2013, 14:58:54 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 01:46:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.