Na koje od ovih 4-5-6 pitanja ti je najneophodnije moje mišljenje?
Što se tiče dece bačene na smetlište, u prošlom veku je vladika Jovan, dok je živeo u Šangaju, primetio kako
I opet, dok se ne osvestis..
Koga bole levo jajce sta je radio neki tamo svestenik iz Kinezima nepoznate zemlje.
Ja sam te lepo pitao za tvog boga kome se ti divis i kome se klanjas i koji je za tebe premudar i predobar, kako racionalizujes patnje bebe koja se tek rodila.
Kako to da vi vernici hvalite boga na sva usta kad recimo oduzme nekome zivot posle duge i teske bolesti, pa kazete eto hvala bogu, ne muci se vise, Isus ga je uzeo kod sebe, a za sve odvratne stvari zatvarate oci i pravite se ludi, kao sto mozemo da vidimo na tvoj licnom primeru?
Zašto uvek mislimo da ona osoba s kojom se ne slažemo, ima "zatvorene oči"? Bogu hvala, ja nekako mislim da ti nemaš "zatvorene oči".
Već jednom napisah: Smrt detetovog tela ne sprečava detinju dušu da bude udomljena u Rajska naselja. Ti u to ne veruješ. Ja verujem.
Nisam li osim zakratko napaćenog deteta "uveo u priču" i majku? A sad se pitam, kakvi su to (u toj priči) bili ljudi, koji slušaju detetov plač (sve tiši i tiši) 7 dana, a ne reaguju?
I ne slažem se s tobom da je moguće svojim raciom shvatiti bol, niti svoj, niti tudji. I to mi je pokazatelj da "u originalu" i nije trebalo biti boli. A ni smrti. Ne samo detetove, nego ni ... smrti neke bake od 120 godina.
Već jednom napisah: 1) Smrt detetovog tela ne sprečava detinju dušu da bude udomljena u Rajska naselja. Ti u to ne veruješ. Ja verujem.
2) Nisam li osim zakratko napaćenog deteta "uveo u priču" i majku? A sad se pitam, kakvi su to (u toj priči) bili ljudi, koji slušaju detetov plač (sve tiši i tiši) 7 dana, a ne reaguju?
1) Sto dete nije umrlo vec na porodjaju? Sto se uopste rodilo? Mogao je plod u majcinoj utrobi da se ne zacne uopste! Zasto je moralo da zivi u nemogucim patnjama 7 dana - da bi zadovoljilo nekog tamo sadistickog boga kome se ti divish?
2) Promasio si temu. Ne radi se o majci. Ona je skot od coveka. Mogla je bebu da ostavi ispred crkve recimo, pozvoni i pobegne. To nije tema. Tema je tvoj predobri bog koji gleda 7 dana kako se dete pati.
Dete nije umrlo na porodjaju jer neko ko je ovu priču postavio ovde, to nije ponudio kao opciju. Dete se rodilo iz nekoliko razloga: neki su emotivni a neki fizički (nadam se da ne moram da budem eksplicitan po tom pitanju ). Istina, mogao je plod ni da se ne začne, ali kažem - pisac ovog scenarija je drugačije zamislio. Nije moralo da živi u patnjama 7 dana i to ne čini zadovoljnim nikoga. Baš nikoga! Prolongiranje ove tematike možda nekome i donosi emotivnu satisfakciju, ali ja nisam taj.
Temu jesam promašio. Jer postavljač ove nelepe priče nije u startu definisao okvirne parametre, a i ja "mlad i naivan" ne pitah. Te ja promaših temu.
Ovo je stvaran dogadjaj koji se desio pre nekoliko godina. Bilo je u novinama.
Ja te pitam sa stanovistva tvog drugara Isusa, da li zeleo da se dete pati ili nije mogao nista da ucini jer je bio zauzet vaznijim stvarima?
Ti bre covece nisu u stanju da ispratish prostu pricu i da das svoje razumevanje odluke koju je tvoj drugar Isus doneo da se dete nepotrabno pati 7 dana.
« Poslednja izmena: 06. Dec 2023, 16:28:53 od sharpSoniq »
Ja te pitam sa stanovistva tvog drugara Isusa, da li zeleo da se dete pati ili nije mogao nista da ucini jer je bio zauzet vaznijim stvarima?
Ti bre covece nisu u stanju da ispratish prostu pricu i da das svoje razumevanje odluke koju je tvoj drugar Isus doneo da se dete nepotrabno pati 7 dana.
Jednostavnije, sharpSoniq, Gospodin Vučić i Supermen bi spasili to dete da su znali za njegovu patnju. Isus je znao i nije ga spasio.
sharpSoniq > Isus Gospodin Vučić > Isus Supermen > Isus