A da ti budeš veliki čovek, pa pobiješ svu decu i tako ih sprečiš da ikad zgreše. Da odu pravo u Raj...da budu mali anđeli. I ti sa njima jer si učinio dobro delo?
Radim upravo suprotno od ovoga. Mada ... odakle ti dodje na um ovo čedomorstvo? (Možda odgovor na ovo pitanje ne treba meni već tebi. Ne znam.)
Zaista, ti pažljivije čitaš šta ja pišem nego što ja to pišem. 😊 Pa ipak, dogodi se nesporazum: Ja tebi: Hristos nam se pokazuje. Ti pitaš: Dakle samo oni koji veruju i vole Isusa...a ne svi kako si ti pisao ranije. Ja tebi: Samo SVI koji veruju i vole Hrista Spasa. A sada dodajem: zašto bi se Isus Hristos javljao onima koji u Njega ne veruju?
Na koje od ovih 4-5-6 pitanja ti je najneophodnije moje mišljenje?
Što se tiče dece bačene na smetlište, u prošlom veku je vladika Jovan, dok je živeo u Šangaju, primetio kako kinezi umeju neželjenu žensku decu bacati baš tamo. On je tu decu uzimao, i odvodio u sirotište koje je organizovao. S obzirom da je svako smetlište imalo svog "vlasnika", on je sa sobom nosio flašu "žestine" kojom bi otkupljivao decu. Kasnije je tu decu odveo u SAD i tamo su nastavili život. Čitao sam pisma te “bivše dece”. Crkva ga poznaje kao svetog Jovana Šangajskog i Sanfranciskanskog.
A sada dodajem: zašto bi se Isus Hristos javljao onima koji u Njega ne veruju?
A: Dobrodošao u Pakao Jedda...ostavi bumerang u ćošku. B: Šta, šta je ovo, zašto sam ja ovde? A: Ovde si zato što nisi verovao u Hrista, već si se klanjao bogovima tvog plemena. B: Ali ja nikada nisam ni čuo za tog Hrista. A: E, šta ćeš...forumaš zvani nemam pojma smatra da si zaslužio da budeš ovde.