2) Ne moze. Nema ljubavi kod boga. Gledao je na svom tronu kako se beba pati 7 dana. ima ljubavi,očigledno VOLI da gleda kako se bebe pate i to je neka ljubav valjda.. ne prema bebi naravno nego prema njenoj patnji al svejedno
1) Da li mora da ode u raj, u kome nema plača ni bola? 2) Može li ona, videvši raj i Boga Koji je Ljubav, da odbije tu ponudu? 3) I ono što mene ponajviše zanima - šta misliš da je bilo sa njenom majkom?
Iskustvo Crkve, vernici ispovedaju Raj u kome nema plača ni bola. Ja ispovedam da bebe Raj (pesnički rečeno) Raj obogaćuju sobom. Potpuno razumem vaše zgražavanje nad 7-dnevnim mukama nedužne bebe, i nije mi strano neshvatanje Raja; sećam se svojih razmišljanja pre "ulaska u veru".
Niko od nas, koji ovo čita, niti ja koji ovo pišem, se ne seća količine svesti i slobode koju smo imali prvih dana rodjenja. O da, poredivši bebinu savest i svest sa svojom, mi kažemo da ona nema slobodni volju. (A ima je.) Ali - osobina poredjenja druge osobe (makar to bila i bebica) sa sobom, je pokazatelj da taj neko nema u svojoj svesti boljeg uporednika od samog sebe.
I ja bih voleo da je ta majka ipak imala drugačiji život, (ispunjeniji duhovno, duševno i fizički) od onoga kakav joj neko ovde dade.
danas u 15:50:4 "Ima ta jedna stvar koju možeš da uradiš zarad Carstva Božijega."
Dobro je, napredujemo...od "ne može se" , za samo par sati do "ima šta može".
Kako ja razumem, "zaslužiti nešto" i uraditi "zarad nečega" nisu sinonimi.
Ako ti odlučiš da me mrziš, je tu emociju kod tebe ne mogu promeniti, ne mogu "zaraditi" tvoj respekt. Ali to me neće sprečiti da zarad tvog lakšeg života, ako me pozoveš da ti ... ne znam ... pomognem da startiuješa auto (kablovima) - da ti to ne učinim.
1) Da li mora da ode u raj, u kome nema plača ni bola? 2) Može li ona, videvši raj i Boga Koji je Ljubav, da odbije tu ponudu? 3) I ono što mene ponajviše zanima - šta misliš da je bilo sa njenom majkom?
I ja bih voleo da je ta majka ipak imala drugačiji život, (ispunjeniji duhovno, duševno i fizički) od onoga kakav joj neko ovde dade.
Kao da nisam očekivao da ćeš da se baviš sporednom temom, majkom.
Pitanje odgovornosti tvog izmišljenog Isusa koji je mogao da je hteo da spase nedužno dete.
Ali tvoj drugar Isus je bio pre-zauzet da broji koliko od vas vernika je pojelo meso na petak.
Kao da nisam očekivao da ćeš da se baviš sporednom temom, majkom. Pitanje odgovornosti tvog izmišljenog Isusa koji je mogao da je hteo da spase nedužno dete. Ali tvoj drugar Isus je bio pre-zauzet da broji koliko od vas vernika je pojelo meso na petak.
Možda si nehotice preskočio onih mojih prvih 5-6 rečenica.
Sa druge strane. za razliku od mene koji imam nepravlino poredjanu "skalu voljivosti ljudi", vidim da je kod Hrista - svaka osoba najvoljenija. Kako bebironi tako i neodgovorne majke.
Kao da nisam očekivao da ćeš da se baviš sporednom temom, majkom. Pitanje odgovornosti tvog izmišljenog Isusa koji je mogao da je hteo da spase nedužno dete. Ali tvoj drugar Isus je bio pre-zauzet da broji koliko od vas vernika je pojelo meso na petak.
Možda si nehotice preskočio onih mojih prvih 5-6 rečenica.
Sa druge strane. za razliku od mene koji imam nepravlino poredjanu "skalu voljivosti ljudi", vidim da je kod Hrista - svaka osoba najvoljenija. Kako bebironi tako i neodgovorne majke.
Nisam nehotice preskočio nego nemam komentar na te besmislice.
Potpuno sam siguran da ćeš ti naći opravdanje za svog drugara Isusa, za sve gadosti koje je napravio ljudima (ili nije pomogao a mogao je).
S druge strane bolesno obožavanje jednog narcisoidnog, fašističkog i mizogenog boga je kranje degutantno.