Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 96 97 99 100 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Слоби споменик у Београду"  (Pročitano 78646 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Da srebrni. Hteli albanci. U velikom broju jesu.

Ali su dzaba hteli sve vreme postojanja jugislavije.

Kad je sloba preuzeo srbiju uz raspad jugoslavije, druga prica
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Hrvati i Slovenci su hteli da otcepe isto jbga, kako je to Sloba mogao da spreči xD Pa on je i održavao privid Jugoslovije u vidu SRJ baš da bi pucao na tu kartu koju ti zastupaš, al očigledno džabe. Hrvati su bili za prelazak na konfederactivni oblik uređenje 3 ili 5 godina ne sećam se sad, pa da se opet priča o opstanku zajedničke države, znači isti qrac ko ZND što je napravljena od SSSR kao prelazna faza ka potpunoj dezintegraciji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
nije bio posao slobodana milosevica predsednika jedne republike da sprecava otcepljenje slovenije ili hrvatske, druge dve republike.. to je bio posao cele savezne drzave. Ja sam o albancima pricao ovom prilikom.

jugoslavija se vec bila raspala pre raspada a ako je hteo neko da spasava zemlju, to je morao raditi novim sporazumom o ujedinjenju. odbiti kompromis, sto milosevic jeste uradio, znacilo je unistiti buducnost zajednicke drzave.

jugoslavija nije bila samo srpska drzava
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava

Колико се ја сећам Слоба им је дао по пички али се НАТО умешао...али то је друга прича. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
U svakom slučaju vreme je pokazalo da Kosmet nismo izgubili zbog Slobe. Dal je moro rat u Hrvatskoj, po meni nije, ili je moralo opšta mobilizacija  i da se Kroati smlate na brzaka, pre nego što se Nato uveri da Rusija tj SSSR neće intervenisati. Ali Sloba nije bio ratni tip političara, to je bilo više nego očigledno. Posle smo upali u mašinu, geopolitički trenutak verovatno nikad gori u srpskoj istoriji itd.
On je vrdao, eskivirao ...ali prosto vreme nije radilo za nas. Po meni, i ovo sam mislio i kao klinac od 19 godina, a mislim i danas skoro na pragu 50ih, mi nismo imali šanse i zato nije trebalo poći tim putem.  Srbija vs SAD, Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Turska i ostala boranija ... ishod ni u kakvoj epskoj fantastici nije mogao biti dobar po nas. Džabe smo iskompromitovali naše legitimne zahteve ratnim zločinima i dali zapadu alibi da nas ugazi. Zato nisam za spomenik, iako znam da je "istorija po DOS" kombo polutistina i klasičnih laži, ali to sve ne menja činjenicu da je geopolitički trenutak bio ne loš, nego nemoguć da se ispravi naša greška koju smo napravili stvaranjem Jugoslavije. Na Slobi je kao na najmoćnijem čoveku u Srbiji bilo da to vidi i ne krene tim putem, nego da eventualno pripremi državu i narod za delovanje u nekom povoljnijem trenutku.

Da li smo izgubili kosovo zbig milosevica ili ne? Eh.

Jugoslavija je prethodno cuvala kosovo u okviru srbije. Slobodan nije unistio jugoslaviju sam naravno a proces je zapocet pre njega. On i tudjman su bili izvodjaci radova.
Ali definitivno nije pokusao da je sacuva.
Sa druge strane i sama jugoslavija da je prezivela bi morala da nadje sebi novu funkciju u medjunarodnim odnosima posle pada berlinskog zida.

Milosevic je daleko odgovorniji za srpske ustavne promene kojima je kosovu nelegotimno oduzeta dotadasnja autonomija i vecinsko stanovnistvo pokrajine izbaceno iz politickih i obrazovnih institucija. To je vec ubrzavanje ako ne i izazivanje otcepljenja kosova.

Narocito je problem ono sto si i sam napisao. Potpuno neprilagodjeno postupanje pri raspadu zemlje i konfrontacija sa novim gospodarima evrope. Takozvana greska pravljenja jugoslavije je ispravljana je novom greskom koja je drasticno sabila srpski etnicki prostor, unistila nam ekonomiju.
Ko bi onda zeleo da ostane u takvoj srbiji? Albanci? I crnogorci su nas odjebali.

Hvala ti slobo
Aj da ne dužim mnogo ... Šiptare nije zanimala ni Jugoslavija ni Srbija, al bukvalno nikad. Njihov jedini cilj od 1912 je da se odvoje. Debilne mantre tipa Koča Popović reko, jedva smo od njih stvorili Jugoslovene, ali nikada od njih nećemo stvoriti Srbe. Prvo kosovska kriza je trajala još od početka 80ih. Znači pre nego što ovde prospeš drugosrbijanske budalaštine, malo isprati dešavanja, pokušaji celokupnog SKJ da se urazume albanski komunisti sa Kosmeta da tamo zavedu red i spreče etnički motivisano nasilje i pritiske na nealbansko stanovništvo, koji su odjebavani na finjaka  i ceo se problem sveo na utišavanje nezadovoljstva Srba sa Kosova.
Znači, Albanci su hteli republiku, kao međukorak ka ovome što danas pokušavaju da završe i to je jedina istina, znači nema druge, hebo vas da vas hebo Sloba i vaša potreba da sva sranja ovog dela sveta pripišete njemu. Narod u Srbiji je sa druge strane besan, jer jbga, SAP Kosovo je makar formalno bilo deo Srbije, znači u tvojoj republici čovek Srbin mora da strahuje da l će  i kakvo će da mu se dete vrati iz škole. Sloba pobeđuje sa opcijom čvrste ruke, a ni jedne druge opcije nije ni bilo jer je Albancima some jedan već sve bilo dato što je moglo da im se da. Znači il je mogo da im odma da republiku kao međukorak ka nezavisnosti ili da proba ukidanjem određenih ingrencija pokrajina da dole zavede neki red. Raja je bila za drugu opciju,a  zapad je podržao Šiptare da se otcepe i to ti je to.  Sloba nije imao ni jednu jedinu kartu kojom je ovaj scenario mogao da spreči, sem što je možda, mogao da izbegne bombarodavanje i digne ruke od Kosova 1999, al to je sad neka druga priča kojom se ovom prilikom ne bi bavio. Elem, Kosovo nije moglo ostati u sastavu Srbije ni Jugoslavije, ni u kojoj priči jer Albanci nisu želeli da ostanu u Jugoslaviji ni u Srbiji, i imali su podršku zapada u tome.
Evo ti da naučiš nešto, ako ti se lični svet ne ruši zbog činjenice da Milošević nije mogao odbraniti Kosov

...

Mene i brata majka uspavljivala sa klasičnim repertoarom hora Kolibri, a ćale sa ovom pesmom i Tamo daleko. Valjda zato ispadoh socijalista i nacionalista. 

Иначе, да подсетимо оне који нису толико упућени у замршену проблематику, и када су имали ненормалну аутономију која је, de facto, паралисала Србију, којом су практично били изједначени са статусом осталих република као федералних јединица, осим по имену, Албанци су протествовали, демонстрирали и масовно користили паролу, изражавали политичке захтеве за отцепљењем од Србије 1981-е године: Косово република, и сада ме занима зашто су се бунили те године, када су имали широку и максималну аутономију, уживали и остваривали права у оквиру СФРЈ која можда није имала у Европи ниједна национална мањина, нико их није угњетавао и, упркос томе, желели су своју посебну републику?
« Poslednja izmena: 03. Jan 2019, 00:34:49 od Odbojkaš »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Колико се ја сећам Слоба им је дао по пички али се НАТО умешао...али то је друга прича. Smile
ne dobijaju se ratovi samo na bojnom polju.

slobodan je crkao u zatvoru a ne tachi. tachi je sada predsednik
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
mob
Samsung 111111
nije bio posao slobodana milosevica predsednika jedne republike da sprecava otcepljenje slovenije ili hrvatske, druge dve republike.. to je bio posao cele savezne drzave. Ja sam o albancima pricao ovom prilikom.

jugoslavija se vec bila raspala pre raspada a ako je hteo neko da spasava zemlju, to je morao raditi novim sporazumom o ujedinjenju. odbiti kompromis, sto milosevic jeste uradio, znacilo je unistiti buducnost zajednicke drzave.

jugoslavija nije bila samo srpska drzava

E vidis majmune to je problem.
Shvatanje koje imas.
Jugoslavija je bila drzava Jugoslovena a ne Srba, Hrvata i etc.

Srbima ne treba Jugoslavija nego Srbija.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Srbima treba funkcionalna drzava pa makar austrija. da se zna red a ne da stoka jase
« Poslednja izmena: 03. Jan 2019, 15:04:58 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
To je mnogo pogrešan stav, a po meni je debelo urnisao ovu zemlju tj nije ništa postigao sem da Srbin totalno batali ozbiljno društveno i državno organizovanje.  Austrijanac zna da napravi zemlju za Austrijance, a mi to ipak nismo. Pa pošto nismo Austrijanci i ne znamo uredisti državu kao oni, onda škk nek bude anarhija.
Suštinski problem sa ovim stavom je taj što potiče od ljudi koji su dobri kritizeri, ali loši u rešavanju problema, tj bezidejni po tom pitanju. Pošto nemaju ideje, a verovatno ni znanje kako da naprave sistem, onda daj da prepišemo od nekog ko je taj problem rešio. Išao si u školu i znaš dobro ko prepisuje, svakako ne oni koji znaju znanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
vrlo lako je srbija presla preko toga da zemlje koje su bile republike postanu drzave...

i zato i imamo ove probleme u crnoj gori bosni makedoniji...

njihova drzavnost je u tom trenutku bila nezamisliva bez srbije...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 96 97 99 100 ... 104
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: quot

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.