Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 00:10:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Cene u Srbiji su visoke zbog:
vladine politike
35.4%  (17)
tajkuna
47.9%  (23)
velikog bogatstva gradjana
8.3%  (4)
evro-atlanskih integracija
6.3%  (3)
ne znam
2.1%  (1)
Ukupno glasova: 48
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Skupo je biti stanovnik Srbije!!!  (Pročitano 16547 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 6230
Ja mislim da prema radu imamo najveci standard u evropi.
Sto od prodaje gaca, sto od pozajmica.
Podeli 6,5 milijardi na 7 miliona i na 12 pa ces videti koliko Srbija realno proizvodi i uporedi sa koliko ti trosis pa ces videti.To bi bilo na mesecnom nivou.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Najproduktivniji , po tebi je ipak Aušvic.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Jeste.
Mi prema ulozenom radu i zalaganju,procentualno gledano,smo stvarno najjaci u celoj evropi.
To sto kod nas ima,to nema nigde.
Ako se neko ne slaze sa ovom konstatacijom stripite se jos 6 meseci kad zvanicno ukinu ove vize da obidjete malo "vajnu evropu i civilizaciju"..gore seljake necete videti n u nasem nazabitijem selu,cisto da vas upozorim  Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Nerazvijena Srbija , na žalost više odgovara našim bogatašima. Na taj način oni drže sve pod kontrolom. Ne trebaju njma preduzimljivi ljudi, koji će stvarati, proizvoditi, zapošljavati. Njima treba Srbija sa mnogo nezaposlenih, koje mogu da ucenjuju i plaćaju koliko tek da prežive.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Tacno tako, oni su vec "globalisali" Srbiju, podelili je izmedju sebe i smetaju im male ribe  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
U kapitalizmu je radnik zaštićen samo ako postoji velika potražnja za radnom snagom. Ako je velika nezaposlenost ... onda može da te zavrće kako oćeš. Ali i to je pravedno, obzirom koliki je jedan broj ljudi neozbiljno tretirao svoja radna mesta u socijalizmu. Ja sam radio u Kolubari svojevremeno i pitam neke kolege iz okolnih sela što im žene ne rade u firmi. Selja kaže ... jes da je zaposlim, pa posle da je jebu Smile
Sad ti vidi kad je tako bilo za vreme socizalizma kako može da bude u divljem kapitalizmu u kojem još postoji manjak radnih mesta. Ovde treba dobra elita da promeni ekonomsku i državnu politiku. Država strogo da sprovodi svoje zakone, a ekonomija da se bazira na što većem podizanju proizvodnje. Trgovce i banke koje ne traže profit u ulagnju u proizvodnju odjebati. Znači ne može da ti se pandur voza okolo i šeta prangiju, nego da ide i vrza svaki prekršaj bilo kog propisa. Juče gledam na RTS, daje saobraćajni pandur izjavu u vezi nekog semafora, a iza njega auto parkiran na sred raskrnice i još 4-5 zakrčili trotar. A ekonomija da se fokusira na proizvodnju, pa makar pravili šibice i čačkalice. Od nečeg moraš da počneš, ionako niko nije sa ledine prešao na kompjutere i svemirsku tehnologiju. Evo ti Kinez počeo sa drangulijama, a sad ima cool terenca koji je 100 posto plod njihovog znanja. Nego narod neće da prihvati da smo patos i da treba početi praktično sa 0. Pa svi oće da budu PRovi, develop inženjeri i slična fensi zanimanja, a varioci, orači, stolari i ostali neće niko. Batali foliranje, prsli smo ko bas i to neko treba najzad da konstatuje. Otvaraj bilo šta što proizvodi i ime ekonomsku profitabilnost. Za 20 godina naši klinci će osetiti blagodeti od toga. Da ne bude ko u Špijunu kad Bora kaže
" Unuci će nam pljuvati na grob, sinovi neće smeti, jer ćemo još biti živi".
I ova tema je potpuno u skladu sa naopakom orjentacijom srpske ekonomije još od kad je Dinkić tu postao neko m.do. I ovde se preganjamo oko potrošnje. Nije potrošnja toliki problem, koliki je problem stvaranje nove vrednosti koja se stvara da bi se trošila. Nego smo mi ovde pošli naopakim redosledom. Daj da vidimo kako ćemo da potrošimo novac, a gde ćemo da ga zaradimo ... to ćemo videti naknadno. Zato su i prvo otvarani tržni centri umesto fabrika. Ispada da su nam sankcije više odgovarale jer smo mogli manje da uvozimo. Nonsens za koji treba zahvaliti ekonomskoj "strategiji" koju su vodile sve stranke DOSa, da ne ispadne da sam nekog nepravedno zapostavio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12

Prorocka recenica  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 6230
U kapitalizmu je radnik zaštićen samo ako postoji velika potražnja za radnom snagom. Ako je velika nezaposlenost ... onda može da te zavrće kako oćeš. Ali i to je pravedno, obzirom koliki je jedan broj ljudi neozbiljno tretirao svoja radna mesta u socijalizmu. Ja sam radio u Kolubari svojevremeno i pitam neke kolege iz okolnih sela što im žene ne rade u firmi. Selja kaže ... jes da je zaposlim, pa posle da je jebu Smile
Sad ti vidi kad je tako bilo za vreme socizalizma kako može da bude u divljem kapitalizmu u kojem još postoji manjak radnih mesta. Ovde treba dobra elita da promeni ekonomsku i državnu politiku. Država strogo da sprovodi svoje zakone, a ekonomija da se bazira na što većem podizanju proizvodnje. Trgovce i banke koje ne traže profit u ulagnju u proizvodnju odjebati. Znači ne može da ti se pandur voza okolo i šeta prangiju, nego da ide i vrza svaki prekršaj bilo kog propisa. Juče gledam na RTS, daje saobraćajni pandur izjavu u vezi nekog semafora, a iza njega auto parkiran na sred raskrnice i još 4-5 zakrčili trotar. A ekonomija da se fokusira na proizvodnju, pa makar pravili šibice i čačkalice. Od nečeg moraš da počneš, ionako niko nije sa ledine prešao na kompjutere i svemirsku tehnologiju. Evo ti Kinez počeo sa drangulijama, a sad ima cool terenca koji je 100 posto plod njihovog znanja. Nego narod neće da prihvati da smo patos i da treba početi praktično sa 0. Pa svi oće da budu PRovi, develop inženjeri i slična fensi zanimanja, a varioci, orači, stolari i ostali neće niko. Batali foliranje, prsli smo ko bas i to neko treba najzad da konstatuje. Otvaraj bilo šta što proizvodi i ime ekonomsku profitabilnost. Za 20 godina naši klinci će osetiti blagodeti od toga. Da ne bude ko u Špijunu kad Bora kaže
I ova tema je potpuno u skladu sa naopakom orjentacijom srpske ekonomije još od kad je Dinkić tu postao neko m.do. I ovde se preganjamo oko potrošnje. Nije potrošnja toliki problem, koliki je problem stvaranje nove vrednosti koja se stvara da bi se trošila. Nego smo mi ovde pošli naopakim redosledom. Daj da vidimo kako ćemo da potrošimo novac, a gde ćemo da ga zaradimo ... to ćemo videti naknadno. Zato su i prvo otvarani tržni centri umesto fabrika. Ispada da su nam sankcije više odgovarale jer smo mogli manje da uvozimo. Nonsens za koji treba zahvaliti ekonomskoj "strategiji" koju su vodile sve stranke DOSa, da ne ispadne da sam nekog nepravedno zapostavio.
Ono sto mi mozemo je industrija koja proizilazi od zitarica, voca, povrca stocarstva.
Danas je sve to sirovina. Tehnologije su napredovale do neslucenih razmera. Vrlo jednostavno: zastitna cena ovih sirovina i krediti u 56 gradova Srbije, okruzenim tim sirovinama, kao podsticajne mere za proizvodnju finalnih proizvoda. Naravno pojednostavljivanje izvoza. Dakle zaduzuje se gradjanin a ne drzava.

Gde ce onda biti profit fukara, koji na sirovine dizu lovu?
Pa tu lekciju su nam ocitali Slovenci u bivsoj nam drzavi. Prodavali alpsko mleko od sumadijskih krava.
Prodavali nam fruktal od naseg voca. Prodavali nam salame od naseg mesa.

Sta onaj politicar hoce? Jeuropu, prodaj zemlju, doci ce neko sa masinama i radices ki roblje. Bice zasticen.
Na tvoje sirovine zaradjivace profit, uplacivace porez a budzet ce vec feudalci da dele i da vicu: sila na Balkanu.

Stvari su toliko proste da jednostavno polupismen covek razume.
Ali ti imas specificnu simbiozu komunjara (partokrata) sa Kardeljevim hibridima.
Glasaj za mene dacu ti sise.Pa kad je dobio sta je hteo kaze: da ali ja sam bik ja nisam krava muzara. Smile Smile Smile

Sve se to desava i u ostalim postkomunistickim zemljama.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;

Austrija među najskupljim zemljama
Blic -
Potrošači u Beču moraju da za životne namirnice i sredstava za higjenu izdvoje veće sume novca nego potrošači u drugim evropskim gradovima, pokazalo je najnovije istraživanje austrijske Radničke komore (AK).

U Beču litar najjeftinije mineralne vode košta upola više nego u nemačkom Kelnu ili švajcarskom Bazelu, a čak 113 procenata više nego u Plzenu, u Češkoj, pokazalo je istraživanje.

Najjeftinija zemlja je u EU je Poljska, gde potrošačka korpa od 39 najčešće kupovanih proizvoda košta 35,94 evra. U Austriji potrošači moraju za iste proizvode da izdvoje 48,2 evra, što je za 34,1 odsto više. Još skuplje od Austrije su, prema istraživanju AK, Holandija, Luksemburg i Švajcarska. Velika razlika u cenama se ne zapaža samo unutar Evrope, već i u samoj Austriji, u zavisnosti u kojim se lancima prodavnica kupuje. Da sve ne bi bilo crno, istraživanje je pokazalo da su istraživane cene od aprila 2008. godine smanjene za u proseku 2,8 odsto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Ono sto mi mozemo je industrija koja proizilazi od zitarica, voca, povrca stocarstva.
Danas je sve to sirovina. Tehnologije su napredovale do neslucenih razmera. Vrlo jednostavno: zastitna cena ovih sirovina i krediti u 56 gradova Srbije, okruzenim tim sirovinama, kao podsticajne mere za proizvodnju finalnih proizvoda. Naravno pojednostavljivanje izvoza. Dakle zaduzuje se gradjanin a ne drzava.

Gde ce onda biti profit fukara, koji na sirovine dizu lovu?
Pa tu lekciju su nam ocitali Slovenci u bivsoj nam drzavi. Prodavali alpsko mleko od sumadijskih krava.
Prodavali nam fruktal od naseg voca. Prodavali nam salame od naseg mesa.

Ma tesko sad mozes da napravis neki brend ko Spanci i Talijani sa prsutom i sirom. Jedino da snabdevas anonimno neki brend pa za nekih desetak godina da krenes. Slovencima svaka cast tada, znaju ljudi biznis a to su mogli svi u Jugi da rade, trziste ti je pred nosom, sad zato sto su to prvi Slovenci uradili, me mos da mi bude krivo. Al zato kad je roba isla u Sloveniju pazilo se sto posto na kvalitet ko za izvoz, a firme u Srbiji su izbacivale na trziste sve i svasta bez ikakvih kontrola osim ponekad sanitarnih. A sad sto Slovenac nije hteo da prodaje sve i svasta, to pozdravljam, odgovornost prema potrosacima.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 00:10:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.