Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Skroman napredak u poštovanju prava LBGT osoba  (Pročitano 9049 puta)
18. Jun 2015, 23:31:49
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Skroman napredak u poštovanju prava LBGT osoba

Srbija je napravila mali, ali nedovoljan pomak u sprovođenju preporuka Saveta Evrope koje se tiču zabrane diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta, ocenila je danas predstavnica organizacije Labris Jovanka Todorović.

Ona je na skupu u Beogradu navela da je održavanjem Parade ponosa prošle godine ostvaren napredak u poštovanju prava na slobodu okupljanja i udruživanja, ali i da se uopšte nije napredovalo u ostvarivanju prava na obrazovanje, zdravlje, stanovanje, privatni i porodični život.

"Dve istopolne osobe koje žive zajedno nemaju mogućnost da u slučaju smrti naslede imovinu, ni penzijsko osiguranje, zbog pravnog neregulisanja odnosa ne mogu čak ni da posete dragu osobu na intezivnoj nezi", rekla je Jovanka Todorović.

Dodala je da u sistemu obrazovanja nedostaje poseban Zakon o deci, koji bi promovisao jednakost i zaštitio LGBT decu, kao i da postoje veliki problemi u ostvarivanju zdravstvene zaštite, jer medicinsko osbolje nije dovoljno edukovano.

"Na polju zdravlja nemam ništa pozitivno da kažem, na primer u ginekološkim ordinacijama ne diskriminišu LGBT osobe, ali imaju malo znanja, često ne znaju lezbejkama da kažu kako da se zaštite", kazala je Jovanka Todorović.

Prema njenim rečima, pomak je ostvaren u medijima pošto ima sve više pozitivnih i neutralnih tekstova, ali i dalje se se ne poštuje preporuka Saveta Evrope o brisanju uvredljivih komentara.

"Govor mržnje i dalje ulazi u javni prostor, pa je tako prilikom rasprave o izboru nove poverenice za zaštitu ravnopravnosti jedan poslanik Srpske napredne stranke za govornicom izneo diskriminišuće poruke", rekla je ona.

Predstavnica Instituta društvenih nauka Zorica Mršević, govoreći o ostvarivanju prava na privatni i porodični život, ukazala je da su sve zemlje Evropske unije, osim Italije, zakonima regulisale pravo na životno partnerstvo.

"Te zemlje nisu ekonomski ni moralno posrnule, niti su deca prestala da im se rađaju, tako da ta priča o padu nataliteta i ugrožavanju braka ne stoji", rekla je Zorica Mršević i dodala da je interes društva da omogući što većem broju ljudi pravo na zajednicu.

"Pravo na porodicu ne treba da bude ekskluzivno pravo, niti privilegija samo za one koji ispunjavaju religiozne zahteve", poručila je ona.

Nagasila je da je još 2012. godine više organizacija okupljenih oko Labrisa napravila predlog zakona koji bi reglisao porodičan život LGBT osoba, ali da je on "paralelna stvarnost", koja nije došla do donosioca političkih odluka.

Izvor http://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/6225-skroman-napredak-u-postovanju-prava-lbgt-osoba
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1469
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Alcatel OT Telenor Smart
Океј, требају да имају одређена права али без претеривања, молим.
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus
И покварен сат два пута дневно покаже тачно времe
Нема горег муслимана од потурченог Србина

Кажеш зло не постоји? Итекако постоји, и рођено је између 20. јануара и 20. фебруара.
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  Većinu ovog što traže regulisao je zakon. Onio čega nema je usvajanje dece, zbog toga se ova gospoda koja dele ljude zalažu za istopolne brakove.

Citat
Dodala je da u sistemu obrazovanja nedostaje poseban Zakon o deci, koji bi promovisao jednakost i zaštitio LGBT decu, kao i da postoje veliki problemi u ostvarivanju zdravstvene zaštite, jer medicinsko osbolje nije dovoljno edukovano.
  Meni nikad ni na kraj pameti ne bi palo da decu delim na strejt i gej, na primer.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 23. Jun 2015, 16:53:30
  Meni nikad ni na kraj pameti ne bi palo da decu delim na strejt i gej, na primer.

Idiotizam, kao i sve što je poteklo iz kuhinje degenerika iz LGBT NVO.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  Seti se gej semafora u Beču Smile

I ko je tu isključivi fašistoidni gad ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 23. Jun 2015, 16:53:30

Idiotizam, kao i sve što je poteklo iz kuhinje degenerika iz LGBT NVO.
Oni su samo ekspoziture centara moci, zastupaju njihove interese, oni jesu olos, skoro pa najgori sloj drustva, vecina tih placenika iz NVO radi za pare i novac i uopste ih ne zanima kakvu stetu nanose nekom drustvu, medjutim, postoji i mali deo koji radi iz ubednjenja, jer misli da to tako treba.

Niko nije spomenuo da je neoliberalni kapitalizam smrt za male drzave!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 23. Jun 2015, 17:00:03
  Seti se gej semafora u Beču Smile

I ko je tu isključivi fašistoidni gad ?

Normalno, baš tako. Žao mi je što nisam neko zakonodavno mudo na mesec dana, usro bi im se u život za takve stvari.

oni jesu olos, skoro pa najgori sloj drustva, vecina tih placenika iz NVO radi za pare i novac i uopste ih ne zanima kakvu stetu nanose nekom drustvu, medjutim, postoji i mali deo koji radi iz ubednjenja, jer misli da to tako treba.

Niko nije spomenuo da je neoliberalni kapitalizam smrt za male drzave!

Slažem se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
ISPOVEST LGBT AKTIVISTE: Ovo je prava istina o LGBT organizacijama u Srbiji

http://www.teleprompter.rs/ispovest-lgbt-aktiviste-ovo-je-prava-istina-o-lgbt-organizacijama-u-srbiji.html

Ne znam koliko je ovo tačno ali da ih lovare, lovare ih.

Citat
"Pravo na porodicu ne treba da bude ekskluzivno pravo, niti privilegija samo za one koji ispunjavaju religiozne zahteve", poručila je ona.

Prevideo sam ovu glupost. Ateisti se kobajagi ne venčavaju Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Napredak? Nazalost  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.