Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 05:39:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Skolski problem....  (Pročitano 4314 puta)
08. Mar 2008, 10:54:25
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC HD2
Dakle imam problem sa koncetracijom, i sa strahom od dobijanja lose ocene... Recimo u cetvrtak ove nedelje imali smo pismeni iz matisa... Vezbao sam kao konj radio svaki domaci, uzimao privatne casove, provezbao vecinu zadataka iz knjige (ne samo pred pismenu, vec tokom celog meseca kad je profa zadavao zadatke) i dodje pismena, "pad sistema" uradim samo dva zadatka od sest... isti taj dan kad sam dosao kuci uradim iste zadatke sa pismenog (posto sam capio papiric sa zadacima  Smile) za jedno pola sata. Recite mi kako da resim ovaj problem i sta da radim...  Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2008, 10:54:51 od Dr.Lift »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
To moras sam sa sobom da rascistis...
Kada imas neki dalji cilj kome stremis nisi u stanju da se na taj nacin koncentrises i opterecujes minornim stvarima...
Popricaj sa skolskim psihologom, ako ga imate, a mislim da po zakonu morate...
Mi smo imali odlicnog, mada ne znam kako bi reagovala u takvim situacijama...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Google Nexus 5
nije to problem s koncentracijom, to ti je trema ... 

sledeci put kad dobijes zadatke, prvih 10 min nemoj nista raditi, samo "meditiraj", kad se smiris, onda ce sve ici lakse ...

ti se verovatno uspanicis, a onda od tog nema nista ..
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Škole imaju psihologe i pedagoge, i oni su osposobljeni da pomognu učenicima da prevaziđu probleme sa tremom. Pokušaj za početak tako što ćeš otići školskom psihologu ili pedagogu, ko god ti je simpatičniji, i zatražiti pomoć.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Dakle imam problem sa koncetracijom, i sa strahom od dobijanja lose ocene...

Ovo je kljucno. Nije koncentracija tvoj primarni problem, vec strah koji te blokira da trezveno razmisljas i osipa ti paznju na sve drugo sem na pismeni zadatak. Isti sam problem imala u srednjoj skoli, zato i odgovaram ovde. Nije mi pomogao ni psiholog, ni pedagog skole, jer su svi radili na mojoj koncentraciji. A kljuc je bio u verovanju u sebe i aktiviranju stecenog znanja koje nije moglo da se ispolji jer ga je blokirao strah od neuspeha. Samu sam sebe izlecila od tog straha vrlo brzo, kad sam jednom shvatila da vezba i rad pobijaju sve strahove. Kljuc je u veri u sebe.

Toliko temeljna sprema za jedan pismeni zadatak govori o tome da inace imas dobre ocene ili se za svaku ocenu trudis, bez obzira na konacni ishod. Ono sto ti moras da dozvolis tvojoj podsvesti da preuzme kao pravilo je : ti si inteligentan. Ti se trudis i vredan si. To mora biti primarno. Tvoj rezultat je produkt tvoje inteligencije. Nju odrzava, vezba i povecava - umni rad. Ako ucis i znas pred pismeni, nista ne moze da te poremeti jer ti znas da tvoja inteligencija preuzima sav dalji zadatak. Zato kada imas zadatke pred sobom i pre nego sto pocnes da citas, samo jednom podseti sebe da si ti sve vec prosao i resio. To je jos samo jedna stepenica u nizu da potvrdis ono sto ti vec znas da znas,a to je najvaznije. Shvati buducu ocenu samo kao jos jednu proveru i nista vise.

Sve ovo vazi samo u slucaju da si zaista ucio, pomucio se i vezbao i da si spreman izasao na pismeni.
Ako si nepreman izasao na pismeni, nemas cega da se bojis. Mozes samo da iznenadis sebe nekim novim rezonom ili da iznenadis sebe kako si u stvari zaista nesto i cuo na predavanjima sto nisi mislio da si cuo, pa ces to iskoristiti da pokusas da resis neki zadatak. Ali tu nema mesta strahu od lose ocene. To je pomirenje sa tim da si nespreman, ali ces ipak pokusati,jer nista ne gubis.
Kad si polovicno spreman za pismeni, ponavlja se isti princip. Znas da znas neke stvari, ili su ti veoma poznate i na njih obracas najvise paznje.  Sve ostalo sto ne znas probas pa mozda i dodjes do nekog resenja, ali usredsredis se na ono sto znas.

Najbolji savet je dala mozda Mirjana kad je rekla da kadda dobijes zadatke prvo malo iskuliras par minuta (ne gledas u zadatke) i poslednji put se setis da ti nemas zbog cega da se bojis jer bez obzira koliko je nepoznato nesto sto moze da se pojavi na tom papiru, tvoj um ce uspeti to da prepozna kao nesto sto je vec video i resio. Dakle, samo veruj u sebe i u svoju inteligenciju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC HD2
hvala svima na podrsci i predlozima... @MunkaZe hvala na iscrpnom odgovoru  Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2008, 20:44:52 od Dr.Lift »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Samo bih još dodala: dobijanje loše ocene nije smak sveta, nema potrebe biti toliko uplašen, svima se dešava.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC HD2
eh jebiga... volim da imam dobru ocenu takav sam mrzi me posle da popravljam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
To je dobar stav, svakako, ali nemoj dopustiti da te tolika želja za dobrom ocenom inhibira...

Na primer, ja sam bila odličan đak u gimnaziji, a sve ocene sam dobijala na početku (u prvim talasima kontrolnih i odgovaranja) i na kraju godine (popravljanja, izvlačenja, muvanja). U međuvremenu mi se dešavalo pa padne i koja loša ocena (pa i ona najgora  Smile), ali bi me ona samo podstakla i podsetila me da sa baš toliko ne zaje*avam. Dakle, nema potrebe da se frkaš, ništa nije izgubljeno, sve do juna!
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Sta da ti kazem... ima ljudi koji imaju razlicite ciljeve u zivotu...
Ja sam u osnovnoj zeleo da imam 5.00 i budem vukovac i djak generacije jer mi je bilo interesantno i nije me opterecivalo.. bila mala skola, uglavnom super ekipa profesora, uci se cesto novo i sl...
Posle u srednjoj mi to vise nije bilo bitno.. ocekivao sam jedno, dobio drugo... razocarao se prilicno i uglavnom rezonovao da je vreme da se od zivota nesto napravi a da su ocene bitne u smislu da ne bi valjalo da imam ispod 4.00 ...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 05:39:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.