Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 17:17:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sivi ljudi  (Pročitano 3784 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Ovo je sjajno.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Svidjaju mi se ova dva citati od Ferdinanda Selina.

"Čovek je human otprilike isto onoliko koliko i kokoš ume da leti. Kad je iz sve snage šutneš u guzicu, kad je zvizneš limuzinom, može da se vine čak do krova, ali se odmah vraća na bunjište da pokljuca šta ima. To joj je priroda, ambicija. Isto važi i za nas, u društvu. Prestajemo da budemo najcrnja govna samo kad nas snađe katastrofa."

"so many vaginas, stomachs, cocks, snouts, and flies you don't know what to do with them ... shovelsfull! ... but hearts? ... very rare! in the last five hundred million years too many cocks and gastric tubes to count ... but hearts? ... on your fingers! ..."
Lepi citati, mada to je teorija po kojoj su ljudi u sustini zli a dobro se tesko nalazi u njima.

Moja prva asocijacija na naslov i očekivanje šta će pisati u temi je bila depresija. Ljudi koji su depresivni i kojima je sve sivo. Pomislila sam doduše i na one koji su neupadljive, sive ličnosti, bez naročitog talenta ili uspeha u životu.

Kad se u celu priču uvedu entropija i stari dobri pouzdani marfijev zakon možemo sa sigurnošću reći ljudi su više loši nego dobri. Lakše je biti loš (entropija). Jeftinije je biti loš. Profitabilnije je biti loš.
Pa naslovom sam mislio na to da je vecina ljudi mix dobrog i loseg, ne na depresiju ili nesto slicno.  Smile

Poneki put jeste. Moralno ne, prakticno korisnije da.

i još nešto..neke 'loše' osobine su prosto poželjne,jer...moraš ih imati da se zaštitiš. valja razvijati što više vještina,uvijek dodje vrijeme,makar jedna situacija,u kojoj če nam iste valjati.

I to je tacno. Svet je takav da ih moras imati radi sebe. Dobra stvar je znati ih primeniti i znati da nisi takav. Npr. osobe sa autoritetom moraju biti autokrativne inace ce posao koji rade trpeti.

Ljudi su oduvek isti, samo se menjaju okolnosti u kojima ljudi ispoljavaju svoje dobro i svoje zlo.Razmere dobrog i lošeg su uvek iste, samo se menja naša percepcija i kategorizacija istih.
Sta ga znam, smatram da se menjaju vremenom jer "uce" pa tako i ispoljavaju "novostecene" osobine a vec rekoh da mnogo zavisi od nase percepcije.

Jbm mu mater ja citav zivot pokusavam da budem siva. I svaki put se zajebem. I to cesto, skoro uvek, zajebem i osobe pored sebe.
Ne umem ja to, ja il' te spalim il' te grejem.
Tako je kako je.
Tako i treba. Ne valja biti ono sto nisi...

ne postoji dobro i zlo. sve je to stvar percepcije. neće niko za sebe reći da je loš.

Pa, dah u tekstu nesto generalno za dobro i lose, naravno da je percepcija presudna. Niko nece reci, a zavisi i od toga prema kome se kako ispoljava tako da ista osoba moze ispoljiti dobro prema jednome a lose prema drugome pa biti u njihovim  ocima takva a u svojim dobra iako generalno verovatno nije takva.

Univerzalno primenljivo na sve ljude u svim vremenima.
Jeste. Mada, meni se cini da je sve izrazenije kako vreme odmice.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2011, 00:47:28 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Ne postoji apsoluta jeste da vise smaram ovim .. i neka se obesi onaj ko bar jednom nije procitao taj moj post..pa makar i slucajno .
Svi su i dobri i losi.
U pocetku sam mislio da ne postoji neko ko makar nesto dobro nema u sebi.Kajem se  Smile
Misljenja sam da smo svi gola govna .. svi bez izuzetka.Samo to neki kriju uspesno neki neuspesno a neki i ne kriju.
Jedna stvar jasna i to sigurno jasna..Ljudi su spremni na sve zarad licne srece i zadovoljstva. .. Prodali bi i oca i majku i rodjeno dete bi isterali na ulicu.
O tome najbolje govori knjiga .. cini mi se ne drzite me za rec davno je bilo .. "Ana Karenjina" ili neka druga knjiga  Smile
Kao sto negde procitah.."Ako mislis da si dobar,uzmi papir i navedi sve ali sve lose stvari koje ti padnu na pamet da si uradio ove nedelje .. 1.Opsovao sam Peru 2.Pozeleo lose Ziki 3.Bio ljuboran na Mikija 4.Izlagao Zokija 5.Prejebo' Mirka ...... koliko se toga nakupi tokom cele godine ?! "
Ovo iznad i nije neka mudrost,samo sam hteo da kazem da su ljudi generalno losi.Svi smo mi ljudi,retko ko je covek.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Citat
Ljudi su oduvek isti, samo se menjaju okolnosti u kojima ljudi ispoljavaju svoje dobro i svoje zlo.Razmere dobrog i lošeg su uvek iste, samo se menja naša percepcija i kategorizacija istih.

Smile

Teska srca cu ovo reci... Smile ali stvarno si ovo fino rekla... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

"Čovek je human otprilike isto onoliko koliko i kokoš ume da leti. Kad je iz sve snage šutneš u guzicu, kad je zvizneš limuzinom, može da se vine čak do krova, ali se odmah vraća na bunjište da pokljuca šta ima. To joj je priroda, ambicija. Isto važi i za nas, u društvu. Prestajemo da budemo najcrnja govna samo kad nas snađe katastrofa."

Vrhunski.

Ja sam poodavno (u srednjoj) skontao da su ljudi zapravo sivi.
Ali opet cijenim dobronamjernije i sujetnije.
Tj. svi zelimo dobro, neki samo sebi neki drugima.. obicno negdje izmedju.

Tim vise me znaju iznervirati ljudi koji potenciraju cojstvo i biranje ljudi..
1. sto su nesvijesni cinjenice da su ljudi sivi
2. drugo sto sebe podrazumijevaju za ljudine a cesto se pokaze da nisu.. jebiga niko nije savrseno svjestan okolnosti da bi mogao biti savrseno dobar. Tj. i oni su jednako sivi.

Znate taj tip..  oni glasni, koji zavode red i moral i biraju drustvo s nekim posebnim naglasavanjem.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0

Univerzalno primenljivo na sve ljude u svim vremenima.
Нисам знао да је Грк стварао на енглеском  Smile
Наравно, тачно је у длаку.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.12
mob
I-mate 30 Pro
E bas je to rekao..... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Ja znam za coveka koji je bio bijeo poput bijele majce nakon pranja vanish praskom. I neka mu je laka zemlja, to bio nas patrijarh Pavle. Pitanje je kada cemo opet imati takvog coveka kao javnu licnost. Svetac.

Jednom kada je bio na okupljanju tih vladika i ostalih crkvenih otaca, pa oni svi dosli besnim kolima, dok se on uglavnom vozio gradskim prevozom. Gleda patrijarh njih, gleda kola, cuti... pa rece: "Kako bi tek bilo da niste skromni?"
« Poslednja izmena: 29. Maj 2011, 10:21:25 od Major_T »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Svaka cast Majore.

Ne mora neko da bude vjernik da uvidi kako je veliki covjek bio patrijarh Pavle.
(npr ja nisam vjernik)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Nisam ni ja vernik u hrišćanskom niti bilo kakvom opšterihvaćenom religioznom smislu (neki me zovu ateistom, neki agnostikom, sotonjarom, komunjarom...  Smile ), ali gajim izuzetno poštovanje prema liku i delu pokojnog Patrijarha.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 17:17:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Sivi ljudi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.