Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sistem vrednosti i lazni sistemi vrednosti  (Pročitano 27285 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49817
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Само сам се надовезао на поруку.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
YU, kapiram šta hoćeš da kažeš, delimično se mogu složiti, ali ne sasvim. Pogotovo ne u vezi slobode i slobodne volje.
Ja shvatam da se ti ne slazes sa stvarnoscu u kojoj "sloboda" i "slobodna volja" ne postoje, ali ne vidim argumente/dokaze koji su te naterali da das tu izjavu.
Da li ti stvarno ne vidis razliku izmedju reci 'mogucnost' i reci 'sloboda' ?

Da li za tebe mogucnost jedne osobe da predje put od tacke a do tacke b predstavlja "slobodu" kretanja ?
Citat
Što se prava tiče, Biblija jeste izvršila određeni uticaj, ali nije presudno uticala na njegov razvoj i današnji oblik.
 Imaš zakona koji su stariji od biblije, onih koji su se nastajali bez njenog uticaja. Nabukodonosorovzakon, pravo u antičkoj Grčkoj, mnogi institut Rimskog prava razvili su se bez njenog uticaja. Ljudi su odavno prepoznali neke vrednosti a zakonodavci ih štitili.
Sami zakoni su često (ne uvek) samo utvrđivali i štitili postojeće stanje i odnose. Najverovatnije da to važi i za puno Bibliskih pravila.
Nisam rekao da su jevreji koji su pisali bibliju izmislili toplu vodu, samo kazem da je biblija ubedljivo najuticajnija knjiga covecanstva i da su ljudi koji su imali ulogu formiranja civilizacije koju imamo danas bili pod snaznim uticajem onoga sto pise u bibliji, odnosno pogresnog tumacenja onoga sto pise u bibliji.
Nabukodonosor ( Nebuchadnezzar ) je jedna od kljucnih licnosti biblije, njegov san je slika covecanstva od
njegovog pocetka do njegovog menjanja.
Citat: framling
Nista ja ne ogranicavam jer se podrazumeva da je to sta je dobro a sta lose subjektivno vidjenje stvari. Ono sto je tebi dobro meni je mozda lose i suprotno.

Ono sto ja kazem je da bog ne postoji niti je ikada posojao pa samim tim ne postoje ni sistemi vrednosti koji su nametani u njeovo ili njeno ime (bog bi mogla da bude i neka dbra riba  Smile )
Evo opet ogranicavas, tvrdeci da je dobro/lose samo subjektivno vidjenje. Ti time recimo tvrdis da kada se rodi dete, postoje normalni ljudi za koje je ta situacija - losa.
Ti si neko ko tvrdi da je subjektivno misljenje da je zivot - dobro, a smrt - lose.
Ti si neko ko tvrdi da moze da bude dobro kada neko umire od raka, posto je to "samo subjektivno vidjenje stvari" ...............

I dalje nisi svestan da tvrdis da neko ne postoji ili da neko ko je lecio dodirom i dizao ljude iz mrtvih nije postojao.

A koji su to sistemi koji su nametani u necije ime ?!?  Smile
Citat: nofx0023
Moja "sloboda" je ogranicena tvojom "slobodom".
\
Nemam pojma o cemu pricas, posto ne znam sta je za tebe "sloboda", a narocito kako to ja ovde nekoga necim ogranicavam.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Sloboda je mogućnost izbora između više solucija. Ne mislim na apsolutnu slobodu, da radimo šta god poželimo, jer smo ograničeni prirodnim zakonima i društvenim normama. U okviru tih granica smo slobodni raditi šta hoćemo. Recimo sada sam u tački A (stolica) i slobodan sam da da tu ostanem, odem u tačku B (fotelja), ili C (krevet).
Ili pozvan sam na ručak danas, samo moja je odluka da li ću otići ili ne.
Uzeo sam broj koleginice i sad razmišljam kad da je pozovem. Kad odlučim to je tako što sam ja hteo i nema veze sa voljom nekog drugog (višeg bića). Isto tako ona je potpuno slobodna prihvatiti ili odbiti poziv.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Sloboda je mogućnost izbora između više solucija. Ne mislim na apsolutnu slobodu, da radimo šta god poželimo, jer smo ograničeni prirodnim zakonima i društvenim normama. U okviru tih granica smo slobodni raditi šta hoćemo. Recimo sada sam u tački A (stolica) i slobodan sam da da tu ostanem, odem u tačku B (fotelja), ili C (krevet).
Ili pozvan sam na ručak danas, samo moja je odluka da li ću otići ili ne.
Uzeo sam broj koleginice i sad razmišljam kad da je pozovem. Kad odlučim to je tako što sam ja hteo i nema veze sa voljom nekog drugog (višeg bića). Isto tako ona je potpuno slobodna prihvatiti ili odbiti poziv.

Da li ti ikada aplikujes to sto govoris na sve ljude, cisto da proveris da li to sto tvrdis ima smisla ili ne ?
Po tvojoj prici ( koju si pretpostavljam cuo od nekog drugog ) ne postoji covek koji nije slobodan.
Ako ne postoji covek koji nije slobodan, kakva je svrha uopste pricati o slobodi ?
Kakva "apsolutna sloboda" ? Gde postoji ta "sloboda" ? koji covek ima "tu" "slobodu" ?

Koji je to covek koji odredjuje granice u kojima svi ljudi mogu da rade to sto mogu da rade ?!?

Nedostaje ti ( zanemarujes ) elementarno znanje o tome sta si "ti", sta je to sto ti zoves "ja".
A to nije ni telo u kojem se nalazis, niti je to um koji se nalazi u telu u kojem se nalazis.
Telo ti govori sta ono hoce a sta nece, um ti govori da li se sa tim slaze ili ne, a ti samo konstatujes ono sto se desava. Ako je tvoje telo umorno i ako mu se spava, onda ce te zdrav razum odvesti u krevet, ako se tvom umu dopada da se zabavlja na bureku, onda ce on primorati telo da ne seda u fotelju ili da ide u krevet.
Ne postoji izbor, postoji zabluda da izbor postoji koja je direktno rezultat nepoznavanja naseg funkcionisanja.
Nase telo i nas um se odlucuju tacno za to sto nas cini onim sto jesmo, tako da tu ne postoji izbor, nego veoma precizno unapred odredjena reakcija.
Ako tvoje telo voli da mu drugi kuva, nema tu izbora da li ti to zelis ili ne, nego samo da li za to postoji mogucnost, a to da li ti imas tu mogucnost ne zavisi od tebe nego od okoline koja ti te mogucnosti pruza.
Ako koleginica voli da ga trpa u sve rupe i tebi to prija, nazvaces je cim ti se za to ukaze mogucnost, a ona svakako taj poziv nece odbiti, posto ti u suprotnom ne bi dala broj.
U uzrocno-posledicnoj stvarnosti je svaka posledica preprogramirana uzrokom.
Veoma je fascinantno kada se shvati kako je i covecanstvo takodje, kao deo tog sistema - preprogramirano.
Svako radjanje, svaka smrt, svaka situacija.

ego tvog tela ti ne dozvoljava da vidis i shvatis pravu lepotu svog postojanja. Ego tvog tela te navodi da mislis kako je jako bitno to sto mislis, u ovom slucaju, kako je jako bitno sta ti mislis o "svojoj "slobodi"".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Koji je to covek koji odredjuje granice u kojima svi ljudi mogu da rade to sto mogu da rade ?!?

Slobadidi.

i nije "sloboda" nego "Slobodarstvo"

« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 15:50:09 od Дулаћ »
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Дулаћ

Slobadidi.

i nije "sloboda" nego "Slobodarstvo"
Dobro salu na stranu ( sto je veoma neverovatno u komentarisanju slobadidijevih izjava ), da li mozes da das
doprinos osvrcuci se samo na ovo sto je Makros rekao ( a sto ima privid logickog pristupa temi ).

Da li se osoba koja je na dozivotnoj robiji, na kojoj je 23 sata u celiji i 1 sat udvoristu zatvora, moze osecati
slobodno
posto po definiciji koju je izneo Makros ta osoba "ima mogucnost izbora"
 da stoji, sedi ili lezi u celiji ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
naravno da taj čovek  nije slobodan, ali to njegovo stanje proizilazi iz njegove zloupotrebe slobode. On je napravio izbor da učini nešto, i učinio pogrešnu stvar. (da ne računam slučajeve kada ljudi nevini zaglave).

Svi smo mi slobodni, ali u granicama prinudnih propisa i javnog poretka.
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
Citat
Da li ti ikada aplikujes to sto govoris na sve ljude, cisto da proveris da li to sto tvrdis ima smisla ili ne ?
Po tvojoj prici ( koju si pretpostavljam cuo od nekog drugog ) ne postoji covek koji nije slobodan.
Ako ne postoji covek koji nije slobodan, kakva je svrha uopste pricati o slobodi ?
Kakva "apsolutna sloboda" ? Gde postoji ta "sloboda" ? koji covek ima "tu" "slobodu" ?

Većina ljudi, bez obzira bili oni vernici ili ateisti složiće se da postoji slobodna volja, mogućnost izbora, krojenja vlastite sudbine.
Ne postoji čovek koji ne može slobodno donet bar neku odluku. Čak i neko u zatvoru može izabrati da li će blejati u plafon ili recimo raditi sklekove.
Apsolutna sloboda bila bi da bukvalno radiš šta hoćeš, ali ko što rekoh, priroda i društvo su nam postavili ograničenje. Po prirodi nismo podobni za neke radnje, nemožemo leteti i ako mnogi to žele.
Društvo je postavilo određene norme ponašanje. Norme mogu biti moralne, običajne i pravne. Njihov sadržaj razlikuje između različitih društvenih zajednica, kao i u jednoj zajednici u različitim epohama.
Dakle apsolutna sloboda na javi ne postoji.
Citat

Takav čovek ne postoji.
Citat

Nedostaje ti ( zanemarujes ) elementarno znanje o tome sta si "ti", sta je to sto ti zoves "ja".
A to nije ni telo u kojem se nalazis, niti je to um koji se nalazi u telu u kojem se nalazis.

Ne zanemarujem, razlikujem to.

Citat
Telo ti govori sta ono hoce a sta nece, um ti govori da li se sa tim slaze ili ne, a ti samo konstatujes ono sto se desava.

Um je oruđe kojim konstatujem, koje koristim da odlučim procenjujući trenutnu situaciju. Nije on samostalan od mene, već je moj sluga. Isto važi i za telo.

Citat
Ne postoji izbor, postoji zabluda da izbor postoji koja je direktno rezultat nepoznavanja naseg funkcionisanja.
Nase telo i nas um se odlucuju tacno za to sto nas cini onim sto jesmo, tako da tu ne postoji izbor, nego veoma precizno unapred odredjena reakcija.

Ni jedna rekcija nije unapred određena, u zavisnosti od situacije može biti manje ili više verovatna. Ja koristeći um procenjujem i odlučujem. Ako mi se spava najverovatnije ću leći da spavam. Ali ako postoje okolnosti koje mi to ne dozvoljavaju, recimo moram završti seminarski, neću spavati. Ipak spavanje ne mogu beskonačno odgoditi jer postoji prirodno ograničenje. Procenjujući moje prirodne limite i obim posla koji imam uraditi donosim odluku o radu i odmoru.
Citat
Ako tvoje telo voli da mu drugi kuva, nema tu izbora da li ti to zelis ili ne, nego samo da li za to postoji mogucnost, a to da li ti imas tu mogucnost ne zavisi od tebe nego od okoline koja ti te mogucnosti pruza.

Mome telu prija kad mu drugi kuva, ali ako bi pustio da me fiziološka potreba vodi ne bih bio bolji od životinje. Postoji x razloga zašto bi neki poziv odbili.
Ponuda koju sam imao nije zavisila od moje, već slobodne volje moje rođake.
Citat
Ako koleginica voli da ga trpa u sve rupe i tebi to prija, nazvaces je cim ti se za to ukaze mogucnost, a ona svakako taj poziv nece odbiti, posto ti u suprotnom ne bi dala broj.

Kao što reko većina ljudi ne dopušta da instikti upravljaju njima. Oni koristeći svoje umove cene konkretnu situaciju, uzimaju u obzir kako zahteve tela tako i druge faktore i donose odluku.
Citat
U uzrocno-posledicnoj stvarnosti je svaka posledica preprogramirana uzrokom.
Jeste, ali svaki uzrok ne mora imati samo jednu, unapred određenu posledicu. Koja će posledica nastupiti zavisi od više okolnosti, nezavisnih od uzroka.

Citat
Veoma je fascinantno kada se shvati kako je i covecanstvo takodje, kao deo tog sistema - preprogramirano.
Svako radjanje, svaka smrt, svaka situacija.

Ljudi sami određuju sudbinu. Neke stvari ,tipa sudbina, planete, sunca, svemira... su možda određene nekim zakonima, ali način na koji vodimo naše živote u mnogome je određen našim odlukama. 
Citat
ego tvog tela ti ne dozvoljava da vidis i shvatis pravu lepotu svog postojanja. Ego tvog tela te navodi da mislis kako je jako bitno to sto mislis, u ovom slucaju, kako je jako bitno sta ti mislis o "svojoj "slobodi"".
Tačno ego nas sputava da vidimo svu lepotu i sreću postojanja. Poznato mi je to stanje.
 Ali bez ega se ne može, on nam je potreban da bi opstali u ovom svetu.
« Poslednja izmena: 08. Maj 2010, 15:14:55 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
naravno da taj čovek  nije slobodan, ali to njegovo stanje proizilazi iz njegove zloupotrebe slobode. On je napravio izbor da učini nešto, i učinio pogrešnu stvar. (da ne računam slučajeve kada ljudi nevini zaglave).

Svi smo mi slobodni, ali u granicama prinudnih propisa i javnog poretka.
"Naravno da taj covek nije slobodan." vs. "Svi smo mi slobodni"

Ako je sloboda licno misljenje, onda je slobodan samo onaj koji se tako izjasnjava, a ti nemas pravo, autoritet ili razlog da se izjasnjavas u ime covecanstva.
Svaka normalna osoba zna da je zivot i sve svoje nasledio/la od svojih bioloskih roditelja, a ne stekao ili
kreirao/la.
Sloboda je osecaj, bas kao i strah ili radost i kao takav je veoma precizno definisan, i svaki svestan covek vrlo dobro zna sva ogranicenja koja ga ne cine slobodnim. Ako zeli da sebe laze da ta ogranicenja ne postoje
neka sebe laze.
Da li ljudi sebe lazu da imaju nekakvu slobodu ili ne nema nikakve veze sa stvarnim nepostojanjem slobode coveka. Svaki covek zadrzava pravo da misli da je najjaci, najpametniji ili najlepsi na Planeti, a koliko to ima veze sa stvarnoscu je druga prica.
Sloboda nije mogucnost i mogucnost nije sloboda. Reci da je sloboda - mogucnost je intelektualni bankrot i
oksimoron.
Citat: Makros_Crni
Većina ljudi, bez obzira bili oni vernici ili ateisti složiće se da postoji slobodna volja, mogućnost izbora, krojenja vlastite sudbine.
Ne postoji čovek koji ne može slobodno donet bar neku odluku. Čak i neko u zatvoru može izabrati da li će blejati u plafon ili recimo raditi sklekove.
Apsolutna sloboda bila bi da bukvalno radiš šta hoćeš, ali ko što rekoh, priroda i društvo su nam postavili ograničenje. Po prirodi nismo podobni za neke radnje, nemožemo leteti i ako mnogi to žele.
Društvo je postavilo određene norme ponašanje. Norme mogu biti moralne, običajne i pravne. Njihov sadržaj razlikuje između različitih društvenih zajednica, kao i u jednoj zajednici u različitim epohama.
Dakle apsolutna sloboda na javi ne postoji.
Znaci po tvojoj "logici" 'nesto' postoji ako se neki ljudi sloze da to postoji ?
Istina i stvarnost su stvar dogovora grupe ljudi ?  Smile
Alah "postoji" zato sto su se oko toga slozili muslimani, a Isus Hrist "postoji" zato sto su se oko toga slozili "hriscani". Fantasticna stvarnost.
Bilo bi jako lepo da ti ubedis mentalno obolele, decu cija svest nije jos razvijena ili ljude u zatvoru kako su oni slobodni da "prave izbore".
Sloboda je nepostojanje ogranicenja, ogranicenja su nepostojanje slobode.
Ne postoji nista u postojanju coveka sto nema ogranicenja, dakle ne postoji nista u cemu covek ima slobodu. Zabluda/lazi da covek u uzrocno-posledicnoj stvarnosti ima izbor dovode do zablude da sloboda postoji.

I kao sto rekoh, po tvojoj logici su svi ljudi slobodni, kada bi to bio slucaj zasto bi neko uopste pricao o slobodi i zasto bi se neko zalio da mu je sloboda ukinuta ?
Citat
Takav čovek ne postoji.
Post #52 kazes " U okviru tih granica smo slobodni raditi šta hoćemo. "
 Ko je stvorio te granice ?!?
(ne bi bilo hrdjavo kada bi se fokusirao na ono sto te pitam i na ono sto si rekao)
Citat
Ne zanemarujem, razlikujem to.
Um je oruđe kojim konstatujem, koje koristim da odlučim procenjujući trenutnu situaciju. Nije on samostalan od mene, već je moj sluga. Isto važi i za telo.
Ne razlikujes dovoljno. Ne razumem odakle ti ideja da ti kontrolises svoju inteligenciju i svoje telo ?
Da li mozes da budes inteligentniji nego sto jesi ? Kako to radis ?
Ti samo posmatras kako tvoja inteligencija pravi kompromis sa onim sto telo zahteva. Recimo, telo hoce alkohol a inteligencija ili to dozvoli ili ne. Rodio si se sa svim "izborima situacija" koje si nacinio, i druge nisi mogao da nacinis, posto nemas kontrolu nad zeljama tela i inteligencijom.
Citat
Ni jedna rekcija nije unapred određena, u zavisnosti od situacije može biti manje ili više verovatna. Ja koristeći um procenjujem i odlučujem. Ako mi se spava najverovatnije ću leći da spavam. Ali ako postoje okolnosti koje mi to ne dozvoljavaju, recimo moram završti seminarski, neću spavati. Ipak spavanje ne mogu beskonačno odgoditi jer postoji prirodno ograničenje. Procenjujući moje prirodne limite i obim posla koji imam uraditi donosim odluku o radu i odmoru.
Telu se uvek spava, bez obzira da li neko tada treba nesto da radi ili ne. Kao sto rekoh inteligencija ( sposobnost shvatanja situacije ) je kod tebe odredila da ti popijes kafu i nastavis sa ucenjem, a kod nekog drugog ce ista ta inteligencija da poklekne pod voljom tela da spava. Tvoje telo ili to moze da podnese ili ne moze, nemas ti kontrolu nad mogucnostima tvog tela. Svakom i telo i um daju maksimalnu mogucnost.
Kakve su to mogucnosti je nasledjeno u vidu unikatne DNK strukture koje nas sve cini unikatnim.
Niko ne moze da bude to sto nije ili da ne bude to sto jeste. Ti (za sada) imas samo misljenje da ti nesto kontrolises, posto ne shvatas ko si ti, a to je talac odluka koje donosi ili tvoje telo ili tvoj um.
Citat
Mome telu prija kad mu drugi kuva, ali ako bi pustio da me fiziološka potreba vodi ne bih bio bolji od životinje. Postoji x razloga zašto bi neki poziv odbili.
Ponuda koju sam imao nije zavisila od moje, već slobodne volje moje rođake.
Kakav bi ti bio kad bi bio nesto sto nisi nema nista sa cinjenicama koje te cine tim sto jesi.
I nije to fizioloska potreba nego socioloska.
Tvoja rodjaka je osoba koja voli da te pozove na rucak i ona naravno nije imala izbor da bude takva nego je takva rodjena. Kada ces shvatiti da ljudi nemaju izbor da budu to sto jesu ?
Citat
Kao što reko većina ljudi ne dopušta da instikti upravljaju njima. Oni koristeći svoje umove cene konkretnu situaciju, uzimaju u obzir kako zahteve tela tako i druge faktore i donose odluku.
Vec sam gore naveo da bih zeleo da mi objasnis kako to ljudi kontrolisu svoju inteligenciju ?
Kao sto ti rekoh i telo i um donose unapred odluku, a ti si tu samo da se upitas zasto je tvoje telo ili tvoj um doneo odluku koju ti smatras "svojom" posto ne shvatas da telo ili um nisu tvoji
Citat
Jeste, ali svaki uzrok ne mora imati samo jednu, unapred određenu posledicu. Koja će posledica nastupiti zavisi od više okolnosti, nezavisnih od uzroka.
Da li bi mogao da das primer gde jedan uzrok daje neodredjenu posledicu ?
Objasni mi molim te postojanje "slucajnosti", sta se to desava slucajno, ako vec nije unapred necim odredjeno ?
Citat
Ljudi sami određuju sudbinu. Neke stvari ,tipa sudbina, planete, sunca, svemira... su možda određene nekim zakonima, ali način na koji vodimo naše živote u mnogome je određen našim odlukama.
Sudbina predstavlja sve sto se jednoj osobi desilo, desava, ili se jos nije desilo.
Kako je to neko odredio da se rodi, da postoji ? ili da bude takav kakav jeste ?
Nase odluke su unapred odredjene inteligencijom koja nije nasa odluka i telom koje nije nase i samim tim donosi odluke koje se ne mogu nazvati nasim.
Da li ti stvarno zelis da kazes da neko moze da donese odluku da zivi zivot koji nije u mogucnosti da zivi ?
Citat
Tačno ego nas sputava da vidimo svu lepotu i sreću postojanja. Poznato mi je to stanje.
 Ali bez ega se ne može, on nam je potreban da bi opstali u ovom svetu.
Naravno da se moze. Ti mozes da nastavis da zivis zivot koji imas, potpuno isto kao i sto ga zivis ako shvatis
da ti nemas kontrolu nad odlukama koje si doneo. Znaci sve sto trebas da shvatis je da ti nemas nikakvu vrednost, da si niko i nista. Ego nije nista drugo nego zabluda da smo mi nesto sto vredi i to samo zato sto su ljudi u zabludi da imaju kontrolu.
Primerima sam ti objasnio da covek nema kontrolu nad svojim umom ili svojim telom, a da li ces ti nastaviti da budes na ego tripu ce takodje biti nesto sto ti ne mozes da kontrolises ukoliko ti tvoje telo ( odakle dolazi ego ) govori da si ti vazan i da imas nekakvu kontrolu.
Telo donosi odluku da li je nesto lepo, priivlacno, ukusno, da li imamo ego ili ne.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Da li je moguce da bi neko procitao i jedan i drugi post iznad mog(tj skoro celu stranu) Smile

EyepheelYu, vec sam ti objasnio, tvoj sistem ne moze da bude pravi jer je proizveden iz onoga sto ti zoves "laznim" sistemima vrednosti. Tvoj sistem bi bio pravi da si rodjen i vaspitavan kao sto Zan Zak Ruso kaze u "prirodi" van drustva i svih njegovih dobrih i losih strana a posto verovatno nisi( ko ce ga znati, mozda su danas uveli internet i po sumama pa se javljas iz sume Smile) onda je i tvoj sistem lazan jer je proizveden iz ostalih sistema drustva u kome zivis pa makar se i konfrontirao u potpunosti sa istima
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.