Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sirija ~ demonstracije koje su se otele kontroli  (Pročitano 547806 puta)
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Genijalno, samo neka oni obucavaju, obice im se o glavu  Smile
Previše su jaki, pa moraju sami da stvaraju neprijatelje.
Za više informacija pogledati.

http://www.imdb.com/title/tt0109370
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Većina Amerikanaca protiv intervencije u Siriji

Većina Amerikanaca je protiv kaznene vojne intervencije u Siriji zbog toga što je sirijska vlada, navodno, upotrebila hemijsko oružje protiv civila, pokazali su rezultati najnovije ankete koju su sproveli "Vašington post" i "ABC Njuz".

Skoro 60 odsto Amerikanaca je protiv vazdušnih udara na Siriju iako je američka administracija utvrdila da je režim te zemlje upotrebio hemijsko oružje protiv svog sopstvenog naroda.

Demokrate i republikanci se jednako protive napadima, a veliko protivljenje vlada među svim političkim i demografskim grupama obuhvaćenim anketom. Najveći otpor intervenciji pružaju politički nezavisni ispitanici -čak 66 odsto, objavio je "Vašington post".

Međutim, Amerikanci su skloniji da podrže vojnu akciju kada bi u njoj učestvovale Velika Britanija i Francuska, pa bi u tom slučaju intervenciju bilo spremno da podrži 46 odsto anketiranih. Ali 51 odsto je protiv intervencije čak i kada bi bila formirana takva koalicija.

Još veći broj Amerikanaca je protiv naoružavanja sirijskih pobunjenika koje je predsenik Barak Obama odobrio u junu. Čak 70 odsto njih je protiv naoružavanja pobunjenika, a među njima je velika većina demokrata, republikanaca i politički nezavisnih ispitanika.

Anketa je sprovedena telefonskim putem u periodu od 28. avgusta do 1. septembra na slučajnom uzorku od 1.012 punoletnih osoba.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Putin upozorava zapadne zemlje da ne preduzimaju akciju u Siriji

Predsednik Rusjie Vladimir Putin upozorio je zapadne zemlje da ne preduzimaju jednostranu akciju protiv Sirije, ali nije isključio mogućnost da Moskva podrži rezoluciju UN kojom bi se odobrila upotreba sile protiv Sirije.

Putin je u intervjuu agenciji Asošiejted pres i ruskoj državnoj televiziji Kanal jedan sinoć govorio o hipotetičkoj mogučnosti da Moskva podrži rezoluciju UN ukoliko "bude dokazano da je Damaskkoristio hemijsko oružje".

Putin je dao intervju američkoj agenciji uoči samita lidera grupe 20 privredno najjačih zemalja sveta (G20) u četvrtak i petak u Sankt Peterburgu. On je izrazio nadu da će on i predsednik SAD Barak Obama u Sankt Peterburgu imati "ozbiljne razgovore".

Predsednik Rusije je ranije ocenio da samit G-20 predstavlja "dobar teren" za razmatranje krize u Siriji. Mada je rekao da samit "nije zamena" za Savet bezbednosti UN, Putin je dodao da i tu priliku treba iskoristiti za razmatranje situacije u Siriji.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Hejgel: Saveznici spremni da podrže akciju SAD u Siriji

Američki sekretar odbrane Čak Hejgel izjavio je da nekoliko ključnih saveznika u regionu snažno podržava američku vojnu akciju u Siriji i prvi put javno obelodanio da je predsednik SAD Barak Obama u junu odobrio planove za pružanje oružane pomoći sirijskim pobunjenicima.

Hejgel je pred spoljnopolitičkim komitetom Senata kazao da su Francuska, Turska, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati i drugi u regionu, ključni partneri u svakoj akciji SAD.

Prema njegovim rečima, američke snage su spremne da dejstvuju u bilo kom trenutku kada predsednik Barak Obama izda naredbu za to. Hejgel je, takođe, rekao da je Obama doneo odluku u junu o slanju oružane pomoći sirijskim pobunjenicima i da Pentagon nije bio direktno uključen, jer se radilo o "tajnoj akciji".

Američki državni sekretar DŽon Keri rekao je ranije juče pred Komitetom da bi ugled SAD među saveznicima u regionu bio narušen ukoliko Amerikanci pokažu da nisu spremni da preduzmu akciju u Siriji.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 27
Zastava Torino
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
Pitanje je što je Amerikancima cilj? Samo oslabiti asada kako ne bi pobjedio i rat se u siriji zapravo nastavio, ili ga misle srušit ko Gadafija.   vidjet ćemo.  

Jer nisu toliko ludi da misle Osamu Bin Ladena dovodit na vlast u Siriji, zemlji s kemijskim oružjem i izraelskom susjedu.   ako su do te mjere prošvikali, stvarno ne znam koji im je, i njima i Izraelcima.  

Moje je mišljenje da asada misle samo oslabit, kako bi ga odsjekli od irana i izmađu njih usjekli sunitsko terorističko gnjezdo.   koje će biti u stalnom sukobu s iračkom vladom i Hezbolahom, i time onemogućiti iranski utjecaj nad regijom.  
Možda će onda periodično i njih bombardirat.  
Faktički raspad Sirije.
Iran, Rusija i Kina neće prstom maknut.  poslat će Iran nešto dobrovoljava i oružja i to je sve.
Asad je gotov za par mjeseci nakon početka intervencije.

postoji jedino mogućnost da obje strane pristanu na pregovore i na neku vrst sirijskog daytona.

Pozdra svima, nova sam članica.  .  .   
« Poslednja izmena: 04. Sep 2013, 10:07:38 od Bilderka_Sa »
IP sačuvana
social share
Nezadovoljstvo samim sobom, u prvom redu, a zatim svim ostalim na svetu, bilo je i ostalo osnov moga duhovnog bića, bez obzira na prolazna raspoloženja i trenutna mišljenja koja sam mogla da imam i uspela da izrazim.
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Citat
7.10 - Није искључено да Русија подржи резолуцију УН којом би се одобрила употреба силе против Сирије, уколико се докаже употреба хемијског оружја, каже Владимир Путин. 

Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 27
Zastava Torino
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
s obzirom na situaciju u Siriji, očekujem porast udjela krščana i šijita u Libanu zbog priljeva iz sirije.  mogli bi doći do odmazde prema libanskim sunitima ako pad asada dovede do progona šijita i krščana u siriji.
Inače, stanovita krščansko-šijitska koalicija već postoji u Libanu.
IP sačuvana
social share
Nezadovoljstvo samim sobom, u prvom redu, a zatim svim ostalim na svetu, bilo je i ostalo osnov moga duhovnog bića, bez obzira na prolazna raspoloženja i trenutna mišljenja koja sam mogla da imam i uspela da izrazim.
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Mac OS X v: 10.7.5
Browser
Safari 536.30.1
Zar je moguće da se svaka iole ozbiljnija tema na ovom forumu svodi na to šta hoće Amerikanci :[5]Smile

Koji je bio razlog što je stari Rim držao celu Evropu i Bliski istok? Zašto su Rusi ratovali za Mandžuriju i Koreju sa Japancima? Zašto je Ričard Lavlje Srce išao u pohod na Jerusalim? Zašto je car Dušan osvajao teritorije do Epira i Tesalije? Svaka imperija teži istom. Dominacija, pare, širenje moći i uticaja. Za sebe i svoje saveznike.

Mi Srbi (i Crnogorci) smo postali opsednuti velikim silama a pogotovo Amerikom umesto da tražimo svoje mesto pod ovom kapom zemaljskom i nebeskom. Zemlja nam propade od lopovluka i javašluka a mi mlatimo praznu slamu šta će Amerikanci sa Iranom  Smile

Faking suniti i šiiti su ti suština razdora i mržnje koja vlada među muslimanima vekovima. Ta šizma je krvavija i od one između katolika i pravoslavaca ili katolika i protestanata. Iran i Saudijska Arabija su arhineprijatelji po toj liniji.

U to se razumemo ko Marica u kriv *urac..a hoćemo da proniknemo zašto Amerikanci ovo i ono  Smile

Vidi,činjenica da ti i posle trećeg puta opet izbegavaš da odgovoriš na postavljena pitanja (koja sam,inače, postavio kao alternativu,jer kao što rekoh - ne znam šta više da ti kažem,a da tebi ne bude neka politička propaganda... ), i da opet, na temi koja veze nema sa Srbijom, počinješ da drviš o njoj(Srbij) i nekim levim stvarima... govori da ili nemaš argumente pa skrećeš na druge teme, ili prosto zajebavaš.

Posle 6 meseci izigravanja nekog mudrog ćutologa (ili koji već qrac... ) , ti upadaš na temu o Siriji , prosipaš neke odvale i leve stvari...  i onda posle toga, kad nailaziš na ispravku tvojih tvrdnji, počinješ sa pričom o Srbiji...

Mislim,da je prvi put pa i ajde... Al ovo je već četvrti put da to radiš. Da,baš tako. Četvrti put prema meni,a ko zna koji uopšte, da posle 6 meseci uletiš na neku temu, ostaviš gomilu izmišljotina,a onda posle kad se suočiš sa ispravkama, polako skrećeš na temu - Srbija i njeni problemi. Da li ne vidiš, da li se praviše blesav, da li ne znaš šta drugo da pišeš, da li imaš autizam... ne zanima me. Ali, svidelo se to tebi ili ne,ovo je tema o Siriji, njenom građanskom ratu, uzrocima i poseldicama istog.

Dakle, ili odgovori na postavljena pitanja koja se mogu naći na više mesta u zadnjih par postova ili reci nešto što zaista ima veze sa temom. U suprotnom nemoj da pišeš ništa, jer ja neću odgovarati.

Mislim da jasnije od ovoga ne može da bude. Čak sam i pojmove lepo obojio da se zna o čemu se priča ovde,a o čemu na drugim temama.

Uz dužno poštovanje većina postova na političkom forumu se svodi na tumačenje toga šta Amerikanci hoće. Kao da Sirija nema svoju istoriju, svoje etničke grupe, razmirice, probleme..ne, sve se to dešava samo zato što to Amerikanci tako hoće Smile

I šta si od toga mogao da pročitaš na ovoj temi? Ama baš ništa.

Ozbiljnija analiza  zašto je građanski rat počeo? Nema je. Od kada alavitska sekta vlada Sirijom iz zbog čega? Niko ni reči. Zašto postoji vekovna netrpeljivost sunita i šiita? Kako su Sirijci živeli u vreme Asada seniora a kako žive u vreme Asada juniora? Ni reči o tome.

Bolji naziv za temu bi bio "Zašto mrzim Ameriku u slučaju Sirije". Grupno emocionalno pražnjenje a ne debata o ozbiljnoj temi, jer nikoga i ne zanima da se temeljnije pozabavi istom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Ima svoju istoriju ali ko smo mi, vi, oni ili bilo ko na ovom svetu da se mesa u visedecenijske sukobe ne samo u Siriji vec na celom Bliskom istoku.
Ja postujem svaku zemlju onakva kakva je...mogu samo da se ne slazem ili slazem sa pojedinostima.
Ali zar moramo imati vrhovnu savest koja ce trezniti ceo svet...sto ta savest ne vidi malo Afriku i kakvi su tamo etnicki sukobi, koliko ljudi dnevno umire.
Kako ti isti Alaviti ne smetaju Turcima  Smile

Inace u medjuvremenu igramo se malo sas brodicima

Citat
12.05 - Руска ракетна крстарица упућена у источни Медитеран, рекао војни званичник агенцији Интерфакс.
« Poslednja izmena: 04. Sep 2013, 12:29:40 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
Uz dužno poštovanje većina postova na političkom forumu se svodi na tumačenje toga šta Amerikanci hoće. Kao da Sirija nema svoju istoriju, svoje etničke grupe, razmirice, probleme..ne, sve se to dešava samo zato što to Amerikanci tako hoće  Smile

Ne znam kolko te pamćenje dobro služi (reko bih vrlo slabo),ali pre dve godine, kada se tzv. Arapsko proleće (Arapski bulšit) zahuktavalo i počelo da se ''preliva'' van Tunisa,u Libiji je na jednom aerodromu uhapšen tim Nemačkih operativaca. Vest je objavljena u svim mogućim medijima,svih tipova. Dve nedelje kasnije,ako se dobro sećam, uhvaćen je i odred Britanskih specijalaca sa punom ratnom opremom u torbama. Naravno, posle par dana pušteni su. To je bilo tačno u vreme kada je sranje u Libiji počelo da prerasta iz lokalnih protesta u građanski rat.

A na prošloj strani sam okačio tekst o CIA-inim operativcima koji su obučavali pobunjenike, pa i dejstvovali u Siriji.
Sve to još uvek stoji na Bureku,a stoji u arhivama medija do kojih se dolazi kucanjem par reči u Gugletu.

Pametnome dovoljno.

Sad,znam ja da tebi to ništa ne znači,jer ja očigledno dok te... nekako... ne odvedem pred Obamu, ubrizgram mu serum istine i nateram da ti lično kaže da je SAD imala veze sa Arapskim prolećem... ti nećeš verovati.
Ali,nema veze. Briga me. Nego pišem ovo čisto da ne bude posle opet ona priča ''vi nabadate'' i ''vi prosipate srpsku propagandu''. Pitam se samo,ako je to srpska propaganda, što onda ceo prokleti svet svaki put kada negde izbije neko sranje, se prvo okrene Americi... da nisu možda zli ljubomorni Srbi hipnotisali ceo svet...

Eto toliko. Ionako nema poente ništa dalje da pišem, kad ćeš ti ionako opet da teraš svoju priču.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.