Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 23:32:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sire se ko zaraza!  (Pročitano 17844 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Srbija je sekularna samo na papiru! 1. U sekularnoj drzavi crkva ne moze da bude zastupljena u drzavnim institucijama, i nema pravo izjasnjavanja o bitnim drzavnim pitanjima! 2. U sekularnoj drzavi crkva nema pravo da se izjasnjava o donosenju zakonskih normi! 3. U ustavu sekularne drzave ne postoji "nacionalna" vera! 4. U sekularnoj drzavi najveca svetinja je ljudski zivot, a ne parce zemlje! 5. U sekularnoj drzavi premijer se ne zaklinje u crkvi da ce braniti teritoriju, ili ako to radi ne objavljuje se u javnosti! 6. U sekularnoj drzavi crkva je izbor i nije nametana od strane javnih servisa! 7. U sekularnoj drzavi crkva nije iznad zakona! 8. U sekularnoj drzavi se niko ne plasi reakcije javnosti pri upadu u manastir zbog hapsenja haskih optuzenika! Hoces dalje? Smorio sam narod vec, a spisak je podugacak!

Srbija je u praksi klerikalna drzava! Crkvi  je mesto u crkvi a ne u drzavnim institucijama!

O mozgu ne zelim posto je izgleda tebi to strani pojam!

A garanciju treba da daje policija ili vec neki drugi nadzorni organ! Ali to je potrbno i nasoj(vasoj) crkvi, s obzirom da je u porastu broj fundamentalnih pravoslavaca, koji nisu daleko od fundamentalnih muslimana!

1. У којим је то државним институцијама заступљена СПЦ и која су јој овлашћења? Свака црква као и свака НВО или појединац има право да се изјасни о важним држаним питањима, јер се тичу њених верника, корисника,итд ... Док се СПЦ оглашава само о нашим државним питањима, Папа се изјашњава о сим светским питањима  то увек у корист католичких земаља. О његовом утицају на политичк живот Италије да не говорим. Или утицај Папе Јована, оног Пољака, на Пољску револуцију и остало ...

Дакле, ти ни не знаш шта је секуларна држава а шта клерикална.

2. И опет, свако има прао да се изјасни о чему хоће, а у секуларнј држави, црква нема право да ОДРЕЂУЈЕ И ДОНОСИ законе, да их коментарише, сме.

3. Не знам у ком то уставу постоји национална вера, би ли ми навео неки пример? (ако може аргументован, нпр, линк неки ка том члану устава итд...)

4. Ни у једној држави људски род није светиња, а основа државности и државе су њене границе, поред граница, светиња за државу је устав и закони који уређују живот људског рода у тој држави. Дакле поново лупеташ глупости.

5. Свако може да се закне у шта хоће и где хоће. Уколико си мислио на Коштуницу, он се закле на то прво у скупштини где је то протокол, као и у свим осталим државама на свету. (та заклетва која је пракса свуда у свету, говори и о одговору бр. 4)

6. Јавни сервс је сервис свих грађана. Програм нацоналног сервиса креирају за то одговорни људи. Циљ им је да прикажу оно што би већина да гледа, односно оно што већину занима, па тако је више емисија о СПЦ него о јеврејским синагогама. Поред тога, СПЦ је у жижи политичких дешавања везаних за државу, па отуд и чешће помињање и пристност исте у медијима. Не знам шта би ти хтео, да РТС, не прича о СПЦ, или да прича али када напрви емсију о СПЦ, да направи емисију о МВО о КЦ, о сајентолозима, о будистима, о јоги летачима и о свим другим религијама које су присутне у Србији?

Ја не знам ни за један такав случај у свету. Нпр, на ХРТ-у нисам видео ниједну емисију о православној цркви, а о католичкој, мали милион. Исти је случај у свим осталим земљама.

7. Није ни овде.

8. Не бих да коментаришем ову глупост, не знам ни шта ми би да искоментаришем и ових 7. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
nadjebivi Smile
Nisam procitala ni jednu (1) recenicu koja je istinita...osim mozda one "на западу буквално може да ради ко шта хоће" ...tu se naravno slazemo da ne moze.

Ovo ostalo...zamotaj burek (ne forum "burek" ...cisto da se snadjes Smile  ), onaj pravi...jer nemaju veze sa mozgom. Smile

Toliko Smile

Самим си ме аргументима дотукла, па се понижен пред оштрином твога пера (перо је оштрије од мача) повлачим повијеног репа.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Argumenti gube smisao za fasiste, ali zatvor ne.

To je sve sto mogu da kazem Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Argumenti gube smisao za fasiste, ali zatvor ne.

To je sve sto mogu da kazem Smile Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Само да ми не направе џамију на Новом Београду.
Mogla bi jedna onde ispod Gazele,ima najvise vernika... Smile

Oni su vernici samo petkom zbog zekata. Inače veruju u Devlu, da se ne lažemo.
Nisam ni mislio ozbiljno da jesu... Smile

Da si bila,a mozda i jesi,kad u nekom delu SA,Kovaci,Mejtas,Bjelave,Vratnik,Bistrik,i slicnim naseobinama,kad krene sa minareta da odjekuje...dok nisam oguglo,krv ti isusovu,sav se najezis od onoga "umiljatog" glasa... Smile
I uvek me zivo interesovalo,ljudi mi objasnjavali,ali dzaba...sta ce tolike dzamije,na tako malom prostoru?Valja placati tolike hodze,odrzavanje...ali ona prema Dobrinji...kralja Fahda tako nekako,izgleda stvarno jebitacno...
E,da...ima jedna "syberdzamija"...tako mi izgleda,ne mogu se tacno setiti lokacije...negde kad se prodje Marijin dvor,kad se ide prema Ilidzi glavnom cestom,sa leve strane,pre Alipasinog...ili tu negde...idealno mesto za partyje,DJ... Smile
Ne znam,kako bi se to dopalo ljudima na NBG-u...nedaj boze u Zemunu... Smiley 1
Zamisli viceve o Zemuncima na temu dzamija... Smile

Verovao ili ne u Sarajevu i Mostaru sam bila nebrojeno mnogo puta, pre rata imala u Sarajevu bar 20 članova porodice. Sad mi je tamo samo troje. Ja sam Srpkinja poreklom iz Mostara, muž mi je rođeni Sarajlija. Znam kako izgleda kad se pusti onaj izdrndani kasetaš sa raštimovanim pojačalom i polupocepanim zarđalim zvučnicima. Ali tako vole ljudi tamo, pa u Rimi Rimljanin, u Sarajevu Sarajlija.  Smile

Istina pre 20 godina u Beogradu smo se ježili od Pazaraca, sad su u Sarajevu. Znači 2:0 za nas. 

*pervertito: Postoji problem ali ne sa hrišćanskom državom kod nas jer naši popovi nisu baš neki hrišćani. Mi smo prošli kroz 15. vek i započeli tada raskid sa klerikalizmom, ali Islam je sad u 15. veku i ima veliku potrebu da se suoči sa pitanjem Ume (svemuslimanske države) kojom bi se upravljalo od strane klerikalnog i feudalnog sloja društva. Kako to poznato zvuči.

Inače Britanija koja je tako aktuelna trenutno je jedna od poslednjih klerikalno-feudalnih država.
« Poslednja izmena: 01. Sep 2007, 03:50:33 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
Verovao ili ne u Sarajevu i Mostaru sam bila nebrojeno mnogo puta, pre rata imala u Sarajevu bar 20 članova porodice. Sad mi je tamo samo troje. Ja sam Srpkinja poreklom iz Mostara, muž mi je rođeni Sarajlija. Znam kako izgleda kad se pusti onaj izdrndani kasetaš sa raštimovanim pojačalom i polupocepanim zarđalim zvučnicima. Ali tako vole ljudi tamo, pa u Rimi Rimljanin, u Sarajevu Sarajlija.  Smile

A kako izgleda, jedino si to zaboravila reći
« Poslednja izmena: 01. Sep 2007, 10:18:04 od nistarxx »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Citat

A kako izgleda, jedino si to zaboravila reći

Ne razumem komentar. Da li je ružno što ne održavaju razglas kako treba ili je ružno što sam ja to primetila. Ja sam spremna da slično izjavim i za klepalo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Joj to o djevicama mi je najsmješnije, koliko su ljudi otišli u krivo tumačenje Islama samo da bi pridobili neke jadne izbezumljene mladiće u Palestini, jer iz Palestine je došla ta glupost da bombaša čekaju 42 djevice, koja glupost Smile

А откуд знаш да га не чекају?  Smile

...Ja nisam
odvalio[size=14pt] ...
Citat
Малецко, јеси ли ти то ипак бата?

Тек, и даље сматрам да је једна џамија за београдске муслимане мало. И не видим у томе никакву провокацвију. Такође, слажем се и да не треба печуркирати џамије, већ, ако се ипак зидају реално проценити потребу за њиховим бројем. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 11509
Zastava Buenos Aires
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Galaxy
Beograd će uskoro dobiti najmanje još tri džamije i jedan veliki islamski centar.

- Svi građani su pred zakonom isti. Ako građani hrišćanske vere imaju pravo da grade crkve, nema razloga da bilo ko muslimanima uskraćuje pravo na njihove verske objekte. Ako hoćemo u Evropsku uniju, moramo da poštujemo ljudska prava. Pa, džamije se grade i u Belgiji, Nemačkoj, Engleskoj... Zašto se ne bi gradile i u Srbiji? - pita sagovornik iz Predsedništva.

Veliki islamski centar koji bi uz tri nove džamije trebalo takođe da bude izgrađen u Beogradu biće namenjen širenju islamske kulture, imaće školu arapskog jezika, naučne kurseve, muzej, biblioteku, sale za multireligijske sastanke i kancelarije.

- Nama su neophodne nove džamije i novi islamski centar. Jedina Bajrakli džamija u centru Beograda odavno ne zadovoljava naše potrebe.
- Sve će biti po zakonu. Kada ispune sve zakonske uslove, dobiće dozvolu za gradnju - kaže Bobić.

Kako saznajemo, Islamska verska zajednica već je uspela da obezbedi "finansijsku konstrukciju" za izgradnju novih džamija u Beograda.

- Saudijska Arabija obavezala se da će finansirati izgradnju velikog islamskog centra koji bi trebalo da bude najveći i najlepši na Balkanu.

sta reci... poserem se u evropsku zajednicu i celu evropu Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Marco Materazzi World Champion

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
@panini
Ma provjerio Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 23:32:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 7.365 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.