Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Синдикат полиције оправдава мито?!  (Pročitano 16240 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.61
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
I ti si kao vozač ucenjen kad te zaustavi,imaš izbor između prijave kod sudije,ili da daš mito,čista ucena.I sad kad neki vozač kome je prosečna plata 30.000 dinara i ima 8 litara goriva u rezervoaru,šta će on ,bolje da plati manju nego veću cifru.

шта знам...кажњаван сам досад четири пута и никад ми полиција није тражила мито...попунили записник,судија за прекршаје,платио и то је то...није било никаквих уцена Smile

Kapiram da policajci retko traze mito, a da im se vrlo cesto nudi (naravno, takodje ne sumnjam da isti u vecini slucajeva oberucke prihvataju), za razliku od nekih drugih profesija gde se ipak mito otvorenije trazi. Zasto ne znam, ali pretpostavljam da i panduri imaju odredjeni strah od gubitka posla i kazni, iz dva razloga. Pre svega jer znaju da ih narod bas i ne voli, te bi mogli vrlo lako da budu prijavljeni, a zatim i to sto su u pitanju radnici koji nemaju neke velike kvalifikacije te bi im gubitak poslao ugrozio egzistenciju.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Da nema onih koji su spremni da daju mito, ne bi bilo ni onih koji ga uzimaju.
Da nema ubijenih nebi bilo ni ubica i da nema vredne robe nebi bilo ni lopova. Ovo je potpuno ista analogija.
Inace, jadni mali policajci nisu krivi sto uzimaju mito vec su krivi ljudi koji im nude jer da im ne nude policajci onda nebi uzimali mito. Da nije smesno bilo bi veoma tuzno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
U proslom postu si rekao da ono sto ne valja kod zakona jeste visina kazni jer su iste previsoke, te da to podstice korupciju. Na to sam ti odgovorio.

Ovo sto radis sada se zove zamena teza. Apsolutno ne ulazim u prirodu zakona koja se tice saobracajnih strucnjaka, niti me ista zanima.

Inace, ako se ti kao vozac pronalazis kvalifikovanijim od nekog drugog da komentarises zakon o saobracaju (imam vozacku dozvolu takodje btw, mada ne vidim kako je relevantno), onda kapiram da bih se ja u svakoj temi trebao pozivati na to kako, obzirom da sam na FPNu, imam daleko vece pravo da komentarisem bilo koju temu vezanu za politiku, drzavu ili bilo koju drugu drustvenu temu?

Тачно, рекао сам да висина казни подстиче корупцију али сам и навео један од примера на које се казне мисли. А између осталог рекао сам и да овако лош и накарадан закон подстиче на мито и корупцију. Дакле не само казне.

Пре свега не мислим да сам позванији од других да коментаришем закон зато јер сам возач али сам ја као возач прочитао својевремено предлог/нацрт закона на коме су радили саобраћајни стручњаци неколико година, затим сам прочитао тај исти закон само осакаћен од стране полиције и предат скупштини на усвајање. (то је данас важећи закон)
Прочитао сам и оцене стручњака, коментаре, критике и сл. у вези усвојено закона. И на крају крајева видим као возач како се то лоше одражава у пракси.

Ти ако ниси возач то очигледно не схваташ као и многи невозачи. То што неко мисли да ће енормна казна за брзу вожњу донети благостање у саобраћају и да је закон због тога до јаја, није тачно. Smiley

Уосталом видећеш једног дана ако будеш возач како ни крив ни дужан можеш најебати јер је закон сву одговорност пребацио на тебе као возача.

едит.сад видех да имаш возачку али не мења суштину, тим пре може да ти се деси да најебеш а да ниси крив
« Poslednja izmena: 02. Sep 2010, 21:17:11 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.61
mob
Apple iPhone 3Gs
Da nema onih koji su spremni da daju mito, ne bi bilo ni onih koji ga uzimaju.
Da nema ubijenih nebi bilo ni ubica i da nema vredne robe nebi bilo ni lopova. Ovo je potpuno ista analogija.
Inace, jadni mali policajci nisu krivi sto uzimaju mito vec su krivi ljudi koji im nude jer da im ne nude policajci onda nebi uzimali mito. Da nije smesno bilo bi veoma tuzno.

Ja ne razumem sta tebi nije jasno? Niko nije prisiljen da daje mito. Da je svako kome je mito zatrazen otisao i prijavio slucaj, korupcija ne bi postojala. Taj nivo nije moguce dostici, ali kada bi bar 50% ljudi tako cinilo, korupcija bi znacajno bila smanjena. Ubijeni ne bira da li ce biti ubijen. Onaj koji daje mito to cini svesno i takodje je izvrsitelj krivicnog dela. Zato ne mozes uporedjivati takve stvari.

Citat
U proslom postu si rekao da ono sto ne valja kod zakona jeste visina kazni jer su iste previsoke, te da to podstice korupciju. Na to sam ti odgovorio.

Ovo sto radis sada se zove zamena teza. Apsolutno ne ulazim u prirodu zakona koja se tice saobracajnih strucnjaka, niti me ista zanima.

Inace, ako se ti kao vozac pronalazis kvalifikovanijim od nekog drugog da komentarises zakon o saobracaju (imam vozacku dozvolu takodje btw, mada ne vidim kako je relevantno), onda kapiram da bih se ja u svakoj temi trebao pozivati na to kako, obzirom da sam na FPNu, imam daleko vece pravo da komentarisem bilo koju temu vezanu za politiku, drzavu ili bilo koju drugu drustvenu temu?

Тачно, рекао сам да висина казни подстиче корупцију али сам и навео један од примера на које се казне мисли. А између осталог рекао сам и да овако лош и накарадан закон подстиче на мито и корупцију. Дакле не само казне.

Пре свега не мислим да сам позванији од других да коментаришем закон зато јер сам возач али сам ја као возач прочитао својевремено предлог/нацрт закона на коме су радили саобраћајни стручњаци неколико година, затим сам прочитао тај исти закон само осакаћен од стране полиције и предат скупштини на усвајање. (то је данас важећи закон)
Прочитао сам и оцене стручњака, коментаре, критике и сл. у вези усвојено закона. И на крају крајева видим као возач како се то лоше одражава у пракси.

Ти ако ниси возач то очигледно не схваташ као и многи невозачи. То што неко мисли да ће енормна казна за брзу вожњу донети благостање у саобраћају и да је закон због тога до јаја, није тачно. Smiley

Уосталом видећеш једног дана ако будеш возач како ни крив ни дужан можеш најебати јер је закон сву одговорност пребацио на тебе као возача.

едит.сад видех да имаш возачку али не мења суштину, тим пре може да ти се деси да најебеш а да ниси крив

Oko toga da poostravanje kazni nece doneti vecu paznju vozaca, ne bih se slozio. Koliko je samo ljudi pojaseve nakon donosenja zakona? Za koliko hiljada procenata je porasla prodaja onih fluorescentnih prsluka? Koliko je sa uvodjenjem bodova smanjen broj vozaca pod uticajem alkohola?
Sve to je rezultovalo smanjenjem broja saobracajnih nesreca, zar ne?

Uglavnom, to nema previse veze sa davanjem mita. Ali sam samo zeleo da kazem da se poostravanjem nekih kazni moze izazvati veca ozbiljnost vozaca i veca paznja.
Direktan primer su kazne za sverc u gradskom prevozu. Ukoliko su kazne vece, ljudi ce se manje svercovati.
Ukoliko su kazne dovoljno niske, kao u jednoj prestonici u okolini, ljudi jednostavno ne bi kupovali karte jer bi se sverc vise isplatio. (Jeftinije je da ti naplate kaznu od 500 dinara nego da kupis 15 karata za prevoz. - banalan primer).
« Poslednja izmena: 02. Sep 2010, 21:24:05 od kokota »
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
HTC Tattoo
Citat
I ti si kao vozač ucenjen kad te zaustavi,imaš izbor između prijave kod sudije,ili da daš mito,čista ucena.I sad kad neki vozač kome je prosečna plata 30.000 dinara i ima 8 litara goriva u rezervoaru,šta će on ,bolje da plati manju nego veću cifru.

шта знам...кажњаван сам досад четири пута и никад ми полиција није тражила мито...попунили записник,судија за прекршаје,платио и то је то...није било никаквих уцена Smile
E,jesi loše sreće,šta ćeš,nekome je život majka,a nekome maćeha. Smile

Dobro,ne traže oni otvoreno,daj pare,i imaju i oni frku jer ne znaju ko si ti,ali veruj mi i takve sam susretao,bar 70 posto njih su korumpirani,pogotovo po unutrašnjosti Srbije,oni banditi što stoje po malim mestima i hvataju ljude koji su tu prolaze,ti su najgori,kod njih ne mora ni lova,oni bre primaju i krompir i jabuke,ako imaš da im daš. Smile

IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ispo iz modu
Ево ти баналан пример шта је лоше. Заустави те полиција јер ти не ради једно светло. Казна је 5.000 рсд. Напишу ти пријаву. Да ли си крив? Замисли ниси.

Сијалица може да цркне и у току вожње. А тебе закон тера да имаш резервну сијалицу. И ти је имаш у ауту. Али то њих не занима они једноставно напишу казну 5.000 рсд.

Да ли вреди да се жалиш на суду? Не вреди. А зашто не вреди? Зато што је по новом закону полицијски записник све и свја на суду.

Притом теби остаје на вољу хоћеш ли им понудити хиљаду динара мито или узети признаницу уз коју уједно добијаш и позив код судије.

Citat
Oko toga da poostravanje kazni nece doneti vecu paznju vozaca, ne bih se slozio. Koliko je samo ljudi pojaseve nakon donosenja zakona? Za koliko hiljada procenata je porasla prodaja onih fluorescentnih prsluka? Koliko je sa uvodjenjem bodova smanjen broj vozaca pod uticajem alkohola?

Uglavnom, to nema previse veze sa davanjem mita. Ali sam samo zeleo da kazem da se poostravanjem nekih kazni moze izazvati veca ozbiljnost vozaca i veca paznja.
Direktan primer su kazne za sverc u gradskom prevozu. Ukoliko su kazne vece, ljudi ce se manje svercovati.
Ukoliko su kazne dovoljno niske, kao u jednoj prestonici u okolini, ljudi jednostavno ne bi kupovali karte jer bi se sverc vise isplatio. (Jeftinije je da ti naplate kaznu od 500 dinara nego da kupis 15 karata za prevoz. - banalan primer).

Опет понављам висина појединих казни је бесмислена. С једне стране смањио си број прекршаја а са друге стране повећао си мито и корупцију. Ако мислиш да грешим прочитај текст с почетка теме, до те мере је повећан ниво мита међу полицијом да су почели и по новинама да изјављују како је то нормално. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Da je svako kome je mito zatrazen otisao i prijavio slucaj, korupcija ne bi postojala.
Mozda u zemlji dembeliji. Korupcija u policiji nece postojati onog dana kada sama policija bude odlucila da se obracuna sa kriminalcima i korompiranim plicajcima u svojim redovima, konacno krene da osudjuju takve ljude umesto slanja na odmor od 20 dana, krenu da uvode delotvorne unutrasnje kontrole. E tad ce da se smanji korupcija. Sta sad, treba gradjani srbije da uzimaju stvar u svoje ruke tako sto im nece nuditi mito !?
« Poslednja izmena: 02. Sep 2010, 21:31:04 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.61
mob
Apple iPhone 3Gs
Ево ти баналан пример шта је лоше. Заустави те полиција јер ти не ради једно светло. Казна је 5.000 рсд. Напишу ти пријаву. Да ли си крив? Замисли ниси.

Сијалица може да цркне и у току вожње. А тебе закон тера да имаш резервну сијалицу. И ти је имаш у ауту. Али то њих не занима они једноставно напишу казну 5.000 рсд.

Да ли вреди да се жалиш на суду? Не вреди. А зашто не вреди? Зато што је по новом закону полицијски записник све и свја на суду.

Притом теби остаје на вољу хоћеш ли им понудити хиљаду динара мито или узети признаницу уз коју уједно добијаш и позив код судије.

Citat

Опет понављам висина појединих казни је бесмислена. С једне стране смањио си број прекршаја а са друге стране повећао си мито и корупцију. Ако мислиш да грешим прочитај текст с почетка теме, до те мере је повећан ниво мита међу полицијом да су почели и по новинама да изјављују како је то нормално. Smiley

Opet kazem, sto se prve teze oko sijalice tice, u to ne mogu da ulazim jer nisam saobracajni ekspert, sta vise, prilicno sam los vozac. Opet, to je u nacrtu zakona, a ja taj deo ovog zakona ne mogu da branim ili napadam jer nisam dovoljno upoznat sa istim. Ono sto mogu da kazem je da kazne ne mogu ili bar ne bi trebale da uticu na nivo korupcije, jer onaj koji ne zeli da daje mito i time krsi zakon to nece uraditi, bez obzira da li je kazna 10e ili 100e. Ako u izuzmemo te sijalica tehnicke detalje, mislim da nema puno gresaka oko povisene brzine, nevezivanja pojasa i slicnih stvari jer su te stvari vrlo jasne. (mada mi nije bas jasno ni kako neko moze da ne primeti da mu ne radi svetlo duze od kilometra, ali ajde.).

Sto se samog teksta tice, uzdrzavao sam se da kazem to jer me zanima princip, a ne pojedinacni slucaj. Uglavnom, tekst je iz Pressa, i ako se procita dobro citirani deo, dobija se malo drugacija slika. To naravno nista ne menja, tako da i nije bitno za temu te nisam to spominjao. Korupcija postoji i nivo isti je veliki, posebno u policiji i Press ne mora da izmislja tekstove da bismo mi raspravljali o tome. Smile

Da je svako kome je mito zatrazen otisao i prijavio slucaj, korupcija ne bi postojala.
Mozda u zemlji dembeliji. Korupcija u policiji nece postojati onog dana kada sama policija bude odlucila da se obracuna sa kriminalcima i korompiranim plicajcima u svojim redovima, konacno krene da osudjuju takve ljude umesto slanja na odmor od 20 dana, krenu da uvode delotvorne unutrasnje kontrole. E tad ce da se smanji korupcija. Sta sad, treba gradjani srbije da uzimaju stvar u svoje ruke tako sto im nece nuditi mito !?

Zamisli tragedije za jadne gradjane Srbije, da ne nude policiji mito. Naravno da treba da odbiju svako davanje mita. U suprotnom, nemaju pravo da se zale.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ispo iz modu
Корупција у полицији неће бити искорењена докле год се буде радило на омасовљавању полиције. Просто и једноставно квантитетом се губи квалитет. А оваква власт у Србији ради управо на квантитету јер другачије не може да сачува фотеље. Smiley

Citat
Opet kazem, sto se prve teze oko sijalice tice, u to ne mogu da ulazim jer nisam saobracajni ekspert, sta vise, prilicno sam los vozac. Opet, to je u nacrtu zakona, a ja taj deo ovog zakona ne mogu da branim ili napadam jer nisam dovoljno upoznat sa istim. Ono sto mogu da kazem je da kazne ne mogu ili bar ne bi trebale da uticu na nivo korupcije, jer onaj koji ne zeli da daje mito i time krsi zakon to nece uraditi, bez obzira da li je kazna 10e ili 100e. Ako u izuzmemo te sijalica tehnicke detalje, mislim da nema puno gresaka oko povisene brzine, nevezivanja pojasa i slicnih stvari jer su te stvari vrlo jasne. (mada mi nije bas jasno ni kako neko moze da ne primeti da mu ne radi svetlo duze od kilometra, ali ajde.).

Sto se samog teksta tice, uzdrzavao sam se da kazem to jer me zanima princip, a ne pojedinacni slucaj. Uglavnom, tekst je iz Pressa, i ako se procita dobro citirani deo, dobija se malo drugacija slika. To naravno nista ne menja, tako da i nije bitno za temu te nisam to spominjao. Korupcija postoji i nivo isti je veliki, posebno u policiji i Press ne mora da izmislja tekstove da bismo mi raspravljali o tome.

Лако не приметиш да једно светло не ради, возиш у насељеном месту где ти је пут осветљен. Smiley

Не видим шта је нејасно око висне казни и мита. Па ја ако се не вежем ја сам угрозио себе, а не тебе или остале учеснике у саобраћају. Дакле 5.000 за појас са оваквим стандардом у Србији је превише. Са платом од 15-20 хиљада веруј ми да ће 90 ако не и 99% људи да понуди једну црвену да не би платило 5.000.

Дакле да резимирамо, није лош закон у целини. Лоше су поједине одредбе истог. Лоша је висина неких казни. Лоше је што је неко ко о закону не зна ништа јер је завршио тромесечни курс амин на суду. Лоше је што је сва одговорност пребачена на возаче.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.61
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat

Не видим шта је нејасно око висне казни и мита. Па ја ако се не вежем ја сам угрозио себе, а не тебе или остале учеснике у саобраћају. Дакле 5.000 за појас са оваквим стандардом у Србији је превише. Са платом од 15-20 хиљада веруј ми да ће 90 ако не и 99% људи да понуди једну црвену да не би платило 5.000.

Da ne znam, rekao bih da si libertarijanac posto je to tipicno libertarijansko stanoviste (sve sto direktno ne ugrozava nikog drugog trebalo bi biti dozvoljeno) kada su pojasevi u pitanju.
Generalno bih se slozio da se to uopste ne kaznjava, kada bi drustvo bilo uredjeno na totalno drugaciji nacin. Ovako je to nemoguce, zbog sistema zdravstvene zastite i gomile drugih stvari, ali sada je to vec previse siroko za ovu temu.

Jebiga, ako imas malu platu i kazna je za tebe luksuz, a ti postuj zakon, to je vrlo jednostavno.
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.