Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sindikalci protiv Zakona o radu  (Pročitano 9028 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Apple 15
Ne znam kako sam ja komunista, fasista ili sta li vec...

Vi sami sebi pravite posao... i to je to...
Ne znam cemu toliko nerviranje...

Ja kao gradjanin moram da dodjem na salter sa naramkom dokumenata koji dokazuju sve od toga da sam rodjena do toga koliko sam puta prosle nedelje vrsila veliku i malu nuzdu.
E, da... za sve to placam i ne dobijam nista od drzave.
Najcesce dobijam jos jedan dokument za sledeci red...

Sto mi govori da vi nista ne radite osim sto samo sebi pravite posao kako bi izgledalo da nesto radite...

Prema tome... kada krene to cmizdrenje kako ostajete na poslu duze od 8h, ja samo mogu da kazem - bu, hu... jer da bih obavila najbizarniji posao,ja moram da uzmem slobodan dan jer vi radite tokom mog radnog vremena.
Da radite od 17-24h, da pregovaramo... ovako nemam ama bas ni trunku razumevanja... Smiley

Prema tome... samo trcite mali hrcci... trcite u svom zlatom kavezu...  Smile
I onako vas niko sem drzave nece uposliti Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Trajni izvodi....i onda ti svako uzme taj trajni izvod  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
HTC One
Drzavna sluzba = salter radnici.  Smile

Eto, to je vidjenje vecine sta radi drzava, samo salteri i rad sa gradjanima.  Smile I onda treba neko ozbiljno da se upusti u diskusiju.

Kome smeta drzava neka se drzi privatnog sektora, fer podela... ionako vas niko osim poznanika i prijatelja nece zaposliti... ni sa kvalifikacijama a kamoli bez njih.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Pa nisu samo salterski radnici...ali evo ovako...npr.
14 Oktobar...trebalo bi da prave gradjevinske masine isl...u proizvodnji od 1600 radnika radi njih 500-600...pasa mi radi kao referent nabavke...ima ih cirka 10 sa sve sefom.
I jos tona dravnih firmi koje imaju isti sistem...ako privatnik tipa "Kuper" ex Trajal ima samo dva tehnologa i 20-ak ljudi u komercijali i radi punom parom why the fuck to ne moze i 14. npr. ili barem otpuste visak.
Za privatnike je relativno lako resiti problem samo da inspekcija radi svoj posao...i opet se tu vracamo do drzave koja sama dozvoljava takve stvari.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Apple 15
Znaci, na tvojoj poziciji nema dokumenata vec se bavite telepatijom? Smile

OK.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Qtek 小米
A u kojim konkretno to drzavnim firmama ne placaju prekovremeni rad?  Smile

Е мој cg_ac, нећеш о томе читати на б92, нити ће РТС икада направити репортажу о томе нити било који други национални сервис. Ко би у то поверовао, када се нација кљука лажима.
Битно је да је радничка класа за све крива, како би испод жита могле главоње на положајима да наставе са нерадом и да их има све више.
Mene, i svakog iole razumnog, ne mozes da ubedis da je toliki br. u ovo vreme tehnologije potreban u administraciji

U Slobino vreme 8.000 a danas poslednja brojka od pre podosta vremena i zaposljavanja nove vlasti je bila 30.000

Ono sto sam ja rekla da si potvrdio svojim pisanjem jeste da ste vi stalno zaposleni u drzavnoj administraciji (tuzno ali istinito) zasebna klasa (da, klasa) koja ne vidi nista oko sebe (da ne kazem nesto dalje od toga) pa ste toliko bezobzirni u toj kratkovidosti da cak i svoje kolege u toj upravi koje nemaju srecu (citaj dovoljno jaku vezu) da budu u vasem "stalno zaposlen" statusu stavljate ispod sebe

Каква технологија шта лупаш, кад је држава улагала у технологију. Државне зграде се распадају, никада нису ни окречен и оно мало што уложе то је само колико да држи воду, уз помоћ штапа и канапа.
Па су направили још вечи хаос, јер је недовољно уложено, а мора да функционише систем, као сваки савремени систем.
Боље да се радило ручно као некада, мање би радника требало, сада смо на пола пута.

Не ради се о срећи и вези, већ сви радници који су почели да раде пре 5-6 година припадају радницима који нису примљено за стално. Иначе немој да брзо долазиш до закључка да постоји та подела и да само они раде прековремено за џабе, јер је то немогуће.
Разлика је само у томе што они морају често и болесни да долазе на посао, док стално запослени долази на посао болестан само ако не сме себи да дозволи да остане без 35% плате.
Одељена су измешана, тако да је немогуће да ја кажем ''ја нећу да радим'', а осталим петоро кажу ''ми ћемо да радимо прековремено за џ'', јер смо сви повезани.

Боловање је заиста постала привилегија и то је једино што нас државне раднике разликује од државних радника полуволонтера који нису примљени за стално и приватника.

Али Кроули лако је теби ти можеш да шутнеш у дупе психички оболеле, инвалиде, хроничне болеснике,  па чак и породиље, а ми њих рачунамо као равноправне раднике, а не као вишак и терет.
Citat
Ja kao gradjanin moram da dodjem na salter sa naramkom dokumenata koji dokazuju sve od toga da sam rodjena do toga koliko sam puta prosle nedelje vrsila veliku i malu nuzdu.
E, da... za sve to placam i ne dobijam nista od drzave.
Najcesce dobijam jos jedan dokument za sledeci red...
Тако је ... наређење извршење. Види се да ниси била у војсци.
Знам и ја да то не ваља, али нико није хтео да пита мене. Да се ја питам ја бих то подједноставио.
Али ти као левичар би требало да знаш ко је радничка класа, а ко је руководећа класа на положајима која доноси такве дебилне одлуке.
Шалтерски радник мора да поштује одлуке и да се држи тих одлука или следи отказ. Је л то проблем да се схвати ?

Citat
Prema tome... kada krene to cmizdrenje kako ostajete na poslu duze od 8h, ja samo mogu da kazem - bu, hu... jer da bih obavila najbizarniji posao,ja moram da uzmem slobodan dan jer vi radite tokom mog radnog vremena.
Da radite od 17-24h, da pregovaramo... ovako nemam ama bas ni trunku razumevanja...
Добили сте оверу докумената која ради у две смене, мислим до 19 или 20 часова, као и суботом у једној смени, ево већ 4 године.
И даље људи долази искључиво радним данима.
То је додатни трошак за државу, ако наставе са тим да и друге службе раде тако, биће још већи трошак и мораћемо запослити још више људи, јер по правилу посла има само радним данима.
Који то Србин не воли да изађе са посла ... ма даааај ? А и да се не лажемо толико је људи бес посла, да је се све радним данима завршава, зато ови викендом блеје и чекају тебе и сличне који се убијају од посла. Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
gambino ti lupas posto ocigledno ne znas ni sva slova jer da znas procitao bi tacno sta sam napisala, a ne dodavao i oduzimao po sopstvenom nahodjenju pardon nazovi citanju

mada, ko zna, posto dodajes ono o cemu ni ne pisem, da ne spadas ti u neku od ovih poborojanih kategorija?   Smile

Evo ti cvecke  Smile
« Poslednja izmena: 26. Jan 2014, 17:08:17 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
HTC One
Naravno, bavimo se telepatijom na visokom nivou. Znam da to nije naporan i zahtevan posao kao sto je kliktanje misem i funkcija copy/paste ali nekako i to svrstase u kategoriju rada... i eto, ja sada kao nesto radim pa se bar ne stidim previse kada pogledam kakvi me pregalnici i udarnici okruzuju.  Smile

@CG, kod mene se ne pise prekovremeno, odnosno pise se u zavisnosti od toga gde si. Ako si u kabinetu onda se zapisuje svaki minut, svi drugi ostaju bez prekovremenog. Nadlezni ti napise sate i potpise ali onda njemu kazu ovi iznad "budzet, kriza, ne donosi nam vise te papire, zaboravi". I tu se prica o prekovremenim satima zavrsava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Qtek 小米
gambino ti lupas posto ocigledno ne znas ni sva slova jer da znas procitao bi tacno sta sam napisala, a ne dodavao i oduzimao po sopstvenom nahodjenju pardon nazovi citanju

Evo ti cvecke  Smile
Најлакше је у дискусији генерализовати и на крају све свести на две речи ''ти лупаш''. Битно је да ти знаш сва слова, користећи тај нефункционални енглески алфабет.

Да се ја питам, пљуштили би откази у многим државним службама, копирао бих западне службе, дакле поједноставио бих добијање докумената, услуга би била на нивоу запада (аутоматизовао бих све и не бих питао колико кошта инфраструктура) ... али би обесио државног радника на Теразијама ако не зна српско писмо ћирилицу (једино службено писмо) или ако случајно не дај Боже прими неку молбу на латиници или тој огавној ошишаној коју ти користиш.

Знаш српски језик, обраћај се држави на српском, не знаш ... марш код тумача, преводиоца за српски језик, па нек ти он састави молбу, жалбу, поднесак шта год.

Али закон о раду поштује само држава, дакле проблем је у приватном сектору. Или ћемо мењати закон или да све приватизујемо.
Или не дај Боже да мењамо капиталистичке навике приватника, то никако ... боље да сви потонемо у муљу робовласничког система.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Qtek 小米
Coolrunner, више није проблем ''зашто се у државном сектору ради мање од 8 сати, односно прописаних 7,5'', то је прошлост, већ ''зашто се у државном сектору не ради као код приватника по 10-12 сати + субота, а некада и недеља и + зашто се посао не носи кући''.

Времена се мењају.  Smile

Ови што раде код приватника због тога мрзе нас, ови који чине већину дакле незапослени они мрзе и једне и друге заједно, тако да је то савршено окружење за сваку власт да ради шта год пожели.
Може да уведе следовање од шаке пиринча свима уместо плате и нико се не би бунио, достигли би циљеве комуниста о једнакости.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.