Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šiling uveo zakon o centru u Potočarima  (Pročitano 18187 puta)
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
ma htio sam, ali sam se nesto presabrao  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dobro se presabiraš Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
HTC Topaz
auu vidi sto je osvanulo jos par doktora nauke "kako otkriti zavjeru protiv srba"...za svaku pohvalu, samo se borite momci, "istina" ce izac na vidjelo  Smile Smile
jos samo treba da se napravi neka radikalno-islamska stranka na podrucju fbih, koja ce zagovarati islamizaciju cijele bosne, i da dobije nekih 25% glasova na slijedecim izborima...kako ce vam se haris onda ucinit svijetao, k'o sunce  Smile Smile
Da li se varam, ili nekoliko takvih vec postoji?
varas se
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
auu vidi sto je osvanulo jos par doktora nauke "kako otkriti zavjeru protiv srba"...za svaku pohvalu, samo se borite momci, "istina" ce izac na vidjelo  Smile Smile
jos samo treba da se napravi neka radikalno-islamska stranka na podrucju fbih, koja ce zagovarati islamizaciju cijele bosne, i da dobije nekih 25% glasova na slijedecim izborima...kako ce vam se haris onda ucinit svijetao, k'o sunce  Smile Smile
Da li se varam, ili nekoliko takvih vec postoji?
varas se
Izvini, mislio sam da je Silajdzic doveo najvece islamske fanatike u Bosnu i da je Alija napiso Islamsku deklaraciju gdje se zalaze za stvaranje islamske drzave, ali ako ti kazes da se varam.....
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@nagelsdorf
 Bošnjačka politika se nije promijenila od 1992, ustvari nisu se promijenile glavne smijernice i ciljevi te politike. Bošnjaci su u ratu morali da biraju između dva zla manje, jer se nismo mogli vojno suprostaviti i Hrvatima i Srbima tako da smo se oprijedjelili za Hrvate zbog ratne historije, da se ne lažemo znamo mi dobro da na Balkanu nemamo saveznka i Hrvati su nam 93 okrenuli leđa, pa su se onda nešto presabrali nakon godine ratovanja sa ARBIH i odlučili da opet se zajedničkim snagama borimo protiv VRS i JNA.Ako su nam tada okrenuli leđa znamo da će nam i opet, ali opet imamo bolje odnose sa Zagrebom nego sa BG valjda zato što Zagreb igra perfidniju igru za razliku od BG koji se jasno deklariše oko Bosne kao srpske zemlje koja se mora vratiti pod jurisdikciju Srbije.

Zvučiš kontradiktorno. Razmisli još jednom. Kažeš da ste bili prinuđeni birati između dva zla manje a onda podsećaš na već utaban put poltičkog i vojnog saveza sa Hrvatima? Misliš li da i mi to nismo znali? Upravo polazna tačka srpske politike u raspadu SFRJ je bila preventiva protiv zaživljavanja jednog takvog saveza, koji nas je koštao milion života u prošlom ratu. Ako su Hrvati krenuli naoružani istom onom ustaškom ideologijom, ikonografijom, pa čak i istim ljudima(!) (ustaškom emigracijom koja je pohrlila u zemlju) a vi ste osećali istorijsku bliskost i obavezu sa njima - šta ste, za ime Božije, očekivali kao naš odgovor?! Kako to da je svest o "istorijskom savezu" mirovala 50 godina, i za to vreme smo svi ISKRENO bili ubeđeni da nema većih Jugoslovena od Bosnaca, i to POSEBNO - Muslimana! Pa niko od nas Srba nije Jozu iz Lištice ili Antu iz Čapljine smatrao Jugoslovenom. Njih to danas i abolira. Ljudi bili - i ostali ustaše. Ali šta bi sa Mujom iz Doboja? Dalje, Beograd nikada Bosnu nije deklarisao kao srpsku zemlju. Bosnu smo videli kao zajednicu tri konstitutivna naroda i teritorijalno nedeljivu. Ali KLJUČNO je da je takva Bosna mogla opstati samo kao deo SFRJ. Ono što vi nazivate samostalnom Bosnom je u stvari Bosna bez Srba. I tu ste našli zajednički interes sa Hrvatima. I za Zagreb si se prevario. Hrvati su ti koji svojataju istoriju srednjevekovne Bosne, i koji po nekoj svojoj logici, polažu istorijsko pravo na tu zemlju. Njihovi apetiti su produkt jedne nakaradne rasističko-klerikalne sinteze i po svojoj suštini su van svake realnosti. Republika Srpska je iznuđeno rešenje, ali za nas JEDINO MOGUĆE. Što su pritisci veći - to je homogenizacija srpskog korpusa i s ove i s one strane Drine jača. Provokacija sa memorijalnim centrom Potočari, upravo svedoči o tome. Po pitanju Republike Srpske, više od bilo kog drugog esencijalnog pitanja - svi Srbi imaju isto mišljenje. Pročitaj ovo svedočenje Muhameda Filipovića. Ja sam ga naravno uzeo s rezervom, posmatrajući iz perspektive jednog Srbina. Tekst završava parolom tipičnom za političke pamflete, ali je celina teksta dragocena za razumevanja rata u Bosni.

http://www.bhdani.com/arhiva/166/t166feljton.htm
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Osjećaj pripadnosti  Jugoslaviji je kod Bošnjaka nestao mahom, zbog skoro uživo praćenja pokolja u Vukovaru, odmahse postavilo pitanje ako je JNA( Jugoslovenska NARODNA armija) mogla da počini onakav zločin nad CIVILIMA onda više ta armija nije vojska svih naroda i narodnosti već je postala ekskluzivitet jednog većinskog naroda. Svi se u Bosni sjećaju ratnih izvještaja iz vukovarske bolnice kada su sa zebnjom sjedili i slušali izvještaj doktorice Vesne Bosanac o dejstvima JNA po gradu i samoj bolnici. E tako se izgubila vjera u Jugoslaviju i svi smo postali svejsni da ta država umire i ako ne poduzmemo nešto na vlastitoj odbrani(naoružavanju) i mi ćemo sa njom.
Nakon otvorenih neprijateljstava (Ravno) počela je opšta mobilizacija, pošto su se Hrvati zajedno sa nama izjasnili na referendumu za nezavisnu BIH, pošto su se u Hrvatskoj rasplamsale borbe muslimani su se vođeni onom narodnom da su neprijatelji moga neprijatelja moji prijatelji odlučili za savezništvo sa njima. U to vrijeme političari iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda su se u većini pitanja slagali, dobro je poznato vezivanje šahovnice za zelenim bajrakom  na mjestima širom BIH na kojima se glasalo na referendumu. Tako da se političko vojni savez sa njima činio logičnim.
Bošnjačka politika se ne zalaže za Bosnu bez Srba, nego za Bosnu bez entiteta, što nikako nije isto. Srbi su za vrijeme rata na teritorijama pod kontrolom ARBIH bili u istom položaju kao i Bošnjaci, istina dešavalo se ubistava i zločina ali to nije bilo isplanirano. U Sarajevu, Tuzli, Zenici i ostalim gradovima, koji nisu padali u ruke VRS i JNA, veliki broj srba je ostao i proveo cijeli rat i sada su živi i zdravi, a ja se ne mogu nešto sjetiti grada u RS u kojem je nakon što je osvojen ostao i jedan nesrbin.
Ja nisam rekao da je Zagreb prijateljski natrojen prema nezavisnoj BIH, već da oni igraju perfidniju igru, znam da je Tuđman sa Miloševićem dijelio Bosnu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Osjećaj pripadnosti  Jugoslaviji je kod Bošnjaka nestao mahom, zbog skoro uživo praćenja pokolja u Vukovaru, odmahse postavilo pitanje ako je JNA( Jugoslovenska NARODNA armija) mogla da počini onakav zločin nad CIVILIMA onda više ta armija nije vojska svih naroda i narodnosti već je postala ekskluzivitet jednog većinskog naroda. Svi se u Bosni sjećaju ratnih izvještaja iz vukovarske bolnice kada su sa zebnjom sjedili i slušali izvještaj doktorice Vesne Bosanac o dejstvima JNA po gradu i samoj bolnici. E tako se izgubila vjera u Jugoslaviju i svi smo postali svejsni da ta država umire i ako ne poduzmemo nešto na vlastitoj odbrani(naoružavanju) i mi ćemo sa njom.
Nakon otvorenih neprijateljstava (Ravno) počela je opšta mobilizacija, pošto su se Hrvati zajedno sa nama izjasnili na referendumu za nezavisnu BIH, pošto su se u Hrvatskoj rasplamsale borbe muslimani su se vođeni onom narodnom da su neprijatelji moga neprijatelja moji prijatelji odlučili za savezništvo sa njima. U to vrijeme političari iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda su se u većini pitanja slagali, dobro je poznato vezivanje šahovnice za zelenim bajrakom  na mjestima širom BIH na kojima se glasalo na referendumu. Tako da se političko vojni savez sa njima činio logičnim.
Bošnjačka politika se ne zalaže za Bosnu bez Srba, nego za Bosnu bez entiteta, što nikako nije isto. Srbi su za vrijeme rata na teritorijama pod kontrolom ARBIH bili u istom položaju kao i Bošnjaci, istina dešavalo se ubistava i zločina ali to nije bilo isplanirano. U Sarajevu, Tuzli, Zenici i ostalim gradovima, koji nisu padali u ruke VRS i JNA, veliki broj srba je ostao i proveo cijeli rat i sada su živi i zdravi, a ja se ne mogu nešto sjetiti grada u RS u kojem je nakon što je osvojen ostao i jedan nesrbin.
Ja nisam rekao da je Zagreb prijateljski natrojen prema nezavisnoj BIH, već da oni igraju perfidniju igru, znam da je Tuđman sa Miloševićem dijelio Bosnu.

Muslimani nikad nisu voljeli Jugoslaviju, nego samo Tita koji im je  dao pravo da se nazivaju narodom. Pa da ti dam primjer Pala na kojim tokom cijelog rata nijednom Hrvatu nije niko rekao nijednu ruznu rijec. Hej, na Palama koji je 99,9% srpski grad koji su naselile izbjeglice iz Sarajeva. Cak ni ovi ljudi pod teskim stresovima nisu uradili nista nijednom Hrvatu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
ni u grudama a ni u širokom brijegu se niti jednom srbinu nije ništa dogodilo
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
ni u grudama a ni u širokom brijegu se niti jednom srbinu nije ništa dogodilo
Vidim tvoju ironiju, ali na Palama postoji katolicka crkva iz 1908.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
u širokom brijegu postoji pravoslavna kapelica i groblje bez ijedne ogrebotine
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.