Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šiling uveo zakon o centru u Potočarima  (Pročitano 18172 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ustaška ideologija, ustaška znamenja, ljudi se izjašnjavaju kao ustaše - kako ih nazivati?! Siguran sam da bi se i oni sami složili da ih se tako naziva. Naravno da ne želim izjednačavati regularnu vojsku i fašističke desperadose. Ali kakva je to bila 4. vojna sila u Evropi koja je dozvolila da joj ustaše i Janezi razmešteni na okolnim zgradama, ubijaju snajperima vojnike po kasarnama? To nije nikakva sila, to je bio eksponent jednog umirućeg poretka koji se zasnivao na privilegovanom položaju komunista, a oni su bili anacionalni ako se radilo o Srbima po poreklu i peta kolona ili dezerteri ako su bili Hrvati i Slovenci te kasnije i Bošnjaci. Što se tiče Dr.Bosanac, ne postoji toliko "gnusna" reč u mom vokabularu kojom bi mogao opisati tu kreaturu. Rado bih i ja pogledao video kao dokaz, ali teško da je taj babac snimao svoje bestijalnosti, a i to bi bilo totalno off topic i za temu xxx slike i klipovi sa ex-yu prostora. Ostaće ti da domaštaš dalje. 29. i 1. marta iskonstruisanim referendumom o nezavisnosti, faktički je objavljen rat Srbima u Bosni. Jasno je da se muslimansko rukovodstvo opredelilo za ratnu opsciju. Zašto je Alija odbacio priliku za pomirenje sa srpskim vodjstvom koju je organizovao general Kukanjac ako nije imao u vidu ratnu opciju? Zar bi trebalo da ridam zbog njihovih taktičkih promašaja i vojnih poraza koji su usledili kao posledica tog čina? Ne pada mi na kraj pameti da nazivam zločinima ono što si pomenuo u svom postu. Ako su Atif Dudaković ili Naser Orlić za muslimansku stranu heroji i oslobodioci, ne očekuj od mene empatiju za muslimanske žrtve. Čak i da je osećam - ne bih to javno rekao. Pokušaj sa Tadićem ili Čedom Jovanovićem. Uzgred, da li je Saborna Crkva u Mostaru ostala neoštećena kao ona u Sarajevu?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ustaška ideologija, ustaška znamenja, ljudi se izjašnjavaju kao ustaše - kako ih nazivati?! Siguran sam da bi se i oni sami složili da ih se tako naziva. Naravno da ne želim izjednačavati regularnu vojsku i fašističke desperadose. Ali kakva je to bila 4. vojna sila u Evropi koja je dozvolila da joj ustaše i Janezi razmešteni na okolnim zgradama, ubijaju snajperima vojnike po kasarnama? To nije nikakva sila, to je bio eksponent jednog umirućeg poretka koji se zasnivao na privilegovanom položaju komunista, a oni su bili anacionalni ako se radilo o Srbima po poreklu i peta kolona ili dezerteri ako su bili Hrvati i Slovenci te kasnije i Bošnjaci. Što se tiče Dr.Bosanac, ne postoji toliko "gnusna" reč u mom vokabularu kojom bi mogao opisati tu kreaturu. Rado bih i ja pogledao video kao dokaz, ali teško da je taj babac snimao svoje bestijalnosti, a i to bi bilo totalno off topic i za temu xxx slike i klipovi sa ex-yu prostora. Ostaće ti da domaštaš dalje. 29. i 1. marta iskonstruisanim referendumom o nezavisnosti, faktički je objavljen rat Srbima u Bosni. Jasno je da se muslimansko rukovodstvo opredelilo za ratnu opsciju. Zašto je Alija odbacio priliku za pomirenje sa srpskim vodjstvom koju je organizovao general Kukanjac ako nije imao u vidu ratnu opciju? Zar bi trebalo da ridam zbog njihovih taktičkih promašaja i vojnih poraza koji su usledili kao posledica tog čina? Ne pada mi na kraj pameti da nazivam zločinima ono što si pomenuo u svom postu. Ako su Atif Dudaković ili Naser Orlić za muslimansku stranu heroji i oslobodioci, ne očekuj od mene empatiju za muslimanske žrtve. Čak i da je osećam - ne bih to javno rekao. Pokušaj sa Tadićem ili Čedom Jovanovićem. Uzgred, da li je Saborna Crkva u Mostaru ostala neoštećena kao ona u Sarajevu?

Hm, ja tebi tražim ako imaš ikakav pisani trag o ˝zvjerstvima˝koje je počinila dr.Bosanac, ako imaš stavi link ili pošalji mi na pp i gotovo, ali koliko vidim ti tvoji zaključci o njoj su neutemeljeni i na nivo špekulacija su.
Znači po tebi stoji znak jednakosti između referenduma i objavljivanja rata, interesantno.
O kakvom pomirenju govoriš, kako se Alija mogao pomiriti sa slavnim Kukanjcem čiji su vojnici prije toga pobili sve živo u I.Bosni, nakon onakvog pokolja pomirenja nije smjelo biti, zašto srbi ako su bili toliko miroljubivi nisu pristali na nezavisnu BiiH nego su krenuli da orgijaju i pokazuju svoje ratne vještine po varošima i selima oko Drine, ali ustvari i zašto bi kada su imali šansu za mitskom granicom Karlovac, Karlobag, Viroviitca, to je bio glavni cilj i zato je rat u Bosni i počeo.
Ja sam tebi naveo jednu crkvu koja nije spaljena, opljačkana i da sveštenici nisu pobijeni, sigurno ih ima još,npr.stara pravoslavna crkva na Marin Dvoru je takođe neoštećena,zatim crkva na Ilidži , znači to su tri bogomolje koje su pripadale srpskom narodu, a ti mi navedi i jednu džamiju koja nije srušena na područiju RS, što se tiče crkve u Mostaru žao mi je, ali ja tebe mogu takođe da pitam gdje su Aladža džamija u Foči i Ferhat pašina džamija(Ferhadija) u  Banja Luci.
Nisam ni očekivao da osjećaš ništa drugo nego prezir ili u najboljem slučaju ravnodušnost prema ljudima koji su ubijeni od strane srpske vojske, jer ipak previše si postao bezosjećajan slušajući velike parole koje izlaze iz usta tako malih ljudi kao što su bili Šešelj, Milošević i gledajući huškačke televizije, prvo YU tel, a potom i slavnu RTS

« Poslednja izmena: 30. Jun 2007, 13:55:19 od nistarxx »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vrhunac je otrovne ironije da ti jednom Srbinu držiš lekcije iz humanosti i to tako nevešto prerušen u "Bošnjaka". Bilo mi je smešno lako provaliti da si Hrvat, ne samo iz suštine tvojih postova, nego i po stilu na kojih si ih sročio. Očigledno je da si uspeo da nabodeš nešto naprečac skupljenih informacija sa Interneta, ali hronološki netačno, pristrasno i sa referencama koje su vrišteći "kroatolike". Tačno je da su mnoge muslimanske bogomolje srušene a neke kao Aladža čak pripadaju srpskoj kluturnoj baštini, baš kao i čuvena Mehmed-pašina ćuprija (koju ti nazivaš "Mehmet-pašinom"), ali šta se to tebe tiče, baš kao i Srebrenica? Jasno je da "ne laje kera radi sela", i da u ovoj krvavoj storiji uživaš jezuitski sa strane. Vaše cmizdrenje za nezavisnom Bosnom čak ni Bošnjaci ne uzimaju zaozbiljno. Odlutao si predaleko od kuće @nistarxx i tu si se izgubio. Ja razumem da vam je Drina ostala nedosanjani san, ali seti se da su i Jura i Boban hteli da je zagaze - a zagrizli su zemlju.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ovaj pokušaj skretanja sa teme je providan, ne možeš da na činjenice odgovoriš činjenicama, pa se hvataš za stari trik. Ne nisam ustaša ili Hrvat, već sam Bošnjak iz Sarajeva koji je za razliku od tebe doživio i preživio rat, a ne gledao preko TV i na osnovu Dnevnika u 7 i izjava tadašnje srbijanske elite sklapao sliku o ratu u Bosni.
Ako možeš odgovori na moj prethodni post, tačku po tačku, bez izleta  kao što je bio ovaj tvoj zaključak da sam Hrvat i da se sladim krvavoj zbilji, ja sam se u ratu nagledao krvi i leševa, neke sam ljude i poznavao išao sa njima u školu, a neki su bili iz moje familije, tako da ove tvoje optužbe ne stoje.
Budi ljubazan pa mi objasni na osnovu čega ti tako svrsta Aladžu u srpske spomenike, je li to još jedna teza koju je izmislila SANU, ne bi bio prvi put da intelektualci SANU-i opet prekrajaju historiju i prepravljaju činjenice po svom nahođenju, ugledavši se na Dobricu Ćosića .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
Švarc-Šiling: Glupe optužbe
29. jun 2007. | 17:56 | Izvor: Beta
Banjaluka -- Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH kaže da su optužbe na njegov račun oko memorijalnog centra "glupe i pogrešne".

"Zakonom o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari nije stvoren distrikt Srebrenica, a nadležnosti na tom području raspoređene su između SIPA i drugih policijskih jedinica", rekao je Švarc-Šiling u intervjuu za Televiziju Republike Srpske na kraju mandata.

Govoreći o zakonu koji je nametnuo, Švarc-Šiling je istakao da je na početku mandata govorio da za korišćenje Bonskih ovlašćenja ima dva aspekta: da ih primenjuje kad je ugrožena stabilnost BiH i kad su u pitanju ratni zločini.

"Zakon sam doneo da bi se očuvalo dostojanstvo ubijenih i da bi se zaštitile porodice žrtava. Parlamentarna skupština BiH nije ga donijela, pa sam ja morao", dodao je on.

Istakao je da će to pitanje tokom narednih meseci sigurno biti privedeno kraju.

Kristijan Švarc-Šiling je rekao da će Bosni i Hercegovini trebati pet do deset godina da bi sudbinu mogla u potpunosti da preuzme u svoje ruke, bez uticaja međunarodne zajednice.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ovaj pokušaj skretanja sa teme je providan, ne možeš da na činjenice odgovoriš činjenicama, pa se hvataš za stari trik. Ne nisam ustaša ili Hrvat, već sam Bošnjak iz Sarajeva koji je za razliku od tebe doživio i preživio rat, a ne gledao preko TV i na osnovu Dnevnika u 7 i izjava tadašnje srbijanske elite sklapao sliku o ratu u Bosni.
Ako možeš odgovori na moj prethodni post, tačku po tačku, bez izleta kao što je bio ovaj tvoj zaključak da sam Hrvat i da se sladim krvavoj zbilji, ja sam se u ratu nagledao krvi i leševa, neke sam ljude i poznavao išao sa njima u školu, a neki su bili iz moje familije, tako da ove tvoje optužbe ne stoje.
Budi ljubazan pa mi objasni na osnovu čega ti tako svrsta Aladžu u srpske spomenike, je li to još jedna teza koju je izmislila SANU, ne bi bio prvi put da intelektualci SANU-i opet prekrajaju historiju i prepravljaju činjenice po svom nahođenju, ugledavši se na Dobricu Ćosića .
Tvoj karakterni profil ne zaslužuje odgovor, kao ni tvoj intelekt. Odgovor si dobio više puta ali ti očigledno nisi u stanju da shvatiš i da prihvatiš. Bedno je to što nisi ono zašta se izdaješ. Što se tiče trikova - poradi malo više na tom novogovoru, providan si. Definitivno nisi Bošnjak, a priče o "krvi i leševima" pričaj nekom naivnijem. Znamo mi kako se "branilo" Sarajevo. I ne soli mi pamet o skretanju sa teme. Jasno je šta stoji iza Šilingove odluke, i ja sam ti ukazao na taktiku fragmentacije događanja u Bosni kao i zamazivanje očiju parcijalnim rešavanjem "problema" korak-po-korak. Jasno je da se u slučaju memorijalnog centra Potočari radi o već otrcanoj metodologiji koju je nemoguće sakriti. Ja nisam kriv što Hrvati i njihovo "cvijeće" nemaju paradane SANU, niti što vašu intelektualnu elitu čini Halid Bešlić i Thompson. Možda je Dobrica Ćosić nagovorio Ivu Andrića ili Mešu Selimovića da se izjašnjavaju srpskim piscima? SANU nije postojala kada je veliki vezir Mehmed-paša Sokolović gradio svoju zadužbinu na srpskoj Drini (jednu od mnogih) i obnovio Pećku patrijaršiju. Što se tiče Aladže, nju je podigao 1550. Hasan Čelebija, nazir, koga su kao dete oteli janjičari i odveli u Carigrad. Motivi njegovog ktitorstva bili su identični onima Mehmed-paše. Kao Srbin i musliman želeo je da ostavi nešto zavičaju. Nema podataka da li je prvo pitao SDA šta "Bošnjaci" i ustaški stožer misle o tome, niti da li je čitao Ku'ran u hrvatskom "prijevodu". Najtragičnije je što su je Srbi i srušili, ne shvatajući da baštine deo islamske kulturne tradicije, i da kulturno-istorijski spomenici, iako uzurpirani od strane naroda-od-juče - ipak ostaju srpski.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
Ako ćemo tako gledati ni jedna džamija u Bosni nije ustvari bošnjčka, jer sve te džamije nose nazive turskih osvajača, i šta se poslije dešava turci odlaze, a ostavljaju za sobom svoje građevine, koje bošnjaci preuzimaju i tako drže pravo na njih! Džamije koje su podigli poslije 1878 su njihove, a takvih skoro da i nema osim onih koje grade poslije 1992. i gdje treba i gdje ne treba!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@nagelsdorf
Apsolutno je tvoja stvar to što mi ti ne vjeruješ da sam Bošnjak, već misliš da sam Hrvat, boli me briga misli šta hoćeš.
Znam i ja kako se Sarajevo branilo, znam i to da je moj stari poginuo u toj humanoj borbi, na Špicastoj stijeni i nemoj mi ti govoriti o odbrani Sarajeva, vidio si ga iz ratnih izvještaja koja su snimana na okolnim brdima, krajnje je degutantno to da ti menne učiš i pametuješ mi šta je bilo u Sarajevu.
Što se tiče dijela o SANU mogu ti samo reći da se zahvaljujem Bogu što mi nemamo takve intelektulace i jednu takvu Akademiju, uvukli su vas u 4 rata sa svojim bolesnim ambicijama o Velikoj Srbij, ali ako ti misliš da su oni vrijedni poštovanja tvoja stvar.
Ovo za naše intelektualce neću ni da komentarišem, previše je šovinistički za moj ukus, tako da zbogom prijatelju moj beogradski( ili odakle god) ti sada imaš svoju državu, ja imam svoju, okreni se ti Srbiji koja ima puno većih problema nego da razbira šta se dešavalo u Bosni, a ja ću se okrenuit svojoj državi.
P.S. Ovo tvoje cinično stavljanje navodnika na imenicu Bošnjake mi je samo dokaz da si zagorio šumadinac, koji misli da su svi od srba nešto uzeli i da je sve dobro na ovom svijetu od njih. Smiješno, živite u lažima stotinama godina oko raznih pitanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@nagelsdorf
Apsolutno je tvoja stvar to što mi ti ne vjeruješ da sam Bošnjak, već misliš da sam Hrvat, boli me briga misli šta hoćeš.
Znam i ja kako se Sarajevo branilo, znam i to da je moj stari poginuo u toj humanoj borbi, na Špicastoj stijeni i nemoj mi ti govoriti o odbrani Sarajeva, vidio si ga iz ratnih izvještaja koja su snimana na okolnim brdima, krajnje je degutantno to da ti menne učiš i pametuješ mi šta je bilo u Sarajevu.
Što se tiče dijela o SANU mogu ti samo reći da se zahvaljujem Bogu što mi nemamo takve intelektulace i jednu takvu Akademiju, uvukli su vas u 4 rata sa svojim bolesnim ambicijama o Velikoj Srbij, ali ako ti misliš da su oni vrijedni poštovanja tvoja stvar.
Ovo za naše intelektualce neću ni da komentarišem, previše je šovinistički za moj ukus, tako da zbogom prijatelju moj beogradski( ili odakle god) ti sada imaš svoju državu, ja imam svoju, okreni se ti Srbiji koja ima puno većih problema nego da razbira šta se dešavalo u Bosni, a ja ću se okrenuit svojoj državi.
P.S. Ovo tvoje cinično stavljanje navodnika na imenicu Bošnjake mi je samo dokaz da si zagorio šumadinac, koji misli da su svi od srba nešto uzeli i da je sve dobro na ovom svijetu od njih. Smiješno, živite u lažima stotinama godina oko raznih pitanja.

Tvoji su patetični postovi probili granice stupidnosti. I postaju sve zabavniji.  Smile "Zagorio Šumadinac"? No, na ovo će ti neki Srbijanac replicirati. Sigurno ima i takvih na xxx temama bureka, možda ti posveti malo pažnje svojim odgovorom. Ja sam Subotičanin i vrlo ponosan Vojvođanin i Srbin. A ti bi zaista mogao da se okreneš svojoj državi, a to nije zasigurno Federacija BiH, još manje Republika Srpska. Eto, pokušao si - nije ti "uspjelo". Zbogom Krešimire!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zbogom Milutine iz Subotice Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.