Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Siemens vs. others  (Pročitano 7149 puta)
04. Nov 2003, 09:56:49
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Posto mi se Radisha zalio kako ga je Sf prozivao zbog toga sto ja verovatno uzimam nokiu kao veliki poklonik siemens-a i posto mu je rekao kako je poslednji na brodu koji tone, hteo bih da napisem par reci.

Za mene je siemens bio i ostao nesto sto po mom shvatanju predstavlja pravi, kvalitetan telefon. Setite se samo sl10 kao prvog telefona sa slide tastaturom, pa s25 kao prvog pokusaja ubacivanja kolor ekrana, pa legendarnih telefona kao sto su bili c25, s35, c35 i tako dalje, naravno u vreme kada su bili aktuelni. Jednostavno po meni siemens pravi najbolje i najkvalitetnije telefone i to je moje misljenje. Takodje ranije kada je bila aktuelna 25 i 35 serija siemens nije bio toliko popularan kao danas, sto je bio takodje jedan veci razlog zbog koga sam zavoleo siemens, jer ne volim da imam bilo sta sto imaju svi, kao sto je to slucaj sa nokiom. Hteli vi to da priznate ili ne ali cinjenica je da bar kod nas 99% ljudi ima nokiu. Ako uz to znate i cinjenicu da od tih 99%, opet 99% nema pojma ni blage veze o telefonima, onda mozete da zakljuciti da ljudi nokiu kupuju uglavnom po inerciji, ne razmisljajuci sta bi bilo doboro da kupe, nego vodeci se logikom "kad svi kupuju, mora da je dobra". Ne kazem ja da je nokia losa. Po meni nokia se proslavila sa modelima 5110 i kasnije 3210 koji su stvarno bili izuzetno kvalitetni modeli i sa razlogom toliko rasprosranjeni i prihvaceni od strane kupaca. Sa tim modelima nokia je napravila ime i od tada po meni nokia od 10 modela ima mozda jedan koji vredi, a na ostalima prodaju samo ime. Siguran sam da niko ko je makar malo upucen u mobilne telefone, nece reci da je kvalitetan telefon 8210 ili 8310 ili mozda 3310, 3330 i tako dalje. Opet kao potvrda moje teze da se nokia od modela sa kojima se proslavila, nije preterano trudila da napravi radikalno promenjen telefon, vec da se drzala osnove i radila samo neke kozmeticke promene je i cuveni i dobro poznati nokijin meni, koji vecina prostih ljudi, da ne kazem seljaka, navodi kao glavni razlog zbog koga su kupili nokiu. Ne zelim nikoga da potcenjujem, ali ako neko ne moze da nauci da koristi meni od nekog drugog telefona, osim od nokije, onda za njega i nije telefon, nego asov na rame, pa pravac u njivu i to bez telefona. Znaci ako uzmete nokiu 3310, 6310, 8310, 3210 i tako dalje i ako udjete u meni, tesko da mozete ako niste preterano upuceni u nokijin meni, da primetite bilo kakvu razlike u software-u. Opet ja ne pricam o nokiji napamet. Licno sam imao 6210, keva mi ima 3210, drugar koga svaki dan vidjam je do skoro imao 6310i, drugarica 8310, druga drugarica 6610 i tako dalje i jednostavno ne kazem da su telefoni losi, naprotiv prilicno su dobri, naravno sa izuzetkom 33210 i 8310, ali msilim da ima mnogo boljih od njih.

Sada, razlog zasto sam odlucio da uzimam 7650. Prvo kao poklonik siemens-a, naravno da sam hteo da uzmem siemens. Medjutim za razliku od ljudi koji ce da tvrde da je nokia najbolja pa makar i napravila najgori telefon, ja sam realan ili se bar trudim da to budem i zato sam shvatio sledece. Siemens je do 45 serije bio po meni neprikosnoven, opet ponavljam po mom shvatanju kvaliteta mobilnih telefona. Medjutim, valjda su shvatili da od politike probijanja kvalitetom i drugacijim resenjima od svih drugih, nece moci dalje da napreduju na trzistu, opet zahvaljujuci najvecem broju ljudi koji znaju samo za nokiu i koji ne priznaju nista sto je malo drugacije i zato je siemens izgleda poceo da kopira nokiu po politici razvoja od serije 50 pa na dalje. Da li ste primetili da je siemens ranije imao 3-4 modela u klasi gde se tacno znalo sta je a kalsa, sta je c klasa, sta je m klasa, a sta s ili sl. Od serije 50, siemens je pokusavajuci da primeni nokijin recept hiperprodukcije, poceo da izbacuje svakih par dana po jedan novi model, koji se osim po maski ili nekim kozmetickim detaljima, ni po cemu ne razlikuje od ostalih modela. Ono sto je jos gore, to je da je siemens opet izgleda ugledajuci se na nokiu, prestao da se previse trudi da napravi kvalitetan telefon i tehnicki mocan, vec je i hardver i softver manje vise isti, a menjaju se samo oznake telefona i kao sto sam vec rekao vizuelni izgled. Kao posledicu tog siemens-ovog pokusaja kopiranja nokie, dobili smo gomilu telefona od kojih cak ni ja koji pratim siemens, ne mogu vise da pohvatam koji je koji i koji sta predstavlja, dobili smo to da se vise ne zna koji telefon kojoj klasi pripada, dobili smo tako s klasu bez ic porta i jos mnogo, mnogo lose uradjenih stvari koje su samo konfekcija, a od starog dobrog siemens-ovog kvaliteta i inovativnih resenja, nema nista. Zato ja priznajem da je siemens sa ovom 50, a sto je gore sto trend nastavlja pa i 60 serijom, napravio po meni totalan promasaj i dok se ne budu vratili svojim starim dobrim izvornim kvalitetima, mene kao kupca nece povratiti.

Evo kako to zvuci u praksi. Resio sam da promenim svoj sl45i. Hocu da kupim siemens, pre svega ali...Potreban mi je telefon koji imam bluetooth, po mogucstvu ic port, GPRS, kolor ekran u minimum 4096 boja ili vise, sto vecu internu memoriju. Sta siemens nudi sto zadovoljava moje uslove? NISTA. Nudi naravno SX1 za koji sam tvrdio i i dalje tvrdim da je najbolji telefon trenutno na svetu, ali taj telefon kosta 700-800 eu, a toliko para ne bih dao za telefon cak i kada bih mogao da dam. Sta siemens nudi od telefona za obicne smrtnike koji ispunjavaju taj uslov? NISTA. Nudi s55 koji ima tako jadan display od 256 boja da je to tuga pogledati ga, a o tastaturi da i ne razgovaramo. Nudi razne gluposti tipa mc60 c62 i tako dalje koji su isto golo govno i koji nemaju nista, cak ni ic port. Sada dolazimo do najveceg razocarenja po meni - ST55. To je telefon koji spada, odnosno koji bi trebao bar po oznaci da spada u visoku klasu. Ranije kada ti neko kaze siemens i to S klasa, to je bilo nesto sto izaziva respekt i sto je bilo bar meni sasvim dovoljno da mogu da kupim telefon i ako ga u zivotu nisam video. Sada medjutim, zahvaljujuci sovjim prijateljima iz nokie, izasao je jedan predstavnik S klase, ST55, koji je takvo sranje da je to da covek zaplace. Juce sam ga prvi put video u jednoj radnji kod nas i bas sam ga testirao i vise sam se nego razocarao. Zamislite vi taj bezobrazluk, kada su oni izbacili jedan teleofn iz S klase, koji ne samo sto nema bluetooth sto je imajuci u vidu danasnju konkurenciju veliki propust, nego nema ni IC port, najobicniji IC port koji su s25 i s35 imali Smile  Smile  Smile UZAS Smile  Smile  Smile Ima ekran u 4096 koji nije toliko los, ali opet sada za visoku klasu 65k postaje standard, a cujem da samsung vec planira da izbaci ili je izbacio 256k display, a oni kao brand new model visoke klase izbacuju telefon sa 4096 boja. To je telefon koji ima jako malu internu memoriju i jos mnogo propusta , tako da stvarno ne znam sta je na njemu iz visoke klase, osim cene koja je 350 eu Smile:  Smile  Smile:  Smile  Smile:  Smile  Smile:  Smile  Da li da pricam o sl55? O istom onom sl55 koji bi trebao da je naslednik legendardnog sl45 koji i dan danas moze da bude tata vecini telefona. A sta je sl55? GOVNO. To je teleofn koji jako lepo izgleda, koji je mali i to je sve. Da li vam to lici na nekoga? Svaka slicnost sa nokiom je samo slucajna. Vidite vi tu politiku siemens-a. Daj da mi bolje damo pare nekom dizajneru koji ce da napravi fancy telefon koji ce dobro da se prodaje, nego da ulazemo u svoje inzinjere i pokusamo da napravimo kvalitet koji nece tako doboro da se prodaje, jer nece biti fancy telefon i nece ga kupovati. Najveci biser je u tome sto ova nova siemens-ova politika ma koliko se ja ne slagao sa njom ce izgleda dati rezultate i izgleda vec daje rezultate, jer siemens prodaje nove telefone kao lud, a to je i bio cilj, tako da je jos jednom dokazano da je ljudima bitan izgled a ne kvalitet, nazalost.

A pazite sada ovo. Sony-ericsson t610 240 eu NOV. Ekran 65000 boja, sto ni jedan siemens osim sx1 nema, interna memorija, integrisana kamera, ic port, bluetooth, odlicna baterija, signal, cujnost, podrska za javu, jednostavno SVE i to SVE za 240 eu. To siemens sada nazalost NEMA i zato ja kao neko ko voli siemens, ali ne zato sto sam mazohista, nego zato sto su do serije 50 bili najbolji, priznajem da su vec sa dve serije, pojeli veliko govno i napravili veliki promasaj i zato ce ove dve serije proci bez moje finansijske podrske. Jos da kazem za 7650 zasto sam odlucio da je uzmem. O nokiji sam vec rekao sta sam imao i iza toga stojim. Takodje kao neko ko je realan, kazem da nokia ima par modela koji su izuzetno dobri, a jedan od njih je 7650. Kod njega mi se ne svidjaju dimenzije i ekran od samo 4096 boja, ali zato mi se svidja to sto je spartphone, sto ima symbian i sto sve u prevodu znaci da nema ogranicenja, vec da jednostavno mozete sa njim raditi sta god vam je volja i da vem je jedino ogranicenje vase znanje i umece da sa njim nesto uradite i mozda memorija koja je mala, ali sa tim se vec nekako moze izboriti, nadam se. Takodje telefon ima i ic i bluetooth i integrsanu kameru i jos mnogo drugih stvari i mislim da je stvarno jedan vrhunski model. Zato cu uzeti najverovatnije njega ili mozda t610 i time dokazati nadam se svima da nisam slepi sledbenik siemens-a vec neko ko zna da ceni kvalitet i ko priznaje promasaje i onih koji su mu dragi.
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Vidis... razlika izmedju mene i tebe je u cinjenici da ja svoje vreme posvecujem korisnim stvarima a ne praznim pricama Smiley
Vidis, ti ne mozes da sudis o tome koji je telefon smece a koji nije, jer recimo 3310 je 12x prodavaniji od c45 koji je izasao skoro godinu dana kasnije i ima vise opcija i sl i konkurent je Smiley
Takodje. to sto ti volis siemens je krajnje neosnovano.
sl45 je vrh bio to priznajem, s45 je bio odlican sto se izrade tice, ali ostalo... svi ostali telefoni su krajnje smesni. imas jedino vredan pomena jos s25 i s35 ali oni su uvek kostali previse. c35 je bio ok ali je toliko nekvalitetno pravljen da je to poezija.
Elem.. nemam vremena da se raspravljam ciji je tata jaci, to se jasno na trzistu vidi.

Zasto ljudi koji vole Siemens uzimaju Nokia telefone danas?
Iz istog razloga sto pametni srpski nacionalisti uzimaju golf... zastava je nasa, al pravi Jugo!

Dakle... kad siemens napravi telefon koji vredi para koje u njega ulozis i nudi sve ono sto nudi 7650 koji je na trzistu od 2002! bice vredan pomena, do tada... ne budimo smesni.
Sx1 je ok... ali je 650 evra i opet ne nudi ni pola mogucnosti koje 7650 nudi a koji kosta duplo manje.
Siemens pravi mnoge druge stvari najbolje na svetu... ali kad se tako rasplines ne mozes u svemu biti nikako... zato i nije ma sta neko mislio i pricao.
Da jeste ne bi nokia bila 8 najjaci brand na svetu a siemens i pored svega 14.
Ne bi nokia imala 4 puta vise prometa od siemens mobile.
Tacka na temu Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
I raskristite vise neke stvari:
na 200x200 pixela 4096 boja je vise nego dovoljno za odlican photo quality. Da li ste razmisljali koliko 64k boja jede bateriju vise?
t610 nije smartphone, to je jako lepa igracka kao npr 7210 samo malo vise opcija i malo manje software-a sa strane.

Ljudi ne kupuju nokiu po inerciji vec zbog cinjenice da ni jedan drugi proizvodjac ne pravi telefone tako kako ih oni prave... tako kvalitetno, bogato software-om i bez beskorisnih dodataka.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Citat: SerbianFighter
Vidis... razlika izmedju mene i tebe je u cinjenici da ja svoje vreme posvecujem korisnim stvarima a ne praznim pricama Smiley

Kako ti znas kako i cemu ja posvecujem svoje vreme? Mislim da je cinjenica da cesto postujem na ovaj forum ako nista drugo bar pozitivna cinjenica i mislim da bi bar ti to trebao da cenis. Drugo, ja mislim da nisam pisao gluposti i mislim da sam objasnio svoje stavove, koje bi ti ako zelis mogao da prokomentarises i suprostvis im svoje argumente, a ne da sve to nazivas praznim pricama, jer ja stvarno imam pametnija posla nego da provodim sat vremena na bureku i pisem neke postove koje prvi od onih koji bi to trebali da cene, ne ceni.

Citat

Vidis, ti ne mozes da sudis o tome koji je telefon smece a koji nije, jer recimo 3310 je 12x prodavaniji od c45 koji je izasao skoro godinu dana kasnije i ima vise opcija i sl i konkurent je Smiley

Siemens c45 je izasao kao sto sam kazes 12 meseci kasnije od 3310 i uopste mu nije konkurent. Konkurent 3310 je c35, a koji je prodavaniji to ne znam, ali znam da je c35 jedan od najprodavanijih modela siemens-a. Inace c45 kao i c55 je po meni sranje telefon i u vreme kada su izasli nisu bili ni prineti onome sto su njihovi predhodnici c25 i c35 bili u vreme kada su se pojavili.

Citat
Takodje. to sto ti volis siemens je krajnje neosnovano.
sl45 je vrh bio to priznajem, s45 je bio odlican sto se izrade tice, ali ostalo... svi ostali telefoni su krajnje smesni. imas jedino vredan pomena jos s25 i s35 ali oni su uvek kostali previse. c35 je bio ok ali je toliko nekvalitetno pravljen da je to poezija.

Necu ovo da komentarisem jer mislim da si pobrojao vecinu modela koje si naveo kao kvalitetne. Ja bih jos dodao sl10, s10 i tako dalje koju su izasli pre ko zna koliko godina a koji su imali takve stvari kao sto su recimo li-ion baterija koja i danas jos uvek nije standard.

Citat
Elem.. nemam vremena da se raspravljam ciji je tata jaci, to se jasno na trzistu vidi.

Ako si pazljivo citao moj post mogao si videti da nisam poricao da je nokia najprodavanija, jer je to cinjenica. Stvar je u tome da ja ne mislim da je kvantitet isto sto i kvalitet. Ni ja ne zelim da se raspravljam niti ovo dozivljavam kao neko bojno polje. Ja sam ovu temu zapoceo sa namerom da prodiskutujemo o ovome a ne da se prepucavamo.

Citat
Zasto ljudi koji vole Siemens uzimaju Nokia telefone danas?
Iz istog razloga sto pametni srpski nacionalisti uzimaju golf... zastava je nasa, al pravi Jugo!

Opet se vidi da nisi citao moj posto detaljno. Ja sam lepo u jedno 10 recenica objasnio da mislim da je siemens zajebao stvar sa serijom 50 i 60. Znaci ja priznajem da je siemens napravio promasaj sa ove dve serije, a isto tako priznajem da je 7650 odlican telefon. Medjutim to ne znaci da se ja odricem siemens-a niti znaci da sam promenio svoje misljenje. I dalje tvrdim da nokia ima neke odlicne modele, ali isto tako ima jako puno telefona koje ne bih ni lud kupio. Evo bas pre neki dan, drug mi je kupio 6610, to sam ti rekao. To je telefon koji spada u 6 seriju sto znaci da bi to trebao da je busness telefon i predstavnik visoke klase, jer tako? E pa vidis taj isti telefon i ako kosta 240 eu, NEMA bluetooth, NEMA e-mail client i jos neke ima propuste pre svega mislim na tastaturu koja je izuzetno losa, bar za koj ukus.

Citat
Dakle... kad siemens napravi telefon koji vredi para koje u njega ulozis i nudi sve ono sto nudi 7650 koji je na trzistu od 2002! bice vredan pomena, do tada... ne budimo smesni.
Sx1 je ok... ali je 650 evra i opet ne nudi ni pola mogucnosti koje 7650 nudi a koji kosta duplo manje.

Ja stvarno ne znam sta je to sto sx1 nema, a 7650 ima? To da je duplo skuplji jeste cinjenica, to ne poricem i zato i kupujem 7650, a ne sx1 inace bih sigurno uzeo sx1.

Citat
Siemens pravi mnoge druge stvari najbolje na svetu... ali kad se tako rasplines ne mozes u svemu biti nikako... zato i nije ma sta neko mislio i pricao.

Da li si cuo za nokia monitore, satelitske sisteme i tome slicno? Znam da su to uglavnom profi stvari, ali opet nije da nokia pravi samo telefone.
Citat
Da jeste ne bi nokia bila 8 najjaci brand na svetu a siemens i pored svega 14.
Ne bi nokia imala 4 puta vise prometa od siemens mobile.
Tacka na temu Smiley

Ne znam za ove podatke o tome koji je brand jaci i ne znam odakle ti ti podatci, mada rekao sam ti da mene statiskticki podaci preterano ne impresioniraju, tako da mi to nije toliko vazno, Cak naprotiv, rekao sam ti da sam namerno kupio prvi put siemens kada je bio veoma anoniman, jer sam upravo hteo da imam nesto sto nemaju svi.

Citat
I raskristite vise neke stvari:
na 200x200 pixela 4096 boja je vise nego dovoljno za odlican photo quality. Da li ste razmisljali koliko 64k boja jede bateriju vise?
t610 nije smartphone, to je jako lepa igracka kao npr 7210 samo malo vise opcija i malo manje software-a sa strane.

To sto nije smartphone, to nije nista sakriveno, vec je to cinjenica i to niko od t610 ni ne ocekuje. Baterija kod t610 i pored 65000 boja traje mnogo duze nego na 7650 koja ima samo 4096 boja.

Citat
Ljudi ne kupuju nokiu po inerciji vec zbog cinjenice da ni jedan drugi proizvodjac ne pravi telefone tako kako ih oni prave... tako kvalitetno, bogato software-om i bez beskorisnih dodataka.

Mislim da je ovo vise nego subjektivno, ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Kako ti znas kako i cemu ja posvecujem svoje vreme? Mislim da je cinjenica da cesto postujem na ovaj forum ako nista drugo bar pozitivna cinjenica i mislim da bi bar ti to trebao da cenis. Drugo, ja mislim da nisam pisao gluposti i mislim da sam objasnio svoje stavove, koje bi ti ako zelis mogao da prokomentarises i suprostvis im svoje argumente, a ne da sve to nazivas praznim pricama, jer ja stvarno imam pametnija posla nego da provodim sat vremena na bureku i pisem neke postove koje prvi od onih koji bi to trebali da cene, ne ceni.

Cenim ja to sto ti radis, ali mislim da to nikako nije pametno utroseno vreme, posebno sa vekovnim pricama zasto je siemens bolji od nokije i obrnuto i prepiranje slicne vrste... kao linux vs windows.
Citat
Siemens c45 je izasao kao sto sam kazes 12 meseci kasnije od 3310 i uopste mu nije konkurent. Konkurent 3310 je c35, a koji je prodavaniji to ne znam, ali znam da je c35 jedan od najprodavanijih modela siemens-a. Inace c45 kao i c55 je po meni sranje telefon i u vreme kada su izasli nisu bili ni prineti onome sto su njihovi predhodnici c25 i c35 bili u vreme kada su se pojavili.

Konkurent je bio jer su to bila 2 donekle teen telefona koje su ljdui hteli kupiti a c35 je vec bio za staro gvozdje dok se 3310 i dalje odlicno prodaje.

Citat
Necu ovo da komentarisem jer mislim da si pobrojao vecinu modela koje si naveo kao kvalitetne. Ja bih jos dodao sl10, s10 i tako dalje koju su izasli pre ko zna koliko godina a koji su imali takve stvari kao sto su recimo li-ion baterija koja i danas jos uvek nije standard.

to je istorija vec koje se retko ko seca... no slazem se... bili su ok.

Citat
Ako si pazljivo citao moj post mogao si videti da nisam poricao da je nokia najprodavanija, jer je to cinjenica. Stvar je u tome da ja ne mislim da je kvantitet isto sto i kvalitet. Ni ja ne zelim da se raspravljam niti ovo dozivljavam kao neko bojno polje. Ja sam ovu temu zapoceo sa namerom da prodiskutujemo o ovome a ne da se prepucavamo.

to je bilo vise upuceno svrabisi... ti si shvatio on nije Wink
Citat
Opet se vidi da nisi citao moj posto detaljno. Ja sam lepo u jedno 10 recenica objasnio da mislim da je siemens zajebao stvar sa serijom 50 i 60. Znaci ja priznajem da je siemens napravio promasaj sa ove dve serije, a isto tako priznajem da je 7650 odlican telefon. Medjutim to ne znaci da se ja odricem siemens-a niti znaci da sam promenio svoje misljenje. I dalje tvrdim da nokia ima neke odlicne modele, ali isto tako ima jako puno telefona koje ne bih ni lud kupio. Evo bas pre neki dan, drug mi je kupio 6610, to sam ti rekao. To je telefon koji spada u 6 seriju sto znaci da bi to trebao da je busness telefon i predstavnik visoke klase, jer tako? E pa vidis taj isti telefon i ako kosta 240 eu, NEMA bluetooth, NEMA e-mail client i jos neke ima propuste pre svega mislim na tastaturu koja je izuzetno losa, bar za koj ukus

Kod nokie 6 ne znaci da je nesto predstavnik buisness klasse.
Niti visoke klase.... Numeracija nije vrsena na nacin na koji siemens to radi.
Citat
Ja stvarno ne znam sta je to sto sx1 nema, a 7650 ima? To da je duplo skuplji jeste cinjenica, to ne poricem i zato i kupujem 7650, a ne sx1 inace bih sigurno uzeo sx1.

Procesor i ram koji valjaju, multitasking i kvvalitetan dodatni software... a ipak je duplo skuplji sto nikako nije normalno.
Citat
Da li si cuo za nokia monitore, satelitske sisteme i tome slicno? Znam da su to uglavnom profi stvari, ali opet nije da nokia pravi samo telefone.

Monitore i kucista manje vise, to je sitno. Receviru jesu ozbiljan buisness i jesu najvisa klasa, ali nokia nije rasplinuta kao siemens od igle do lokomotive.
Citat
Ne znam za ove podatke o tome koji je brand jaci i ne znam odakle ti ti podatci, mada rekao sam ti da mene statiskticki podaci preterano ne impresioniraju, tako da mi to nije toliko vazno, Cak naprotiv, rekao sam ti da sam namerno kupio prvi put siemens kada je bio veoma anoniman, jer sam upravo hteo da imam nesto sto nemaju svi.

Stizu mi redovno magazini o brandovima i marketingu...
Citat
To sto nije smartphone, to nije nista sakriveno, vec je to cinjenica i to niko od t610 ni ne ocekuje. Baterija kod t610 i pored 65000 boja traje mnogo duze nego na 7650 koja ima samo 4096 boja.

Nema nema memorije i toliko stvari koje sisaju bateriju i takvo pozadinsko osvetljenje i toliki ekran...
Citat
Mislim da je ovo vise nego subjektivno, ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.

Nije... to je pre par meseci u brandomaniji izjavio jedan od predstavnika distributera SE i Nokie za Yu. Takodje ispitivanje javnog mnjenja u istoj emisiji to je potvrdilo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
OK, slazem se sa vecinom stvari koje si rekao, tako da mozemo da stavimo tacku na ovu diskusiju sto se mene tice, koju sam poceo jer se Svrabisa osetio izdanim kada sam mu rekao da cu da kupim nokiu Smile .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Svrabisa je jedan jako dobar decko, ali... ima dovoljno godina da shvati da zivot nije samo zajebancija i da treba ponesto pametno i korisno u zivotu uraditi.. to je dokazao kroz mnoge primere u poslednje vreme, ne samo kod mobilnog telefona.
No, vremenom svi shvate. Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Puma, Nokia, Telenor, Renault 25 only.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3154
Zastava Sabac, Serbia
mob
Nokia 5800 XM
jel vi to mene terate da promenim nick? Smile

volim ja ovako zustru prepirku Smiley .. sto jes jes.. siemens ga upropasti u poslednje vreme. .skroz...gledam ovu 3300.. nema sta nema 300eura... ono do jaja telefon.. a siemens? sta ima za te pare a tako da nudi... nista.. usrali su ga bas posteno.

a sad zasto sam se ja zalio badu...pa znate li vi da je on mene ubedio da ja kupim taj sl45, taj isti koji on sad prodaje? Smile  Smile
plus drzi siemens.cjb.net.. ali bas nikad to ne bi ocekivao od njega Smiley
ali mu oprastam posto su cinjenice cinjenice... Smile

i da na kraju nisam shvatio jesam li ja ili nisam shvatio?  Smile  Smile  Smile  Smile  Smile  Smile  

i da setite se one siemens-ove reklame sa tv-a... Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Mozda si i shvatio, al bh ne drzi siemens.cjb.net nikako Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Radisha, mogao bi stvarno da promenis nick u Svrabisha, zvuci nekako simpaticnije Smile . Inace SF je u pravu. Ne drzim ja siemens.cjb.net nego simens.cjb.net , ovaj prvi domen je bio zauzet pa sam morao da se snalazim.

Inace Svrabisha, nije valjda da si ti moje dobronamerne sugestije da uzmes sl45 protumacio kao da sam te ja terao da to uzmes? Smile  Nisam ni znao da imam toliki uticaj na tebe Smile . Ma to sto sam ti savetovao, to jeste tako i uopste ne mislim da sam ti dao los savet. Sl45 je po meni i dalje jedan od najboljih telefona, a jedina mana mu je ta mmc koja kod vecine ljudi crkava, pa je crkla i kod mene i mana mu je to sto nema GPRS. Zbog ove dve stvari ga ja prodajem, ali i dalje mislim da je telefon mnogo dobar i kada bih imao dva telefona, jedan bi mi sigurno bio sl45. Opet, koliko se secam kada si ti uzeo svoj sl45 nije jos bio uveden GPRS, bar ne za prepaid, a i ti si na 064, upravo se setih,tako da tebi to nije ni vazno. Za mmc sam ti rekao i upozorio te, tako da mislim da sam ispao fer prema tebi i da te nisam lose savetovao. Opet koliko se secam ti si taj tvoj fon platio nesto 130 eu ili tako nekako, sto je vise nego dobra cena i i dan danas za 130 eu nemas bolji telefon.

A ovo sto se siemens-a tice, ja mislim da sam bio jasan. Volim ja siemens i dalje, ali sam realan i priznajem da su u zadnje vreme napravili sranje modele i zato dok ne izbace nesto sto je po ceni pristupacno, a dobro, ja cu privremeno biti korisnik nekog drugog brand-a, recimo nokije, mada mozda uzmem i ericsson jer 7650 ne mogu nigde da nadjem.

Jos nesto, sto mozda ne znate. Ja sam i ranije imao jedan izlet na nokiu, kada sam kupio 6210, medjutim veoma brzo sam se vratio na siemens i uzeo sam me45. Mislite o tome :wink: .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.