Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Siemens vs. others  (Pročitano 7174 puta)
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 550
E pa ovako - evo karakteristika SX1 i 6600, pa poredite ... Moje misljenje: Veoma slicni, ali je Nokia u prednosti zbog cene ...

[ Siemens SX1 ]

Length: 109 mm
Width: 56 mm
Height: 19 mm Weight: 116 grams
Volume: 100 ccm

Max Standby: 200 hours
Max Talktime: 4 hours
Charging Time: 3 hours Battery Type: Li-Ion
mAh: 1000

Networks: GSM 900 / 1800 / 1900
Display: 176x220 pixels TFT, 65.000 colors
Memory: 16MB SDRAM internal, 4MB internal available
Memory slot: MMC, hot-swap support
Filesystem: Open filsystem with files and folders access. Search feature
CPU: 130MHz Texas Instrument OMAP 310
Synchronisation: PC Sync with MS Outlook, Lotus Notes
Organizer: Calendar, adressbook, notes, tasks ++
Voice Features: Voice recorder, Voice dialing, Voice control, Digital
Records: N/A
Calling: N/A
Applications/Games:
Image Fun:  Image editing software
pvCamcorder: Video capturing software from PacketVideo. Sound support
Mozzies: 3D virtual game (best mobile game 2003)
TypeGun: Keypad training
Sitris: Tetris clone with BT multiplayer support

Bluetooth: Yes
IrDA: Yes
GPRS: Class 10
Built-in data and fax modem: Yes
Data exchange with PC: Yes
User Interface: Series 60 version 1.2.2
User profiles: Yes
Loud Speaker for handsfree talking: Yes
Date and time in display: Yes, digital or analog
Silent Alert: Yes
Keypad lock: Yes
Improved water, shock & dust resistance: No

Ringtones: 16 chords polyphonic, MIDI-files, WAV
Logos: No
Wallpapers: 174x132 pixels
Screensaver: Yes
Animations: N/A
Themes: Yes, Colour Palettes
Games: Java, Symbian Games, Mophun 3D, Bluetooth Multiplayer
Java: J2ME, MIDP 1.0, DRM support
Java heap memory: 2MB
SMS: Yes
T9: Yes
EMS: No
MMS: Yes, AMR recorder
E-Mail: POP3, IMAP4 and SMTP

Calling Faces: Yes
Calling Symbols: Yes

Radio: Stereo FM-Radio (87,5 - 108 MHz), 6 station keys, Frequency range: 20 Hz - 20 kHz
MP3 Player: Stereo MP3
Video Player: MPEG4, 3GP, RM
Video Recorder: 3GP, 176x144 (15 fps), record to MMC (max 1min w/sound, unlimited without sound)
Camera: Built-in, VGA 640x480 and 160x120 pixels, 24 Bit, 4x digital zoom
WAP/WEB Support: WAP 2.0, xHTML browser

Exchangeable covers: No

[ Nokia 6600 ]

Size

Weight: 125 g (with BL-5C battery)
Dimensions: 108.6 x 58.2 x 23.7mm, 113cc

Display and User Interface

Bright active matrix TFT color display
65,536 colors
176 x 208 pixels
Graphical user interface with selectable themes
5-way joystick navigation
Symbian Operating System 7.0s

Integrated VGA digital camera

Camera: 640 x 480 pixel resolution; standard, portrait, and night modes; 2x digital zoom; self-timer
Video Recorder: Select picture size QCIF (176x144) or subQCIF (128x96); audio on/off; 2x digital zoom
RealOne Player: Playback and stream RealMedia and 3GPP-compliant content
Gallery: Easy access to and organization of all digital content (images, sounds, videos) captured with or downloaded to your phone

Memory Functions

6 MB internal shared memory for contacts, text messages, multimedia messages, ringing tones, images, video clips, calendar notes, to-do list, and applications.
Memory card slot for additional user memory. (dobija se, sa 32mb)

Messaging

Multimedia messaging: Combine image, video, text and voice clip and send as MMS to compatible phone or PC; use MMS to tell your story with a multi-slide presentation
Email: Access your work and private email accounts; supports SMTP, POP3, and IMAP4 protocols
Text messaging: Supports concatenated SMS; picture messaging; SMS distribution list
Predictive text input: Support for all major languages in Europe and Asia-Pacific
Wireless Connectivity

Bluetooth wireless technology

Infrared
Local synchronization of contacts & calendar to PC using PC Suite
Remote over-the-air synchronization with SyncML
Send and receive images, video clips, and business cards

Browsing

Advanced XHTML browser
Wallet: Convenient online use and storage of your numbers and passwords
Data Transfer

Up to 40.2Kbps in GPRS networks
Up to 43.2Kbps in HSCSD networks

Call Management

Contacts: Advanced contacts database with support for multiple phone and email details per entry, also supports thumbnail picture and groups
Speed dialing
Logs: Keeps lists of your dialed, received, and missed calls
Automatic redial
Automatic answer (works with compatible headset or car kit only)
Supports Fixed Dialing Number, which allows calls only to predefined numbers
Conference call

Java™ Applications

Downloadable Java™ MIDP 2.0 applications

Voice Features

Voice dialing
Voice commands
Voice recorder
Integrated handsfree speaker

Tri-Band Operation

Works in GSM E900/1800/1900 networks
Automatic switching between bands

Digital Services

Symbian applications available from Nokia Software Market
Graphics, icons, animations, logos
Games: Possibility to download new games
Ringing tones: True Tones, polyphonic tones

/// Mogu se naci programi koji povecavaju zoom na 5x i omogucavaju snimanje panorama slika, Opera internet browser pomocu neke tehnologije smanjuje velicinu web strane kako bi stala na displey, program quickword omogucava citanje Word dokumenata, onda program za zipovanje itd. Slicne stvari imaju i za SX1, verovatno ...

--------

Misljenja ljudi sa stranih foruma ...

"the nokia 6600 has one pro that it haves a regular keyboard. How do you want to write a sms message quickly...."

"well this phone is taking the siemens engineers so much time to test that i think it will be a normal phone by the time it will be released. Think about it, when i heard the specification of this fone for the first time i only said "WOW" now i will say so what?, the reason is simple, there are many many fones coming in the market which will have all the features which this fone has and they will slowly but surely become better than this fone, so by the time it will be released and with its "expensive" pricing, people will simply look for other fones. I love you Siemens but you have to work harder if you want to stay in the quick changin fone market.."

"Why buy the sx1 when you can buy a 3g smartphone and 50 euros less!Z1010 from Sonyericsson that is a future phone available christmas time!"

"Anil should there be any Questions about this? Obvious Fact SX1 is way way better than 6600. infact NOKIA doesn't have anyy mobile in there bunch to match this. Nothing to get confused just see the Options u will understand. besides 6600 has no camara."

Mozda jeste, mozda nije ... Al kameru ima ...

"THIS IS THE BEST PHONE I HAD EVER HAD!!!IT is wonderfull!!!!And it is not expensive-onli $750!!!It is the best!!!"

Da, da, uopste nije skup ...

---------

Evo jos nekih linkova ...
SX1 - http://www.gsmarena.com/cphone.php3?idPhone=395
6600 - http://www.gsmarena.com/cphone.php3?idPhone=454

p.s. http://www.gsmarena.com/phone.php3?idPhone=550 - Nokia 3660 - obicna tastatura, 130g, 65k display ...
IP sačuvana
social share
Volim i postojim.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Lepo si ti ovo sve uporedio. Good job :wink: 6600 nema koliko vidim radio i mp3 player, mada se mp3 player moze nadoknaditi verovatno nekim software-om. Sve u svemu, vemoa slicni telefoni, osim po ceni gde je nokia dosta u prednosti. Ne znam zasto,a li ja bih i dalje radje uzeo siemens, naravno ako bi bili isti po ceni.

Ovo za 3660 sam bas hteo da pitam jer sam i ja video taj telefon. Super su se setili i ispravili upravo ono sto nije valjdalo, znaci obican display, 4096 boja i onu svemirsku tastaturu. Problem je i dalje to sto je telefon dimenzija manjeg lap-topa. Da li neko zna mozda nesto o ovom modelu, kada ce se kod nas pojaviti, koliko ce kostati i tome slicno?
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Jedini je problem sto ti bad ocigigledno ne shvatas elementarnu stvar... Za tu nokiu ima oko 250mb software-a. A tu imas i real audio streming player, i opera browser i pdf citac, i flash citac, i wireless irc, i icq, msn, aol, i mp3, wma, ram, ra, rav, wmv, au player, i image editing software html mail klijent, HTML browsere, emulatore za sve bivse gaming platforme, pocket word kopiju , 5-6 dictionaries, i sl i sl zaista me mrzi da pisem... mozda postujem jednom deo liste koji imas.
Pogledaj tastaturu na sx1 i na 6600 sta ti se cini normalnije.

Ne govori li vam dovoljno da sx1 koristi symbian za generaciju stariji od 6600, skoro identican onom na 7650? Smiley
Da ima smesnih: Java heap memory: 2MB
I da uz njega cak i ne dobijas mmc u standardnom pakovanju za te pare?
Ma dajte ljudi... vama nije dobro.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Jedna jos sitna stvar...
Mp3 player je svuda software dodatak, jedno sto je negde ukljucen u standardni software [a i kod 7650 i 6600 je u vidu recorder software-a koji moze da reprodukuje sve] a negde ga mozes staviti po zelji.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
OK, u redu je. Ne kazem da za siemens ima 250 mb software-a. Moguce da nema, ja to ne znam. Znam samo da cu te drzati za rec i kada uzmem svoju nokiu 7650, trazicu da mi das linkove odakle mogu da skinem taj software o kome toliko pricas.

Nisi mi rekao za 3660, sta znas o njoj?
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Nema sta da ne kazes ili da kazes, nema Smiley
A za download... ja sam rekao, ja ga imam na disku Smiley ja sam ga platio i drugi koji hoce sve ce ga platiti Smiley ponesto ako treba cu ti slati, nije problem.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
OK, koliko si platio taj disk i za koliko bi ga prodao, ako bi mi trebao?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
50 evra sam platio komplet crackovan software i igre, a dao bih ti ga za 20.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
Citat: SerbianFighter
Pa dizajn podrazumeva izgled predmeta.

decko imas ti jos mnogo toga da naucis o dizajnu...

ps.
necu vise da offtopiciram
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Fakat, ja mogu dati ideju kako bi po mom misljenu to trebalo otprilike da radi, ali je nemoguce ocekivati i traziti od designera automobila da osmisli sve vezano za taj auto i da napravi. Oni od tebe to ne mogu traziti nikako, da li traze da to sto napravis radi nekako, to je ok, tu zavrsavaju osnove brodogradnje ili raketnog modelarstva posao, ali bilo sta ozbiljno, o cemu ja i pricam kad pricam, nije i nikad nece biti posao designera.
P.s. Progooglaj malo o brodogradnji, secam se da mi je poznanik isao na neko takmicenje iz toga i da ima neke literature na netu.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.