Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 02:40:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Shvatate li vi?  (Pročitano 9416 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
Da li to znaci (ovo pitam pro-forme) da se slazes sa mojom konstatacijom da bez kritickog misljenja nema nikakvog misljenja. Citirati, verovati samo u ono sto je drugi napisao ili ti je rekao, a to ne preispitivati je pogresno.

Smile Smile Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
A jesi ti pravoslavac, ili si pripadnik neke sekte slicno Jehovinim svedocima? Njima je zabranjeno da primaju krv, a tebi da koristis opciju "citiraj"?

Sala mala, ne moramo uvek biti ozbiljni. Smile
Da ja sam Prvoslavac.A neznam kako da pokupim deo citata,a da kupim ceo malo mi je glupo.Zato uzmem samo deo na koji odgovaram.Mnogo pitanja a ja imam malo zaja zato i odgovora.Nisam ja svepametan.Nije sramota  ne znati sramota je to ne priznati.A evo odgovo na duhovnost i praksu.

Najveci putnik svetski,Marko Polo,plemeniti plemic venecujelanski,proputovao je Veliku Aziju,ziveo u Kitajiu mnogo godina,prosao i proucio Mongoliju i veliku pustinju Gobi.Kada se povratio u domovinu svoju on je pricao zemljacima svojim o velikim azjskim carstvima i kanova, o basnoslovnim vojnickim paradam i povorkama od hiljade slonova i  kamila,o ogromnim gradovima,ogradjenim zidinama o nepoznatim rasama ljudi,o drvecu koje daje hlebni plod.Od te njegov stvarnosti,koje je on ocima svojim gledao vise godina,izazvale su smeh i sve opste neverovanje.Plemeniti Mrako Polo smatran je od jednih za varalicu,a od drugi za ludaka.Njegovi srodnici molili su ga da cuti,ali on je produzio da prica.Njegovi prijatelji napustili su ga i priduzili se njegovim rugacima.Ali on se nije na to obozario.Njegovi dani osvanu li su kao prolazni pehar,koji su se punili jedino gorcinom.Kada mu je kucnuo smrtni cas i on legao na smrtnu postelju,na nj navale da oporekne sve sto je govorio i da izjavo da je sve pruvelicao zaveden svojom neobuzdanom mastom.Na to odgovori Marko Polo:"Ne samo da nisam nista preuvelicao nego nisam rekao ni pola onoga sto sam video".

Trebalo je da urade isto sto i on da bi se verili.Ja vam duovnost e mogu oljasniti kao ni ukus ecega.Znane bez dela ne znaci nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Pusti ti Jocu da citira koga hoce

Јел га ја држим?  Smile

ne mozes ti njega ubediti da je njegova vera pogresna - ako jeste - on ce to sam shvatiti ako mu bude bilo dato da shvati. A ako nije onda je tvoja greska i uzaludno tracena energija.

Не, али могу покушати да му укажем на неке апсурде његове религије.

Nije problem diskutovanja za i protiv - ali je bespredmetno diskutovanje koje ima za cilj nabijanje na nos nekome da nije u pravu.

Не набијам ја ником ништа "на нос", ја само чињенично дајем аргументе да нису у праву, а истовремено сазнајем и сам више.

Zasto ne probas da pokazes koje su slicnosti izmedju paganskog verovanja i odnosa prema religiji i hriscanstvom. Imali smo slicne teme gde smo pricali o paganskim korenima hriscanstva. Pogledaj teme o Mitraizmu.

Зато што то није тема.

Ni jedna od ovo svetskih verovanja i religija nije ni 100% istina ni 100% laz.

На основу чега тврдиш то?

Zato treba da raspravljamo sta je za svakog od nas licno istina, ali bez citiranja knjiga i tkzv mudraca. Licna filozofija i religija je ono sto nas cini ljudima. To sto pise u knjigama je jedno - a kako mi to razumemo i primenjujemo je drugo.

Тачно, али врло често је неко мудар већ рекао нешто паметно пре нас, па је губљење времена препричавати сад све то а лакше постовати текст.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
Не, али могу покушати да му укажем на неке апсурде његове религије.

Ako je moa apsurd onda je i tvoja.Ako moj Bog nevalja jer je stvorijo ovakvog coveka oda je i tvoj esto pogresio.Ili nas nije stvorio isti.Koji god Bog da nas je stvorio po tei ispada da je pogresio.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Пошто сам по рођењу била једне, а касније примила другу веру...практикујем обе. Мислим да сам извукла најбоље и најлепше из њих.

Разумем разлоге за верске ратове, али их ни најмање не оправдавам.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
kazu da budala trazi razlike a pamean slicnosti.Ne opravdavam ni ja verske kao ni sve drge ratove i vidove nasilja.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
I opet mi isprica pricicu o Marku Polu umesto nekog svog licnog dozivljaja, osecanja... I kakve veze ima to sto je on video (materijalni svet o kome mu oni nisu verovali jer su smatrali da je Evropa centar civilizacije i da nista lepse ne postoji, a ne da uopste ne postoji to o cemu on prica) sa ovom pricom. Lepo je kada se covek sluzi anegdotama, metaforama...ali nema svako dara da odabere pravu niti da je stavi u relevantan odnos sa temom o kojoj se govori.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Reloader

Vec sam te zamolio da me NE citiras jer me to cini malumnim a to nisam - secam se jos uvek sta sam zadnje pisao i kome a cak i da zaboravim vraticu se sam pa cu se podsetiti.

Na osnovu cega znam da je svaka religija bar delimicno ispravna - iz sopstvenog iskustva, i izucavanja istih.

NIKADA nije gubljenje vremena prepricavati tudje misli i tekstove - jer samo tako ces i sam sebi dokazati da si nesto razumeo na pravi nacin - jedino ako dve strane teksta (koje niko nece procitati ovde) prepricas u dve recenice koje svako moze da razume. Tada ce to ucenje biti TVOJE ucenje jer izlazi iz tebe a ne iz nekog drugog.

A sto se apsurdnosti Jocine religije tice - lepo ti je rekao - ako je njegova apsurdna onda je i tvoja - jer hriscanstvo moj prijatelju, nije nista drugo nego preobuceni i modifikovani paganski kult koji je boga svetlosti (Sunca) zamenio Isusom Hristom. Koristite iste praznike i rituale i verujete u istu simboliku. A ti si nasao njemu da dokazujes o apsudnosti religije. DA li shvatas koliko si sam sebe time napravio apsurdnim?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Ako je moa apsurd onda je i tvoja.

По ком основу?

Ako moj Bog nevalja jer je stvorijo ovakvog coveka oda je i tvoj esto pogresio.

Зашто тако мислиш?

Ili nas nije stvorio isti.

Врло могуће.

Koji god Bog da nas je stvorio po tei ispada da je pogresio.

Апсолутно нетачно.

@Reloader

Vec sam te zamolio da me NE citiras jer me to cini malumnim a to nisam - secam se jos uvek sta sam zadnje pisao i kome a cak i da zaboravim vraticu se sam pa cu se podsetiti.

Предлажем ти да излечиш тај комплекс

A sto se apsurdnosti Jocine religije tice - lepo ti je rekao - ako je njegova apsurdna onda je i tvoja - jer hriscanstvo moj prijatelju, nije nista drugo nego preobuceni i modifikovani paganski kult koji je boga svetlosti (Sunca) zamenio Isusom Hristom. Koristite iste praznike i rituale i verujete u istu simboliku. A ti si nasao njemu da dokazujes o apsudnosti religije. DA li shvatas koliko si sam sebe time napravio apsurdnim?

Наше религије нису исте према томе не видим зашто би апсурдност једне директно имплицирала апсурдност друге?

Користимо исте празнике? Тешко.
Користимо исте ритуале? Тешко.

То што су хришћани, конректно овде код нас покрали паганске обичаје и називе и "стопили" 2 вере у једну није разлог звати те 2 вере истим.

Хришћанство модификовани култ Сунца? Докажи.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2006, 14:08:29 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
I opet mi isprica pricicu o Marku Polu umesto nekog svog licnog dozivljaja, osecanja... I kakve veze ima to sto je on video (materijalni svet o kome mu oni nisu verovali jer su smatrali da je Evropa centar civilizacije i da nista lepse ne postoji, a ne da uopste ne postoji to o cemu on prica) sa ovom pricom. Lepo je kada se covek sluzi anegdotama, metaforama...ali nema svako dara da odabere pravu niti da je stavi u relevantan odnos sa temom o kojoj se govori.
Дао сам ти поређење.То је иси доживљај само са дове страе ја см осети нешо што се мора доживети а не препричати.Шта вреди што је он видео и обљашњавао им кад они ису.Тако и ја џабе да вам причам и опљашњавам све док то не доживите.Доживљај не може да се пренесе мораш лочо доживти.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 02:40:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: zakoni Shvatate

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.