Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Should I stay or should I go ?  (Pročitano 32538 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
Пази, данас је стање прикладније за живот него што је било рецимо 50их. Тад су људи ћутали и живели, радили мучили се расли децу и на крају на миру доживели старост. Ја не знам шта ти очекујеш од живота, за неки минимум овде можеш да се исцимаш, ал ако си размажено дерле жељно свега и свачега онда братац пут под ноге јер овде то нећеш добити јер је држава у распаду.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Takodje mi nije jasno sto se sprdate sa mojom strucnjoscu i smatrate me nedostojnim ili neprikladnim za rad na odrzavanju racunara.

Mislim da si ovde aludirao na mene, nisam siguran.  Smile
Ne pisem ja te stvari da bi te vredjao nego da bi ti pomogao. Ukratko par stvari: hocu da ti kazem da znanje koje trenutno posedujes nije nista specijalno i ako odes u inostranstvo bez ikakve diplome iliti sertifikata ( a da ne kazem jos i bez para, ikakvog back up plana, nepoznavanja lokalnih propisa, zakona, informacija o zdravstvenom osiguranju i jos mnogo, mnogo toga ) je ravna samoubistvu. Sta mislis, kada dodjes na razgovor i kada te boss bude pitao sta znas da radis a ti mu odgovoris: ma umrezavao sam ja par kompjutera u lokalnom kaficu, sta mislis kako ce te pogledati!? A da ti ne govorim o mogucim koplikacijama ako se razbolis a nemas osiguranje ili ne nadjes odmah posao a moras da placas stan i hranu. Nije ni malo jednostavno otici u inostranstvo a pogotovo jos sa tim stavom da cete docekati sa rasirenim rukama. Moj ti je savet da zavrsis ciscov kurs, sa njim mnogo lakse nadjes bolje placen posao, ustekas odredjenu sumu novca i onda DOBRO da razmislis sta ces sledece da uradis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
HTC One
Bio sam 4 meseca u USA, radio sam kao obican konobar (doduse hotel 5 zvezdica i 4 dijamanta), uzeo sam za 4 meseca 12.000$. Porez su mi odbili 2,200$ od cega mi je prosle godine vraceno 1,800$. Kako nisam isao da zaradim vec da vidim USA (vazno jer nisam morao da se stiskam) ziveo sam (finansijski) kao nikada u Srbiji, ni blizu. Bukvalno ni o cemu nisam razmisljao, nista mi nikada nije nedostajalo i nikada nisam mislio o nedostatku para.

Zakljucak - nikada ne bih tamo opet ziveo i radio posao koji nije u struci i koji podrazumeva vise od 8h rada. Razlog - socijalni zivot koji imam ovde tamo ne sto ne postoji (logicno, drugi ljudi) ali ne moze ni da se napravi (drugi mentalitet, nacin zivota itd). Kada bih radio 8h dnevno za vise nego sto sam imao kao konobar u nekoj kancelariji, ziveo bih tamo bez razmisljanja. Takva zarada i ostatak slobodnog vremena bi mi sigurno dozvolilo da sebi organizujem zivot tako da budem i srecan pored finansijskog aspekta.

Zasto sve ovo pricam? Ljudi kojima je nuzda da idu i mogu pre da otrpe manjak socijalnog zivota na kakav smo ovde navikli nego sto mogu da trpe ekonomsku situaciju mogu sasvim lepo da zive i da imaju mnogo manje briga nego ovde.

Ja srecom ne moram (iako mi svejedno ne cvetajy ruze) i necu, ali bar da podelim iskustvo zarad onih kojima treba i malo ohrabrenja a ne samo zaplasivanja.

Smile
« Poslednja izmena: 27. Nov 2010, 01:55:48 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Moj savet ti je da ides ako mozes  Smile

Ako imas tih nekoliko poznanika u inostranstvu, ugovori sa njima neko odlazenje kod njih, turisticki. Kada odes dogovori se za posao ako uspes da ga za kratko vreme pronadjes ili neka ti oni tamo nadju nesto dok ti sredjujes papire itd.. kad odes da te saceka kakav-takav posao za pocetak ... i onda lagano. Na crno verovatno dok ne iskrsne neki posao u nekoj firmi koja ce da ti sredi radnu vizu. Ili se ozeni za papire, to je najbolji savaet ako budes imao kesha.
U krajnjoj liniji, probao si. Za 20 godina kad se okrenes neces moci sebi da kazes "a u pm, da sam bar probao"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
@munkaze, citate mi misli! Smiley
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ili se ozeni za papire, to je najbolji savaet ako budes imao kesha.

Ovo je u vecini slucajeva najgori savet. Veoma retko kad ova fora prodje bez problema. Obicno druga strana na neki nacin pocne da ucenjuje pa se na kraju sve raspadne. A ni zapadnjaci nisu veverica pa zavisno od drzave dosta strogo se kontrolisu ovakve stvari. Npr. upadne ti inspekcija u 3 ujutru da proveri da li si se stvarno ozenio ili je to samo fiktivni brak zbog papira onda razgovori sa komsijama koji trebaju da povrde vas brak, razna ispitivanja da provere da li zajedno provodite vreme, slike sa letovanja, zimovanja itd. Postajem dosadan ali da ponovim jos jednom: odlazak u inostranstvo kao opcija za stalno preseljenje nije nimalo jednostavan proces i treba biti dobro pripremljen (pre svega psihicki, informativno i materijalno).
« Poslednja izmena: 27. Nov 2010, 03:44:18 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
@noob saibot e sad mi je dosta!!! Mislis li ti da ja NE gledam filmove?! Covece ti sve sto si do sada rekao - Holivud je davno pre tebe 'ekranizovao'!
Mislis li da je tamo neizvodljivo - ti se lepo preseli u Zvornik, pa onda ovde pokreni svoj privatni posao, pa probaj da zivis - da te vidim onda!!!
Onaj ko je uspeo na racunarima da 'sastavi kraj sa krajem' u Zvorniku (gde otprilike svaki 50-ti zitelj ima komp!) u Njujorku moze samo da PROCVETA!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
LG Nexus 5
@noob saibot e sad mi je dosta!!! Mislis li ti da ja NE gledam filmove?! Covece ti sve sto si do sada rekao - Holivud je davno pre tebe 'ekranizovao'!
Mislis li da je tamo neizvodljivo - ti se lepo preseli u Zvornik, pa onda ovde pokreni svoj privatni posao, pa probaj da zivis - da te vidim onda!!!
Onaj ko je uspeo na racunarima da 'sastavi kraj sa krajem' u Zvorniku (gde otprilike svaki 50-ti zitelj ima komp!) u Njujorku moze samo da PROCVETA!

Sta ti je on to rekao, a da nije tacno?
Zelis da odes tamo ali ne da se vracas na svakih par meseci?
Imas 32 godine i nula godina radnog staza?
Od skole imas sta?
Jesi li obezbedio novac za kartu i za mesec dana zivota u inostranstvu?

Covece, pa ti negiras samog sebe. Koliko si ti to kompova umrezio u zivotu? 5-6? Izgleda si mnogo filmova gledao...
Lepo sam te pitao, jos pre nekoliko strana, sta ti imas sto neki Pera Petrovic iz Prijedora nema?
Da li ti zaista mislis da se u inostranstvu otimaju za takve kao sto si ti?
Da li je moguce da za sve tolike godine nisi pokusao da nadjes neku sljaku preko ili bar u Banjaluci, Novom Sadu, Beogradu?
Da li je moguce da ti je trebalo toliko godina da provalis mane PDV-a i ratnog profiterstva?
Da li je moguce da koristis win98 i netscape, koji su odavno otisli u istoriju ali zahvaljujuci tebi, dozivljavaju novu mladost?

Alo, lepi, nemoj da se ponasas kao da te je vreme pregazilo, vec idi i usreci se. Vise od svega bih voleo da uspes, a gledajuci tvoje postove ovde, trebace ti mnogo srece u zivotu preko. Toliko od mene.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Eh sto volim ove dusebriznike! Smiley Za razliku od Munkeze - tvoj savet bi mi bio da, kako imam 32 god, i 0 god radnog staza - da je najbolje da skocim recimo sa Drinskoga mosta. Bar za pocetak ako nista drugo :lol:
Edit: alo bre, zar ne cujete Ramba Amadeusa stranicu ili dve pre ove?!
« Poslednja izmena: 27. Nov 2010, 08:01:25 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
LG Nexus 5
Eh sto volim ove dusebriznike! Smiley Za razliku od Munkeze - tvoj savet bi mi bio da, kako imam 32 god, i 0 god radnog staza - da je najbolje da skocim recimo sa Drinskoga mosta. Bar za pocetak ako nista drugo :lol:

Ako ti to tako vidis, ne znam sta dalje da ti kazem...

Broj godina zivota i staza sam naveo da bi sagledao sopstvenu situaciju. Ako imas para i drugova preko, onda ti godine i staz ne predstavljaju veliki problem. Ukoliko nemas nista i nikoga preko, a voleo bi da ides, sve se gleda, koliko imas godina, jesi student i preko koje organizacije ides. A green card je lutrija, to bi trebalo da znas. A to seto si izbirljiv kod poslova, to jos vise umanjuje sanse za bilo kakav opstanak tamo.

Nemoj da se ubijas, samo pocni da zivis u 2010(dve|hiljade|desetoj). (jos malo pa 2011)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.