Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 22:35:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Severna Koreja testira atomsku bombu?  (Pročitano 1559 puta)
18. Avg 2006, 21:47:25
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Severna Koreja testira atomsku bombu?

Severna Koreja se možda priprema za testiranje nuklearne bombe, javila je preksinoć televizija Ej-Bi-Si.

U međuvremenu, Bela kuća je optužila Severnu Koreju da finansira terorizam i saopštila da će SAD nastojati da osujete i takve ilegalne aktivnosti, kao i nuklearne ambicije Pjongjanga.

Južna Koreja juče je saopštila da nema dokaze da Severna Koreja priprema nuklearna testiranja, o čemu su izveštavali neki mediji pozivajući se na izvore u američkim vlastima.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Is­pro­ba­će A bom­bu!
Tan­jug, 18. avgust 2006

SE­UL - Izo­lo­va­na Se­ver­na Ko­re­ja, ko­ja je pro­šlog me­se­ca šo­ki­ra­la me­đu­na­rod­nu za­jed­ni­cu prob­nim lan­si­ra­njem vi­še ra­ke­ta, sa­da se mo­žda pri­pre­ma za pr­vu pro­bu atom­ske bom­be, ob­ja­vi­li su na udar­nim me­sti­ma ame­rič­ki me­di­ji, ci­ti­ra­ju­ći zva­nič­ni­ke u Va­šing­to­nu.
Ne­ki ana­li­ti­ča­ri su od­mah po­žu­ri­li da upo­zo­re da Pjon­gjang ti­me po­ku­ša­va da na još dra­stič­ni­ji na­čin pri­si­li me­đu­na­rod­nu za­jed­ni­cu, Va­šing­ton po­seb­no, na ustup­ke ra­di na­sta­vlja­nja pre­ki­nu­tih pre­go­vo­ra o se­ver­no­ko­rej­skom od­u­sta­ja­nju od nu­kle­ar­nog na­o­ru­ža­nja.
Ju­žno­ko­rej­ske di­plo­ma­te i struč­nja­ci, ko­ji su naj­vi­še upo­zna­ti sa se­ver­no­ko­rej­skim nu­kle­ar­nim pro­gra­mom su, me­đu­tim, skep­tič­ni pre­ma ame­rič­kim iz­ve­šta­ji­ma. Čak su i ne­ki zva­nič­ni­ci u Va­šing­to­nu agen­ci­ja­ma iz­ja­vi­li da ne­ma no­vih do­ka­za o ta­kvim pri­pre­ma­ma.
Ame­rič­ka te­le­vi­zi­ja Ej-Bi-Si njuz da­nas je ja­vi­la, po­zi­va­ju­ći se na ne­i­me­no­va­nog vi­so­kog voj­nog zva­nič­ni­ka, da se Se­ver­na Ko­re­ja pri­pre­ma za no­vu pod­zem­nu nu­kle­ar­nu pro­bu, a vest su pre­ne­le svet­ske agen­ci­je.
Ta­kve tvrd­nje te­me­lje se na sa­te­lit­skim snim­ci­ma na ko­ji­ma se vi­de "sum­nji­va kre­ta­nja vo­zi­la" i is­to­va­re­na "ve­li­ka ko­li­či­na ka­blo­va" na lo­ka­ci­ji za ko­ju se sum­nja da je po­li­gon za is­pro­ba­va­nje nu­kle­ar­nog oruž­ja na se­ve­ro­i­sto­ku Se­ver­ne Ko­re­je.
Ka­blo­vi omo­gu­ća­va­ju oni­ma na po­vr­ši­ni da vi­de šta se de­ša­va is­pod ze­mlje, pa je ne­i­me­no­va­ni zva­nič­nik za­klju­čio da po­sto­ji "re­al­na mo­guć­nost" da se pri­pre­ma nu­kle­ar­na pro­ba, ali da ne po­sto­je do­ka­zi o to­me.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Severna Koreja ima atomsku bombu!

SEUL - Ministar odbrane Južne Koreje Jun Kvang Ung rekao je juče da se veruje da Severna Koreja ima jednu ili dve nuklearne bombe, javila je agencija Jonhap, u vreme dok raste zabrinutost da se ta komunistička zemlja možda sprema da prvi put izvede atomsku probu.
Južnokorejski ministar je ovo izneo u parlamentu, navodi agencija. U samom ministarstvu nije bilo moguće potvrditi tu izjavu, javio je AP. Komentar ministra odbrane označava promenu u proceni Južne Koreje o mogućnosti da je severni sused već napravio atomsku bombu, jer je Seul pre govorio samo da Sever ima sposobnost i materijal da napravi jednu do dve atomske bombe.
Japan je juče saopštio da bi nuklearna proba Severne Koreje predstavljala veliku opasnost za severoistočnu Aziju.
Komentar glavnog sekretara vlade Šinzo Abea podudario se sa izveštajem agencije Jonhap da Pjongjang možda ima bombe i jučerašnje vesti japanske agencije Kjodo da su poslednjih dana registrovana vozila i aktivnosti na mestu gde se veruje da će biti izvršena proba na severoistoku severne Koreje.
Abe nije potvrdio ovu vest rekavši da to ne može da uradi iz obaveštajnih razloga, ali je pozvao Pjongjang da se vrati prekinutim pregovorima šest zemalja o odustajanju Severa od razvoja nuklearnog oružja u zamenu za ekonomsku pomoć i međunarodno priznanje.
- Ukoliko Severna Koreja izvede nuklearnu probu, to će predstavljati veliku opasnost po mir i bezbednost Japana, severoistočne Azije i međunarodne zajednice - rekao je Abe, dodavši da "bi to bilo potpuno neprihvatljivo".
Američki mediji su prošle nedelje izvestili da obaveštajne agencije nadgledaju potencijalno sumnjive aktivnosti na mogućem mestu podzemnog nuklearnog poligona. (Tanjug)

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Who the fuck is Bugs Bunny?!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
Zastava Beograd, trenutno...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia 6630
Jebace im kevu...
IP sačuvana
social share
"Бог вас клео, погани изроди, што ће турска вјера међу вама?"

Remember, if you shake it more than twice, you're playin' with it!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 911
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Јел неко зна како се изводи то подземно пробавање бомби ,мада ми није ни јасно зашто је пробавају кад она експлодира значи ради а самим тим је више нема (надам се да ме раумете шта хоћу да питам).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Buuummmmmmmmm Smile
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja mislim da je ta SevernoKorejska A bomba ustvari izmisljotina Amerikanaca zao sto im "nedostaje" doba hladnog rata, da plase svoj narod sa "zutim komunjarama" a rezimu u PjongJangu to dobro dodje kao puvakanje pred vlastitim narodom. A sta ako bi komunisticki rezim u Severnoj Koreji pao - totalna anarhija. Juznoj Koreji je trebalo 40 godina da dostigne sadasnji nivo srednje razvijene zemlje a dobili bi u miraz gladnu sabracu sa Severa, a niko drugi realno ne bi pomogao (par kontejnera hrane i odece) Svima ovakvo stanje u sustini odgovara, osim naravno izgladnele SevernoKorejanske raje, a koga za njih uopste briga.

Ja mislim da samo USA, Rusija i Francuska imaju pogone koji proizvode explozivni uranijum (akceleratori) da su npr Kinezi taj A Uranijum dobili od Rusa, u stvari komplatne A rakete. Po mojim saznanjima samo USA, Rusija i Francuska imaju "crveno dugme" za lansiranje A bombe, a ostalo su vazali koji su dozvolili da se A rakete postave u njihovoj zemlji (Izrael-USA, Kina-Rusija...) I ja sam bio zabrinut tim sirenjem A raketa pa sam se raspitao - ko to kontrolise?? Strasno je sto A bombe uopste postoje, ali samo tri prezidentea mogu da urade "klik"
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Severna Koreja zapretila SAD!

SEUL - Severna Koreja ne isključuje mogućnost izvođenja nuklearne probe, ako se nastavi, prema mišljenju zvaničnog Pjongjanga, neprijateljska politika SAD prema toj zemlji, piše list "Čoson Sinbo", povezan sa severnokorejskim režimom.
"Ne možemo reći zasigurno da Severna Koreja neće izvršiti nuklearnu probu radi jačanja odbrambenih mogućnosti", naveo je taj list koji izlazi u Japanu, javila je agencija AP.
"Puna odgovornost za to leži na SAD koje svakoga ko im ne odgovara ili se ne pokorava njihovoj logici smatraju zlim", napisao je taj list, i optužio zvanični Vašington da pokušava da obori režim u Pjongjangu.
"Jasno je da moramo da preduzmemo velike odbrambene protivmere kako bismo zaštitili našu zemlju od pretnje", naveo je "Čoson Sinbo".
Severna Koreja je prošle godine saopštila da ima nuklearno oružje i povukla se iz razgovora šest nacija o svom nuklearnom programu zbog, kako je navedeno, neprijateljske politike SAD.
Japanska agencija Kjodo javila je da su poslednjih dana registrovana vozila i aktivnosti na mestu gde se veruje da će biti izvršena proba na severoistoku Severne Koreje. Glavni sekretar japanske vlade Šinzo Abe pozvao je Pjongjang da se vrati prekinutim pregovorima šest zemalja o odustajanju Severa od razvoja nuklearnog oružja u zamenu za ekonomsku pomoć i međunarodno priznanje.
- Ukoliko Severna Koreja izvede nuklearnu probu, to će predstavljati veliku opasnost po mir i bezbednost Japana, severoistočne Azije i međunarodne zajednice - rekao je Abe.
(TANJUG)

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 22:35:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.