Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Сестра ми остала трудна!  (Pročitano 17347 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Apple 15
"Ja licno, kao osoba, ne bih dozvolio svojoj devojci/zeni da abortira, ali kao medicinski radnik gledam na abortus kao poslednje nuzno sredstvo kontracepcije, i podrzavam ga u slucaju kada je zigot deformisan, postoji sansa za osecenje, i rizik za majku."
Ako vec citiras, citiraj sve sto sam rekao, a ne samo delove koje ces predstavljati van konteksta, i prozivati medicinske radnike kao da su krivi za abortuse.
Objasnjenje nije potrebno.

Ti kao medicinski radnik i ti kao osoba ste dve licnosti.. hm.. ok.. kako ti kazes..  Smile
BTW. Neki medicinski radnici tretiraju devojke koje zele da koriste antibebi pilule kao ...
Devojka brine o sebi, zeli da uzima kontracepciju... strahota.. mos' misliti...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Prepirete se bez razloga. Ta mlada devojka mora da donese odluku za ceo život i nalazi se između dve nepovoljne opcije. Ona treba da bude u situaciji da pored neke druge mlade majke sagleda šta je stvarno materinstvo i da li ona to može. Sve ostalo je sekundarno i dolazi samo po sebi posle ove prve presudne odluke. Niti ima smisla roditi dete koje će mrzeti niti ima razloga da ne rodi dete koje može da podiže i voli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
ljudi, 19 godina! majka u 19? sama treba da se odluči na abortus , ne da je drugi teraju na to
imam 4 drugarice koje su se tako udale, sad su razvedene i roditelji ih izdržavaju ili rade po buticima jer se nisu školovale i ne mogu da se zaposle. vrtić nisu mogle da plaćaju
Ima i drugacijih slucajeva. Ako zeli da rodi, svako neslaganje okoline sa njenom odlukom moze samo pogorsati situaciju. Ja, na primer znam majke koje su uspele fakultete da zavrse, uz dojenje i sve sto ide uz to. Naravno, pomoc roditelja, i njenih i njegovih, je neophodna. Situacija je teska, ali sta u zivotu ide lako?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 
boze... Smile

@sestro ima drugacijih slucajeva...manje ali ih ima.....i dalje..da li toj deci nesto fali?
naravno da ne moze da bude isto kao kad je otac u blizini ali ako su roditelji normalni dete nece biti uskraceno za jednog od roditelja  Smile

dalje...ako ona sada misli da zeli da ostane sa roditeljima to je cisto njihova ideja usadjena u njenu glavu ...mamine i tatine ambicije .....

dalje...ako i abortira imace jednog dana drugo dete..ali ovaj "slucaj" nece nikada zaboraviti ...nije to slucajan sex pa da te sutra ne boli glava .....\

nisam za abortus,jer da jesam ne bih imala dete sada...i ja sam razvedena,i ja sam samohrana majka,i meni mama cuva dete i na taj nacin pomaze...

sve bih opet ponovo samo da ujutro prvo sto vidim bude osmeh moga deteta  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Mislim da je sasvim ok to sto si rekao, narocito sto se abortusa tice.
Da li se zna procentualno koliko devojaka nakon prvog abortusa izgubi mogucnost ponovnog zaceca?
I, od cega konkretno zavisi taj rizik, pored strucnosti hirurga?

Ne bavim se tom granom medicine, ali smo na predavanjima slusali da je smrtnost prilikom izvodjenja abortusa 4 puta veca nego kod poradjanja gravidne persone.
Posledice kiretaze se uglavnom dele na rane i kasne.
Rane su neke lakse infekcije, zapusenje mokracnog kanala i sll, i uglavnom se lece medikamentima.
Kasne posledice se javljaju 2-4 meseca nakon izvesene kiretaze, i ginekolozi ih uzimaju jako ozbiljno.
Prilikom izvlacenja materice vakumom, i sukcije desi se npr. da delovi posteljice ploda zaostanu, i nakon nekog vremena  celije ih generisu u tzv. polipe koji izazivaju obilna krvarenja i  bolova prilikom menstruacije. Onda imas recimo situaciju da se usled nestrucnosti hirurga osteti materica, i da sledeci zigot nema zadovoljavajuci prostor za razvoj, i dolazi do spontanog pobacaja. Najgora opcija koja moze da se desi je infekcija ( zaboravio sam latinski naziv) koja izaziva zadebljanje i zapusenje jajovoda. To znaci da ako data persona zeli da ima dete, oplodjena jajna celija nece moci da udje u matericu, i to se u narodu naziva sterilitet. Treba napomenuti da je jajna celija izuzetno osetljivo tkivo, i da se sterilitet kao poremecaj relativno tesko leci.

E sad, sem toga, imas i psihicke posledice, pa cak i da cela intervencija prodje bez ikakvih ostecenja, psihicki momenat stresa i traume se ne moze opisati recima. Imao sam priliku da radim sa osobama koje su to prozivele, i sam sam se potresao vise puta. U sustini jedno jako traumaticno, i kasnije bolno iskustvo, ali kao sto vec rekoh to je poslednje nuzno sredstvo.

"Ja licno, kao osoba, ne bih dozvolio svojoj devojci/zeni da abortira, ali kao medicinski radnik gledam na abortus kao poslednje nuzno sredstvo kontracepcije, i podrzavam ga u slucaju kada je zigot deformisan, postoji sansa za osecenje, i rizik za majku."
Ako vec citiras, citiraj sve sto sam rekao, a ne samo delove koje ces predstavljati van konteksta, i prozivati medicinske radnike kao da su krivi za abortuse.
Objasnjenje nije potrebno.

Ti kao medicinski radnik i ti kao osoba ste dve licnosti.. hm.. ok.. kako ti kazes..  Smile
BTW. Neki medicinski radnici tretiraju devojke koje zele da koriste antibebi pilule kao ...
Devojka brine o sebi, zeli da uzima kontracepciju... strahota.. mos' misliti...

Ti i ja - sveta dva  Smile

IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
i sta je konacno odluceno oce li da abortira ili ce da zadrzi dete ?
inace ja imam druga koji je napravio dete sa 17 godina plus je bio pijandura i tuko se svaki dan a sada radi ima kucu zivi sa zenom i detetom i vozi pasata Smile
pa kad pogledas njegov primer biti konobar i nije tako lose Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
Elem, sa psiholoskog aspekta, tvoja sestra je neodlucna, cas zeli ovo, cas ono; nesigurna je, a razlog toj nesigurnosti je nesagledavanje svih objektivnih cinjenica, i obrada istih kako bi se iznaslo resenje.

Ако се пажљивије исчита види се да је она била одлучна да роди. Можда је, након убеђивања, својима у кући рекла оно што они желе да чују.

Citat
Ta mlada devojka mora da donese odluku za ceo život i nalazi se između dve nepovoljne opcije.

Не знам одакле идеја да су обе "неповољне опције".

Чињеница да она, а и њен момак желе да се венчају и да она роди говори да то није неповољна ситуација. Она је мишљење променила након двадесетчетворочасовне вербалне, породичне тортуре.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
Ti i ja - sveta dva

afreim (aferim)... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50129
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
Elem, sa psiholoskog aspekta, tvoja sestra je neodlucna, cas zeli ovo, cas ono; nesigurna je, a razlog toj nesigurnosti je nesagledavanje svih objektivnih cinjenica, i obrada istih kako bi se iznaslo resenje.

Ако се пажљивије исчита види се да је она била одлучна да роди. Можда је, након убеђивања, својима у кући рекла оно што они желе да чују.

Citat
Ta mlada devojka mora da donese odluku za ceo život i nalazi se između dve nepovoljne opcije.

Не знам одакле идеја да су обе "неповољне опције".

Чињеница да она, а и њен момак желе да се венчају и да она роди говори да то није неповољна ситуација. Она је мишљење променила након двадесетчетворочасовне вербалне, породичне тортуре.

чињеница је да не жели да се уда...

и није било никаве ни једноминутне тортуре...

дакле, нагађање нечега што нисам написао, и превртање онога што јесам...  Smile

но вјероватно боље знаш шта се у мојој породици дешава...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Dobro. Nema razloga za neke teze reci. Niko ti ovde ne zeli lose.

Nadam se da necu biti u pravu, ali tvoju sestru ceka veoma tezak psihicki period koji moze izazvati lancanu reakciju.....raskid sa sadasnjim deckom, popustanje u ucenju, razocarenje u zivot, u muskarce...Nikada nece moci da zaboravi to sto joj je neki hirurg zavukao pola ruke u utrobu, sto ce na sebi nositi zig devojke koja je abortirala sa 19 godina, a da ne pricamo o mogucem kajanju nakon saznanja da ne moze imati vise dece, a nijedan doktor joj ne moze garantovati da ce abortus proteci kako treba. Katastrofa do kraja zivota.
« Poslednja izmena: 18. Avg 2007, 23:56:00 od vrcomm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.