Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Сестра ми остала трудна!  (Pročitano 17319 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla GranParadiso 3.0a
Kolega po imenu, ČESTITAM!!! NE postaje se ujak svaki dan. Stani uz sestru, NE DOZVOLI abortus, neka rodi. Da li će se udati, ili ostati sa vama, ili će zajedno kod vas, ili će zajedno kod njega, TOTALNO NEBITNO..... Uz dogovor i razumevanje, sve prestaje.
Tvoji roditelji su očigledno PRIMITIVNI, jer njima najviše smeta to što je on KONOBAR. Znači, nema reči o tome da li je on OK čovek, da li je on vredan, pošten, kakvi su mu roditelji..... Samo: ne može da se uda, on je konobar... Pa šta? I to da ne može voditi firmu bez faksa, nije istina. Možda ne može vašu (ne znam konkretno o čemu se radi), ali će možda jednom moći svoju. Moj bivši gazda ima 4 razreda osnovne, pa vodi firmu više nego uspešno. Ako im želite da budu srećni, možete im pomoći, kad ste već imućni, da otvore nešto svoje, i da rade, da budu nezavisni. A ne da tvoja sestra odluči dobrovoljno da abortira POSLE razgovora sa majkom.Mogu da zamislim kakav je to razgovor bio. Ja ne znam koja majka tera svoje dete na tako gnusan zločin. (iz tvojih ranijih postova po forumu, vidim da si vernik, a znaš i šta crkva kaže misli o abortusu).
Imenjače, (ili bolje reći NICKenjače  Smile),  NE DOZVOLI da to napravi, neka rodi. Ja sam otac dvoje dece, moja žena je imala 19 kada smo se venčali, u 20 je rodila. Moja sestra rodjena ima jedno dete, 2 godine, a drugo je na putu, u martu treba da se porodi. Moji imaju 4 godine stariji, a ovaj mali ima 2 meseca. NEMAŠ POJMA koja je to radost. Sestrino volim isto koliko i svoje. Možda i zbog toga što ja volim devojčice, a imam 2 dečaka, a ona devojčicu. Uglavnom, hoću da kažem, i moja žena je napustila faks na prvoj godini, i moja sestra. I živi smo i zdravi. I deca nam vesela, zdrava i prava. Radimo, imamo dovoljno, niko nije gladan.
Nemojte to raditi, ljudi, to je idiotizam! Ako to uradite, pada u vodu sve, džaba firma, džaba pare, sve džaba, kad se tako nisko gleda na pravo bebe da dodje na svet....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Žao mi je što nisi imao strpljenja da pročitaš sve, mada možda bi i ja u tvojim godinama osećala isto. Pokušaj ipak da jedan po jedan pročitaš postove, naći ćeš puno toga što če ti biti poučno. Ono najvažnije je da tvoja sestra donosi odluku koja se odražava na ceo njen budući život i zato tu odluku mora da donese sama i posle punog informisanja. Ako pogledaš moje pređašnje postove videćeš detalje koje sam predložila kako bi njena odluka bila lakša. Još nešto, niste ni ti ni mama ni tata u toj situaciji da treba da se osetite uvređeni. Fokusirajte se na sestru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
Доста ми сметају коментари неких овде више рангираних чланова форума у којима се јасно осуђују моја породица и "ја" !?  Smile  Главни утисак је да такви људи нису никакви познаваоци психологије, јер зашто би ми иначе отежавали њихови одговри ? Зар не треба увјек ту сваки одговор да помогне. Био сам стварно у стресном стању, тотално шокиран било ми је јако тешко ("када кажем "ја", можете узети и читава породица"). Овде ме је неко лошије неко боље схватио. Али зашто толика количина непријатних за мене тешко увредљивих рјечи. Када сам данас читао одговре, прочитао сам два поста и нисам могао више... људи не могу да се саосјећају са другима, што је нормално и разумљиво...
Ако нисам добро објаснио причу, и приказао неке ствари зар не може паљба по мени да причека...

Mozda ti ljudi imaju vise iskustva od tebe..
Ajd.. zastani malo i razmisli...
Ti si u svemu zrtva, a za tvoju sestru i njena osecanja... koga briga...

A, mozda je i tvoje misljenje zamagljeno cinjenicom da neko iznosi misljenje suprotno tvom i ima status visi od tvoga.

...a silovanje ?

stavi prst na celo i razmisli malo...
jedno je kada se abortus vrsi iz finansijskih\porodicnih razloga, a sasvim drugo kada je u pitanju zdravstveni\krivicni razlog...
« Poslednja izmena: 18. Avg 2007, 13:55:42 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Magic Master

Још једном пажљиво исчитах твоје постове и не могу да се отмам утиску да те не интересује наше мишљење и да би ти било, далеко, драже да ти се прича оно што желиш да чујеш.

Моје мишљење произилази, искључиво, из информација које си ти, овде, дао, а рекао си:

Citat
Сви ћуте, само мајка прича, ја понешто добацим да је смиррим ал не успјева. Поче она опед да плаче и прича како се читав живот бори да нешто има, да не буде бједа какву је у дјетињству искусила, када ју је самохрана мајка заједно са још двије сестре подигла. И тако се изборила у животу, била међу најбољим ђацима у школи, нема шта све није радила да би на крају основала повећу фирму...(да не отежем... веома успјешнна жена), и како је настојала и да дјецу обезбједи, и оспособи да управљају... прије свега најважније јој је да факс завршимо! И сад јој ево упропасти планове, што је нагоре и живот.

Причаш о томе шта је мајци најважније и о њеним плановима за своју децу. Дали се мајка запитала шта је теби и сестри најважније и какви су ваши планови. То смарање, како се она мучила од малих ногу никако не сме бити животни мото њеној деци.

Citat
О сестрином "приватном" животу нисам ништа знао. Никад нисам ни близу њене интиме пришао, био сам и непожељан гост у њеној соби. Доста горе од овога је и што мајка ништа није знала, ни да ова има односе нити шта друго.

Ово говори о "доброј" породичној комуникацији.

Citat
Сама је себи замјесила погачу- то је сигурно. Али ја никад нисам појма имао да је толико наивна. Ја не планирам да имам односе са женама прије брака (не зато што тако Црква каже, него зато што мислим да је тако за мене доста добро)

Не замери, али ово ми не изгледа ни природно ни нормално, ово је резон 18. века.

Citat
Родитељи, а ту је и тека (од мајке сестра) у неку руку најрадије абортус, ал она зато неће да чује.

Ово ми говори да она жели то дете, али, ти рече да је променила мишљење - вероватно после жешћег испирања мозга. Абортус, често, са собом носи нежељене последице. Може се десити да се читавог живота каје због тога. Ја јој не бих ни саветовао ни дозволио тако нешто.

Citat
Што се мене тиче, желио бих да се то дјете роди, макар га ја морао издржавати!! Скроман сам, али све би дао дјетету!

Ово си лепо рекао. Не знам због чега оспоравате њену, такву, одлуку. Можда би и она као и њен момак "све дали детету".

Препоручујем:

Пустите њу и њеног дечка да се договоре и да сами одлуче, без пресије и без "испирања мозга" (довели сте је у ситуацију да не зна шта мисли). Каква год одлука да буде, подржите их и, ако сте у могућности, помозите им.

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG 4X HD

Citat

под број 2

Доста ми сметају коментари неких овде више рангираних чланова форума у којима се јасно осуђују моја породица и "ја" !?  Smile  Главни утисак је да такви људи нису никакви познаваоци психологије, јер зашто би ми иначе отежавали њихови одговри ? Зар не треба увјек ту сваки одговор да помогне. Био сам стварно у стресном стању, тотално шокиран било ми је јако тешко ("када кажем "ја", можете узети и читава породица"). Овде ме је неко лошије неко боље схватио. Али зашто толика количина непријатних за мене тешко увредљивих рјечи. Када сам данас читао одговре, прочитао сам два поста и нисам могао више... људи не могу да се саосјећају са другима, што је нормално и разумљиво...
Ако нисам добро објаснио причу, и приказао неке ствари зар не може паљба по мени да причека...

Mi tebi nismo nishta i ne dugujemo ti da budemo fini prema tebi,ali ti jesi to duzan svojoj sestri.Pa sada zamisli kako se ona osecala kada je naishla na vashu osudu i nerazumevanje.Ti kukash kako smo mi grubi prema tebi a ne vidish kako se ti i tvoji ponashate prema njoj.Vrlo  sebichno .Da ti malo pojasnim,tebi se nije nishta dogodilo vec tvojoj sestri a ti kukash zbor par (zasluzenih) "teshkih" rechi i kako si ti pod stresom  Smile
Stidi se.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Mhm...nazalost opet citam misljenja odredjenih persona koje misle da znaju sve...
Kad se u nesto ne razumem - ne razumem se, i besmisleno je davati savete koji coveku sigurno nece pomoci.

Elem, sa psiholoskog aspekta, tvoja sestra je neodlucna, cas zeli ovo, cas ono; nesigurna je, a razlog toj nesigurnosti je nesagledavanje svih objektivnih cinjenica, i obrada istih kako bi se iznaslo resenje.
Ne radi se o prostoj stvari - da li cemo na letovanje u Hn ili Alanju, vec se radi o jednom zivotu, i problem ( ako se to uopste i moze nazvati problemom) postaje zamrseniji.

Po nekom nepisanom pravilu, lekari ne preporucuju abrotus prvorotkama, iz vise razloga, ali da ne bih davio, postoji sansa da to moze negativno da utice na reproduktivno zdravlje gravidne osobe.
Po vazecem zakonu, tvoja sestra ima pravo da odluci kako hoce, ali ce joj biti neizmerno lakse ako ima oslonac u porodici, i ako neko shvata njen problem.

Sledeca stvar; zivimo u 21. veku, i ako vec stupas u seksualne odnose, trebalo bi da znas kako da se zastitis..kondomi, spirale, pilule za dan posle, film tablete, toliko je nacina, i sustina problema je u nepaznji roditelja, koji su, kako kazes, prema vama imali svakodnevni, takoreci uobicajen odnos, bez previse uplitanja u intimu, te nisu imali dovoljno vremena da tvojoj sestri objasne neke stvari. Na veliku zalost kod nas je jos uvrezeno misljenje "Ma 'de ce to bas meni da se desi".

Surovost demokratije je davanje ljudima mogucnost da pri izboru pogrese, i vodi se konfrontacija izmedju cinjenice da nije fer da tvoja sestra tako mlada, bez zavrsene skole rodi dete, a sa druge strane mozda nije spremna da vodi racuna o njemu koliko jedan mladi zivot zasluzuje.

Ja radim sa decom, i svakodnevno se srecem sa raznim vrstama i tipovima licnosti; Zanemarena, silovana, mentalno obolela, pretucena, i shvatam da deca nisu birala nas da rode vec mi njih. Odgovornost za jedan zivot je velika, i nosi problema koliko i radosti. Nedavno sam procitao u jednom magazinu da je Nemacka devojcica rodila dete sa 12 godina. Da da, 12, a zivimo u svetu gde seks i nije tabu tema, gde je granica seksualnih odnosa pomerna na nekih 13.9 godina, te tvoja sestra i nije mlada da bi njena trudnoca bila posmatrana kao skandal.
Ukoliko tvoja sestra zeli da rodi dete, pa i u bracnoj zajednici kojoj materijalna strana i nije najjaca, sjajno, ali mora biti svesna mnogih stvari, najbolje je da proceni situaciju, spremnost da gaji dete sa suprugom, odredi planove za nastavak svog skolovanja, i sagleda cinjenice za i protiv.
Drago mi je sto ce tvoja porodica, ako dodje do toga, prihvatiti dete, te nece zavrsiti u Domu za nezbrinutu decu, ali tom detetu trebaju pre svega roditelji koji ce moci da mu se posvete.

Dacu primer devojcice koja je duze vreme dolazila u IZMZ radi poremecaja licnosti, sa 16 godina je rodila bebu, ostavila je u Domu, i svaki put je plakala dok je bila u poseti. Sa 18 godina prestala je da dolazi, i odrekla se svake odgovornosti za svoje dete. Poenta je da je bolje da je abortirala nego sto je dozvolila da dete odrasta u domu, i bude izlozeno stresovima, bez majcinskog dodira, i topline doma. Danas ta devojka ima 19 godina, i ponovo je trudna.
Devojka od 17 godina je silovana, ostala u drugom stanju, prezivela razne stresove i traume, i sad treba da rodi dete koje je ce celog zivota podsecati na najvecu nesrecu u njenom zivotu?! Sa medicinke tacke gledista, to se ne posmatra kao ubistvo, vec je samu intervenciju zakonopisac regulisao, i pod datim uslovima gravidna persona donosi odluke.

Za neinformisane, postupak kiretaze bi izgledao ovako:

Davanje lokalne, ili opste anestezije u zavisnosti od psihickog stanja.
Medicinskim vakumom se materica izvuce napolje.
Unutrasnjost materice se sece skalpelom.
Iseceni delovi materice, i fetusa se usisavaju crevom za sukciju ( usisavanje krvi)
I zavrsavaju u metalnoj posudici.
Maestralno!
Meni bliska osoba je abortirala, i podrum Narodnog fronta naziva - klanicom za ljude.

Spominjete Gospoda Boga. Jevandjelje po Mateju; glava 7:1-4
"Ne sudite da vam se ne sudi".
Prelistajte malo...

Ja licno, kao osoba, ne bih dozvolio svojoj devojci/zeni da abortira, ali kao medicinski radnik gledam na abortus kao poslednje nuzno  sredstvo kontracepcije, i podrzavam ga u slucaju kada je zigot deformisan, postoji sansa za osecenje, i rizik za majku.

Sta god da tvoja sestra odluci, nadam se da nece pogresiti, i da ce dete pred sobom imati lepu buducnost.

IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Apple 15
Citat
medicinski radnik gledam na abortus kao poslednje nuzno  sredstvo kontracepcije

E, ova recenica je stvarno maestralna...
Abortus kao sredstvo kontracepcije...
Nije ni cudo sto ih kod nas toliko ima, kad lekari ili slicne strucne osobe imaju takav stav.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
"Ja licno, kao osoba, ne bih dozvolio svojoj devojci/zeni da abortira, ali kao medicinski radnik gledam na abortus kao poslednje nuzno  sredstvo kontracepcije, i podrzavam ga u slucaju kada je zigot deformisan, postoji sansa za osecenje, i rizik za majku."
Ako vec citiras, citiraj sve sto sam rekao, a ne samo delove koje ces predstavljati van konteksta, i prozivati medicinske radnike kao da su krivi za abortuse.
Objasnjenje nije potrebno.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Mislim da je sasvim ok to sto si rekao, narocito sto se abortusa tice.
Da li se zna procentualno koliko devojaka nakon prvog abortusa izgubi mogucnost ponovnog zaceca?
I, od cega konkretno zavisi taj rizik, pored strucnosti hirurga?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ljudi, 19 godina! majka u 19? sama treba da se odluči na abortus , ne da je drugi teraju na to
imam 4 drugarice koje su se tako udale, sad su razvedene i roditelji ih izdržavaju ili rade po buticima jer se nisu školovale i ne mogu da se zaposle. vrtić nisu mogle da plaćaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.