Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 03:31:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Seselj srpski junak i mucenik da ili ne?  (Pročitano 29016 puta)
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
HTC Touch HD, Luna
slazem se sa tobom, ali probleme treba i resiti a samo spreciti.

sve to sto si ti naveo sta nevalja treba da resi vlada i ostali drzavni funkcioneri u interesu drzave odnosno naroda a ne u interesu svoga dzepa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Borba protiv kriminala, ne znam kog, legalnog ili ilegalnog.
Ja sam za to da se borimo protiv svakog kriminala, ali kako kad je najjaca sila legalizovala korupciju kroz takozvani lobi.
To su oni sto podrzavaju "nase" kriminalce na vlasti i zovu ih na molitveni dorucak.

p.s. ne znam sta fali Zemunu i po cemu se razlikuje od ostalih prigradskih delova grada.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
jel ti ne bi krao?

nikada, veruj mi, a mogao sam sebe i svoje da obezbedim u narednih xx godina

**bo vas Seselj, Kostunica, Djindjic i Milosevic, bolje brinite kako da se iskoreni korupcija u zdravstvu, skolstvu i uopste u drustvu...
Kako da se deca navedu da pocnu da uce a ne da se ugledaju na zvezde granda i pinka... To su problemi a ovo ko je junak ko je ovo ko je ono... To je samo sukob misljenja... Arbeiten a ne filozofija...

bravo, ljudi zive u proslosti
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Focus...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 667
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Samsung SGH-D500
slazem se sa tobom, ali probleme treba i resiti a samo spreciti.

sve to sto si ti naveo sta nevalja treba da resi vlada i ostali drzavni funkcioneri u interesu drzave odnosno naroda a ne u interesu svoga dzepa
Greska. Tako se resavaju problemi. Vlada ne moze da se bavi svakom opstinom, ali ljudi koji zive u opstini mogu. Ako je doktor korumpiran i ti mu odneses novac, onda ga podrzavas. Koliko je ljudi spremno da prijavi korupciju u njihovoj okolini? Jako malo. Ako ima puno prijava korupcije, a oni se ne resavaju, tek onda moze da se tvrdi da ne valjaju institucije (kao sto by the way ne valjaju). Ono sto je bitno da izbije u javnost to sta ne valja, ono sto je trulo. Ono sto je najbitnije je da se imenuje. Znaci ako je neko vodio istragu i stao, gotovo, rezultati su mu losi i on vise ne moze da bude u toj sluzbi. Jer jednostavno nije sposoban da sprovodi posao u toj sluzbi. Sada da li on nije hteo ili nije mogao, sve jedno nije uspeo i tu treba da se stavi tacka i da se dovede nova osoba. Time ce institucije da pocnu da se trude da rade svoj posao. Kada se institucije nateraju da rade svoj posao onda pocinje kvalitet da izbija na videlo. Itd...
To je ono bitno, znaci samo suditi na osnovu rezultata a ne na osnovu toga te hteo je te ovo te ono, trudio se. To moze u osnovnoj skoli, u institucijama ne.
E onda ce poceti da se ceni kvalitet, onda ce i politicari biti kvalitetni, a losi ce potonuti.
Ali generalno to je onaj glavni problem. Los sistem vrednosti. Jako malo roditelja uci svoju decu da uce i da vredno rade, kako bi ziveli bolje. Ali kada oni vide profesore koji jedva sklapaju kraj sa krajem, a neke sitne lokalne svercere gorivom ili cigaretama, da zive mnogo bolje, onda im je jasno cime ce da se bave. Medjutim niko nije sproveo kampanju uspesnih profesora njihovih modela zivota, kako su oni dosli do tih polozaja (ne racunam na polozaje u zemlji vec u inostranstvu, mada bi recimo jako dobar primer bio presednik opstije Indjija) itd itd. Znaci pokazivati pozitivne primere... Ali to je sada vec filozofska prica. Mislim vise je prakticna nego filozofska ali hajde predaleko je od realnosti. Da bi se to izvelo potrebna je velika energija, novac i dugo vremena raditi na tome. Ali potrebno je poceti jednom. Ne moze se cekati da sve probleme resi Vlada. Narod sam mora da shvati neke stvari, jednostavno da ovako vise ne moze... Ali neko treba da im pokaze.
Jer jako je bitno. Funkcionere biras ti, a ne bilo ko drugi. I to ih biras na cetiri godine... Zato dobro pogledaj listu kandidata kada zaokruzujes na sledecim izborima. Ono sto treba da se pogleda je sta stoji iza tih kandidata, i cime su se oni kvalifikovali da vode drzavu. Oni treba da predstavljaju inteligenciju... Njihovi rezultati moraju da govore u njihovo ime...
IP sačuvana
social share
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe... A. Einstein
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
HTC Touch HD, Luna
nasa drzava ima centralisticke politicke siteme.

odnosno od bilo kog funkcionera u drzavi pa do cistaca ulice ide se preko politike.

ti nemas kome da se zalis jer uvek onaj nivo iznad je postavio onog na koga se zalis.

slazem se da davanjem novca doktoru nije dobro jer ga podstices, ali dok to nisam dao prosle godine bas u ovo vreme kada me je mucilo pendiks on mi je na kontroli rekao bukvalno sledece: "Otvoricemo pa cemo videti sta je. ako je pendiks vadimo a ako nije samo cemo zatvoriti ali saznacemo sta je". kada su i sestre dobile po 200 deka kafe sve je islo lepo. dok sam lezao na oporavku dok sve smene nisu bile zadovoljene za onu cuvenu patku sam morao da cekam poprilicno.

pojedinacni slucaji sprecavanja slabo daju rezultate. doktori i ostali sa mitom se pominju sve cesce u novinama ali niko ne staje sa mitom jer ljudi nemaju sta da izgube a znaju da imaju ledja.

tragedija je to sto mi nemamo ni dovoljno ljudi a ni postenih da mozda pocnemo da zivimo normalno.

da se razumemo, korupcije ima svuda u svetu i bice je ali je platna moc drugacija.

bolja vlada - bolja zastita stanovnistva + sve ostalo.

ovo je veliki offtopic (a lako je otici u njega jer je u politici sve povezano) i mislim da ce da sledi lock ali da se barem malo vratim na njega.

ako drzava da garancije seselju kao sto bi i bilo logicno ( a drzava se pravda da niko nije trazio - namece se pitanje da li neko i treba da trazi) i ako bude mogao da se brani bez dodeljenog/nametnutog branioca onda su velike sans da on izadje kao pobednik u sudjenju i samim tim da postane junak.

on ne samo kao pravnik ima pravo da se brani sam!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Focus...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 667
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Samsung SGH-D500
odnosno od bilo kog funkcionera u drzavi pa do cistaca ulice ide se preko politike.
cini mi se da to nije do politickog sistema, to je do je nasledje bivseg drustvenog uredjenja.
Citat
Ti nemas kome da se zalis jer uvek onaj nivo iznad je postavio onog na koga se zalis.
I ne treba da se zalis, treba samo da izadjes sa cinjenicama, i da taj iznad nema nikakvih veza sa sudstvom i policijom. Da bi se to ostvarilo, moras da pokazes koji su ti u policiji koji su losi. Kakvi su im rezultati i gotovo. Precutati jednom neki kriminal, to se opravdava. Ako se opravdava, lako moze da se obije samom tebi u glavi. Ali to je stanje svesti u nasem narodu. Pokazi prstom ko je los.
Citat
slazem se da davanjem novca doktoru nije dobro jer ga podstices, ali dok to nisam dao prosle godine bas u ovo vreme kada me je mucilo pendiks on mi je na kontroli rekao bukvalno sledece: "Otvoricemo pa cemo videti sta je. ako je pendiks vadimo a ako nije samo cemo zatvoriti ali saznacemo sta je". kada su i sestre dobile po 200 deka kafe sve je islo lepo. dok sam lezao na oporavku dok sve smene nisu bile zadovoljene za onu cuvenu patku sam morao da cekam poprilicno.
I mislis da je to uredu. Ali ne, moraces ipak da cekas nekog drugog da resi taj problem. Drzava, to su ljudi koji zive u njoj! Oni odredjuju njenu buducnost.
Citat
pojedinacni slucaji sprecavanja slabo daju rezultate. doktori i ostali sa mitom se pominju sve cesce u novinama ali niko ne staje sa mitom jer ljudi nemaju sta da izgube a znaju da imaju ledja.
tragedija je to sto mi nemamo ni dovoljno ljudi a ni postenih da mozda pocnemo da zivimo normalno.
A onda i zasluzujemo takav zivot, kakav jeste, i ne treba da se bunimo protiv toga. Jel mislis da je to resenje?
Citat
da se razumemo, korupcije ima svuda u svetu i bice je ali je platna moc drugacija.
Naravno da ima, ali mnogo manje nego kod nas. Nije to samo do platezne moci, to je jedna svest u gradjanima. Jedna visokosocijalna svest koja moze da prepozna sta je dobro za izgradnju njihove drzave.
Citat
ako drzava da garancije seselju kao sto bi i bilo logicno ( a drzava se pravda da niko nije trazio - namece se pitanje da li neko i treba da trazi) i ako bude mogao da se brani bez dodeljenog/nametnutog branioca onda su velike sans da on izadje kao pobednik u sudjenju i samim tim da postane junak.
preciznije, Seselj je odbio bilo kakve garancije drzave.
Citat
Ima sve dok ne pocne da zloupotrebljava to pravo i da pravi cirkus od sudjenja. Ako to pocne da radi, onda ce sigurno da budu restriktivne mere. Jer je njima ugled suda jako bitan. A on je onim svojim izjavama jasno stavio do znanja na sta ce sudjenje da lici. Dakle ponovo je sebe doveo u nezgodnu poziciju zbog svog ega i k**enja. To jednostavno u njihovom sistemu takvo ponasanje mora da bude sankcionisano. Jer se onda institucija ne bavi time cime se bavi...
To su njegovi rezultati.
IP sačuvana
social share
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe... A. Einstein
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
HTC Touch HD, Luna
Citat
Citirani autor: nbns na Danas u 16:52:06
cini mi se da to nije do politickog sistema, to je do je nasledje bivseg drustvenog uredjenja.

to ustvari odgovara svakoj stranci i nece da menjaju cak i da mogu

Citat
Citat
Ti nemas kome da se zalis jer uvek onaj nivo iznad je postavio onog na koga se zalis.
I ne treba da se zalis, treba samo da izadjes sa cinjenicama, i da taj iznad nema nikakvih veza sa sudstvom i policijom. Da bi se to ostvarilo, moras da pokazes koji su ti u policiji koji su losi. Kakvi su im rezultati i gotovo. Precutati jednom neki kriminal, to se opravdava. Ako se opravdava, lako moze da se obije samom tebi u glavi. Ali to je stanje svesti u nasem narodu. Pokazi prstom ko je los.

slazem se apsolutno samo sto to kod nas ne funkcionise u dovoljnoj meri da ima znacajnijeg uticaja

Citat
Citat
I mislis da je to uredu. Ali ne, moraces ipak da cekas nekog drugog da resi taj problem. Drzava, to su ljudi koji zive u njoj! Oni odredjuju njenu buducnost.

ne slazem se naravno... ali narod obicno glasa za jedne i ako ti dodju na vlast onda vidis da si se presao.
kod nas se jos uvek glasa da onaj drugi nebi pobedio

Citat
Citat
A onda i zasluzujemo takav zivot, kakav jeste, i ne treba da se bunimo protiv toga. Jel mislis da je to resenje?

daleko od toga da je resenje. mi smo rastegnuti na toliko problema u drzavi od granica pa preko haga i ekonomije da i da normalno funkcionisemo bio bi hasos.
nama iz sveta naredjuju neki trecerazredni politicari sta da radimo i to je sigurno ogromam pritisak i blam na nase predsednike, a naravno tu je i licni interes

Citat
Citat
preciznije, Seselj je odbio bilo kakve garancije drzave.

znam da je odbio ali i pored toga da bi se pokazala ozbiljnost treba da se ponudi.

mnogim ovde ljudima nije jasno da se mi u hagu opet borimo sa setom. ono koji ne vole seselja i ostale haske pritvorenike bi trebali da svate da se tamo nazalost odlucuje da li smo mi agrsori i kako cemo uci u istoriju i koje cemo posledice imati.

njih tamo ne interesuje nase unutrasnj opredeljenje prema nekom ali mi bi trebali da budemo koliko toliko slozni (sto je nemoguce).

Kada bi tadic ili kostunica otisao u hag kao prestavnik srbije i bio optuzen u ime srbije... i on bi bio na mom baneru i sve ono sto nisam gotivio bi barem stavio po strani.

Citat
Citat
Ima sve dok ne pocne da zloupotrebljava to pravo i da pravi cirkus od sudjenja. Ako to pocne da radi, onda ce sigurno da budu restriktivne mere. Jer je njima ugled suda jako bitan. A on je onim svojim izjavama jasno stavio do znanja na sta ce sudjenje da lici. Dakle ponovo je sebe doveo u nezgodnu poziciju zbog svog ega i k**enja. To jednostavno u njihovom sistemu takvo ponasanje mora da bude sankcionisano. Jer se onda institucija ne bavi time cime se bavi...
To su njegovi rezultati.

tacno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 571
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Samo primjećujem da je Šešeljeva namjera da od sebe načini nešto od tog dvoga. Ukoliko ima namjeru da ostane zabilježen u istoriji kao ozbiljan čovjek, makar na kraju balade, borba za status junaka ili mučenika mu jedino preostaje. A mislim da u Šešelju, takvom kakvog ga je Bog dao, ima nečeg iskrenog kad je riječ o sudbini naroda, ima u njemu idealizma koji je davno preživljen, ima nečeg viteškog, ali je sve to popraćeno nekom barabinskom neozbiljnošću, pa se utisci prepliću i potiru - čudan je to primjerak čovjeka.
IP sačuvana
social share
Sve što nije napisano nije ni postojalo, a i ono što je napiano nije u svemu postojalo onako kako je napisano.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Teska budala. Mislim smesna je uopste tema.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
HTC Touch HD, Luna
Teska budala. Mislim smesna je uopste tema.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 03:31:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.