Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: SEO - Osnove optimizacije web stranica za tražilice  (Pročitano 263900 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
imam jednu nedoumicu Smiley oko sef adresa

adrese su mi potpuno sef ... recimo
Kod:
http://domen.com/Treća-godina/Poslovna-ekonomija/definisanje-upravljanja.html

koristim joomla-u i ubacio sam plug in koji automatiski pravi aliase cuvajuci unicode karaktere a ne da se izostavljaju kao po default-u ... i taj url se lepo ispise u browseru al kad se kopira evo sta se dobije ... samim tim i pretrazivaci ga vide tako ... da li je to problem za sef i da li da rucno ubacujem aliase da bi bilo treca umesto treća ali dobro za sef ili pretrazivaci i ovo razumeju dobro?  Smile

Kod:
http://domen.com/Tre%C4%87a-godina/Poslovna-ekonomija/definisanje-upravljanja.html
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Razumeju, ali menjaj nasa slova "osisanim".
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
osisanim xD pa u tom slucaju je ovo ok ... ili da menjam ... daj savet ... jos je novo i 200 clanaka je u pitanju ... pa nije problem menjati ... al ne bih da posle ispadne da treba menjati kad taj broj dostigne planiranih 1000 i vise Smiley  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
2 posta za redom moja opet Smiley 24h Smile

elem pitanje vezano za update sajta ... posto update vrsim jako cesto ... i vrsice se sve cesce ... interesuje me stvar oko webmaster tools-a, google-ovog indeksiranja i sitempapa ...

radim u joomla cms-u ... koristim komponentu za sef urlove i xmap komponentu za sitemap ... google-u sam prosledio xml sitemap koji je odmah prihvatio ... do sada indexirao neki ne znantan broj url-ova tipa 12 od ~250 cini mi se ... e sada posto se link sitemapa ne menja a sadrzaj ce se menjati ... da li je potrebno google-u svaki put da idem posalji ponovo ili on obilazi taj sitemap i primecuje izmene ...  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Ne, pusti to za sada, vremenom ce doci na svoje Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
 Smile Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
fajteru molim te jos jedna pomoc oko seo-a tacnije sef-a ... ako imas vremena ... pa da zavrim sa tim i ne diram  Smile ... pa me nece ni biti ovde  Smile

znaci situacija je sledeca ...

google je lepo indexirao stranice ... koristim joomlu ... sh404 komponentu ... sa .htaccess ukljucenom opcijom ... za sitemap xmap komponentu to sam sve naveo al reko lakse ovde u jendom redu nego da skrolujes Smiley ...
juce je sa 12 skocio na 60 indexiranih od 256 ... sajt je u funkciji nekih 7 dana ... pa mi nije zao da to pokvarim kako kasnije ne bih imao posle probleme ...

a to sam planirao da pokvarim odnosno da popravim time sto cu sa plugina koji pravi alisase unicode odnosno ostavlja nase karaktere u url dok je to u stvari kao sto sam rekao ranije "%A3121" ... preci na plugin koji menja te karaktere u standardne latin ... "ćčžšđ" u "czdj" ... i da podesim da sve adrese idu u lowercase jer je sad link izgledao tipa /Druga-godina ... i slicno ...

danas sam napravio backup a zatim uneo jos 15 tekstova ... i htedoh da napravim backup pre nego sto obrisem neki menu koji je bio tu po defaultu a ne koristi se (content za primer) ... al reko ne koristi se taj modul nema veze ni sa cime ... nema potrebe ... obrisacu pa onda backup ... jer sam hteo da ukljucim gzip i kesiranje ...
kada sam obrisao menu pojavio se na vrhu sajta Warning ... kako je u tom momentu bilo par korisnika na sajtu nisam zeleo tako da ostane i brzo sam napravio backup zbog tekstova pa restore onaj od ranije gde nema problema ... ali je bez tih tekstova ... eksportovao sam sa novijeg i ubacio u stariji samo tabelu jos_content i to je radilo ok u localu ... podignem na server ... sve ok ... da testiram ... 404 not found ...  e jebiga Smile ... vracaj update de sve radi ...

tako da sam posle otisao i u sh404 ukljucio taj lower ... samim tim ispraznio sve sef adrese ... pre toga ubacio tekstove ... pustio da radi ... sve dobro ... sve radi ... sve adrese lepe ...

odem na sajt http://www.seotools.rs/cachedpages.php koji je prikazao 160 stranica koje je google indexirao iako je u webmastertools bilo samo 60 ... webmastertools sada prikazuje 3 adrese kada sam to uradio ... dok ovi idalje prikazuju isto ... sumnjivo mi tu nesto udjem u spisak svih sef adresa ... vidim broj ... odem tamo udjem sa tog spiska popisanih vratim se u spisak sef-a adresa on se poveca ... unese i tu adresu sa velikim slovom na koju sam otisao ...

i onda se pojavljuju adrese duplirane koje rade zavisi samo dal je lower ili upper
Druga-godina
druga-godina

Smile

da li to znaci da ce i google videti sad duplirano i ono najgore zbog cega se radi recimo i 301 redirekt sa www na no-www ili obrnuto da se ne duplira ja sam to dobio ovime ... sta uraditi  Smile

sad planiram u localu lepo srediti jos neke sitnice koje zelim i da ubacim taj plug in za aliase ... zatim bih ispraznio ponovo sve sef-ove i pokrenuo sitemap kako bi se ponovo napravili ... tad ce biti potpuno novi ...

da li je to ok ... problem sam opisao detaljno i sta sam sve radio da bi znao odma sve da se ne mora nagadjati ... nadam se da je bolje tako ...

btw na ovo gledam ... bolje srediti komplet sad posle 7 dana nego posle duzeg vremena kad sve legne na svoje ... mislio sam na pocetku da sam fino uradio al sam posle uocio te neke greske i jbg ispade tako ... a ovo danas me je samo navelo da to sredim  Smile

Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Jebiga... ne znam kako radi Joomla i ta komponenta...
Ako su stari linkovi mrtvi, nije problem, iscistice se indeks... ako i dalje rade, moguce da ce neko vreme ostati dupli, a to nije dobro, ali opet, nije ni neki posebno veliki problem.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
nisu mrtvi .. ukacam veliko slovo radi  Smile i onda se pojave u listi mojih sef url-ova (u jjoomli) sto znaci ostaju ... bitno da ce se ocistiti Smiley ... mada cu da ubijem to promenom plug ina ono za c dz i slicno ... pa ce biti dead ... onda ce se kako kazes sigurno ocistiti ...

hvala ...nadam se da ce se sve to srediti ubrzo ... skoro sve ostalo sto sam planirao sam sredio samo jos to pa da idelj na nek druge stvari  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
HTC Sensation XL
Koliko je zahvalno (za SEO) koristiti jedan fajl na dva jezika, konkretno  index.php, po defaultu srpski, ako url ima lang=en  onda preko principa menjanja language path-a, se sve ispisuje na engleskom.....??
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.