Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:27:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 83 84 86 87 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 245108 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 145
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
@Zuti car

Postoje snazni razlozi zasto jedna verska zajednica dobija zabranu rada u odredjenoj zemlji to se ne postize tako sto se jednog dana probudi neki Nemacki politicar i kaze: "Hajde da zabranim Jehovine svedoke, ne dopada mi se ime te organizacije", razloge zabrane necu navoditi jer svako ko ume da koristi google moze ih i sam naci takodje Jehovini svedoci nisu jedina organizacija koja ima zabranu rada u mnogim zemljama pored njih zabranu rada u mnogim zemljama ima i Sajentoloska crkva.

Ja zaista ne znam kako je to Srpstvo genetski ugradjeno u nas genetski kod cak nisam ni znao da postoji Srpski gen mada su 90-tih mnogi koristili slicnu retoriku kao opravdanje za brojna nedela.
« Poslednja izmena: 04. Avg 2008, 08:27:30 od boba84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
reqw
citam tvoje postove. ne slazemo se u pogledima prava ljudi i verovanja. da Srbin mora da bude Pravoslavac. da svi idu napolje jer se ti ne slazes sa drugim verama i sektama. ima jos mnogo stvari.
procitaj sta si pisao shvatices ja ocekujem

pirox
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Ne kazem napolje nego ja (licno ja, a verujem i jos ljudi) ne zelim da stvorim klimu drustvene prihvatljivosti za sekte.
Nisam agresivan i ne bih mogao da tucem sektasa ili pedera (ako smara mene), ali odnosom prema njima zelim da uticem na drustvenu klimu ne prihvatanja njih.

Zasti Srbi moraju da budu pravoslavci? Da li ti i tvoj cale navijate za razliciti klub (sorry ako kod tebe nije uobicajen ovaj odnos, ne secam se da li si mi ti to nabacio)? Da li u jednoj kuci ima i cetnika i partizana? Da li.....? Priznaj da kod vecine ovih kategorija drustvenih odnosa, posebno u nasem drustvu, je izrazen veliki stepen homogenizacije.

Što se tiče prava ljudi to je široka tema i mnogo moderna za naše društvo. Proputovao sam pola jEvrope i te slobode su prividne, a ako postoje ništa dobro nisu donele (opet u kontekstu naše kulture).

Pogledaj pocetak filma Boj na Kosovu i Nož (delove o poreklu- "A sta si ti čika Halile").

« Poslednja izmena: 04. Avg 2008, 13:19:14 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Ja mislim ako mi neželimo stvoriti društvenu klimu za prihvatanje druge vere mi jednostavno treba daje ignorišemo.Dali mi obavezno moramo napadati,vređati i postaviti se agresivno prema pripadnicima druge vere da ne bi stvorili klimu društvene prihjvatljivosti.Šta ta osoba druge veroispovesti čini ono što ne čini jedan pravoslavni vernik.Ovde ne govorimo o Jehovinima,već recimo Baptistima,protestantima,Adventistima,Nazarećaninima itd.Koji to greh čine što jedan pravoslavni vernik ne čini?Onaj ko nije upoznao ni jednu osobu iz druge vere,nemože da govori šta jeste i šta nije.

I nije dovoljno samo proputovati Evropom,jer sigurno ne pišu na transparentima ili na njihovom čelu da ljudi nemaju slobodu.Treba da živiš u Evropi mesece, godine među ljudima da bi doneo sud kako se tamo živi.A ja lično znam dosta ljudi u Evropi koji su rođeni i žive u Evropi,i ništa od toga nije istina što ti pričaš.U čemu to Evropljani nemaju slobodu,ili je još jedno nagađanje kako bi sebe lažno uzdigli iznad sveta.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Zutjko sine evo jos jedan savet chika Deki da ti da - ono protiv cega se boris to jacha jer mu svojom borbom dajes snagu, ono sto prihvatas nestaje jer ga ljubavlju apsorbujes u sebe. PA sad razmisli o ovome, razmisli cemu te uce sveti oci pravoslavlja, i porazmisli ponovo o tome o cemu pises i sta radis.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Deki na pravom tragu si. Ali borba protiv sekte nije ista kad je svaka sekta u pitanju. Ono prvo što treba učiniti je informisanje bilo da je u pitanju sekta ili religija. Tek dobro informisan možeš reći ovo mi se ne dopada, ovo ne prihvatam zbog sledećih razloga:...

Padanje u vatru ne poražava sekte, ali ignorisanje ih takođe ne zaustavlja. Suština je da aktivnost mora biti, kako kažeš, hrišćanska, milosrdna, ljubavi i čovečnosti puna pouka o razlozima za i protiv. A za takvu aktivnost potrebna je informisanost o svojoj veri i kritički stav prema njoj isto kao i informisanost o tuđoj veri ili sekti. Jer sektaši su jako dobro informisani i spremni da dokazuju ispravnost sopstvenih stavova na greškama kanonskih crkava. A crkve se ne bave ispravljanjem svojih nasleđenih grešaka stvarajući prostor za nastanak sekti. Isti su recimo razlozi nastanka nekih sekti u srednjem veku kao i u 20.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
ma Stefan Nemanja je to na najbolji nacin resavao Smile

jbg 10 godina zivota su me ucili da je to istina Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Deki na pravom tragu si. Ali borba protiv sekte nije ista kad je svaka sekta u pitanju. Ono prvo što treba učiniti je informisanje bilo da je u pitanju sekta ili religija. Tek dobro informisan možeš reći ovo mi se ne dopada, ovo ne prihvatam zbog sledećih razloga:...

Padanje u vatru ne poražava sekte, ali ignorisanje ih takođe ne zaustavlja. Suština je da aktivnost mora biti, kako kažeš, hrišćanska, milosrdna, ljubavi i čovečnosti puna pouka o razlozima za i protiv. A za takvu aktivnost potrebna je informisanost o svojoj veri i kritički stav prema njoj isto kao i informisanost o tuđoj veri ili sekti. Jer sektaši su jako dobro informisani i spremni da dokazuju ispravnost sopstvenih stavova na greškama kanonskih crkava. A crkve se ne bave ispravljanjem svojih nasleđenih grešaka stvarajući prostor za nastanak sekti. Isti su recimo razlozi nastanka nekih sekti u srednjem veku kao i u 20.

Ja sam rekao prihvatanje a ne ignorisanje. Ignorisanje je isto sto i borba - tacnije podjednako je uzaludno. Sve to sto si rekla pokazuje samo polarizovanost koju vidim i kod drugih. Mi na jednoj strani (pravedni i bogom dati) a neprijatelj na drugoj (sektasi koji nas ugrozavaju)> Prvo ako vidis neprijatelja u drugome to samo pokazuje da ga imas i u sebi. Covek ispred tebe je ogledalo tvog straha. Nametanje pravednosti pokazuje sopstveni strah od sopstvene gresnosti i nesigurnost u sopstveno verovanje. Osnovni i jedini razlog pojave kultova i "ne kanonskih" verskih zajednica kako ih ti zoves je nesposobnost i neznanje onih "kanonskih" zajednica da objasne i pokazu ljudima put ljubavi, koji je i put ka Bogu. I paradoksalno, sto se vishe trude da dokazu sopstvenu kanonsku pravednost to vishe pokazuju sopstvenu nemoc i neznanje u prenosenju poruke koja im je nekada tokom istorije data. Niko nije od Boga izabran ali smo u isto vreme svi izabrani - nosioci poruke se menjaju ali poruka uvek ostaje ista.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Sekte nikada nece biti unistene jer ima mnogo i koliko god pokusavali da ih uniste treba samo da se sete da koliko god je medved jak, pcelica moze da ga izludi.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
LG 4X HD
Citat
Ja sam rekao prihvatanje a ne ignorisanje. Ignorisanje je isto sto i borba - tacnije podjednako je uzaludno. Sve to sto si rekla pokazuje samo polarizovanost koju vidim i kod drugih. Mi na jednoj strani (pravedni i bogom dati) a neprijatelj na drugoj (sektasi koji nas ugrozavaju)> Prvo ako vidis neprijatelja u drugome to samo pokazuje da ga imas i u sebi. Covek ispred tebe je ogledalo tvog straha. Nametanje pravednosti pokazuje sopstveni strah od sopstvene gresnosti i nesigurnost u sopstveno verovanje.

sjajno  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 83 84 86 87 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 23:27:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.