Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 05:29:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 79 80 82 83 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 244888 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Zucko prijatelju, a kako definisati organizaciju koja uci ljude da je Bog isto sto i duh a duh je isto sto i Hrist a Hrist je isto sto i Bog a da ce posle smrti goreti u paklu ako ne prihvate ovu istinu. Englazi imaju rec "delusional" koja opisuje ovo stanje - stanje gde pojedinac veruje u nesto sto realno ne postoji niti ga je iko ikada iskusio. U tezem obluku se ovo zove paranojom i cesto se takvi slucajevi hospitalizuju jer su opasni za okolinu posebno u shizofrenicnim napadima kada misle da su oni ustvari izabrani od strane Boga da svima ostalima pokazuju put ka spasenju i kada se bore da dokazu kako su u pravu.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Eto u tome se priča.Dok vernici pravoslavne crkve optužuju druge Hrišćanske organizacije koje smatraju sektama,upravo u njihovim crkvama se čine mogo gore stvari.To je slučaj vađenja trna iz oka svoga brata,dok brvno stoji u njihovom oku.Crkva ne iskorišćava svoje vernike na razne načine,kroz manipulaciju i usađivanjem mržnje u njihova srca prema ne pravoslavnim osobama.Sveštenici su i te kako veliki stručnjaci kako manipulisati i iskoristiti ljude.I gde to u Hrišćanskim zajednicama se ljudi dovedu u neko posebno stanje?Jedino sam za to čuo kod petakostalaca.A kod ostalih svako njihovo okupljanje je javno,pa može da se snimi kao dokaz ako ima o tome nešto,a samo priča i zastrašivanje kako nešto rade što nije istina je lupanje.Šta oni rade što se u crkvi ne radi?Valjda treba dati primer zašto je crkva bolja od tih Hrišćanskih zajednica u primeru.Jedina organizacija koja Isusovo ime koristi kao paravan kako bi prikrili svoje grešne običaje,dogme i ceremonije jeste crkva.U Hrišćanskim organizacijama skoro nema tih običaja i dogmi jer gledaju da što bolje  slede reči Isusovu,zato crkvi smetaju te zajednice.Govori se kako pravoslavna crkva poštuje slobodu i izbor ljudi,kako je vera slobodan izbor svakog pojedinca,a onda ih napadaju ako biraju nešto drugo van pravoslavlja.To se zove manipulacija rečima i licemerje.Koliko ja znam upravo Hrišćanske zajednice imaju više dodirnih tačaka sa Jevanđeljem,a gde to crkva ima sa izmišljenim običajima,ceremonijama i dogmama koje nigde u Jevanđelju nema.Po tome možemo zaključiti da jedino crkva nema dodirnih tačaka sa religijom Jevanđelja Isusovog.Ljudi pričaju o sektama jer,dok pravdaju grehe svoje crkve, iste te grehe osuđuju i napadaju kod drugih zajednica.Zar to nije licemerje i neznanje?
A dobro je rečeno da je crkva ljudska doktrina,zato je crkva sve samo ne religija.Gotovo svi vernici gledaju na crkvu kao na nacionalni identitet i kao pripadanje političkoj partiji moći i vlasti,a niko ne gleda na crkvu kao mesto gde treba učiti život po Jevanđelju.Svi ukazuju na napad na crkvu,a niko ne ukazuje na napad na Isusovo Jevanđelje kroz ljudske običaje,ponašanje i dela u toj crkvi.Veliko veliko licemerje još jedanput.I napad na crkvu nije napad na religiju,već na zloupotrebu religije za licemerna dela i ponašanja suprotni Jevanđelju.
« Poslednja izmena: 02. Avg 2008, 17:12:54 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Piroxe brate ma dzabe pricati. Jebiga nismo pravi Srbi kako mi se cini
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
ravene ne izvrci. nismo mi krivi sto je tvoj deda prokleo SPC pa ti se sad vraca.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Nema tu izvrtanja...posle 81. stranice pametovanja došli smo do vrlo interesantnog zaključka - budi hrišćanin i sve ima da bidne u redu. How Yes No.
Pošto mi je ova tema već prilično izanđala, zašto jednostavno ne ostavimo ljudima izbor da veruju/ne veruju u šta hoće i u koga hoće, neka se nazivaju imenima koja njima odgovaraju. Jbt, manimo se više velikih Srba, tradicije, običaja, "red je", "valja se", "ne huli"...bla, bla, i budimo slobodni. Jedino u šta bezrezervno verujem je sloboda, i mogućnost jedinstva naroda na ovoj planeti.
A zbog određenih Srba, newwave vernika, licemerno bogobojažljivih ovaca, sa radikalno-extremističkim stavovima po pitanju značaja crkve i njenog uplitanja u svakodnevni život, me je ponekad sramota da dišem vazduh koji ti i takvi dišu.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Nema tu izvrtanja...posle 81. stranice pametovanja došli smo do vrlo interesantnog zaključka - budi hrišćanin i sve ima da bidne u redu. How Yes No.
Pošto mi je ova tema već prilično izanđala, zašto jednostavno ne ostavimo ljudima izbor da veruju/ne veruju u šta hoće i u koga hoće, neka se nazivaju imenima koja njima odgovaraju. Jbt, manimo se više velikih Srba, tradicije, običaja, "red je", "valja se", "ne huli"...bla, bla, i budimo slobodni. Jedino u šta bezrezervno verujem je sloboda, i mogućnost jedinstva naroda na ovoj planeti.
A zbog određenih Srba, newwave vernika, licemerno bogobojažljivih ovaca, sa radikalno-extremističkim stavovima po pitanju značaja crkve i njenog uplitanja u svakodnevni život, me je ponekad sramota da dišem vazduh koji ti i takvi dišu.

naravno! vrati se marihuani i pivu ispred dragstora. samo pazi da ne naidju ovi bf-ovi.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Ja izvinjavam, kakvo pivo ispred dragstora...a za ostalo...ok...nisam neka čistunica, i garantovano neću dobiti bela krila jer nisam guska.
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
i garantovano neću dobiti bela
naravno. niko ne dobija bela krila. to je tako materijalistichko.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Shvati to metaforički Smile
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
zašto jednostavno ne ostavimo ljudima izbor da veruju/ne veruju u šta hoće i u koga hoće
tolerancija da, propaganda ne.
Citat
manimo se više velikih Srba, tradicije, običaja, "red je", "valja se", "ne huli"...bla, bla, i budimo slobodni.
to i jeste cilj NWO. ne podlezemo svi marketingu i trgovini.
Citat
Jedino u šta bezrezervno verujem je sloboda,
zar stvarno mislis da smo kao ljudi slobodni  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 79 80 82 83 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 05:29:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.