Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 12:07:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 78 79 81 82 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 244989 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Srbi su pravoslavne veroispovesti. Srbi katolicke veroispovesti se nazivaju hrvati. Srbi islamske veroispovesti se nazivaju muslimani.
tako je odluceno mnogo pre vaseg rodjenja i vi nemate sta da se bunite. pogotovo kada vidim ko se buni.   

Koja logika jebote. Ma jok samo treba da radimo sto smo radili hiljadu godina. mozda lepo treba da postanemo Amishi. Ako ne znas sta su Amishi to su ti oni dobri ljudi koji su jos zaglavljeni u 15 ili bese 17 veku koji mesto kola jos imaju ceze a veoma su pobozni. To bi bilo najbolje. Jescemo zlatnim kasikama dok cemo da se brisemo liscem i da umesto struje koristimo svece i umesto normalnog toaleta da imamo poljski WC. Bravo stvarno bravo  Smile Smile
Znaci ako si seljak od rodjena ne mozes da budes ista drugo? Posle mene ovde zovu sekatasem  Smile

postoji tradicija i kulturno nasledje.   
Jebem tradiciju ako je negativna po mentalitet ljudi. Znaci bilo bi ok da se sva deca u Nemackoj uce da budu Nacisti zarad tradicije? Deca u Norveskoj da budu Vikinzi ili mozda u Rusiji da svi budu Lenjinisti ili Staljinisti zarad tradicije? Wow koja logika.  Smile Smile

ali mi smeta agresivna propaganda.
I meni. Jer ako ne kapiras ovde su svi agresivni, i ti si nam se pridruzio tako da nemas razloga da se zalis po tom pitanju.

reqw
I zato sto ti tako vidis mora da bude. Wow za hriscane sve sami Bogovi ovde jebote, mozda treba da se posvetite malo vise onoj drugoj strani jer mi na to zvuci a ja kao agent CIA-e moram to da znam   Smile

Pirox
Kralju tako je bas je tako potpuno se slazem  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
zanimljivo je to kako vera odredjuje nacionalnost Smile Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mozda treba kada se rodimo da urade sledece.
Stave pistolj na slepocnicu i pitaju hoces budes pravoslavac ili ne? Ako kazes ne bum. I onda ostaju samo pravi Srbi Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
 Smile.
« Poslednja izmena: 02. Avg 2008, 07:59:11 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Pa jesam "dubok" jer ocekujem da sa malo mojih reci shvatite pojentu.

Pravoslavlje se dobija krstenjem- formalno da ali... Srpski jezik se ne dobija na casovima srpskog jezika u skoli nego rodjenjem. Tako ja to vidim.

Bolje bi ti bilo da nabavis naocare sa povelikom dioptrijom i pogledaj jos jednom  Smile
« Poslednja izmena: 02. Avg 2008, 09:27:10 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Pa jesam "dubok" jer ocekujem da sa malo mojih reci shvatite pojentu.

Pravoslavlje se dobija krstenjem- formalno da ali... Srpski jezik se ne dobija na casovima srpskog jezika u skoli nego rodjenjem. Tako ja to vidim.

Bolje bi ti bilo da nabavis naocare sa povelikom dioptrijom i pogledaj jos jednom  Smile
Sada ispada da je Srpski jezik kodiran u genima i prenosi se samo preko gena čistokrvnih Srba,i niko nikako nemože da nauči taj jezik u školama.Pa ovo je provala veka. Smile
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
@nemam pojma

Taj moj post koji si toliko precizno isecirao i preveo ga po sopstvenom nahođenju nije bio upućen tebi. Odmah to da rasčistimo.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@nemam pojma

Taj moj post koji si toliko precizno isecirao i preveo ga po sopstvenom nahođenju nije bio upućen tebi.
Odmah to da rasčistimo.

Opa! Opet sam promašio.

Tja. Nije mi prvi put da trtljam be veze.

Nadam se da si bila dovoljno pametna i izignorisala moje škrabanje.
Iskreno ti pišem.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson 
Samo momenat...ti sa svojom verom (uslovno govoreći pravoslavnom) i svim načelima koja ona nosi sa sobom, možeš da stičeš, ali moraš i da daješ (košulja sa leđa itd), nesmeš da trošiš na kafanu i alkohol, jer je to bahatost, razmetanje, a koliko sam ja religijski potkovana, jedna od glavnih osnova hrišćanstva je skromnost. Niko te neće smatrati vernikom ako ne daješ koju kintu crkvi, satanizovaće te ako kreneš da ih kritikuješ (crkvene velikodostojnike), ako ne pomažeš u akciji širenja vere (jer svi tripuju da je njihova religija ona prava). Ok, možeš da se, uslovno govoreći, slobodno politički izražavaš, mada bi bilo poželjno da naginješ ka nekoj nacionalno obojenoj partiji, zatim, uslovno govoreći, možeš da se oženiš devojkom kojom ti želiš, ali bi ipak bilo poželjno da je pravoslavne vere, a ako nije, nema veze, prekrstićemo je.
U bioskopu ćeš u 99.99% slučajeva gledati filmove gde ima scena ubijanja, sexa, narkomanije...hm, nekako mi to ne ide uz pravoslavlje.
E sad, pošto se smatra (kažem smatra jer niko od nas nemože biti 100% siguran) da je hrišćanstvo staro 2000 godina, a sekte su novijeg datuma, to automatski znači da je religija (hrišćanska) ok, a sekte nisu...pa i hrišćanstvo je gledano kao sekta, što u suštini i jeste, ogranak judeističke religije. A ako je hrišćanstvo tako uzvišeno, zašto je 1054. došlo do raskola između istočne i zapadne crkve, zašto su vođeni toliki ratovi, zašto se (za ime Boga) svaki narod mora prekrstiti tj. žigosati u hrišćane, zašto je većina pravoslavnih običaja paganskih korena?
Pitanja sam postavljala stihijski, kako su mi nailazila, tako da se izvinjavam, ali naravno, očekujem odgovore na njih.

Ono cemu ja pricam , a niko izgleda ne shvata , se sastoji u sledecem , organizacije koje se ovde nazivaju sekte , nisu verske organizacije , vec organizacije koje pod pravanom religije iskoriscavaju clanove na razlicite nacine , i tome je vec vise puta pisano na ovoj temi , a radi se o metodama razvijenim od strane strucnjaka ( citaj psihologa i psihijatara ) , kako bi se subjekti doveli u jedno posebno stanje kada se mogu lako i potpuno kontrolisati .Pokusavam da stvari stavimna svoje mesto , i objasnim da je religija samo paravan pod kojim ove organizaije rade , naravno danas postoje , uslovno receno , sekte koje nemaju nikakvih dodirnih tacaka a religijom , ili sasvim malo , ali princip , i metoda rada isti kao i kod religijskih sekti .Problem nastaje zbog toga sto ljudi ne shvatajuci o cemu se zapravo radi , raspravljaju o sektama kao validnim religijskim pravcima , sto oni nisu . Vera je stvar izbora , razliku izmedju religije i sekte , cini nacin delovanja . Dogma nema  nikakve veze sa stvarnim stanjem stvari u sekti , o tome ja pricam . Na zalost , stvari su toliko komplikovane da se ne moze potpuno odvojiti religijski deo od onog manipulativng , i jos uz opsti tred napadanja na tredicionalne vrednosti drustva , kao i slabo poznavanje sopstvene istorije , kulture, i vere dolazimo do ovakvih rasprava . Dakle , ako neko zeli da napda neku organizaciju , u ovom slucaju SPC, neka se prvo dobro uopzna sa njemo doktrinom , pa onda neka uzme u obzir sve socioloske , ekonomske , politicke , i uticaje okruzenja , pa onda neka sudi o narodu i njegovoj veri . Ali da pokusam da odgovrim na pitanja. Sustina onoga sto sam ranije napisao je ta da ja sve mogu , vera mi nista izricito ne zabranjuje , ni vera ni verske vodje , prosto je stvar mog izbora  sta cu , kad , koliko , gde ... Vec sam o tome pisao ranije , pravoslavna vera ostavlja coveku da sam bira svoj put , i nista ne zabranjuje . Slobodna volje je jedna od osnova hriscanstva , pravoslavnog u svakom slucaju , dakle sve mi je dozvoljeno , ali mi sve nije na korist . Nece meni niko da izricito zabrani da pijem alkohol , ali ako preteram , to mi nije na korist po vese osnova , ni zdravstveno , ni duhovno , mada sam mozda uzeo los primer , jer alkoholizam je bolest , a na bolesnima treba pomoci .U svakom slucaju, ako uradim nesto sto nije dobro , padam u greh , moja je stvar hocu li i kako i koliko da se cuvam greha , a ne stvar crkve ili organizacije , mesto crkve je da nauci i uputi , a sta ce covek da radi to je ostavljeno njemu samom. Ne znam ko ce mi uzeti za zlo ako crkvi ne dajem priloge , mozda neko i hoce , ali me iskreno ne interesuje, sa stanovista vere nisam obavezan da dam bilo sta  . Pomagati drugima nije imperativ , vec jedan od puteva ka spasenju , tumaciti sve bukvalno je velika greska , kako neko da pomogne drugom ako nije u stanju da sebi pomogne , i u matrijalnom , i u bilo kom drugom pogledu . Slazem se da su se ljudi otudjili i zaiste ne brinu ni o kome sem o sebi samima , ali to nije hriscanski , i ako si mogao da nekom pomognes a nisi , to je lose , ali kao sto rekoh , stvar slobodne volje i procene.Sto se tice kritikovanja crkvenih velikodostojnika , ja to radim redovno , prosto mi se neke stvari ne svidjaju i ja to kazem .Ono sto se mora shvatiti je da po kanonu SPC svestenstvo nema neki veci znacaj ili moc u odnosu na ostali narod , ne postoji duhovna hijerarhija , samo organizaciona , svestenstvo ima samo vecu obavezu ,nista vise . Po kanonu crkve ja nisam obavezan da ispunim bilo sta sto je doslo od strane svestenika bilo kog ranga , ako se to kosi sa mojom savescu . Po kanonu SPC pred bogom su svi jednaki , i svi jednako odgovaraju za svoja dela , od patrijarha pa do svih ostalih. Politicki sam neopredeljen jer su mi sve politicke opcije u Srbiji iste , sve bitanga do bitange , samo nose druge boje . Nacionalista jesam , volim svoju zemlju i svoj narod , i ne vidim u tome nista lose , i ne shvatam kako neki ljudi mrze svoj narod i svoju zemlju , u stvari neki su mi jasni , ali vecinu ne shvatam. Kada je u pitanju ljubav izmedju muskarca i zene , tu vera nema nikakvog uticaja , kod mene u svakom slucaju . Vera ne utice ni na izbor prijatelja , potpuno isti odnos imam  prema ljudima moje vere i nacije kao prema onima koji su druge vere i nacije , jedino pravim izuzetak pa muslimane ne nudim svinjetinom , nista vise.Sto se tice filmova , kao i ostalih uticaja okruzenja , ja zivim u svetu , i zivim  danas , i prosto moram da se nosim sa svim izazovima koje nosi zivot u danasnjici . Ne mogu ziveti van sveta , cak i ako se izolujem na nekom mestu pre ili kasnije , uticaj okruzenja ce dopreti do mene . Tu sam gde sam , nosim se sa tim kako najbolje umem i znam , kao i svi drugi  .
Sto se raskola 1054 .tice , radi se podeli politickog uticaja , a sto se ratova tice , niti jedan nije vodjen u ime Boga , Bog je bio izgovor , a ratovi se od vajakada vode zarad prosirenja politicke i ekonomske moci . Kad je zigosanje u pitanju , to je termin koji se koristi za stoku , i mislim da nije primeren , mada opsti trend jeste da se hriscani vredjaju na svakom koraku .No , gde su dokazi da je pravoslavna vera sirena na silu , od strane Srba , Rusa, Bugara , Rumuna , Etiopljana ..., dajte primer . Kad treba blatiti Pravoslavlje cesto se koristi ta prica o nasilnom sirenju vere , to je stvar Katolicke crkve i za to se treba obratiti njima , a ne ovako , kad zatreba , generalizujemo stvari , a kad treba onda idemu do najsitnijih detalja , samo da bi dosli do cilja . Sto se tice paganskih korena obicaja , to bi trebalo piteti nekog etnologa , zaista mi ta tema nije bliska .
« Poslednja izmena: 02. Avg 2008, 14:51:57 od zuti car »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Zuti Car
Koga briga sto neko veruje u sektu. Ja navodim i navodim da je hriscantvo jedna velika sekta bez obzira koliko to svi negirali. Zasto neki mrze pravoslavlje, pravoslavce i te stvari, mrze sa razlogom.
Koje u stvari strucnjak da kaze ko je sekta a ko nije? Ko ce da odredjuje slobodu verovanja? Isto kao da ti neko kaze ne slusaj metal jer je bucan i negativan i ja ga ne volim. Ako ja ne volim neces ni ti.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 78 79 81 82 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 12:07:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.395 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.