Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Seki is on the road again - Izuzet danski sudija, moguce oslobodjenje  (Pročitano 14439 puta)
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Motorola 
Tadic se nije ponasao onako kao on, a ni ne znam na kakvu pretnju mislis.

Tadić je svako malo sa govornice siktao da će se država obračunati sa onima koji žele da je zaustave na putu evrounijatstva.Zaboravili smo već nebrojene njegove izjave koje su se veoma često čule na Dnevniku u pola osam ?
Što se Đinđiča tiče,drago mi je da je neko iz tvog političkog miljea konačno priznao da je njegovo ubistvo delo kriminalne,a ne političke prirode.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1461
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Misljenje i radovanje Djindjicevom ubistvu su moji odgovori za dve razlicite stvari. Molim te, pogledaj za sta sam davao te odgovore.

To, sta prica Karla, Natasa, Cedomir me ne interesuje. Imam ja svoj stav koji sam krojim, ne kroje ga drugi.

Iskreno, ne znam gde iskopa to da ga ljudi ovde vole. Da ga vole, glasali bi za njega. Da li je to politicki montiran proces? Ma uopste me ne zanima! Kakvo nam je zlo cinio, sve mu se po zasluzi vraca.

Nikada, ali nikada nisam rekao da Djindjicevo ubistvo nema politicku pozadinu. Naravno da je ima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Zasto je cudno? Imam pravo na svoje misljenje! Valjda je to u demokratiji normalno...
Kojoj crnoj demokratiji? Jes ti normalan?
Da, na zapadu vlada demokratija! A sto se ti toliko uzbudis na svaki moj post, ali svaki!?
Ja sam na Zapadu, i ovde ne postoji demoktraija, postoji diktatura.  Ovde korporacije, banke i moguli kontrolisu totalnost zivota u SAD, a ti i dalje lupetaj tu da postoji demokratija i veruj u bajke.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Da, na zapadu vlada demokratija! A sto se ti toliko uzbudis na svaki moj post, ali svaki!?

Vlada reprezativna demokratija. To je daleko od demokratije o kojoj se prica. To je bas ono sto je rekao Raven
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Ma pusti, neki ljudi su pukli.  Ja ne mogu da verujem, ali NE MOGU da poverujem da cujem ovakve izjave od nekog iz Srbije.  To ko sto Taxtex rece, neki ovde gutaju flourid glutamat na kasiku.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
Hag u mukama zbog Šešelja

Beograd -- Nataša Kandić kaže da ne isključuje mogućnost da Vojislav Šešelj ne želi da izađe iz haškog pritvora, jer je to u skladu s njegovim dosadašnjim ponašanjem.

Još uvek nije poznato da li će u postupku koji se u Haškom tribunalu vodi protiv Vojislava Šešelja uskoro biti imenovan novi sudija, umesto nedavno izuzetog Frederika Harhofa, ili će vođa radikala pristati da mu dvočlano sudsko veće izrekne presudu, podseža Danas.

Naime, potpredsednik Haškog tribunala Karmel Ađijus zatražio je, posle izuzeća Harhofa, od predsedavajućeg Žana Kloda Antonetija i članice raspravnog veća Flavije Latanci, da ga "izveste, posle konsultacija sa optuženim, o pitanju da li ponovo saslušati ceo predmet ili nastaviti postupak", te da "odluče, u slučaju da optuženi ne pristane na nastavak procesa, da li ili ne, bez obzira na to, nastaviti postupak sa novim sudijom".

Treba napomenuti da se u istoriji Haškog tribunala do sada nije dogodilo da novi sudija bude imenovan uoči izricanja presude, ali ni da dvočlano veće izrekne presudu.

Međutim, Nataša Kandić, regionalna koordinatorka projekta REKOM, za Danas kaže da očekuje da će panel koji je doneo odluku o izuzimanju sudija Harhofa iz sudskog veća Šešelju promeniti svoju odluku.

Vojislav Šešelj se tereti za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu od 1991. do 1993. godine. Tužioci su u martu prošle godine zatražili da bude proglašen krivim i osuđen na 28 godina zatvora, dok je optuženi zatražio da bude oslobođen. Aktivisti sada vanparlamentarne SRS lepe ovih dana plakate sa Šešeljevim likom i napisom „Šešelj dolazi“.

"Pokazuje se da sudsko veće u svojoj odluci nije navelo, a verovatno ni razmatralo, Memorandum predsednika sudskog veća, sudije Antoanetija, i podnesak sudija Harhofa. To je dovoljno da sudija Ađijus donese odluku o odbijanju zahteva za izuzeće sudije Harhofa", smatra Kandićeva.

S druge strane, Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, kaže za Danas da je Haški tribunal sada "na mukama", jer se u istoriji nije dogodilo da neki sudija bude izuzet u završnici postupka.

"I dalje je na snazi odluka o izuzeću sudije Harhofa, ali je zatraženo preispitivanje takve odluke. Inače, zanimljivo je da se u ovom slučaju više ne koristi termin 'sudsko veće' nego 'preostale sudije'", kaže Krasić.

On naglašava da su u postupku protiv Šešelja probijeni svi rokovi, kao i da očekuje oslobađajuću presudu.

Posle deset godina provedenih u Hagu i sudskog procesa dugog šest godina, slučaj Vojislava Šešelja trebalo bi 30. oktobra da dobije epilog, ali se poslednjih nedelja moglo čuti da bi izuzeće sudije Harhofa moglo da odloži izricanje presude za sledeću godinu.

"Moje je mišljenje da će presuda biti doneta 30. oktobra i da je realno očekivati da se Šešelj brzo nađe na slobodi s obzirom na zatvorsku kaznu po presudi. Imam u vidu praksu haškog suda da nakon dve trećine izdržane kazne, ukoliko nema žalbe, osuđenik bude pušten na slobodu. Međutim, ne isključujem mogućnost da se Šešelj žali, odnosno da ne želi da izađe iz zatvora. To bi bilo u skladu sa njegovim dosadašnjim ponašanjem, mada nije isključeno da on želi da se što pre vrati i da krene da se sveti bivšim saradnicima", kaže Kandićeva.

Izvor: B92

Kandicka  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
значи очекује скори повратак шекија  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
значи очекује скори повратак шекија  Smile

Ne, nego kao sto rekoh:

HAŠKI TRIBUNAL: Presuda Šešelju odložena na neodređeno!

Presuda Šešelju odložena je, kako piše u odluci predsedavajućeg sudije Žan-Kloda Antonetija, zbog toga što je iz raspravnog veća, zbog moguće pristrasnosti, izuzet sudija Frederik Harhof

HAG - Tribunal u Hagu je danas na neodređeno vreme odložio izricanje presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koja je trebalo da bude izrečena 30. oktobra.

Presuda Šešelju odložena je, kako piše u odluci predsedavajućeg sudije Žan-Kloda Antonetija, zbog toga što je iz raspravnog veća, zbog moguće pristrasnosti, krajem avgusta, na zahtev odbrane, izuzet sudija Frederik Harhof.

Budući da su tužilaštvo i ostale sudije - koje su se protivile izuzeću Harhofa - zatražile da ta odluka bude preispitana, što je odložilo imenovanje novog sudije, predsedavajući Antoneti ocenio je da izricanje presude u ranije zakazanom roku nije moguće dok se to pitanje ne reši.

Posebno veće Tribunala utvrdilo je krajem avgusta, usvojivši Šešeljev zahtev za izuzeće, da je sudija Harhof pismom prijateljima, objavljenom u danskoj štampi, u kojem je kritikovao poslednje oslobađajuće presude Tribunala, "pokazao pristrasnost u korist osuđujućih presuda".

"Neprihvatljiva predstava o pristrasnosti postoji. Zbog toga, većina je utvrdila da je pretpostavka nepristrasnosti suzbijena. Shodno tome, većina je našla da je optužba o pristrasnosti sudije Harhofa utemeljena", odlučilo je to veće.

U odluci, objavljenoj 29. avgusta, piše da je sudija Harhof ostavio utisak da je pristrasan time što je u svom pismu tvrdio da je do jeseni 2012. godine "manje-više utvrđena praksa" Tribunala bila da osuđuje vojne komandante za zločine koji su počinili njihovi podređeni. Kritikujući promenu u toj praksi Tribunala - oslobađajućim presudama izrečenim Antu Gotovini, Momčilu Perišiću i Jovici Stanišiću - Harhof je promenu u tumačenju koncepta "udruženog zločinačkog poduhvata" pripisao politički motivisanom pritisku predsednika suda Teodora Merona na kolege, a za račun SAD i Izraela.

U odluci posebno veće navodi da je time sudija Harhof sugerisao da je su oslobađajuće presude deo šireg američko-izraelskog plana da se suzbije komandna odgovornost nadređenih oficira za zločine podređenih. Sudija Harhof je u pismu naglasio da je uvek "pretpostavljao da je ispravno osuditi lidere za zločine počinjene s njihovim znanjem" i zaključio da se suočava "sa dubokom profesionalnom i moralnom dilemom" kao nikada pre.

Posebno veće ocenilo je da je to što je sudija Harhof razmatrao odgovornost "vojnih komandanata" relevantno za proces Šešelju zato što je Šešelj optužen da je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, između ostalog, i time što je upravljao paravojnim snagama zvanim "šešeljevci". Time što je pomenuo "utvrđenu praksu" Tribunala da osuđuje vojne komandante za zločine podređenih, sudija Harhof je, po odluci, dao osnova za zaključak da bi "razumni i dobro informisani posmatrač" to mogao shvatiti kao "pristrasnost sudije Harhofa u korist osuđujuće presude" i u procesu protiv Šešelja.

Neslaganje sa odlukom o izuzeću, izrazili su predsedavajući sudija Antoneti i članica veća Flavija Latanci, koji su tvrdili da njihov stav nije uzet u obzir. Odluku o izuzeću, tražeći njeno preispitivanje, tužilaštvo je nazvalo "neosnovanom".

Potpredsednik Tribunala Karmel Ađijus odluku je na preispitivanje vratio posebnom veću suda, kojim je predsedavao sudija Bakone Moloto iz Južne Afrike, a čiji su članovi Barton Hol sa Bahama i Liu Daćun iz Kine.

Sudija Daćun glasao je protiv izuzeća Harhofa sa suđenja Šešelju. Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. godine.

U pritvoru Tribunala je od 24. februara 2003. kada se dobrovoljno predao, odmah pošto je objavljena optužnica. Posle jednog neuspelog pokušaja i Šešeljevog štrajka glađu, suđenje je počelo 2007, a izvođenje dokaza okončano je prošle godine.

U završnoj reči, marta ove godine, tužioci su zatražili da Šešelj bude osuđen na 28 godina zatvora, a optuženi, koji se brani sam, tražio je da bude oslobođen.

Izvor: Kurir

Nece njega da puste...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
нисам мислио да ће сутра изаћи,али у скорије време мораће да се реши
али у сваком погледу шеки излази као победник
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.