Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 17:41:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sedam godina od pada Slobodana Miloševića  (Pročitano 27912 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Mi smo u jos vecim *ranjima i*ovnima -do guse nego onda.Onda je krao SPS a sada svi koji sebe smatraju demokratskim blokom i njihovi pajtasi .
 Dobili smo mnoog skupu sargarepu nakon njegovog rusenja. EU< SAD oni koji su nas bombardovali i rusili vise od decenije su nam sada nametnuli oko vrata omcu skupim kreditima, njihovim silnim bankama po Srbiji koje sluze za jos vece osiromasenje stanovnistva Srbije.Moze li neko da nabroji koliko banaka iz inostranstva postoji u Srbiji?? A koliko banaka nam stvarno treba.? I sto je najvaznije -sve se utrkuju koja ce vise love izmusti iz naroda.
 Pomoc koju su nam davali je pravo licemerje.
Sto puta su nam nacinili vecu stetu rusenjem mostova, puteva, fabrika (koje posle kupise za sicu ) ,....

Nije bas sve isto kao nekada   -   sada je narod jos siromasniji a mafijasi, krimosi i politicari sa tajkunima iz Slobinog vremena su jos bogatiji.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
После првих изборних резултата, 2000. године, Милошевић је одбио да призна пораз у првом кругу и затражио други изборни круг 8. октобра
Политика - Пре 13 сати

Данас се навршава седам година од победе тадашњег лидера Демократске опозиције Србије Војислава Коштунице на изборима за председника СР Југославије, као и победе те опозиционе коалиције на локалним и изборима за оба већа Скупштине СР Југославије.

Коштуница је 24. септембра 2000. године у првом кругу победио тадашњег председника Социјалистичке партије Србије и вишегодишњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића који је, смењујући се на функцијама, на власти био пуних 13 година.

Изборе за Веће грађана и Веће република Савезне скупштине за 24. септембар 2000. године расписао је сам Милошевић, који је у то време био председник СРЈ, док је председничке изборе расписао председник Већа грађана Савезне скупштине Миломир Минић.

После првих изборних резултата, Милошевић је одбио да призна пораз у првом кругу и затражио одржавање другог изборног круга 8. октобра, што су Коштуница и ДОС одбили.

Пошто је Савезна изборна комисија, којом је председавао председник Савезног суда Боривоје Вукичевић, утврдила да "ниједан кандидат у првом гласању није добио већину" и саопштила да ће се обавити други круг гласања, челници ДОС-а су "позвали народ Србије на блокаду свих институција".

ДОС је тада затражио од Милошевића да до четвртка, 5. октобра, у 15 часова, призна изборну вољу грађана, које је позвао да се тога дана окупе испред Савезне скупштине у Београду.

Захтевано је такође и да генерални директор, главни уредник и уређивачки колегијум Радио телевизије Србије поднесу оставке, а да РТС промени уређивачку политику и омогући објективно информисање о збивањима у Србији.

У главни град Србије грађани су од раног јутра 5. октобра 2000. године пристизали организовано из више праваца аутобусима, аутомобилима, тракторима, понеки на багерима, а неки и пешке.

Око 15 часова на митингу испред Скупштине СРЈ у центру Београда окупило се неколико стотина хиљада грађана, а већа група демонстраната је успела да уђе у савезни парламент кроз прозоре. Полиција је на окупљене на платоу испред зграде парламента бацила велику количину сузавца и успела да их, не задуго, растера.

Око 16 сати неколико десетина грађана ушло је у Савезну скупштину, док су се полицајци који су до тада чували зграду повукли. Тада је из десног крила зграде Скупштине почео да се вијори густ, црни дим, а готово сва стакла на згради су полупана.

Полиција је бацила сузавац и у близини зграде РТС-а, док је багер кренуо да се пробије до улаза у ту медијску кућу. Зграда РТС-а у Таковској улици је потом запаљена, а редовни програм РТС-а је престао да се емитује после 17 сати. На сва три програма државне телевизије емитовани су спотови, рекламе и снимљене емисије.

Демонстранти су демолирали и неколико полицијских возила у Косовској улици иза југословенског парламента. Током сукоба полиције и демонстраната чула се и пуцњава из ватреног наоружања.

Командир београдске полиције је око 17 часова затражио разговор са представницима ДОС-а, сат времена касније полицајци из станице у Улици Мајке Јевросиме су положили оружје и прикључили се демонстрантима.

У Ургентни центар је примљено више десетина грађана са лакшим и тежим повредама.

Новоизабрани председник СРЈ Војислав Коштуница обратио се предвече грађанима са терасе Скупштине Београда, а потом и путем Радио телевизије Србије. У току вечери одржана је и конститутивна седница новог састава Скупштине града Београда.

Дан после протеста у Београду, Милошевић се путем телевизије обратио грађанима Србије и званично признао пораз на председничким изборима.

Коштуница је 7. октобра положио председничку заклетву пред посланицима Савезне скупштине као први демократски председник Југославије.

Према званичним резултатима, Коштуница је на председничким изборима 24. септембра 2000. године освојио 2.470.304 гласова, односно 50,24 одсто, а Милошевић 1.826.799 гласова, односно 37,15 одсто.

Слободан Милошевић је ухапшен у ноћи 31. марта 2001. године, а 28. јуна исте године изручен Хашком трибуналу који га терети за ратне злочине почињене у Хрватској, БиХ и на Косову и Метохији.

Милошевић је преминуо у затвору тог суда од, како су саопштили хашки лекари, срчаног удара.

Танјуг
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Класичан преврат, под врло сумњивим околностима. Био је и извештај РИК да је Коштуница добио близу 50%, али недовољно за победу, па је касније нафризиран до 50,24.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Режиран сценарио тотално!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
Citat
Класичан преврат, под врло сумњивим околностима. Био је и извештај РИК да је Коштуница добио близу 50%, али недовољно за победу, па је касније нафризиран до 50,24.

kakav prevrat oprali su ga skroz, da nije sloba brljao po papiricima bilo bi vise od 50,24
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Nije bilo 50%. Slobodan je tada dobio izbore aloi scanario sa zapada se nije mogao zaustaviti.
Poenta je u tome sto smo mi ispali volovi i to veliki sto mi nije sudjeno u Srbiji no ove DOS-tupani ga izrucise za sicu HAgu.
ne zna se ko je vise ispao budala- mi sto ih i dalje podrzavamo ili oni koji su postali sluge zapada.
Od Slobodana su napravili mucenika i mozda sveca od kada je bio u HAgu i tamo umro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
zao mi je,  izvukao se za vuka, stambolica i ko zna za sta jos. nije on toliki mucenik koliko mislis, ljudi zele da zaborave taj deo zivota  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
moje skromno mišljenje(jes da me niko nepita)brate što više vremena prolazi činimi se da je sloba bio američki čovek od samog početka,prodao nas je gde god da je stigao daleko od toga da mislim da su ovi bolji ali i ovaj nas je zajebao a verovali smo mu skoro kao titu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
Citat
Nije bas sve isto kao nekada   -   sada je narod jos siromasniji a mafijasi, krimosi i politicari sa tajkunima iz Slobinog vremena su jos bogatiji.
buhahahaha!
Smile Smile

ja do sada, ne poznajem ni jednu osobu koja losije zivi nego za vreme slobe.
a poznajem mnogo siromasnih, koji nisu siromasniji, bogatih, koji su bogatiji, pripadnika srednje klase, od kojih su neki bostali bogati, a neki mogu sebi vise da priuste(pr: more u CG ili put u francusku i sl.)

evo, setio se, jedini ljudi koji losije zive su moji teta i teca sa decom koja su odrasla pa imaju vece prohteve a oni zaradu na istom nivou, pa im je mozda teze, ali to je jedan jedini slucaj.

dakle, ne znam kako je u BG-u, mozda je u PA i NS-u situacija 4X bolja nego u prestonici, ali jedino u tom slucaju ovo sto si rekao nije laz.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Pojavio se Kraljevic da nas prosvecuje.
Ajde bilo je dosta tema o tome o zivotu za vreme Milosevica,Kostunice, TAdica,.. pa izneverena 5-oktobarska ocekivanja i nadanja,...
necu bas u prvom postu da te razuveravam, da ne pomilis da ti kontriram.
Samo bih te pitao koliko se stvarno moze kupiti za prosecnu platu u Srbiji , kako se sda moze leciti, kakose deca skoluju,....kako????????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 17:41:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.