Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Savetnik premijera Koštunice nazvao Crnu Goru kvazidržavom  (Pročitano 19612 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Jedini koji moze da se izvini je taj koji to rekao i ako oseca potrebu za tim
I kroz ovu diskusiju se vidi da Srbi nisu savladali osnovne principe diplomatije( ajde dobro oprosteno nam je, odsutni smo pola veka) i prave gresku za greskom
Nije bitno ko je prepotentan a ko nadobudan, to se ne boduje, ali je veoma bitno ko je ostecen a ko za to kriv. Istina nije bitna, ali je bitno da se nastavi sa pricom o "manijakalnim velikosrbima koji nipodastavaja mali, ali cojski i posteni narod tamo negde u kutku Evrope i koje se postojano bore za ljudksa prava i vaseljensku pravdu." Ta prica je miljardu x do sad ispricana tokom trajanja ljudskog drustva i uvek pali. Tom bajkom su sacuvali i verifikovali "kontraverzno" steceni kapital i moc.
Zašto bi se izvinjavao kad je u pravu?
zasto mene pitas kada je poenta tog posta daleko od razglabanja o izvinjenju. shvatas li sta sam naglasio - nije CG vlast uvredjena nego je iskoristila jos 1 priliku da nastavi sa vec poznatom politikom prema Srbima(ne samo Srbiji).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
I kroz ovu diskusiju se vidi da Srbi nisu savladali osnovne principe diplomatije( ajde dobro oprosteno nam je, odsutni smo pola veka) i prave gresku za greskom

vecita izvinjenja od DS-a. Pa oni su Milu Djukanovicu po0magali da dobije lazirane izbore protiv Momira Bulatovica. Sam Djindjic je komandovao ekipom komp. strucnjaka( za prevare) koji su belezili i nadgledali biracka mesta-ne sva nego Milu najvaznija.
Glasalo se do 3 ujutru sutradan i vozilikali se sipci kamionima sa jednog glasackog mesta do drugog i iz jednog grada u drugi.
To znaci da ne trreba da nas cudi stose Djelic izvinjava.
A jos nesto da vas pitam samostalni Crnogorci_koliko je delegacija Srbije -na najvisem nivou bilo u crnoj gori a koliko iz Crne gore u Srbiji ??????????? Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Inace odbili ste i pomoc Srbije za zeleznicku nesrecu u Biocu,.kada necete pomoc zasto trazite izvinjenje.
|nadji podatke o posetama delegacija , uporedi ih i vidi ko koga postuje a ko koga ne zarezuje a samo trazi izvinjenja i odgovornosti  za neke poteze .
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Коштуница се неће извинити

БЕОГРАД, 7. септембра (Тањуг) - Министар Предраг Бубало рекао је данас да се премијер Србије Војислав Коштуница неће извинити Црној Гори због изјаве свог саветника Александра Симића да је Црна Гора "квази-држава" и због отказивања посете Подгорици министра за инфраструктуру Велимира Илића.

Био је то одговор Бубала на питање на конференцији за новинаре, после седнице Владе, на којој је саопштио да су Београд и Подгорица разменили демарше.

Подгорица је послала демарш због изјаве саветника премијера Симића и отказивања посете министра Илића Црној Гори, а Београд је упутио Подгорици демарш због забране уласка епископу Филарету на територију Црне Горе.

Тањуг је сазнао да је на седници Владе Србије данас било речи о изјавама саветника премијера Симића и отказивању посете министра Илића Црној Гори.

Тањугови извори наводе да изјава саветника Симића и поступак министра Илића нису били формално на дневном реду седнице, нити је о њима "било изјашњавања чланова Владе".

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић изјавио је јуче да Симићева оцена није став Владе, а вицепремијер Бождар Ђелић је синоћ упутио извињење Црној Гори, док је министар Драган Ђилас поступак свог колеге Илића назвао "погрешним", уз оцену да је у питању "појединачан потез једног министра, а не и став Владе".
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Brate - nikad izvini!
M. BABOVIĆ - D. RADEKA, 7. septembar 2007

PO jedno Đelićevo i Jeremićevo “izvinite Crnogorci” nije se u petak pretvorilo u Vladino horsko izvinjenje dojučerašnjem savezniku. Zvaničnog izvinjenja neće ni biti:
- Crna Gora mora pronaći rešenje da obezbedi ulazak vladici Filaretu kako bi normalno obavljao službu u svojoj eparhiji. Na demarš Crnogoraca odgovorićemo kada oni odgovore na naš - kratko je u petak saopštio Bubalo na konferenciji za medije.
Iz Koštuničinog kabineta ka Podgorici nije upućena zvanična nota pomirenja, već je, prema rečima srpskog šefa diplomatije Vuka Jeremića, usvojen zaključak:
- Politika Vlade Srbije je da je Crna Gora nezavisna država sa kojom Srbija treba da ima najbolje moguće odnose.
On je otkrio da je MSP Srbije još u ponedeljak uputilo demarš ambasadorki Crne Gore sa porukom da "slučaj Filaret" ozbiljno preti da ugrozi odnose dve zemlje.
Jaka reč savetnika premijera Aleksandra Simića i bojkot Velimira Ilića "bratske republike", primetno je poremetio jedinstvo u vladajućoj koaliciji. Mada su ministri, kako prenose naši izvori, na sednici bili jednoglasni kada se usvajao “crnogorski zaključak”, nameštenici DS tražili su odgovor od predsednika Vlade o nastupu njegovog saradnika. Koštunica im je, saznajemo, saopštio “da će to pitanje biti rešeno u okviru kabineta”.
Na Simića su se, čim je njegova izjava o Crnoj Gori kao kvazidržavi procurela, oštro obrušili najpre Dragan Đilas, a onda i ministar vojni Dragan Šutanovac.
Pridružili su im se i iz Dinkićeve stranke, koji su, takođe, održali bukvicu Koštuničinom savetniku zbog nediplomatskog ponašanja.
Prvo izvinjenje stiglo je od Božidara Đelića:
- Srbija mora da gradi dobre odnose sa susedima, čak i ako joj se ne sviđa neki od njihovih poteza. Vlada Srbije i Srbija priznaju Crnu Goru kao državu, to je politika Vlade, a sve ostalo su lični stavovi. Evo, ja se izvinjavam Crnogorcima.
“Narodnjački” tabor ostao je, međutim, nem. Nije bilo prekora za Simićev verbalni nestašluk, niti je iko od njihovih ministara prevalio preko usta izvinjenje Crnoj Gori.
To kao da je opredelilo šefa crnogorske diplomatije Milana Roćena kome će da pruži ruku. U prvoj poseti Beogradu, on se u petak sastao samo sa državnim zvaničnicima “regrutovanim” iz redova DS.
Prvo sa potpredsednikom Vlade Božidarom Đelićem, zatim sa ovdašnjim šefom parlamenta Oliverom Dulićem i na kraju sa svojim srpskim kolegom Vukom Jeremićem.
Iako okončana optimističkim zaključkom da Srbija i Crna Gora treba da rade na izgradnji najboljih mogućih susedskih odnosa, prevazilazeći dijalogom sve što se nađe na tom putu, prva poseta crnogorskog šefa diplomatije svom srpskom kolegi, neizbežno je bila opterećena demaršima koje su prethodnih dana razmenjivali Beograd i Podgorica.
Pošto su novinari podsetili Jeremića da je prilikom incidenta nemačkog ambasadora Cobela u Beogradu i Srbija očekivala izvinjenje Nemačke, usledilo je pitanje da li će se Srbija ipak izviniti Crnoj Gori.
Ne odgovarajući direktno, ministar je uzvratio objašnjenjem da se Nemačka tom prilikom nije izvinila, ali je saopštila da ne dovodi u pitanje teritorijani suverenitet Srbije.
Roćen je, međutim, otkrio da je u četvrtak u telefonskom razgovoru od Jeremića dobio izvinjenje.
- Za nas je najvažniji zaključak Vlade Srbije. A shvatio sam da srpska vlada i premijer imaju da rade mnogo pametnijih stvari nego da obraćaju pažnju na bilo čije izjave i gestove pojedinaca. Bilo bi katastrofalno za Srbiju ako bi to bila njena zvanična politika. Na sreću, to nije tako i zato sam ja danas u prijateljskoj poseti - ipak je dobro bio raspoložen Roćen.
O "uvredama sa visokih adresa" šef diplomatije najmlađe države naveo je da one ne mogu povrediti dostojanstvo Crne Gore, već samo naneti štetu Srbiji i da "pre svega govore o onima kojih su ih izrelkli".
Prvi diplomata Crne Gore kao da je birao satnicu, pa se najpre sreo sa Đelićem, koji se prvi u četvrtak javno izvinio Crnogorcima. U kratkom saopštenju posle sastanka navodi se da će Beograd i Podgorica pokrenuti saradnju u oblasti evropskih integracija i najavljuje se osnivanje Kancelarije za ekonomsku saradnju.
U sličnom tonu protekao je i suret u srpskom parlamentu sa Dulićem.

"KVAZI" PONOVO
SAVETNIK premijera Srbije Aleksandar Simić pojasnio je svoju izjavu o Crnoj Gori “kao kvazidržavi”:
- Država koja ne poštuje ljudska prava zapisana u međunarodnim dokumentima UN i Saveta Evrope i ljudska prava koja prevazilaze suverenitet jedne države, ne može da bude država koja ima civilizacijski i kulturološki nivo kao i ostale države članice - precizirao je Simić.

POGREŠNA ADRESA
O DEMARŠU Srbije Podgorici Roćen tvrdi da je poslat na pogrešnu adresu, jer rešenje Filaretovog problema ne zavisi od Crne Gore:
- Tek bismo bili kvazidržava kad bismo iz dana u dan menjali svoje odluke - rekao je on. - Posebno posle najnovijh gestova pojedinaca iz vlasti Srbije, verujte, da nema toga u Crnoj Gori koji bi imao političke snage da promeni ovu odluku. Saglasio sam se sa Jeremićem da bi pravi izlaz bio da se Briselu obrati najviši vrh Srbije, a Crna Gora će istog trenutka dati podršku.

TAJNA SRBIJA
POTPREDSEDNIK DPS Svetozar Marović izjavio je da ne očekuje izvinjenje srpskog premijera Vojislav Koštunice, zbog Simićeve izjave. Komentarišući štrajk glađu vladike Filareta i bojkot Velimira Ilića, bivši predsednik bivše SCG je zaključio:
- Očigledno je reč o sukobu tajne i javne politike. To se ogleda u javnom izražavanju želje da Srbija bude deo Evropske unije, dok se istovremeno ne poštuju pravila.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610

БЕОГРАД, 7. септембра (Тањуг) - Министар Предраг Бубало рекао је данас да се премијер Србије Војислав Коштуница неће извинити Црној Гори због изјаве свог саветника Александра Симића да је Црна Гора "квази-држава" и због отказивања посете Подгорици министра за инфраструктуру Велимира Илића.

Био је то одговор Бубала на питање на конференцији за новинаре, после седнице Владе, на којој је саопштио да су Београд и Подгорица разменили демарше.

Подгорица је послала демарш због изјаве саветника премијера Симића и отказивања посете министра Илића Црној Гори, а Београд је упутио Подгорици демарш због забране уласка епископу Филарету на територију Црне Горе.

Тањуг је сазнао да је на седници Владе Србије данас било речи о изјавама саветника премијера Симића и отказивању посете министра Илића Црној Гори.

Тањугови извори наводе да изјава саветника Симића и поступак министра Илића нису били формално на дневном реду седнице, нити је о њима "било изјашњавања чланова Владе".

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић изјавио је јуче да Симићева оцена није став Владе, а вицепремијер Бождар Ђелић је синоћ упутио извињење Црној Гори, док је министар Драган Ђилас поступак свог колеге Илића назвао "погрешним", уз оцену да је у питању "појединачан потез једног министра, а не и став Владе".

Kostunice nisi ti prodana dusa kao neko da ide svuda naokolo i samo se izvinjava.
Zasto bi smo se izvinjavali montenigersima -zato sto ne dozvoljavaju Filaretu daudje da obavlja kanonske posleove u Crnoj gori??
A njihov raspop Miras Dedejic moze sve i svasta da radi po Crnoj gori.
Zato su bre i djavoli nekrsti-koga nekrst pokrsti taj dovijeka nekrst - kazu stari - a oni su mnogo pametniji i da im verujem.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
vecita izvinjenja od DS-a. Pa oni su Milu Djukanovicu po0magali da dobije lazirane izbore protiv Momira Bulatovica. Sam Djindjic je komandovao ekipom komp. strucnjaka( za prevare) koji su belezili i nadgledali biracka mesta-ne sva nego Milu najvaznija.
Glasalo se do 3 ujutru sutradan i vozilikali se sipci kamionima sa jednog glasackog mesta do drugog i iz jednog grada u drugi.
To znaci da ne trreba da nas cudi stose Djelic izvinjava.
A jos nesto da vas pitam samostalni Crnogorci_koliko je delegacija Srbije -na najvisem nivou bilo u crnoj gori a koliko iz Crne gore u Srbiji ??????????? Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Inace odbili ste i pomoc Srbije za zeleznicku nesrecu u Biocu,.kada necete pomoc zasto trazite izvinjenje.
|nadji podatke o posetama delegacija , uporedi ih i vidi ko koga postuje a ko koga ne zarezuje a samo trazi izvinjenja i odgovornosti za neke poteze .
bilo da je ovaj "demars" upucen meni licno ili preko mene "crnogorskom narodu" necu odgovoriti, jer nisi citao celu ovu diskusiju i ispratio moje ucesce a samim tim i moj stav.
Bioce 2006 i desavanja oko tog dogadjaja zasluzuju posebnu temu.

CG je na rasprodaji i to treba iskoristiti. Vazno je da Ser dobije autoput do Bara, Luku Bar i sto veci deo morske obale dodje u licno vlasnistvo Srba. CG rasprodaje buducnost zarad trenutnog uzitka i svaka cena je niska u tom slucaju. Kada bi postali vlasnici kapitalnih vrednosti u CG, samim tim i vladari CG, doslo bi do naglog razvoja srpskih krajeva oko tih investicija i onda bi se videlo ko je ponosit a ko nadobudan i pokondiren. Znaci zarad interes katkad treba biti dobar glumac dok se ne steknu cvrste pozicije.
Sa ovakvom raspravom samo se trosimo oko nebitnih i nametnutih stvari, sve to da bi mediji imali sta da emituju i da obican narod ne vidi "veliku sliku".  Diplomatija treba da bude iznad toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Popgledaj u cijem vlasnistvu je vecina kapitalnih dobara u Crnoj gori?
koliko je ulagano u luku Bar - za vreme bratstva i jednistva( bilo pa proslo ali ulagalo se ), koliko je ulozeno u Crnu goru nakon zemljotresa 1977 godina. Budi objektivan pa se raspitaj ako nisi bio rodjen tada.
Vidi ko je sta imao a sta je bratstvo i jednistvo napravilo.
Kucice nakon pomoci ostalih bratskih republika ( da ne kazem samo Srbija ) postadose vile i viletine.
po deseet puta vecu cenu su dobijali" domacini" kojim asu srusene i garaze koje su prijavljivali kao unistene kuce- ovo ti govorim iz par istinitih prica  Crnogoraca sa kojim asam razgovarao 8o-tih.Neki su cak bili toliko ( nemam pravu rec)- ali sam nazovi akko hoces- da su prizeljkivali jos neki zemljotres da sad naplate jos vise i da izgrade kule i gradove -ovo mi se desavalo karajem 80-tih, pocetkom 90-tih pre ratnih razaranja.
Pa vidi sta je ko ulagao i zasto Srbija ne sme da ima deo luke BAr.
kada vec nesto komentarises     -kazi mi da li znas da u mnogim drzvama postoji prodaja dela luka drugim drzvama kao njihova teritorija na period koji se dogovore dve drzave????
Arapi su zakupili luku u SAD -bilo je protesta ali lova je proburgijala gde nije politika.
Srpski kralj Aleksandar Obrenovic je zakupio deo luke Solun kao Srpsku teritoriju na 200 godina - s tim da se nakon 100 godina potpisa novi sporazuma o novih 100 godina. 1999. godine u Srbiji je bilo NATO s*anje-bombardovanje- te nisam cuo sta je uradjeno.

Zasto mislis da Srbija na osnovu ulagana a  i druge "bratske republike" nemaju prava na deo luke BAr na odredjen period????
Stafali da se izgradi ostatak saobracaj nice do mora?
Crna gora bi da je drugi samo izgradjuju i da samo ulazu u nju a da nemaju prava na nista zauzvrat !?!?!?!?!
A ovako je MIlo sve kupio sa svoji pajtasima i ostatak prodao Rusima, belorusima, Ukrajincima, pomalo bogatim zapadnjacima koji su vas otkrili kao interesnatnu destinaciju i sta osta obicnom narodu???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Političke tenzije na relaciji Beograd-Podgorica malo splasnule
Izvinjenje ublažilo Simićevu uvredu
Autor: Ž. Jevtić | 08.09.2007 - 09:00

Srbija neće narušavati odnose sa Crnom Gorom, stav je Vlade Srbije sa kojim su se na jučerašnjoj sednici složili ministri i premijer Vojislav Koštunica. Potvrđena je i zvanična pozicija Vlade Srbije da je Crna Gora međunarodno priznata država. Tako bi se moglo reći da su izvinjenje Božidara Đelića i razgovori sa Milanom Roćenom, ministrom spoljnih poslova Crne Gore juče u Beogradu, rezultirali smanjivanjem tenzija nastalih posle neodmerenih izjava Aleksandra Simića, savetnika premijera Koštunice.

Da je procenjeno da se mora spustiti lopta svedoči i saznanje „Blica“ da posle mnogo buke i glasnih najava ministra za infrastrukturu Velimira Ilića da će tražiti da se raspravlja i donese odluka o slučaju vladike Filareta, on na jučerašnjoj sednici Vlade nije progovorio, bukvalno, ni reč.
Na protestnu notu Crne Gore, uloženu pre dva dana povodom Simićeve tvrdnje da je Crna Gora „kvazidržava“, potpredsednik Vlade Božidar Đelić je iste večeri odgovorio izvinjenjem. Tokom jučerašnjeg dana, u više susreta crnogorskog ministra spoljnih poslova Milana Roćena sa beogradskim zvaničnicima ponovljen je obostrani stav o izgradnji što boljih odnosa.
Međutim, kako je juče izjavio ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo, premijer Koštunica neće se izviniti Crnoj Gori zbog izjava svog savetnika Aleksandra Simića. Simić nije član Vlade, a generalno se smatra da je dovoljno što se izvinio potpredsednik Božidar Đelić.
Bubalo je rekao i da je Srbija poslala demarš Crnoj Gori zbog toga što je episkopu mileševskom Filaretu zabranjen ulaz u tu zemlju.
Da podsetimo, problem u odnosima Srbije i Crne Gore kulminirao je ne samo posle sporne Simićeve izjave, nego i odluke Velimira Ilića da se u Podgorici ne pojavi na sastanku sa ministrom Andrijom Lomparom, a u znak protesta zbog zabrane ulaska u Crnu Goru vladiki Filaretu.
Iako se zbog svega očekivala žučna rasprava na jučerašnjoj sednici Vlade, to se nije dogodilo. Vlada nije donela neki poseban zaključak i iako to nije formalno naznačeno, rešavanje problema je prepušteno Crnogorcima. Prosto, zaključeno je da Vlada Srbije nema nijednu mogućnost da omogući vladici ulazak u Crnu Goru. Da je i u Podgorici shvaćeno da se tenzije moraju smanjivati svedoči dopis Vlade Crne Gore upućen EU sa pitanjem može li dozvoliti ulazak u Crnu Goru vladici mileševskom Filaretu. Crna Gora je, konkretno, tražila objašnjenje da li eventualno postoji mogućnost izuzeća, i ako je to slučaj, pod kojim uslovima. Kako se očekuje, EU bi trebalo da odgovori potvrdno i to bi bio izlaz iz teške situacije. Po saznanjima „Blica“, Sinod SPC je pre dva dana zauzeo stav da vladika Filaret treba da prekine štrajk glađu. Izlaz iz situacije sa Filaretom koji neće da obustavi štrajk, i mimo odluka EU, mogao bi biti u činjenici da su lekari koji su ga juče obišli u svom izveštaju njegovo stanje okarakterisali kao dramatično loše.
Prema saznanjima „Blica“, tema razgovora na sednici Vlade jeste bio odnos sa Crnom Gorom, ali nije bilo posebne rasprave o potezima Ilića i Simića. Ipak, po saznanjima „Blica“, pomenuti su u govoru ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića. On je saopštio da u Briselu primećuju napredovanje Srbije, ali da je bilo i onih koji su upitali kakvi to navodi stižu poslednjih dana. U tom kontekstu, ministar Jeremić je zamolio predstavnike vlasti u Beogradu da se suzdrže od neozbiljnih izjava koje mogu naneti štetu državi. Premijer Koštunica je, saznaje „Blic“, slučaj Filareta i poteze koji su to pratili prokomentarisao sa: „Generalno jeste problem kada neka država ne dopušta ulazak našim državljanima“. Koštunica se odredio i prema izjavi Simića i rekao da je to „stav jednog savetnika koji nije član Vlade“. Koštunica je i dodao da je „to pitanje za njegov kabinet“, ali i dodao da je i iz Crne Gore bilo ranije raznih izjava.
Crnogorski šef diplomatije Milan Roćen tokom jučerašnjeg dana susreo se u Beogradu sa potpredsednikom Vlade Đelićem, šefom diplomatije Jeremićem i predsednikom skupštine Oliverom Dulićem. Đelić i Roćen dogovorili su da i srpska i crnogorska strana ulože napore i prevaziđu probleme nastale zbog zabrane ulaska vladici mileševskom Filaretu u Crnu Goru.
Ministar spoljnih poslova Crne Gore Milan Roćen rekao je da izjave pojedinaca iz Srbije ne mogu povrediti državno dostojanstvo Crne Gore.
- Usledilo je i izvinjenje potpredsednika Vlade Božidara Đelića, koje su preneli svi mediji u Crnoj Gori i razumeo sam da je Vlada usvojila te zaključke, i da i Vlada i premijer imaju pametnija posla kojima treba da se bave - istakao je Roćen posle razgovora sa Jeremićem, odgovarajući na pitanje da li očekuje izvinjenje srpskih vlasti.

Filaretovo stanje kritično
PRIJEPOLJE - Zdravstveno stanje episkopa mileševskog Filareta, koji je juče jedanaesti dan štrajkovao glađu na srpsko-crnogorskoj granici na Jabuci kod Prijepolja, drastično se pogoršava iz sata u sat. Lekari poručuju da je veliko pitanje da li bi život vladike bio spasen i da on trenutno obustavi štrajk!
Zanemoćali episkop, koji od četvrtka uveče odbija i lekove, tek povremeno dolazi svesti i koga je zbog povišenog šećera vid izdao, juče je pregledao konzilijum lekara iz beogradskog Urgentnog centra, poslat na Jabuku na zahtev ministra zdravlja Tomice Milosavljevića. Dr Duško Jovanović, jedan od lekara, saopštio je da je konzilijum konstatovano da je Filaretov gornji krvni pritisak 80, a da je donji nemerljiv. Dan ranije, doktori prijepoljskog Doma zdravlja utvrdili su da crkveni velikodostojnik ima povišen stepen dehidracije i povišene vrednosti šećera u kapilarnoj krvi, povremene probleme s vidom, oseća malaksalost i bolove i može da hoda samo uz pomoć drugog lica.
Dr Jovanović je rekao da će lekari koji dežuraju pored kombija, iz kojeg Filaret nije izašao od srede uveče, u trenutku kada on potpuno izgubi svest preduzeti sve mere da mu spasu život.
I pismo patrijarha Pavla u kojem ga moli da obustavi štrajk glađu stiglo je juče do Filareta, ali ga episkop mileševski, znatno oslabljenog vida zbog povišenog šećera, nije mogao pročitati.
Episkop je juče popodne pristao da primi infuziju ali nije pristao da prekine štrajk glađu, iako je njegovo zdravstevno stanje kritično. V. Lojanica

Roćen: Pogrešna adresa
Povodom zabrane ulaska episkopu Filaretu u Crnu Goru, Roćen je rekao da se „krivica upućuje na pogrešnu adresu“ i da Crne Gora mora da poštuje svoje međunarodne obaveze i obaveze prema Haškom tribunalu. Kako je dodao, sukob sa vladikom Filaretom ne odslikava odnos „sa Srpskom pravoslavnom crkvom, sa Srbijom, ni sa vladikom Filaretom, koji je imao dobru saradnju sa lokalnim vlastima i vlastima Crne Gore“. Međutim, Roćen je i naveo da je predlagao da se vlasti Crne Gore i Srbije zajednički, budući da je vladika Filaret državljanin Srbije, obrate nadležnim institucijama u Evropi i zatraže da mu se dozvoli da uđe u Crnu Goru i vrši versku službu.

Velja Ilić na mitingu

Lider Nove Srbije Velimir Ilić govoriće u ponedeljak na mitingu koji crnogorska Srpska lista organizuje na srpsko-crnogorskom graničnom prelazu Ranča u znak podrške episkopu mileševskom Filaretu.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 838
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung ZV - 10
Они нека буду срећни што се уопште користио термин ''држава'' у причи око Црне Горе.
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.