Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Саветник оптужио специјалног тужиоца и полицију  (Pročitano 2163 puta)
14. Dec 2011, 16:54:27
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia zvrr
Корупцију треба спречити, о корупцији не треба причати – тако је саветник министра здравља Србије, Љуба Милановић, некадашњи полицијски инспектор и шеф специјалне јединице „Поскок”, коме је поверена борба против корупције у српском здравству, јуче ујутру у Јутарњем програму РТС-а, прозвао највише „инстанце” у српској власти што се не боре против овог друштвеног баука.

Милановић је просуо „чашу жучи” и прозвао одговорне у полицији и тужилаштву:

Он је посебно прозвао директора полиције Милорада Вељовића, објаснивши да „све то што се дешава, тачније – не дешава, иде по директиви из његовог кабинета”.

Милановић није пропустио да подсети ни на, како тврди, измену текста кривичне пријаве због набавке вакцина преко „Новартиса”:

– Јавна је тајна да је кривичном пријавом било обухваћено више особа.На крају, тужилац Миљко Радисављевић је скинуо одређена имена, њих осморо... Како то да се у пријави не налази име тадашњег министра Томице Милосављевића?

– И шта се десило, ништа? Министар полиције Ивица Дачић се ионако ништа не пита у полицији, више се ја питам него он... а да хоће могао би да оформи екипу и да пола године истражује системску корупцију у здравству... – казао је Милановић и навео пример:

– Донео сам пре месец-два надлежном начелнику фасциклу са случајем корупције у здравству, али је он имао преча посла. Гледао је цртани филм и то му је било занимљивије него шта му ја причам. На крају ми је рекао да сам седнем и напишем пријаву.... Уместо што сада гостујем у ТВ програму, важније би било да сваког јутра седим са одговорним полицајцима и решавамо случај по случај. Али немамвоље за то....

На питање водитељке Наташе Миљковић ко има утицаја на то да би се решавали или не решавали проблеми, Милановић је одговорио „има кабинет председника Тадића, али то нико не сме јавно да каже”.

У једном тренутку, из режије се зачуо аплауз. Водитељка је била збуњена и захваливши Милановићу на гостовању, проценила је да ће му мобилни телефон бити усијан због позива новинара.

– Ко ће мене да зове? После овог наступа могу само да се запослим као конобар код Данице Драшковић – завршио је Милановић свој „наступ” у Јутарњем програму РТС-а.

За С медија портал Љубиша Милановић је рекао да стоји иза свега што је јутрос изговорио:

– То сам урадио на своју руку. Наступио сам у своје име, а не у име Министарства здравља. За више информација морам да добијем дозволу министарства. Знате, не бих хтео да доводим министра Станковића у још незгоднију позицију од оне јутрос... Морам сад да испоштујем процедуру...

На позиве и поруке новинара „Политике”, специјални тужилац, директор полиције и министар полиције синоћ се нису одазивали.
О. Милановић

-----------------------------------------------------------
Милановић: Не умем да околишам

Љуба Милановић, у синоћном телефонском разговору за наш лист је рекао: – Позван сам у Јутарњи програм да причам о корупцији у здравству и причао сам оно што знам и до којих сам сазнања дошао. Не умем да филозофирам и причам шта је корупција, да се бавим статистиком, и околишам, него сам конкретно рекао шта мучи ово друштво. Жао ми је ако сам тиме било коме причинио проблем, јер ја не умем друкчије, него конкретно. За сада нисам добио ни неке жестоке критике, ни подршку, рано је ваљда... Знам да ће неки да „узврате ударац”, али сам спреман на то, да ставимо карте на сто... Није ми први пут, и 1996. године сам јавно рекао ко стоји иза убиства Радована Стојчића Баџе, па сам због тога испаштао. Не кајем се нити се повлачим у животу.
Каријера: хапсио и био хапшен

Министар здравља др Зоран Станковић 6. јуна ове године за посебног саветника за питања сузбијања корупције у здравству именовао је правника Љубишу Милановића (52). Он је јавности познат као руководилац групе „Поскок” која је у периоду после пада режима Слободана Милошевића требало да расветли најтеже злочине из 1999. и 2000. године: убиство Славка Ћурувије, покушаје убиства Вука Драшковића на Ибарској магистрали и у Будви, као и нестанак Ивана Стамболића. Када је група „Поскок”, расформирана, Милановић је прешао је у Министарство спољних послова, где је у оквиру Службе за истраживање и документацију водио сектор за организовани криминал. Касније је радио и као службеник амбасаде Србије у Загребу. Почетком деведесетих прошлог века био је криминалистички инспектор у београдској полицији, један је од актера документарног филма „Видимо се у читуљи” где је говорио о расветљавању двоструког убиства приликом разбојништва у стану једне породице у Похорској улици у Београду, злочина који је обележио тај период. Касније је напустио полицију, чак је и био хапшен од бивших колега, али оптужбе против њега никада нису доказане.
Станковић: Милановић одговара за своје изјаве

Љубиша Милановић је изнео сопствени став и лични утисак, с обзиром на то да је као посебни саветник министра за борбу против корупције у свакодневном контакту са грађанима и здравственим радницима који га обавештавају о могућим коруптивним делима, као и са органима надлежним за борбу против корупције – каже Станковић за „Политику”.

Министар здравља напоменуо је, међутим, да изношење личног става у јавности сваког појединца, па самим тим и посебног саветника министра, истовремено значи и одговорност за дату реч.

То је став министра Станковића после јучерашње изјаве Љубише Милановића, посебног саветника министра здравља, у којој је изнео критике, али и оптужбе на рачун челних људи у тужилаштву и  полицији.
Д. И.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Out of Space and Time

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 10499
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.966.0
Bas ad poceo da otvaram temu, cudeci se sto jos nije otvorena.

Ограђивање од Милановића

Љубиша Милановић изнео је сопствени став, лични утисак, рекао министар Станковић, коментаришући тврдње свог саветника о корупцији у здравству. Нема притиска на полицију да се изоставе поједина имена у истрази о корупцији, рекао министар Дачић.

Nastavak :RTS
IP sačuvana
social share
I like to pretend I'm alone. Completely alone. Maybe post-apocalypse or plague... Whatever. No-one left to act normal for. No need to hide who I really am. It would be... freeing.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Dead men walking. Smile

Dopizdelo čoveku, morao je negde da ispriča. Sad će da ga naprave ludog i da ga bace negde da slaže predmete po rednom broju. Smile
Ovog treba postaviti za šefa policije i dati mu odrešene ruke.
Inače, o ovom testiranju lekova se malo govori u medijima. Mene je zaprepastilo da testiraju nove lekove na ljudima koji su već izlečeni i za čije bolesti već postoje efikasni lekovi.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
овог говека у року од годину дана неће бити-кад се мало заборави
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia zvrr
Ostavka savetnika ministra za borbu protiv korupcije

Bivši policijski inspektor Ljubiša Milanović, koji je u junu postavljen za savetnika ministra zdravlja za borbu protiv korupcije, napustio je to radno mesto, navodno zbog političkih pritisaka iz kabineta predsednika Srbije.

S druge strane, ministar zdravlja Zoran Stanković tvrdi da ga Milanović nije obavestio da na njega više ne računa.

Milanović, koji je pre mesec dana optužio kabinet predsednika Borisa Tadića da sprečava borbu protiv korupcije, potvrdio je za „Alo!“ da je juče imao sastanak sa ministrom Zoranom Stankovićem, na kojem mu je rečeno da se na njegov istup na RTS-u “na najvišem mestu ne gleda blagonaklono”.

-Ministar mi je rekao da mu je sugerisano da me skloni i to da je direktno Boris Tadić preko Mlađana Dinkića tražio moju ostavku oko Nove godine, to mi je lično rekao Stanković. Verujem u poštenje ministra Stankovića i da sve ovo nije njegova ideja, ali da je morao da ih posluša. Shvatio sam da i on posle svega razmišlja o ostavci i molio ga da to ne čini jer nije mali uspeh imati makar jednog nekorumpiranog čoveka u vladi. Isto tako, rekao sam mu da iz principa ne želim da dam ostavku, neka me smene. Više neću da dolazim na posao, ispraznio sam svoj sto, razdužio se i otišao iz ministarstva. To je za mene gotova stvar - rekao je juče Milanović za „Alo!“.
Na pitanje zbog kojih je to afera sklonjen, a imao je nameru da ih reši, on je ovako odgovorio:

- Neka to za sada ostane dalje od javnosti. Mogu samo da kažem da su se neki uplašili da se ne ponovi Ibarska magistrala, odnosno da se ne otkrije pozadina tih afera, kao što se mnogi nisu nadali da će da se pronađu akteri atentata na Ibarskoj magistrali. Toga su se oni najviše uplašili - dodaje Milanović, nekadašnji načelnik policijske jedinice „Poskok“.

Ministar Stanković za „Alo!“ kaže da prvi put od naših novinara čuje da je Milanović rešio da ode.
- Činjenica je da smo razgovarali, ali zbog oblasti za koju je zadužen ne mogu da vam otkrivam detalje. Prvi put čujem tako nešto, razgovaraću s njim posle Božića. U svakom slučaju, nije formalno dao otkaz niti me je usmeno obavestio da napušta radno mesto. Evo, to čujem od vas - izjavio je Stanković. Inače, on je odmah po imenovanju na funkciju poručio da je korupcija u zdravstvu prešla „kritičnu crtu“ i najavio istrage i primenu mera za suzbijanje korupcije u zdravstvu. Ministar zdravlja je nedavno rekao da je pojedine informacije o korupciji u zdravstvu i optužbe na račun nadležnih koje je u javnost izneo njegov specijalni savetnik prvi put čuo nakon Milanovićeve izjave RTS-u.

Mlađan Dinkić: Nije tačno!

- Prvo, niko na mene ne može da utiče niti da mi govori šta da radim, to je svima poznato. Drugo, svaki savetnik ministra odgovara isključivo svom ministru, tako da je to pitanje za Stankovića. Treće, sa Tadićem se nisam video još od zajedničke posete „Fijatu“ u Kragujevcu i sa njim nisam razgovarao o ovome - izjavio je Dinkić za „Alo!“ povodom tvrdnji Ljubiše Milanovića.

Predsednik bez komentara!

U kabinetu predsednika Srbije juče nisu hteli da komentarišu optužbe koje je Milanović izneo na Tadićev račun.
- Nemamo komentar na takve neistine - odgovaraju sa Andrićevog venca.
Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
Sve, sve... ali Natasi treba vratiti emisiju...

@tema

"Sistemsku korupciju ne moze da resi sistem koju tu korpuciju stiti" - sasvim tacno... i to nema veze sa tim ko je na vlasti... uvek isti ostaju u stvarnoj vlasti...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
што би рекао Карађоз "A čija glava strči iznad toga, srubiću je carske mi službe pa da je mog jedinca sina"

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.0
Љубиша Милановић је управо сада на телевизији Свет инфо.

Емисија  "У замци"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Протокол 5.

Какав се облик административне управе може дати друштвима у којима је подмитљивост проникла свуда, где се до богатства долази само вештим изненађењима полуваралачких махинација, где влада раскалашност, где се морал подржава казненим мерама и суровим законима а не добровољно усвојеним принципима, где су осећаји према отаџбини и религији замрљани космополитским убеђењима? Какав се други облик управе може дати овим друштвима, ако не онај деспотски који ћу вам описати даље? Ми ћемо створити појачану централизацију управе, да бисмо све друштвене снаге дочепали у своје руке. Ми ћемо механички регулисати све радње политичког живота наших поданика новим законима. Ти ће закони одузети једно за другим све слободе и попуштања које су Гоји дозвољавали, и наше царство ће се обележити таквим величанственим деспотизмом, да ће он бити у стању у свако доба и на сваком месту да поклопи и угуши све противрадње незадовољних Гоја.

Рећи ће нам се, да се тај деспотизам, о коме ја говорим, не слаже са савременим прогресом, али ја ћу вам доказати обрнуто.

У она времена, када су народи гледали на владаре као на чисту манифестацију Божје воље, они су се без роптања покоравали аутократији царева; али од онога дана, када смо им ми улили мисао о њиховим сопственим правима, они су почели сматрати владаре као обичне смртне људе. Божанско помазаништво спало је са главе царева у очима народа, а кад смо му одузели и веру у Бога, онда је моћ власти била избачена напоље на место јавне сопствености, и ми смо је дограбили.

Сем тога, вештина управљати масама и лицима помоћу вешто подешене теорије и фразеологије, правилима општежића и сваким другим мајсторијама, у којима се Гоји ништа не разумеју, спада такође у специјалности нашег административног ума васпитаног на анализи, на посматрању, на таквим танкоћама комбинација у којима ми немамо такмаца, као што немамо ни у састављању планова политичке акције и солидарности. Једини језуити могли би се у томе с нама мерити, али ми смо умели да их дискредитујемо у очима бесмислене гомиле као организацију јавну, док смо ми са својом тајном организацијом остали у сенци. Уосталом, није ли свеједно за свет ко ће бити његов господар: да ли глава католичанства или наш деспот Сионске крви? За нас пак, изабрани народ, то ни издалека није свеједно.
...
Проколо 17.

Таква ће организација искоренити злоупотребе власти, силе, подмићивања – све оно што смо ми увели нашим саветима, теоријама надчовечанских права у навике Гоја... Но како бисмо друкчије могли повећати узроке и поводе за неред у њиховој администрацији ако не оваквим путевима?! . Један од најважнијих међу њима су агенти за увођење реда, којима је пружена могућност да у својој разорној делатности испољавају и развијају своје рђаве наклоности: самовољу, самовлашће и у првом реду подмитљивост.
...

Протокол 18.

Док су зајмови били унутрашњи, Гоји су само премештали новац из џепа сиротана у џепове богаташа; али кад смо ми подмитили кога је требало, да бисмо пренели зајмове на спољашњи терен, онда су сва државна богатства потекла у наше касе, и сви су Гоји почели да нам плаћају свој поданички данак.

Кад је лакомисленост гојских владара у погледу државних послова и подмитљивост министара или неразумевање у финансијским питањима других управних лица успело да задужи своје земље код наших каса неисплативим дуговима, онда треба знати колико нас је све то стало труда и новаца.
...

Протокол 21.

Ми смо се користили подмитљивошћу администратора и немарношћу владара позајмљујући гојским владама сасвим непотребне државама паре, те смо на тај начин добијали двоструке, троструке и веће суме. Ко би то могао чинити у односу према нама? .. Стога ћу вам изложити подробности само унутарњих зајмова.

Објављујући закључење таквога зајма државе отварају упис на своје менице тј. на процентне хартије. Да би оне биле приступачне свакоме одређује им се вредност од сто до хиљаде, а при том се чини попуст првим уписницима. Другога дана подиже им се вештачка цена, тобоже зато што су сви нагрнули да их купују. Кроз неколико дана касе бивају препуне и не знају куд ће с парама (зашто су их онда узимали?). Упис бајаги премаша много пута емисију зајма: у томе је сав ефекат – видите ли, колико је поверење према владиним меницама.

Али, кад је комедија одиграна, онда се појављује стварност пасиве и уз то врло тешке. За исплату процената мора се прибегавати новим зајмовима који не апсорбују већ само повећавају главни дуг. Кад је кредит исцрпен прибегава се новим прирезима да би се покрио не зајам него само проценти на њ. Ту су прирези пасива која се употребљује за покриће пасиве...

http://srpski.narod.ru/protokol.htm

Христос се роди- Ваистину се роди
« Poslednja izmena: 06. Jan 2012, 09:38:04 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Da li je ovaj hrvatski premijer Srbin? Milanović nije tako često prezime da se ne zna čije je. Da li je srpsko ili hrvatsko?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.